14. den ve Wimbledonu: Djokoviče ve finále vyzve Kyrgios, Krejčíková se Siniakovou budou bojovat o deblový titul

10. 7. 2022, 06:00
Previews 200
V rámci 14. hracího dne letošního ročníku Wimbledonu se rozdají poslední trofeje. Novak Djokovič bude o sedmý wimbledonský triumf a 21. na grandslamech bojovat s debutantem ve finále podniků velké čtyřky Nickem Kyrgiosem. Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou se o dvou druhou trofej z Wimbledonu a pátou z majorů poperou s nasazenými jedničkami Elise Mertensovou a Shuai Zhang.
NÁŠ DNEŠNÍ VÝBĚR
• Finále mužů •
Djokovič (1-Srb.) - Kyrgios (Austr.) | Centre Court (15:00 SELČ)
• Finále čtyřhry žen •
Krejčíková/Siniaková (2-ČR) - Mertensová/S. Zhang (1-Belg./Čína) | Centre Court (17:30 SELČ)


• Finále mužů •
Novak Djokovič (3.) - Nick Kyrgios (40.) | Centre Court (15:00 SELČ)
Novak Djokovič zakončí svůj útok na čtvrtý triumf ve Wimbledonu v řadě a celkově sedmý a také 21. grandslamovou trofej, kterou by stáhl náskok Rafaela Nadala na jediný kousek, proti debutantovi ve finále majorů Nickovi Kyrgiosovi. Dosud se utkali dvakrát, v obou případech v sezoně 2017 (Acapulko a Indian Wells) a pokaždé zvítězil Kyrgios ve dvou těsných setech. Djokovič si však procházel jedním z nejhorších období své kariéry. "Moje práce ještě není u konce. Vím, že jsem proti Kyrgiosovi neuhrál dosud ani set, ale snad to tady bude jiné," řekl bývalý lídr žebříčku.

Pětatřicetiletého Djokoviče čeká rekordní 32. grandslamové finále (20-11), po nezdaru na French Open 2014 zvládl 14 z 18. Rodák z Bělehradu bude usilovat o svůj celkově 88. triumf (bilance ve finále 87-38) a druhý v letošní sezoně (1-1). Teprve podruhé v kariéře ve finále majorů nenarazí na zástupce Top 10, na Australian Open porazil Jo-Wilfrieda Tsongu a získal svůj premiérový titul z podniků velké čtyřky. S nečleny Big Four v této fázi prohrál jen se Stanem Wawrinkou (x2) a Daniilem Medveděvem. Konkrétně ve Wimbledonu má ve finále úspěšnost 6-1, neradoval se pouze v roce 2013, kdy neuhrál set s domácím Andym Murraym. Zatímco nikdo jiný nedosáhl na osm či více finálových účastí na dvou grandslamech, Djokovič si poosmé o titul zahraje už na třetím majoru.

"Nevím, jak to skončí, ale jedna věc je jistá: a to, že z obou stran bude ohňostroj emocí," řekl s úsměvem Djokovič po pátečním semifinále s Britem Cameronem Norriem. "S ohledem na jeho postavení v žebříčku ho někteří mohou považovat za překvapení. My hráči ale dobře víme, jak je nebezpečný. Bude to o detailech," řekl Djokovič. "Především na trávě má velmi dobrou hru, skvělé podání a je sebevědomý. Prostě do toho jde a je komplexním hráčem. Při pohledu na jeho kariéru si všimnete, že proti nejlepším hráčům světa předváděl vždy špičkový tenis. Není to pro mě překvapení, že je ve finále," dodala světová trojka.

Sedmadvacetiletý Kyrgios, jehož maximem na grandslamech byla čtvrtfinále ve Wimbledonu 2014 a na Australian Open 2015, se do závěrečného kola dostal poprvé od léta 2019, kdy ve Washingtonu ve svém devátém finále získal šestý titul. Rodák z Canberry je prvním nenasazeným finalistou Wimbledonu od roku 2003, kdy jeho krajan Mark Philippoussis neuhrál set s Rogerem Federerem. Austrálie má zastoupení ve finále majorů poprvé od porážky bývalé světové jedničky Lleytona Hewitta s Maratem Safinem na Australian Open 2005. Hewitt je zároveň posledním australským grandslamovým vítězem (Wimbledon 2002).

Kyrgios řadu let rozděluje svými výstřelky fanoušky po celém světě. Jen během letošního Wimbledonu obdržel dvě pokuty: za plivnutí směrem k divákovi 10 tisíc dolarů a za nevhodné chování v duelu s Tsitsipasem další čtyři tisíce. Také s Djokovičem neměl dřív nejlepší vztahy, ty se ale trochu obrousily poté, co se Kyrgios Srba veřejně zastal, když se chtěl neočkovaný proti koronaviru zúčastnit letos Australian Open. Od té doby si občas napíšou na Instagramu.

"Jako tenisový fanoušek jsem rád, že je ve finále. Je velmi talentovaný a všichni od něj dřív čekali velké věci. Pak víme, co se s ním spoustu let dělo. Na kurtu i mimo něj ho rozptylovala spousta věcí a nebyl schopný dosáhnout vyrovnaných výkonů. Teď se ale dostal tam, kde potřebuje být a zaslouží si to," řekl Djokovič, pro něhož je Wimbledon o to větší motivací, neboť kvůli neabsolvovanému očkování možná přijde o US Open.

Kyrgios Djokovičovi kompliment vrátil. "Myslím, že už nikdy neuvidíme bojovníka jako je Rafa (Nadal). Nikdy už neuvidíme někoho, kdo ovládá raketu tak lehce jako Roger (Federer). A zřejmě už nikdy nespatříme někoho, kdo vždy vyhraje a ovládá hru tak dobře jako Djokovič," uvedl Kyrgios.

ATP se rozhodla kvůli nemožnosti startu Rusů a Bělorusů neudělovat body do žebříčku. Zároveň ale ty loňské odečte a nejvíce na to doplatí právě obhájce Djokovič, který se kvůli ztrátě 2 000 bodů propadne ze třetího na sedmé místo. Kyrgiose čeká posun o pět příček níže na 45. pozici.

Kyrgios neměl nijak náročnou cestu do finále, jeho pět soupeřů dohromady na trávě posbíralo jen 72 výher, Australan jich sám vlastní 46. V těchto podmínkách je však velmi nebezpečný a hodně bude záležet na tom, jak mu půjde servis a kdy setřese případnou nervozitu, která k premiérovému grandslamovému finále prostě patří. Jak řekl Djokovič, proti nejlepším tenistům světa se vždy umí namotivovat a vybičovat ke skvělým výkonům.

Djokovič je jasným favoritem a tato úloha ho může svazovat. K tomu můžeme přidat tlak nutnosti získat tady titul, protože nejspíše nebude moct startovat v New Yorku. Starší z finalistů má však zkušeností na rozdávání, těch by měl využít, připsat si 28. vítězství v All England Clubu v řadě a prodloužit svou neporazitelnost na slavném centrálním dvorci táhnoucí se od prohraného finále ročníku 2013.

Tip na vítěze: Novak Djokovič

Aktuální forma
Djokovič kvůli odmítání vakcíny proti Covidu-19 letos odehrál pouhých šest turnajů. Antukové jaro ale mohl absolvovat celé a postupně se během něj zlepšoval. Po finále v Bělehradu sehrál skvělou semifinálovou bitvu s Carlosem Alcarazem v Madridu, v Římě bez ztráty setu triumfoval a set soupeřům nepovolil ani po cestě do čtvrtfinále French Open, v němž prohrál s Rafaelem Nadalem. Od té doby nehrál.

Cesta turnajem
Ve Wimbledonu začal čtyřsetovou výhrou nad Soonwoo Kwonem a jako první v historii má na kontě 80 výher na všech čtyřech majorech. V dalších zápasech se podstatně zlepšil a deklasoval Thanasiho Kokkinakise i krajana Miomira Kecmanoviče a v osmifinále až na jeden ztracený set dominoval proti letos na trávě neporažené senzaci Timovi van Rijthovenovi. Ve čtvrtfinále s rozjetým Jannikem Sinnerem se ovšem dostal do úzkých, dokonce prohrával 0-2 na sety, v těch dalších třech však dominoval a posedmé na grandslamech otočil takto nepříznivý stav. Podobný obrat předvedl proti domácímu Cameronovi Norriemu, s ním ale ztratil jen úvodní sadu.

Historie ve Wimbledonu
Po Rogerovi Federerovi, Williamovi Renshawovi a Petovi Samprasovi je se šesti triumfy nejúspěšnějším hráčem nejslavnějšího turnaje. Vítěz posledních tří ročníků absolvuje 17. start, pouze třikrát se nepodíval do druhého týdne.

Novak Djokovič - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Řím (T);  Bělehrad (F);  Madrid (SF)
Největší úspěchy na trávě: první turnaj
Bilance: 22-5
Bilance z posledních 10 zápasů: 9-1
Bilance na trávě: 6-0
Bilance proti hráčům Top 50: 15-4 (kariérní 664-177)
Bilance ve finále grandslamů: 0-0 (kariérní 20-11)
Bilance ve finále: 1-1 (kariérní 87-38)
Grandslamy: Australian Open (-), French Open (ČF)

Novak Djokovič - Wimbledon
Kariérní bilance:
85-10
Nejlepší výsledek: triumf (2011, 2014-15, 2018-19, 2021)
Loňský výsledek: triumf
Bilance ve finále: 6-1
Generálka: žádná
Cesta turnajem: Soonwoo Kwon (6-3 3-6 6-3 6-4), Kokkinakis (6-1 6-4 6-2), (25) Kecmanovič (6-0 6-3 6-4), van Rijthoven (6-2 4-6 6-1 6-2), (10) Sinner (5-7 2-6 6-3 6-2 6-2), (9) Norrie (2-6 6-3 6-2 6-4)

Aktuální forma
Kyrgios absolvuje svůj teprve osmý letošní turnaj. Letos mu motivace evidentně nechybí a na všech předvedl velmi solidní výkony a v každém zápase bojoval. Jeho maximem v aktuálním roce je semifinále, poslední dvě si zahrál na přípravkách ve Stuttgartu (Andy Murray) a Halle (Hubert Hurkacz), v obou případech ho zastavil kvalitní travař. Na Mallorce kvůli zranění břišního svalu nenastoupil k utkání druhého kola.

Cesta turnajem
Ve Wimbledonu však v úvodních kolech vypadal fit, po pětisetové bitvě s domácím outsiderem Paulem Jubbem deklasoval nasazeného Filipa Krajinoviče a ve třetím kole po další skvělém výkonu vyřadil vítěze generálky na Mallorce Stefanose Tsitsipase. V osmifinále ale bojoval kromě s Brandonem Nakashimou i se zraněním ramene a musel opět do pěti setů. Ve čtvrtfinále proti Cristianovi Garínovi nicméně zdravotní problém neřešil a zvítězil bez ztráty sady. V semifinále měl po odstoupení Rafaela Nadala volno.

Historie ve Wimbledonu
Ve Wimbledonu při úvodních třech startech exceloval, při debutu v roce 2014 si vyšlápl na Rafaela Nadala a prošel až do čtvrtfinále, v následujících dvou ročnících byl v osmifinále. Znovu se do druhého týdne podíval až letos.

Nick Kyrgios - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Halle,  Stuttgart, Houston (SF)
Největší úspěchy na trávě: Halle, Stuttgart (SF)
Bilance: 21-6
Bilance z posledních 10 zápasů: 9-1
Bilance na trávě: 12-2
Bilance proti hráčům Top 10: 3-2 (kariérní 24-39)
Bilance ve finále grandslamů: 0-0 (kariérní 0-0)
Bilance ve finále: 0-0 (kariérní 6-3)
Grandslamy: Australian Open (2K), French Open (-)

Nick Kyrgios - Wimbledon
Kariérní bilance:
20-7
Nejlepší výsledek: finále (2022)
Loňský výsledek: 3. kolo
Bilance ve finále: 0-0
Generálka: Stuttgart (SF), Halle (SF), Mallorca (2K)
Cesta turnajem: Jubb (3-6 6-1 7-5 6-7 7-5), (26) Krajinovič (6-2 6-3 6-1), (4) Tsitsipas (6-7 6-4 6-3 7-6), Nakashima (4-6 6-4 7-6 3-6 6-2), Garín (6-4 6-3 7-6), (2) Nadal (bez boje)


• Finále čtyřhry žen •
/ B. Krejčíková / K. Siniaková - / E. Mertensová / S. Zhang | Centre Court (17:30 SELČ)
Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková mohou podruhé společně ovládnout nejslavnější turnaje světa a získat pátý grandslamový titul. Ve finálovém souboji dvou nejvýše nasazených párů se premiérově utkají s jedničkami Elise Mertensovou a Shuai Zhang.


Krejčíková se Siniakovou tvoří tým, který funguje už velmi dlouho a patří k nejúspěšnějším. Šestadvacetileté Češky spolu vybojovaly už 11 vavřínů a čtyřikrát se radovaly na grandslamech (French Open a Wimbledon 2018, French Open 2021 a Australian Open 2022). Ve finále podniků velké čtyřky disponují bilancí 4-1. Krejčíková má na dosah 13. triumf, Siniaková se radovala 17krát.

Cesta turnajem
1K: Lechemiaová/Párrizasová (6-1 6-1)
2K: Kontaveitová/Rogersová (7-6 6-3)
OF: Flipkensová/Sorribesová (7-6 6-4)
ČF: (10) Melicharová-Martinezová/Perezová (1-6 7-6 6-2)
SF: (4) L. Kičenoková/Ostapenková (6-2 6-2)


Mertensová s Zhang naopak absolvují teprve třetí společný turnaj. Na trávě jsou letos neporaženy (8-0), k finále na generálce v Birminghamu však nenastoupily. Deblová světová jednička Mertensová má na kontě 15 triumfů, 26letá Belgičanka na grandslamech slavila loni na Australian Open a ve Wimbledonu a ještě na US Open 2019. Třiatřicetiletá Zhang vlastní 12 kousků, z toho dva jsou z majorů (Australian Open 2019 a US Open 2021). Z Číňanek v All England Clubu v této disciplíně naposledy triumfovala Shuai Peng v roce 2013.

Cesta turnajem
1K: Bondárová/Minnenová (6-3 6-1)
2K: Golubicová/Osoriová (6-3 6-2)
OF: (15) N. Kičenoková/Olaruová (6-4 6-3)
ČF: (7) Guarachiová/Klepačová (6-3 6-2)
SF: Collinsová/Krawczyková (6-2 3-6 6-3)

WIMBLEDON 2022 - PROGRAM 14. HRACÍHO DNE
• CENTRE COURT • (od 15:00 SELČ)
1. Djokovič (1-Srb.) - Kyrgios (Austr.)
2. Krejčíková/Siniaková (2-ČR) - Mertensová/S. Zhang (1-Belg./Čína)
Kompletní program 14. hracího dne
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

200
Přidat komentář
NoletheBest
Gratulace Novakovi, plně zasloužený už 7. titul na nejstarším GS a nejhezčím center kurtu - SW19 smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Zaslouzene. K moji utese, byl aspon ve ctvrtem Tajbrejk:D Ikdyz hodne pokazeny od Nicka. A tech blackoutu bylo moc - proti Djokovi. Finale bylo az moc poklidne, na to, ze na kurte byl Nick, takove spis poklidne odpoledne pri caji s mlekem.

Kruta porazka pro Nicka ve finale. Djokovic ma svuj 21.
Nick asi nadseny nebude, ale myslim dosahl na vic, nez by kdokoliv pred turnajem tipoval, vcetne asi i jeho.

Mozna byla i skoda toho, ze Nick nemohl hrat s Nadalem... ale co uz... nebyla to chyba ani Djoka, ani Kyrgiose.

Nick bude muset krom pokut jeste zacalovat za veceri...:D)

Myslim, ze nejvetsi problem pro to finale bylo jejich usmireni na AO. Chybelo tomu trochu vic ohne, poradneho match upu...

Prilis moc komplimentu, a to asi Nicka nejvic polozilo :DDD

V kazdem pripade gratulace Djokovi... zahral skvele.:)
Reagovat
Usm
pokud jsem četl správně, tak večeři platí vítěz ne?
Reagovat
Fandina
Jj smile smilesmile
Reagovat
Liverpool22
velká gratulacesmilesmilesmile
Reagovat
Nola
nevidela som cely zapas, ale kral travy po Fedexovi je jasny, Gyrosa predcil ku koncu vo vsetkych aspektoch mimo servisu, Novak tymto padom nepustia do USA, a na smiech je, ze strati 2000 bodov, etablischment pracuje na plne obratky, nu nech si daju spolu veceru, Gyrosa nemusim, ale zachoval sa velmi slusne na AO, co sa o Nadalovi povedat neda
Reagovat
D@nny
Hlavne neplac a raduj se. Srdicka nezapomnel poslat na vsechny strany to je dulezitesmile
Reagovat
Nola
kto tu place si prave ty smile
Reagovat
Ondrej2280
Teda ty si inak ujeta:))..tu sa ma riesit hlacve tenis a nie taketo blbiny ako tu neustale vypisujes o tom ako vyhral jeden kvoli covidu,druhy zas establishmentu a podobne...fakt taketo hovadiny citat,to je normalne ulet ako keby si na niecom poriadnom ficala..uplne vazne:)
Reagovat
FulnekUltras
pravda neoliberálním svazáčkům nevoní - ale to už víme dávno smile
Reagovat
Ondrej2280
este dalsi?:))no te buh:)
Reagovat
RFanousek
Tak gratulace Djokovi smile
Reagovat
RFanousek
Přeju mu to hlavně za to co se stalo v Austrálii a doufám, že bude mít nejvíc GS on.
Reagovat
Liverpool22
smilesmilesmile
Reagovat
Orgasmator
smilesmile
Reagovat
FulnekUltras
smilesmilesmile
Reagovat
mahycek
Už zase bude žrát trávu, fuj to nesnesu.
Doufám, že už tam Djoko nikdy nevyhraje !!!!!!!!
Reagovat
Blondie
Doufej, nic moc jiného ti nezbývá :D
Reagovat
Blondie
Noleeeee, 21!!!!! Gratulace, paráda.
Nicku, makej dál, tohle není tvoje maximum. Jestli tě to bavilo, tak se té cesty drž, není to blbý, když ti fandí narvaný CK, ne? ;)
Reagovat
mahycek
On se vyhází, ach bože... Chce to zdravého a
mladého Rogera Federera. Hlavně zdravého,když
už né mladéhosmilesmile
Reagovat
Fandina
smilesmilesmile
Reagovat
paddy
smile smile smile
Reagovat
com
ja zadnou cepicu nechcu smilesmile
Reagovat
FulnekUltras
repríza ve středu na NovaCinema smile
Reagovat
Fandina
W/UE Nick 59/27 Nole 44/13

Nole k poměru svých vítězných úderů méně chybuje
Reagovat
paddy
ty by ses analýzami nemohla živit smile
+32 vs. +31
Reagovat
Fandina
ty vůbec, píšu o poměru svých w a ue, nauč se číst
Reagovat
paddy
a co si tím chtěla říct, když je o chlup horší smile
Reagovat
Fandina
zajímavé srovnání
Reagovat
paddy
se od třetího setu nedostal ani ke shodě

Djokovič zejména na 1. servisu neohrožený (83% úsp.)
Reagovat
paddy
k tomu si nestačí přečíst jen pár výtisků Aha smile

https://www.youtube.com/watch?v=doOrB-NCK64
Reagovat
mahycek
Taky bych Nickovi přál více trpělivosti.
S manželkou se na to díváme, není to Fedal, tak
je klid, ale přál bych tomu 5 set.smilesmile
Reagovat
HolyMotors
Na druhou stranu, ať pořád Nicka za něco netepáme, je potřeba si uvědomit, že hraje se druhým, možná prvním nejlepším hráčem v historii tenisu. A i když nedal zlomové momenty v hlavě, hraje parádní tenis a dobře se na to kouká smile
Reagovat
Ondra979
to jo, ale prece jen by to chtelo vetsi koncentraci na zapas..ale je to holt gyros no..
Reagovat
Fandina
Trpělivost, to je to, co Nickovi chybí. V první setu se navnadil a teď už si ho Nole pěkně povodí. Přála bych si ale, aby Nick ještě zabral a otočil.
Reagovat
Liverpool22
Ano 5. set by byl super, ale Nick na to prostě nemá hlavusmile
Reagovat
JohnB
Hlavně se celý zápas snaží přetlačit Djokovice ve dlouhých výměnách, na můj vkus hraje málo agresivně.
Reagovat
JohnB
Pro Kyrgiose svitla naděje, pseudo-odborník Wilnader řekl, že mu nevěří smile
Reagovat
JohnB
Kyrgios je psychicky nemocný člověk, co by se měl léčit. Neustále, už několik let vše svádí na okolnosti kolem něj, ale nevidí chybu u sebe, ve svým přístupu, chování a povaze. Pokud by tohle dokázal vyřešit a pracovat se svou hlavou, mohl by v tenisu ještě povyhrávat spoustu grandslamů.
Reagovat
Liverpool22
smile
Reagovat
Ondrej2280
smile
Reagovat
lars
O cem N.K. diskutuje ?
Reagovat
Ondrej2280
Zatial to vychadza presne podla mojich predpokladov(dokonca aj presne vysledkovo),na taketo zapasy musi mat aj hlavu a nielen par peknych uderov...a nasleduje posledny set..
Reagovat
Liverpool22
smilesmile
Reagovat
Vlk-v-trave
Nick zavedl plan genia Jirky Veseleho... vyhrat z otocky:)))
Reagovat
Fandina
:DDD
Reagovat
RFanousek
Až na to že máš to skóre špatně smile
Reagovat
Vlk-v-trave
:D diky oprava
Reagovat
JohnB
Za mě jednoznačně decider moment zápasu game za stavu 5:4 při podání Djokovice ve 2. setu, kdy odvrátil stav 0:40.
Reagovat
HolyMotors
A nebo teď ten poslední game, kdy breaknul myslím ze 40:0 při podání Kyrgiose)
Reagovat
JohnB
Hele to ne, ten zápas má od toho momentu, co sem napsal, Djokovic pevně v rukou. Tohle spíš bylo nad plán.
Reagovat
HolyMotors
smile
Reagovat
Blondie
Teď čekám 6:2. ALe reálně bych chtěla pětiseťák :(
Reagovat
paddy
smile
a Djokovič navíc aktivoval kouzelný batoh
Reagovat
Orgasmator
smile smile
Reagovat
HolyMotors
Nemá na to hlavu. Ani v nejmenším. Tak nějak jsem to tušil a nechci teď machrovat, ale přišly mi úsměvné kecy třeba Borowitze, který z něj dělal mentálního titána.
Reagovat
mahycek
Teď to je průser, srb nesmí vyhrát !!!
Reagovat
Nenela
Proc ne? Ja mu vyhru preju
Reagovat
JohnB
Jeden set hrál v klidu, odpustil si svý excesy a byl lepší. Kdyby to vydržel celý zápas, šanci by měl.
Teď už je bez šance, protože má v hlavě opět bordel. Škoda
Reagovat
Liverpool22
je tak - hlavu už nefungujesmile
Reagovat
Ondra979
asi tak..jak v takovem zapase si tohle dovolit proste nemuze..je to takovej big mac v trochu light verzismile..
Reagovat
Ondra979
tak to je asi hotovo..gyros uz je nekde jinde hlavou
Reagovat
Liverpool22
smile
Reagovat
svetova.dvojka
Jebat Djokoviče smile
Reagovat
mahycek
Pamatujete, takhle se hrál tenis v Wimblu,když
hrával Edberg vs Becker, nebo Lendl vs Becker,
Lendl vs Cash atd. Neříkám, že je to nejlepší
k dívání, ale ti mistři si vždy tu dírku, jak
returnovat najdou. Paráda. Pinkání na trávě nad
12 úderů je nuda.
Reagovat
svetova.dvojka
Nejlepší tenis ve Wimbledonu bylo finále 2007 a 2008, hlavně 2008 nejlepší zápas všech dob, ale i 2007 bylo hodně dobré, tohle finále bylo jen o fous horší než 2008...
No a každý ví, kdo tehdy proti sobě stál...
Reagovat
Orgasmator
...ještě W 2019 smile
Reagovat
svetova.dvojka
To by musel vyhrát Federer...
Reagovat
JohnB
jj, jako s Hurkaczem poslední set ve Wimbledonu
Reagovat
wojtop
Wimbl finale 1980, videl som a pamatam si dodnes
Reagovat
Liverpool22
jo pamatuju - zápasy Edberga a Beckera to byl vždy super tenissmile
Reagovat
paddy
ošetřování 2,55
skreč 14
trestný fiftýn 1,9
DQ 55
vítěz odrvátí MB 15,99
Reagovat
Vlk-v-trave
:)
Reagovat
mahycek
Je to magor, ale dobrák. Já bych mu to vítězsví
tak přál, ale bojím se, že to nedopadne. Nicku
pojď, mám pro tebe slabostsmile
Reagovat
HolyMotors
smile je to magor. Co tam zase teď předvádí. Když mu ty lidi tolik vaděj, tak ať před nima prostě nehraje.
Reagovat
Liverpool22
No jestli bude mít Nick nějaký blikanec, tak může být ještě veselosmilesmilesmile
Reagovat
Blondie
To je krásný faul.
Není náhodou třeba lepší, aby si na finále Wimbledonu nekupovali lístky dementi, kteří řvou mezi prvním a druhým podáním a tleskají po DF?
Není to lepší než očerňovat někoho, kdo na tohle příšerné chování nějak reaguje, byť třeba až moc emotivně?
Reagovat
JohnB
A proč si myslíš, že to ty lidi dělají? Je to akce-reakce, choval a chová se na kurtu i mimo něj jako dem ent a mistr světa a ty lidi si to pamatují. To není o tom, že je Kyrgios hodný chlapeček a někdo se mu snaží škodit...
Reagovat
PetaM
Za to jeho chování bych mu křičel i do s*aní ...
Reagovat
HolyMotors
Děláš si ze mě legraci? On se snad jako profesionální sportovec musí udržet, ne? Pokud chce změnit chování diváků, tak tohle je snad ta nejhorší cesta.
Reagovat
JohnB
Hele nedělá, posledně tu urážale Nadala, jen proto, že je v rozhovorech přímý... Mluvila něco, že není nejostřejší tužka v penálu... Blondie, ačkoli mám k ženám respekt, bohužel rovněž nebude Einstein
Reagovat
Mayo
Stale čakám na FH kladivá aj so zvukovými doprovodmi zo strany Kyr smile
Reagovat
paddy
smile smile smile
Reagovat
paddy
ale včerejší Rybka je nepřekonatelná smile smile
Reagovat
Amputace
Tahle herní varianta mě vždy hrozně bavila: return-voley. Škoda, že už se dnes téměř nepraktikuje.
Reagovat
HolyMotors
Od někoho, kdo zarytě spousty let fandí Nadalovi, to zní trochu jako vtip)
Reagovat
Vlk-v-trave
:D
Reagovat
paddy
každou chvíli si něco objednává, nejdřív "led", za chvílí "džus"

měli by ho tam trošku usměrnit, není přece na dovolené smile

ty Djokovičovy roznožky připomínají Čáslavskou na kladině smile
Reagovat
Liverpool22
smile
Reagovat
svetova.dvojka
Djokovič je ruský švábsmile
Z těch jeho keců jak se zastával ruských tenistů, se mi chtělo zvracet, naštěstí jsem stihl dojít na záchod a tam to pustit...
Hrůzasmile
Reagovat
Blondie
Navrátilová je taky ruský šváb?
Reagovat
Liverpool22
smilesmile
Reagovat
com
prej ses dobra kucharka, Navratilova by ti rada vylizala pekac smilesmile
Reagovat
Blondie
Comí, ty si lízej, co chceš. Zdokonaluj techniku, ať jsi alespoň v něčem a někomu prospěšný ;)
Reagovat
Vlk-v-trave
No, to muze byt dluhe:)
To zaspani Nicka na servu ho stalo set. Na BH mel ve druhem prevahu Djok.

Tak ve tretim to bude asi masakr:D ale uvidime...
Reagovat
paddy
smile
Reagovat
paddy
srovnáno 1:1 na sety

i přes hlavní scénář otočky by utkání mohlo být stále otevřené jako dveře od hajzlu

uvidíme, kdy přijde warning, a proč vlastně nebyl udělen, myslím, že to je ten zbabělý umpire, se kterým si už někdo vytřel
Reagovat
Blondie
Za co warning?
Reagovat
paddy
já třeba slyšel fuck po zkaženém returnu
Reagovat
Vlk-v-trave
byl tam...bohuzel:)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Proč se asi Múra Nicka tak zastávásmile
Reagovat
Marduch
V 2016, od té doby kdoz ví, jak to má progresivistická Můra s Nickem smile
Reagovat
RFanousek
Skvělý zápas hodný finále smile
Reagovat
Blondie
Awww... škoda. Jsem zvědavá, zda to Nicka zdravě naštve, nebo se nervově sesype a místo tenisu bude zase šílet.
Reagovat
annah
Spíš to druhé...
Reagovat
Orgasmator
tak šance měl, ale krom toho 1 prohozu od sítě, si sám nic neuhrál...
Reagovat
PetaM
Nickovi už haraší v hlavě. :D :D Je fakt sranda to sledovat. :D
Reagovat
Ondra979
no ted to nedal..jestli se pres to neprenese, tak prohraje..tohle se proste muze stat a obzvlast proti djokovicovi
Reagovat
HolyMotors
Ale jo, tenis pěkný, pžiznávám. Nick umí velmi dobře i od základní lajny, hlavně mě dnes překvapuje jeho backhand, který je výborný.
Reagovat
HolyMotors
Hned jak to dopíšu, Kyrgios dvě lehký chyby, dobře mi tak. Už mlč, Pavle, prosím tě.
Reagovat
paddy
kdo si myslel, že se čtyři hodiny pojede na jednu bránu, tak se mýlí smile

https://www.youtube.com/watch?v=4c_zXKFy0Ok
Reagovat
HolyMotors
Přece neporazí 2. nejlepšího hráče včech dob ten blázen Kyrgios, který na tenis kašle, radši paří na Playstationu, řve sprostě po divácích, rozhodčích a ve škole každého šikanoval, jak správně řekl Tsitsipas, který s ním seděl v lavici.
Reagovat
Drzymalski
Kyrgios chodil v Řecku do školy?
Reagovat
Berny
pls nema nekdo odkaz prosím dik
Reagovat
paddy
https://www.jokerlivestream.art/joker-tennis-live-streaming-69.html
Reagovat
miledus
http://ny.freestreams-live1.com/t1/
Reagovat
Ondra979
tak jsem na chvili odbehl a gyros zatim vyborne, ale jak dlouho to muze udrzet, tezko rict..ale zatim na to ma
Reagovat
Vlk-v-trave
Prvni set nam ukazal, ze oba jsou sikovni hraci.

To nemohu rict.:))) Zatim prevaha na FH u Kyrgiose... na BH celkem vyrovnane. Return je zatim vic na strane Kyrgiose. Servis jasne. Na dropshotech Kyrgios tradicne ztraci...

Gratuluji Nickovi k prvnimu setu:)

Druhy set bude o podle mne o necem jinem... v tom prvnim se dost i otukavali... ale zas byl tenisove super:)

Toz uvidime, co dale Nick... zatim soustredeny vykon:)
Reagovat
paddy
nervičky teprve přijdou
Reagovat
Roger_Federer
Hnus pinkana od lajny
Reagovat
Vlk-v-trave
:)
Reagovat
paddy
Djokovič podle očekávání ztrácí první set a brzy se dozvíme, jaký typ otočky takticky zvolí, a zda aktivuje kouzelný batoh smile

snad bude více mezihry, abychom z těch servisů neusnuli smile
Reagovat
com
bum prask a konec smile
Djokovic bude smile
Kyrgios bude poradat bujarou oslavu.. Prachy, ktery vydelal behem dvou tydnu utrati za jedinej vecer smile
Reagovat
Ondrej2280
Bude to typ otocky na 3:1 na sety:))
Reagovat
annah
Taky to tak vidím...
Reagovat
Berny
má nekdo prosim odkaz na live stream ? díky
Reagovat
RFanousek
Kyrgios hraje neskutečně. Wow.
Reagovat
svetova.dvojka
jako Federer...
Reagovat
svetova.dvojka
Gyros vyhraje snadno 3:0
Djokovič na to nemá, těžil pouze z lehkého losu...
Reagovat
Drzymalski
smile
Reagovat
Drzymalski
smile
Reagovat
Orgasmator
...je tomu tak 2 z top 10, je míň než 1 smile
Reagovat
paddy
Djokovič pochopil, že jde do tuhého a hned od začátku hraje v čepičce, ale stejně to nepomohlo a DF byla v úvodním servisu

to je rozdíl od Bohuše, který vždy říkal: "s čepičkou ne, to si radši připlatím..."

na českém portále si můžeme upřímně říct, že finalisté mohou být rádi, že se nehraje na Štvanici, protože v tuto chvíli by jim kradli cennosti ze zamčené šatny smile smile
Reagovat
RFanousek
Úžasný tenis
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Na okruhu teď není hezčísmile
Reagovat
Amputace
Tomu Nickovi by se dlouhodobě dalo i fandit. Škoda, že je to takový čů.rák a tenis ho vlastně nebaví...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ale baví moc, možná i víc, než chce dát najevo. Problém nebo i je to v něčem dobře, ho taky baví jiné věci.
Reagovat
Mayo
Ten Kyrgios je inde, neskutočná zlata ruka, je to na jeho rakete.
Reagovat
Drzymalski
Nemohli by komentátoři Eurosportu méně žvanit? Docela mě jejich kecání ruší. Hlavně ten stařecký hlas, tuším Procházka, je otravný.
Reagovat
Amputace
Tak hned od prvních minut solidní show :D
Reagovat
Ondra979
tak hned v prvnim servirovacim gamu slo podani spodem..vymenu nick prohral ale nevadi, obcas to zkusit neni na skodu, ale staci tak max 2x az 3x za set..
Reagovat
annah
Tak nevím, komu přát pohár víc. Normálně by mě ani na vteřinu nenapadlo fandit Noldovi, ale když si vzpomenu, jak Rafa přišel na AO k té jednadvacítce, přála bych Nolemu, aby zůstal na dostřel... Ale zase Gyros vítěz Wimblu - to zní fakt dobře... :-)
Reagovat
Amputace
Jak? Že porazil možná v současnosti nejlepšího hráče na hardu z 0:2 na sety?
Reagovat
annah
Ne. Že jeho největší rival musel zůstat před branami.
Reagovat
Ondrej2280
Nemusel..chcel
Reagovat
annah
Nechtěl, ale neudělal nic pro to, aby nemusel. To je ale vedlejší. Hlavní je, že Rafovi byl zdravy Djokovic odklizen z cesty. Čili ta jednadvacítka je taková nalevacku.
Reagovat
Orgasmator
...dobrý názor smile
Reagovat
Blondie
Mám to stejně, tak si to užívám.
Ale víc to přeju Nickovi :D
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak, uz se rozpinkavaji. Jdu si to uzit. Doufejme v pekne finale, a ze bude moznost videt MB.:)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nick před nástupem zíval, tak nevím, jakou měl noc? Propařenou nebo nemohl spát?smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
nebylo lepší/logičtější ho hrát před chlapama?smile
Reagovat
Liverpool22
bylo smile
Reagovat
HolyMotors
Sorry not sorry, Kyrgios je za mě dost přeceňovaný, nemůže si pomoci. Očekávám poklidnou výhru Novaka)
Reagovat
Rafaeoli25
Není přeceňovaný. Je jen 95% času drink a podle toho to vypadá a je tak i následně logicky hodnocen.
Reagovat
Rafaeoli25
flink..no možná i drink smile
Reagovat
paddy
Abychom stihli večerníček smile smile
Reagovat
Rafaeoli25
Tak Nick se to určitě bude snažit co nejvíc urychlit smile
Reagovat
paddy
Vyhrají nasazené jedničky smile
Reagovat
Rafaeoli25
Taky myslím.
Reagovat
Rafaeoli25
Novak je určitě pod tlakem, protože kdyby se dostal na bilanci 20/32 ve finálových zápasech, bylo by to pro něj hodně nepříjemné a bolestné, dnes musí vyhrát, aby udržel alespoň cca stejnou úspěšnost, jakou má ve finále Roger. Naprostým unikátem je v tomto ohledu Lendl, který vyhrál jen 8 z 19, takže byl nakonec jen nad 40%.
Reagovat
Liverpool22
smile ano - je pravda, že někteří hráči mají úspěšnost ve finále velmi zápornou viz. Lendl - hraje tam roli asi více faktorů, ale cosi můžou takovéto statistiky napovědět....
Reagovat
Rafaeoli25
Samozřejmě u každého hrály roli různé faktory.
Reagovat
paddy
Závisí s kým hrál, jaký povrch, kde byli na rankingu, a jakou měli formu. Nadal má dobrou bilanci, protože většinu finále odehrál na antuce. Počet finále má, myslím, nejmenší z Big3.
Reagovat
Rafaeoli25
Většinu finále na antuce neodehrál.
Reagovat
paddy
Má většinu titulů z antuky, kde prohrál jediné finále (?)
Skoro polovina finále byla antuce. Má to hodně vychylené. Ta % úspěšnost z toho těží. Oč byl lepší na antuce, o to horší na jiných površích. A v průměru má stejnou % úspěšnost v kariéře jako Djo, kolem 83%.
Reagovat
Amputace
Djokovič má 70% finále z hardu. A co?
Reagovat
Rafaeoli25
Kyrgios šanci má, pokud bude 100% soustředěný a ukázněný. Určitě se tentokrát bude snažit hrát maximálně zodpovědně, aby mohl vyhrát. Pokud mu půjde servis nejlépe jak umí, budou rozhodovat možná jen detaily, pokud mu ale nebude šlapat dokonale, může i jasně prohrát. Těžko říct v tuto chvíli, motivace obou je obrovská, Kyrgiho ale asi ještě větší.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
paddy
Šanci má vždycky každý, i kdyby to bylo malé procento. Většina zápasů na ATP je 50/50 až 60/40. Tady je to reálně 1 ze 3 pro outsidera. Kdyby hráli tři dny po sobě, tak jeden zápas Djokovič prohraje. Je otázka, jak dopadne ten dnešní smile
Reagovat
magnus
Nuž uvidíme ako to dopadne.Najhorší scenar pre slniečkarov sa však može naplnit.Včera vyhrala Ruska,dnes može vyhrať nezaoškovany dezolat.Už ani ten tenis nie je čo býval,kde su stare dobre časy ked vyhravali sami američania:Sampras,AGGASI,Mcenroe.....inak kolko rokov už žiadny američan nevyhral grandslam?
Reagovat
Rafaeoli25
Samí Američané? Co Borg, Becker, Edberg, Rafter a další? Každopádně americký ústup ze slávy je obrovský, po Roddickovi už se žádný další top hráč s potenciálem velkého šampiona neobjevil. Americká základna je už více než dekádu velmi slabá vzhledem k minulosti a velikosti tamní populace. I Němci ale zažili degresi, nebýt Zvereva, byli by na tom i oni bídně.
Reagovat
Marduch
13 let. Juan Martin USO smile
Reagovat
Rafaeoli25
Tak tady je ale řeč jen o USA, ne o celém americkém kontinentu.
Reagovat
Marduch
Uvolni se, i po dnešku bude Rafa pořád ve vedenismile
Reagovat
Rafaeoli25
Já fakt neřeším pořád dokola Nadala a jeho rekordy. Vím, že je to zbytečné, vzhledem k tomu, že je před námi ještě mnoho let jejich kariér.
Reagovat
paddy
Pozn: mnoho znamená 1-2 roky smile
Reagovat
Rafaeoli25
Dva roky minimálně.
Reagovat
paddy
Může skončit i letos, pokud se ozve noha. Sám to naznačil, že neví, jestli je to jeho poslední sezóna. Nikdo neví, kdy se se noha ozve, takže plánovat konec kariéry nejde. Jestli se noha ozve, tak se bude chtít rozloučit na FO.
Reagovat
Blondie
Žádná Ruska nevyhrála :D
Reagovat
paddy
Kurzově je to 75/25 pro Djokoviče, já to vidím 65/35, průměr tří YT anket dokonce zní 58/42, za čímž se určitě skrývá obliba fanoušků.

Na první pohled by to měl být souboj mezi servisem Kyrgiose a returnem Djokoviče, ale Djokovič má jednu z nejlepších % úspěšnosti 1. servisu. Co je jisté, tak určitě to bude kvalitnější zápas než finále žen, i kdyby to mělo být hladce ve třech setech.

Kyrgios sice vyhrál dva vzájemné zápasy v r. 2017, ale bylo to v kontextu pár týdnů poté, co Djokovič shořel na jeho oblíbeném AO s Istominem, který nebyl ani v top100. Djokovič pak sezónu nedokončil kvůli lokti. Každopádně by to dnes mohly být těsné sety a vyrovnaný zápas, ale s výrazně větší pravděpodobností výhry pro Djokoviče.

Začátky zápasů má Djokovič obvykle slabé, takže uvidíme, kdy začne zápas otáčet ve svůj prospěch. Pokud by prospal první tři sety, pak by to opravdu nestihl. smile

Po zkušenostech z Austrálie se Djokovičovi možná hlavě honí myšlenky, jestli mu případný titul pak mohou vzít smile smile

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=veZihYiVGg4
Reagovat
Ondrej2280
Ak sa dnes Nick vzda svojich komedii,co si myslim ,ze ich dnes zanacne obmedzi kedze ide o finale GS a bude sa snazit na kurte posobit uvedomelo:)tak je z neho polovicny hrac a tym padom tipujem max. 3:1 na sety, pre Djokera..
Reagovat
Vlk-v-trave
Souboj nejlepsiho hrace na hardu vs. nejlepsiho hrace na trave dopadl lepe pro travare.

https://www.youtube.com/watch?v=f4_0WjMuaxQ

Kdo vi, mozna dnes to bude naopak:) V podvecer uz budeme asi vedet:) Pokud se to neprotahne nekde do noci, vzhledem k tajmingu Djoka na servu a schopnostem obou komunikovat dlouho s divaky a empajrem... muzou byt slusne prostoje...
Reagovat
Stan_Borowitz
Na legendární zápas Nicka s Dustinem to sice nemá, ale určitá kvalita tam taky je. A je to taky jen beton, že.

Měli tady někteří kolegové obavu z toho, že se Nick sesype z velkého finále. Těm bych doporučil pozorně zhlédnout zejména část od 11:10, kdy dal Nick druhé podání na kříž rychlostí přes 200 km/hod. První šlo do autu, tak prostě dal druhé stejně s tím, že hráč jako Kyrgios nikdy nezkazí dvě taková podání po sobě. A bylo to eso. Kdyby měl tolik sebevědomí a drzosti Roger, skončilo by to nešťastné finále WB 2019 možná úplně jinak.

Podle mne se Nick vybičuje k maximálnímu výkonu. Neznamená to sice, že vyhraje, bo Novak bude taky hrát na krev, ale zadarmo to neodevzdá. Můžeme se těšit na skvělou bitvu.
Reagovat
Vlk-v-trave
Prestizni New Port, misto puvodniho USO opet letos privita velke Legendy tenisu:)

Murray, Lopez, Vesely...atd.
Reagovat
Stan_Borowitz
J1rka mne trochu naštval tím, že do finále WB pustil místo sebe Novaka. Takhle mu zase může Nick poodskočit v historicky rekordní vzájemné bilanci s Novakem. Nebo naopak taktizuje a spoléhá na výhru Novaka?
Reagovat
Vlk-v-trave
:)
No...tezko videt do hlav geniu.
Reagovat
Mayo
Toto sa mi vo finále GS, kde figuruje Djokovic nestava ale ja dnes verím Kyrgiosovi, že zdvihne tu findžu nad hlavu smile

Každopádne očakávam velkolepe finále.
Reagovat
Rafaeoli25
Vyhrát může, má jedinečnou šanci. Působí zodpovědně, vyhrát chce. Ale je tam více neznámých, které zodpoví až zápas.
Reagovat
turista
Pochopitelně fandím Novakovi. Výsledek si však neodvažuji tipovat.
Reagovat
paddy
Je favorit, to nemůžou popřít ani alibisté smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Na tohle finale chybi:DDD

DJOKOVIC vs. KYRGIOS (provnani hracu, na trave - Vlk)

Servis: Djok < Kyrgios
Forehand: Djok < Kyrgios
Backhand: Djok = Kyrgios
Jednoruc BH: Djok
Reagovat
Vlk-v-trave
jaj s temi znamenky... urvalo me to cely pekny list porovnani... kaslu na to :D Jsem si to neulozil.
Tenhle portal je uplne sileny v tomhle...

Jen dopnim ten jednoruc BH: bylo tam 5 znamenek < pro Kyrgiose.
Reagovat
Vlk-v-trave
Vic doplnovat nebudu, jen namatkou vyber z nejakych 30 kategorii:D

Return: Djok = Kyrgios
Slajs FH: Djok 5< Kyrgios
Slajs BH: Djok = Kyrgios
Gym. Snura: Djok 5> Kyrgios
Tweener: Djok 5< Kyrgios
Pohyb na BL: Djok 3> Kyrgios
Pohyb na sako: Djok < Kyrgios
Dropshot: Djok > Kyrgios (Kyrgios vic daruje dropem fiftyn souperi:)
Prace se zapestim, variability of shots: Djok 3< Kyrgios

A plno jinych...
Reagovat
George_Renel
Podání spodem Djok 10< Kyrgios smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Taky tam bylo, a dokonce podani spodem ve stylu tweener.:)
Reagovat
Orgasmator
tak to jsem nevěděl, že Nick zvládne return tak dobře proti servismanům typu Opelka, Isner jako Novak smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Tvrdi to primo Kyrgios :D
Jako nechtel bych s nim o tom polemizovat...:D

Dnes to bude urcite vyjimecne finale. To se da tipnout na 100%. Zbytek...uf...
Reagovat
Orgasmator
jo tak Amíci to hodnotili trošku jinak ve studiu na škále 1-5 smile Ale taky bych se nežádal, finále bylo každopádně parádní smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Nenasazeny finalista naposledy byl viden na centr kurtu v roce: 2003 Mark Philippoussis, alias Mr. Scud
Poslednim nenasazenym hracem, ktery vyhral Wimbledon byl Goran:) Ktery ted stoji tzv. na druhe strane saka.

Ale asi poprve v historii Open Ery je ve finale hrac, jen tezko uchopitelny, tohle se stalo nekde pred Open Erou... kde tech pripadu bylo mnohem vice...

Trebas Santana, ktery mel arogantni vztah k trave, ktera se pry hodi tak max. pro kravy a byl predposlednim vitezem Zlate Ery tenisu:) plneho Pokory kdy hraci nedostavali prachy za vitezstvi... nebot se hralo o mnohem vice.

Treba je take pripomenout Jaroslava Drobneho, Cecha, ktery byl hokejistou - zaroven tenisovym hracem...a take svetobeznikem. Diky nemu ma Egypt sve vitezstvi ve Wimbledonu:)

Nebo Alex Olmedo, Peruanec, ktereho si USA vypujcilo na DC, a NewYork Times tehdy zahlasil... pry...ze to je nejsmutnejsi den americkeho tenisu, ktery klesl na uplne dno:D Nebot potrebuji k vitezstvi Peruance... velmi vrely vztah k Jizni Americe...ze:D Olmedo dokazal ve finale Wimbledonu 1959 porazit tenisoveho GOATa Lejvra! Ktereho asi uz nikdo neprekona. 3 kalendarni nikdo proste neudela, ani ho asi nikdo nedorovna nebot 2 kalendarni je drsna naloz.

A poprve v Open Ere nastupuje ve finale Wimbledonu hrac, ktery spis prave pripomina ty maniky pred Open Erou...:)

Takze nesmi chybet unikatni medajlonek Kyrgiose, kde muzeme najit 27 momentu kariery, kdy ho trenuje divak (obchazeni koucingu), vysvetleni Fritzovi na lavicce, ze proste ma lepsi return nez Djokovic, a celkem schopne zduvodnil, skvele schopnosti zonglera na lavicce, jeho schopnosti nosice bot protihraci, atd. atd. :D

27 Unique Nick Kyrgios ATP Tennis Moments!

https://www.youtube.com/watch?v=_HHcRJ-rPCo
Reagovat
com
Kyrgios smilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist