14. den v Melbourne: Nadal zabojuje o rekordní 21. trofej, v cestě mu stojí Medveděv. Krejčíkovou a Siniakovou čeká finále debla

29. 1. 2022, 21:30
Previews 128
V rámci 14. hracího dne letošního ročníku Australian Open se rozdají poslední trofeje. Rafael Nadal zabojuje o rekordní 21. grandslamový vavřín proti loňskému finalistovi a největšímu favoritovi Daniilovi Medveděvovi. Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou budou ve finále čtyřhry jasným favoritkami proti kazašsko-brazilské dvojici Anna Danilinová, Beatriz Haddadová Maiaová.
NÁŠ DNEŠNÍ VÝBĚR
• Finále mužů •
Nadal (6-Šp.) - Medveděv (2-Rus.) | Rod Laver Arena (9:30 SEČ)
• Finále čtyřhry žen •
Krejčíková/Siniaková (1-ČR) - Danilinová/Haddadová Maiaová (Kaz./Braz.) | Rod Laver Arena (5:00 SEČ)


• Finále mužů •
Rafael Nadal (5.) - Daniil Medveděv (2.) | Rod Laver Arena (9:30 SEČ)

Daniil Medveděv loni ve finále Australian Open nestačil na Novaka Djokoviče a lídrovi žebříčku ATP poté porážku oplatil ve finále US Open, čímž mu znemožnil získat rekordní 21. grandslamovou trofej. To samé se mu může podařit proti šampionovi ročníku 2009 Rafaelovi Nadalovi. S antukovým králem má vzájemnou bilanci 1-3 a bude mu určitě chtít vrátit těsnou prohru z finále US Open 2019.

Pětatřicetiletý Nadal před dvěma týdny na generálce v Melbourne absolvoval své již 126. kariérní finále a získal 89. titul. Na grandslamech byl v minulosti ve finále 28krát (20-8, naposledy French Open 2020), konkrétně na Australian Open pětkrát (1-4, naposledy 2019). Rodák z Manacoru je stále jediným španělským šampionem úvodního grandslamu sezony.

O deset let mladší Medveděv odehraje své 24. kariérní finále (13-10), čtvrté na grandslamech (1-2, na Australian Open 0-1). Posledním ruským vítězem úvodního podniku velké čtyřky je Marat Safin (2005). Rodák z Moskvy má šanci jako první v open éře na premiérový grandslamový triumf hned navázat dalším. Dva grandslamy v řadě z aktivních tenistů vyhráli jen členové Big Three.

Medveděv v pondělí zůstane na druhém místě. Už teď má ale v podstatě jistotu, že Djokoviče z tenisového trůnu sesadí, jelikož Srbovi se za měsíc odečtou body za loňský triumf na Australian Open. Nadal bude nehledě na výsledek finále stále světovou pětkou.

Nadal se v Melbourne Parku neprezentoval nijak oslnivými výkony a výpadky měl i Medveděv. Největší favorit však v semifinále se Stefanosem Tsitsipasem svou formu pozvedl a je na tom o něco lépe ve všech směrech. Nadal ovšem může rekordní trofej urvat díky zkušenostem a ve finále se herně podstatně zlepšit, pokud ho nebude svazovat myšlenka na překonání rekordu. Medveděv každopádně do utkání vstoupí jako favorit, což je vzhledem k jeho výkonům v těchto podmínkách v posledních letech naprosto zasloužená pozice.

"Myslím, že se Nadal tenkrát koukal a teď se zase bude dívat Djokovič," řekl s úsměvem Medveděv k tomu, že může i Španělovi znemožnit získat rekordní 21. trofej. "Jsem nadšený, že můžu zabránit dalšímu zápisu do historie. To mě baví. Z mého pohledu ale není zápas o 21. titulu, já jdu vyhrát druhý. Vím, o co tu jde, ale neposlouchám to. Mým cílem je vyhrát finále."

Na rekord se snaží nemyslet ani Nadal. "Je to hlavně o Australian Open," řekl. "Jsem rád, že jsem součástí skvělé tenisové éry a je jedno, jestli bude mít někdo o jeden víc či míň. Dokázali jsme skvělé věci."

Tip na vítěze: Daniil Medveděv

Aktuální forma
Nadal se loni často trápil zdravotně, poprvé od sezony 2016 nezískal grandslamový titul a tenisový rok uzavřel už v srpnu. Do aktuální sezony i přes neúspěchy na exhibici v Abú Zabí a nákazu Covidem-19 vstoupil tím nejlepším možným způsobem, když bez ztráty setu ovládl generálku v Melbourne, připsal si 89. titul, první na tvrdém povrchu po téměř dvou letech, a teprve podruhé triumfoval na australském kontinentu.

Cesta turnajem
Na Australian Open si poradil s Marcosem Gironem, Yannickem Hanfmannem, Karenem Chačanovem i Adrianem Mannarinem, po cestě do čtvrtfinále ztratil jediný set. V souboji o semifinále ovšem i kvůli žaludečním potížím zahodil vedení 2-0 na sety a Denise Shapovalova udolal až v páté rozhodující sadě. V semifinále ve čtyřech setech přehrál Mattea Berrettiniho.

Historie na Australian Open
Nadal si v minulosti v Melbourne Parku celkem pětkrát zahrál finále, naposledy v roce 2019, kdy prohrál s Novakem Djokovičem, a jen jednou uspěl (2009). Úvodního podniku velké čtyřky se účastní posedmnácté a jen dvakrát se loučil dříve než v osmifinále. Australian Open je jeho nejhorším grandslamem.

Rafael Nadal - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Melbourne (triumf)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Melbourne (triumf)
Bilance: 9-0
Bilance z posledních 10 zápasů: 9-1
Bilance na venkovních betonech: 9-0
Bilance proti hráčům Top 10: 1-0 (kariérní 179-99)
Bilance ve finále grandslamů: 0-0 (kariérní 20-8)
Bilance ve finále: 1-0 (kariérní 89-37)

Rafael Nadal - Australian Open
Kariérní bilance:
75-15
Nejlepší výsledek: triumf (2009)
Loňský výsledek: čtvrtfinále
Bilance ve finále: 1-4
Generálka: Melbourne (triumf)
Cesta turnajem: Giron (6-1 6-4 6-2), Hanfmann (6-2 6-3 6-4), (28) Chačanov (6-3 6-2 3-6 6-1), Mannarino (7-6 6-2 6-2), (14) Shapovalov (6-3 6-4 4-6 3-6 6-3), (7) Berrettini (6-3 6-2 3-6 6-3)

Aktuální forma
Medveděv jako jediný loni na grandslamech přemohl Novaka Djokoviče a na US Open se dočkal premiérového triumfu na akcích velké čtyřky. Do letošní sezony stejně jako do obou předchozích vstoupil v ATP Cupu. V týmové soutěži nezaváhal s Alexem de Minaurem, Matteem Berrettinim ani Félixem Augerem-Aliassimem, recept na něj dokázal najít pouze Ugo Humbert.

Cesta turnajem
Na Australian Open si postupně poradil s Henrim Laaksonenem, domácím bouřlivákem Nickem Kyrgiosem, Boticem van de Zandschulpem a objevem dosavadního průběhu sezony Maximem Cressym. Ve čtvrtfinále měl ale namále, s výborně hrajícím Félixem Augerem-Aliassimem prohrával už 0-2 na sety a ve čtvrté sadě čelil mečbolu. V semifinále znovu po roce porazil Stefanose Tsitsipase.

Historie na Australian Open
Medveděv se Australian Open účastní pošesté, ještě před startem loňského ročníku byla jeho maximem osmifinále z let 2019-20. Loni ho podstatně vylepšil, až ve finálovém souboji podlehl Novakovi Djokovičovi.

Daniil Medveděv - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
první individuální turnaj
Největší úspěchy na venkovních betonech: první individuální turnaj
Bilance: 9-1
Bilance z posledních 10 zápasů: 9-1
Bilance na venkovních betonech: 9-1
Bilance proti hráčům Top 10: 3-0 (kariérní 29-24)
Bilance ve finále grandslamů: 0-0 (kariérní 1-2)
Bilance ve finále: 0-0 (kariérní 13-10)

Daniil Medveděv - Australian Open
Kariérní bilance:
18-5
Nejlepší výsledek: finále (2021-22)
Loňský výsledek: finále
Bilance ve finále: 0-1
Generálka: ATP Cup (bilance 3-1)
Cesta turnajem: Laaksonen (6-1 6-4 7-6), Kyrgios (7-6 6-4 4-6 6-2), van de Zandschulp (6-4 6-4 6-2), Cressy (6-2 7-6 6-7 7-5), (9) Auger-Aliassime (6-7 3-6 7-6 7-5 6-4), (4) Tsitsipas (7-6 4-6 6-4 6-1)


• Finále čtyřhry žen •
/
B. Krejčíková / K. Siniaková - / A. Danilinová / B. Haddadová Maiaová | Rod Laver Arena (5:00 SEČ)
Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou znovu po roce zaútočí na první triumf na Australian Open. Češky jsou tentokrát jasnými favoritkami, ve finále se totiž utkají s překvapením aktuálního ročníku, letos neporaženým párem Anna Danilinová, Beatriz Haddadová Maiaová.


Krejčíkové se Siniakovou by titul slušel, v Melbourne se totiž každým rokem zlepšovaly (OF 2018 - ČF - SF - F 2021) a do letošního finále prošly bez ztráty setu. Češky zaútočí na 11. společnou trofej, čtvrtou grandslamovou (French Open a Wimbledon 2018, French Open 2021). Pětadvacetiletá Siniaková bude usilovat o svůj 16. vavřín, o rok starší Krejčíková jich má doma o pět méně.

Cesta turnajem
1K: Pattinamaová Kerkhoveová/Ar. Rodionovová (6-0 6-2)
2K: Adamczaková/X. Han (6-3 6-3)
OF: Collinsová/Krawczyková (6-4 6-4)
ČF: (9) Dolehideová/Sandersová (6-2 7-6)
SF: (3) Kuděrmetovová/Mertensová (6-2 6-3)


Danilinová s Haddadovou Maiaovou prožívají naprosto snový úvod spolupráce. Po překvapivém triumfu na generálce v Sydney jsou ve finále také na Australian Open, kde musely ve čtyřech z pěti zápasů do rozhodující sady. Pro obě se jedná o premiérové grandslamové finále, 26letá Kazaška se v Sydney radovala ze svého druhého titulu, o rok mladší Brazilka ze třetího.

Cesta turnajem
1K: Bondárová/Kalašnikovová (6-4 6-4)
2K: Martincová/Vondroušová (4-6 6-3 6-2)
OF: Bolšovová/Eikeriová (3-6 6-4 7-6)
ČF: Petersonová/Potapovová (4-6 7-5 6-3)
SF: (2) Aojamaová/Šibaharaová (6-4 5-7 6-4)

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

128
Přidat komentář
panzer.dragon
Vše nasvědčuje tomu, že může bejt Rafa rád že vůbec nějakej kariérní gs uhaluzil pres dva petisetaky.. smile
Reagovat
Blondie
;)
Reagovat
smazaný uživatel
Grand Slam: - Federer 20 - Nadal 20 - Djokovič 20 Grand Slam pouze pro očkované: - Nadal 1smile
Reagovat
smazaný uživatel
To je konec.smile Odešlo štěstí
Reagovat
smazaný uživatel
Danil má naběháno o 600 m víc. Sprintuje nádherněsmile
Reagovat
RF46
kde to vidis tu statistiku?
Reagovat
smazaný uživatel
Ak Medvedev vyhrá, môžeme konštatovať, že výmená generácií je na harde dokončená. A to tým najštýlovejším spôsobom, odovzdaním priamo Djokovicom a Nadalom, osobne. Inými slovami, Nadal s Djokovicom môžu ešte na harde uspieť, ale už to bude len minoritné zastúpenie.

Na antuke a tráve si to však nemyslím, tá 21 je v mojich očiach stále neodvratná.
Reagovat
smazaný uživatel
chybí Novak
"Padne Vám sánka: Chorvatský europoslanec řekl Macronovi a Leyenové, co si o nich myslí + VIDEO" (ceskobezcenzury)
Reagovat
peRFect
Zdau,
máme stream? :)
Reagovat
mahycek
I tady musím blahopřát děvčatům, ke
čtvrtému GS, který ukončili podivuhodným
matchballem. Třikrát bravo, to je
bilance + titul z olympiády a masters.smilesmilesmile
A nyní se blíží historický milník
v tenise mužů. ale který se nenaplní...
Reagovat
steve79
Medvedev - Nadal 6:4, 5:7, 7:6 a 6:2
Reagovat
GaelM
Uff, to bylo utrpení smile Naštěstí obě holky našly ve své hře prvky kvality z lepších časů, Bára byla spolehlivá na servisu a Katka přidala důležité body agresivitou na síti. Ale ani jedna nehrála svůj vysoký standard a bylo to teda o chlup, ještě že los vyšel tak jak vyšel, protože lepší soupeřky by tenhle výkon rozhodně potrestaly. Zaplať příroda, že to dopadlo! Holky mají v Austrálii splněno a můžou v klidu pokračovat do zbytku sezóny. Bára by si ale asi mohla dát chvíli oraz a odpočinout si. Ty její občasné výpadky z ničeho nic jsou hodně nepříjemné, radši míň turnajů a víc v pohodě.
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile
Reagovat
Vlk-v-trave
Brazilka uz dekuje Rafovi, a breci dojata, a to jeste ten Nadal na kurt nevysel...:)))
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
tommr
za co mu děkuje? To mi asi něco uteklo ... smile
Reagovat
Vlk-v-trave
vtip, jeji fyzio se jmenuje Rafa:)
Reagovat
tommr
ale asi odvádí dobrou práci. Ta Brazilka vypadá opravdu dobře ... smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
ten předchozí to s tou prací až přeháněl nebo zobala sólo.smile Anebo jen polivka a la Errani, případně sex Yastremska stylesmile
A to jsem jí jako latino v začátcích fandil...
Reagovat
mahycek
Je to tam, s podivuhoným zakončením.
I to se počítá. Bravosmilesmilesmile
Reagovat
zfloyd
nervy až do konce a ten poslední míček , no dobrý
uff , gratulace smilesmilesmile
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak jeste USO, a maji to holky komplet.:)
Reagovat
tommr
letos by mohly udělat i kalendářní GS ...
Reagovat
Vlk-v-trave
uuu, no to by bylo pekne:)
Reagovat
GaelM
To by byla fantazie, ale v roce plném covidových opatření bych takové cíle ani nevyhlašoval. Může se snadno stát, že někde ani nenastoupí. Moje sběratelská povaha vidí cíl jasně: US Open a bude to perfektní rok smile
Hlavně aby naše holky zůstaly zdravé, Bára by možná měla trochu zvolnit a dostat ty své fyzické výpadky pod kontrolu. Už se nemusí tolik honit za žebříčkem, z Austrálie si veze slušný základ, aby po odepsání loňského jara neletěla mimo top50, i kdyby nic neuhrála.
Uvidíme taky jak se během sezóny přeskládají páry, teď v Austrálii mi přišlo, že oproti dřívějšku nebylo tolik sehraných kvalitních dvojic. A úplně chyběly např. Su-Wei, Sabalenka, Vesnina, Babos... některé se vrátí, některé možná ne. Naopak už na AO se vrátila dvojice Garcia-Mladenovic, která může být za pár měsíců hodně nebezpečná, jestli budou pokračovat.
Reagovat
tommr
Garcia/Mladenovic už na zašlou slávu asi nenavážou. Hlavně Garcia se zdá být za zenitem ...
Větší nebezpečí pro naše hráčky by mohlo znamenat znovusestavení párů Hsieh/Mertens nebo Mertens/Sabalenka ...
A zvědavej jsem taky na to jestli Danilina/Haddad Maia spolu budou hrát i nadále. Dneska na mě udělaly dobrej dojem ...
Reagovat
GaelM
Myslím, že D+HM nemají důvod končit. Zvlášť před FO, obě jsou skvělé antukářky. Tentokrát už budou mezi nasazenými, takže i jejich vstupní pozice bude lepší.

Co se týče dalších párů, klidně do toho můžou zase vstoupit kvalitní singlistky, např. Barty nebo Azarenka.
Reagovat
Marie9
Gratuluji děvčatůmsmilesmile, ale ruku na srdce, tohle nebylo důstojné představení ve finále GS.smile
Reagovat
ttopi
Jo, vyrovnané fináje, to je vždycky bída....
Reagovat
tommr
když uvážíš, že naše holky jsou světový jedničky a hrály proti bezejmennejm soupeřkám tak to od nich opravdu nebylo důstojný završení turnaje ...
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
GaelM
Určitě si to představovaly jinak, ale zpětně viděno je možná cennější to takhle urvat "na morál", než kdyby to bylo další 6-2 6-1, jak se možná čekalo... Až se příště zase někdy nebude dařit, můžou si holky připomenout, že i tak se to dá zvládnout. smile
Reagovat
tommr
jj ne nadarmo se říká, že když se daří tak umí vyhrávat každej, ale pravý umění je vyhrát když to zrovna nejde ... smile
Reagovat
ttopi
Když uvážíš, že ty neznámé holky v SF vyřadily nasazené 2.
Reagovat
smazaný uživatel
smileuřčitě měliy holky představu jinou. Ale. ...smile
Reagovat
George_Renel
Krajčíková šla s výkonem stále nahoru a nakonec to dotáhla hlavně ona.smile
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmilekdyž se na tu trofej podívá, určitě přemítá. Čistá práce to nebyla, ale výhro to je. Mladenovič, Baboš smile. ale to se poddá.
Reagovat
Vlk-v-trave
tak ten MB byl peckovni :D
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile je to tu. Dobrá věc se podařila
Reagovat
smazaný uživatel
endlich geschaftsmile
Reagovat
jirkaS
genausmile
Reagovat
smazaný uživatel
přesněsmile
Reagovat
smazaný uživatel
a pořád nic.
Reagovat
mahycek
To je chyb, 5-2 to bylo + servis.
Snad to dokončí Barbora. Pojďme.
Reagovat
tommr
Bára ještě dneska jako jediná neztratila servis a snad se jí to povede dopodávat. Od Katky se to bohužel nedá čekat ...
Reagovat
smazaný uživatel
smileuž aby to bylo
Reagovat
tommr
už to vypadalo slibně, ale Katka to zase na servisu pokonila ... smile
Reagovat
Jon61
Neuhrála ani jeden bod. Snad Bára dopodává, ztratit dva brejky, by bylo trestuhodné.
Reagovat
Vlk-v-trave
ted to snad dorazi, doufam...
Reagovat
Vlk-v-trave
No ten 4. titul GS muze byt jeste daleko:)
ASi holky mysli o divacich, aby meli zabavu nez se s diry vynori Medved s Nadalem:)
Reagovat
Jon61
Konečně se holky rozehrály, teď jsou v útlumu soupeřka, zbývá je dorazit. mají na to dva pokusy.
Reagovat
brixner
TVL, Kačena je teď na síti jako prvničkasmile
Reagovat
Marie9
Super, holky se probudilysmilesmilesmile
Reagovat
mahycek
A teď servis Barbory. Musíšsmilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
tak už to snad dorazej.smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Jon61
Soupeřky podání vyhrají hladce, Katka s Bárou je vymusí vydřít.
Reagovat
Jon61
Bude se opakovat situace z druhého setu, kdy Brazilka ztratila podání a holky pak set vyhrály?
Reagovat
mahycek
Co to je , ten servis Siniakové ???
Reagovat
tommr
servis Katky je největší slabina našeho páru ...
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Marie9
Místo vztekání a rozhazování rukama by to chtělo taky trochu tenisusmile
Reagovat
Marie9
Jo, tak mne poslechly. Tahle hra na 2.2 byla parádní. Jen tak dálsmilesmilesmile
Reagovat
tommr
Bára s Katkou bohužel pokračujou v bídném výkonu i ve třetím setu. Na returnu zatím uhrály jen jeden bod ...
Reagovat
mahycek
To je tedy komentátor na Eurosportu.
To je hrůza, to snad nesmilesmile
A doufám, že se Barbora zvedne, já
jsem první set neviděl. Tak pojďme holky
smile
Reagovat
Jon61
Úroveň zápasu nehodna finále GS.
Reagovat
tommr
takže rozhodne třetí set. Ještě že se na GS nehraje MTB ale normální třetí set ...
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
smazaný uživatel
Naděje má hluboké dno.smilesmile
Reagovat
Jon61
Uf, uf... Teď to bylo o fous s velikým štěstím zachráněný game.
Reagovat
Marie9
Jo, tahle šestá hra byla ve stylu - dejte Báře míček a rovnou připište body soupeřkám. Tragedie.smile
Reagovat
Jon61
Báře se nedaří, je z toho frustrovaná a ještě to zhoršuje, když se zbytečně vzteká.
Reagovat
tommr
zatím si ale jako jediná drží servis. Snad jí to vydrží i nadále a set dopodává ...
Reagovat
Marie9
Jo, Pánbůh zaplať.smilesmile
Reagovat
Jon61
Brazilka dvojchybami darovala holkám game, tak co předvedou na podání ony?
Reagovat
tommr
ted jde na podání Katka a to vždycky trnu hrůzou ...
Reagovat
Vlk-v-trave
Hmm tohle zachrani asi to, ze souperky zacnou hrat jeste hur a chybovat...
Reagovat
tommr
vypadá to že tě poslechly ... smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Na chvilku jsem se zamyslel, a uz jsme ve tretim...probudilo mne nadseni komentatora z voleje...Kateriny:)
na drsno zahlasil...No konecne ten volej je podareny...a agresivni jak ma bejt a zname.
...stihla to jeste pred koncem zapasu:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Prvni prohrany set na turnaji - evidentne den blbec, chyb jak mraku...no uvidime...bo Bara se me zda dost utavena, nevim jestli to jeste da.
Reagovat
Marie9
To je tedy studená sprcha.smile. Myslím, že jsme všichni čekali jinou hru. Rak holky, nic není ztraceno, jedééémsmilesmile
Reagovat
Marie9
Tak
Reagovat
tommr
Bára s Katkou si evidentně schovaly svůj nejhorší výkon na finále. Hlavně Katka je naprosto tragická stejně jako v lonským finále ... smile
Reagovat
GaelM
Bářina hra je v troskách, tam není co dodat. Ani Bára nehraje svých 100 %. Přesto v prvním setu zase tolik nechybělo, ale budou se muset holky zvednout. Snad se vyhecují smile
Reagovat
George_Renel
No ale nejvíc mě štve komentátor. Mele a mele a mele. Mohl by výrazně ubrat.
Reagovat
Vlk-v-trave
U mne nemele:)
Reagovat
George_Renel
Já vím. Jsi taky zvyklý někdy komentovat každou výměnu. Na rozdíl od něj však nepoužívá omletá klišé. smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Delam si srandu, mam urcite jiny komentar nez vy:)
Reagovat
George_Renel
Jen co jsem to odentroval mi to došlo.smile
Reagovat
Jon61
Zapnout tlačítko MUTE. smile
Reagovat
kecam
Které to tlačítko je?
Reagovat
Jon61
Pokud to není na něm napsané, tak má přeškrtlý obrázek reproduktoru, nebo stačí klasicky zeslabit zvuk. smile
Reagovat
Jon61
Bára tam je do počtu, většinu míčků odehraje Katka, navíc příliš chybují.
Reagovat
smazaný uživatel
Pořád ztěžka oddychuje. Nemá tu šťávu jako Katka. Katka to je plamen. Katka ale měla dost chyb.
Reagovat
Vlk-v-trave
No holky se pomalu probouzi... tech chyb je hodne.
Reagovat
tommr
jsou zbytečně nervozní ... smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Vypada to, ze to snad zvladnou i s tema chybama:) a nervozitou...
Reagovat
Vlk-v-trave
Ale nejaka super podivana to neni no doufam, ze se to fakt nejak rozjede....
Reagovat
tommr
zatím je to od našich jasně nejhorší výkon na turnaji ... smile
Reagovat
Vlk-v-trave
No aspon ta Katerina se rozjela a je v razi :D
Reagovat
tommr
vždyt dělá chybu za chybou ... smile
Reagovat
Vlk-v-trave
:D myslim, ze se tam vzteka, tak aspon se tam neco deje.... ovsem ty kopce...
Reagovat
tommr
Katka je naprosto tragická stejně jako v lonským finále ... smile
Reagovat
Vlk-v-trave
KrejSi chteji finale na 3 sety...
Reagovat
smazaný uživatel
smile Nadal vyhraje. Danil je labilní
Reagovat
Blondie
Nakonec skvělé AO :-)

V babkách jsem mohla fandit Ash, v mužské čtyřhře šílenci Nickovi, dneska samozřejmě KrejSi a pány si zítra hrozně užiju, protože to přeju oběma. Spíš asi Medvědovi, ale Nadal je boží, takže bych ho velmi obdivovala.
Reagovat
Blondie
* dneska
Reagovat
Vlk-v-trave
Stefan Edberg v Pat Cash - Australian Open 1987 Final

https://www.youtube.com/watch?v=co34F0jQsAM
Reagovat
brixner
Azbuk je v Top formě+povrch, Bejk je zase prostě Bejk, kterej nepustí ani ň, takže...Vždycky jsem tvrdil, že největší bojovnicí byla Šarapka, totéž platí o Bejkovi a nedivil bych se, kdyby právě tohle rozhodlo! Ale moje sympatie má Lopatov, člověk nesmí bejt moc sentimentální, žáno, Rafa si to "voko" může ještě vyhrabat z tý půlmetrový vrstvy hlíny u Františků, tam si naopak Azbuk nelízne!

Můj tip 3:1 pro Lopatova
smile
Reagovat
safi1313
Největší nervozitu finále AO zažívá jistě Jugoslavec :)
Reagovat
mahycek
smile
Reagovat
JohnB
Rafovi fandím, shodou okolností od zápasu s Radkem Štěpánkem v Davis Cupu. Během toho, co sleduju tenis, je to hráč, kterýmu fandím asi nejdéle. Předtím jsem hodně fandil Jamesi Blakeovi a Roddickovi.

Bylo by krásný, kdyby to zítra zvládl a vyhrál podruhý Australian Open. Přál bych mu to, hlavně proto, že je to obrovský dříč a bezesporu má z trojice Fed, Djo, Nad nejmenší talent.

Bude to ale obrovsky složité, protože Medvedev prakticky nemá slabinu.
Reagovat
smazaný uživatel
Ten zapas so Stepankom bol aj moj prvy sledovaný zápas Nadala :)

Inak Rafa vyhral ako 8r turnaj do 12r. Sice len v rámci regionu, ale urcite ho nevyhral svalmi a fyzičkou, musel byt velmi talentovany.
Reagovat
JohnB
To já nepopírám, ale stojím si za tím, že z ty trojice pobral toho talentu nejméně.
Reagovat
Vlk-v-trave
Celkem by me zajimalo, jak si k tomu dosel:)
Reagovat
Vlk-v-trave
https://www.youtube.com/watch?v=c0z6quY8iY8

Slusne portfolio:)
Takova prezentace pred finalovym duelem:)
Reagovat
JohnB
Jako jo, holky jsou favoritky, ale aby bylo skoro @8 na soupeřky, to je strašný nesmysl.
Reagovat
mahycek
Vyhraje Medved, pokud to Rafovi
nenecchá. Cha, cha, teď jsem se vrátil
z města, měli jsme schůzi o naší
kapele. A mí muzikanti, kteří tomu
vůbec nerozumí, říkájí, že Madvěd.
Reagovat
paddy
pro ostatní
Madvěd = mad Medvěd smile
Reagovat
peek
Vyhraje Medvěd poté, co seřve rozhodčího a ten, jsa značně rozrušen, následně udělí trestný fiftýn Nadalovi za překročení limitu nevšimnuv si, že onen právě čelí championship ballu. smile
Reagovat
Mayo
Nevidím to príliš ružovo ale snáď bude veľkolepý zápas. Vamos Rafa. Boh vie či bude sledovať aj Novak Djokovic smile
Reagovat
paddy
zajímalo by mě, jestli dneska vůbec usne smile
Reagovat
smazaný uživatel
Usne. Goat Race medzi nim a Nadalom bude pokracovat bez ohladu na vysledok. Definitiva moze byt skor nad Federerom.
Reagovat
paddy
Z voleje hned většina lidí vybere Medveděva, zejména když Nadal od sebe po zranění nic neočekával. Na druhou stranu by to mohlo být vyrovnané utkání. Medveděv na začátku sezóny říkal, že na tom není dobře a výsledkově to také není moc přesvědčivé (na AO ztratil 5 setů, skoro jeden za zápas). Nadal bude těžit zejména ze zkušeností a klíčem k úspěchu může být vhodně zvolená taktika. Medveděv sice dozrál a hraje výborný tenis, avšak je otázka, zda nemá přehnané sebevědomí (pokud to není jen skrytá arogance), kterým si může podřezat vlastní větev.

Nadal bojuje za všech okolností. Na ATP Finals 19 otočil vzájemný zápas z mečbolu za stavu 1-5 ve třetím setu. Na druhou stranu poslední vzájemný zápas (ATP Finals 20), o 14 měsíců zpět, nedopodával ve 2. setu a nakonec prohrál. Vzájemné zápasy byly vždy vyrovnané, sice jsou 3-1 pro Nadala, ale forma obou se vyvíjela opačným směrem ve prospěch Medveděva (vliv fáze kariéry). Počasí bude pro Nadala přívětivé. Spíše zamračeno a 28 st. na začátku zápasu s tendencí klesat (25 st. dvě hodiny po začátku). Je otázka, jestli by Nadal dokázal fyzicky po zranění a vzhledem k věku a soupeři vyhrát těžký pětisetový zápas.

Tip: Nadal 3:1 smile

Uvidíme, jestli se stane něco, co jsem si nedokázal představit, a to že Nadal získá 21. GS a hlavně na hardu
Reagovat
paddy
Jak to vidí tenisoví fanoušci?

Medveděv 60 % Nadal 40 % (průměr 2 průzkumů)

tzn. 3 z 5 zápasů pro Medveděva
Medveděv 59 % Nadal 41 % YT: Paul Martin - 35 tis. hlasů
Medveděv 61 % Nadal 39 % YT: Tennistic Productions - 19 tis. hlasů

A co sázkovky?

Medveděv - Nadal 1,55 - 2,64 (65% vs. 38%)

Pokud to lidi vidí správně, tak je to docela férová sázka a value se hledá obtížně
Reagovat
Vlk-v-trave
Jako takhle...nevim kolik setu uhraje Medved, ale vidim tam celkem diry jak v cedniku:) Ktere provetral slusne i Maxime.

Zitra po zapase pujde hlavne o to, jak se budou lide srovnavat s tim, ze Nadal ma 21. GS titul, a jeste ho ziskal na hardu v Australii:D bez ucasti Djokovice...

Da se rict, ze do zacatku letosniho RG bude asi o srandu dost postarano...a jestli Djokovic nenastoupi ani v Parizi, tak zacne tenisova boure, kterou neuklidni ani navrat Pelly s Federerem:D

Za mne se nic nemeni...ani po zitrejsim finale... situace v minitabulce se muze zmenit az po finale v zari, ale to je jeste hodne daleko...

1. Laver
2. Budge
3. Djokovic

pak existuji jeste dalsi minitabulky, ale ty jsou nepodstatne, jen nejake takove zajimavosti...asi jako ze Sears vyhral ten samy GS 7x za sebou...coz se nepodarilo ani Tildenovi, Nadalovi, nebo Federerovi...nebo kolik nekdo neceho posbiral:) Nikdo ten kalendarni nema, a tomu Djokovicovi aspon pripsali ze to ma 4x za sebou...ma takovou pulku, ale aspon neco:) Nadal bude muset na tu pulku jeste 3 udelat, ale tim by bral JackPot...ze:) jak by zacal v lednu.
Reagovat
smazaný uživatel
Inak kolko zapasov Budge si videl?
Reagovat
smazaný uživatel
Povedané už bolo všetko. Ako fanusik som vďačný za Nadalovu výkonnost a som naozaj rád, že Rafa ma este jednu šancu vyhrať AO. A mozno jednu z posledných vyhrat Grandslam. Ak to mám zhrnut a trochu odlahcit, tak...

Prečo zajtra vyhrá Medvedev?

- Lebo má lepší forehand, backhand, servis, return, pohyb. Je o 10r mladší a na turnaji posobi lepším dojmom, herne aj fyzicky.

Prečo zajtra vyhrá Nadal?

- Lebo s Medvedevom mimo haly ešte neprehral
- Vzdy ked porazil Berrettiniho, vyhral celý turnaj.
- Vzdy ked porazil Shapovalova, vyhral celý turnaj.
- Vzdy ked hral v Australii 5-seťák s lavákom, vyhral celý turnaj.
- Lebo jeho finálový súper je velkým kurzovým favoritom, podobne ako v roku 2009.
- Lebo turnajová smola počas minulej dekády sa musí v jednom ročniku štatisticky čiastočne vybalancovat.
- Lebo nečakané karierne prehry na RG sprevádzali v horizonte pol roka vzdy australske triumfy.
- Lebo karma a Novak si musi vypit kalich horkosti do dna a to dvojitý.
- Lebo zajtra hraju spanielski hadzanari finále Eura. Nadal lúbi prepisovat historiu ruka v ruke a súčasne s uspechmi spanielských kolektivnych reprezentácii, napr. Wimby08/Euro2008.
- Lebo sa kruh uzavre. Posledný Nadalov hardový GS triumf bude tam, kde to celé začalo.
- Lebo Medveď(ev) :)

Drzme palce, aby to bolo pozeratelné a podla moznosti úspešné finále.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist