17 setů neporažený Tsitsipas je ve finále i v Barceloně. O titul se utká s Nadalem

24. 4. 2021, 16:51
Aktuality 54
ATP BARCELONA - Stefanos Tsitsipas letos na antuce stále nenašel přemožitele. Dnes v Barceloně přehrál dvakrát 6-3 Itala Jannika Sinnera a svou neporazitelnost prodloužil na 9 zápasů a 17 setů. O titul si 22letý Řek zahraje s domácím jedenáctinásobným šampionem Rafaelem Nadalem.
Stefanos Tsitsipas (© AFP)

Stefanos Tsitsipas letos na antuce ještě neprohrál. Před šesti dny v Monte Carlu získal první trofej z turnaje Masters 1000 a nyní na vítězné vlně pokračuje i na podniku ATP 500 v Barceloně, kde zvládá souboje hráčů nové generace.

22letý Řek si poradil s 23letým Španělem Jaumem Munarem, 22letým Australanem Alexe de Minaurem, 20letým Kanaďanem Félixem Augerem-Aliassimem i s 19letým Italem Jannikem Sinnerem, kterého v dnešním semifinále přehrál dvakrát 6-3.

Statistiky zápasu
Sinner - Tsitsipas
1 esa 2
2 dvojchyby 1
52 %
1. podání 'in' 75 %
57 %
úsp. 1. podání 72 %
58 %
úsp. 2. podání 60 %
13 winnery 17
17 nevyn. chyby 18
9/11 hra na síti 9/15
0/4 brejkboly 3/10
čas: 1:23

"Dnes jsem hrál trpělivě, což byl klíč k úspěchu. Snažím se zlepšovat nejen ve své hře, mimo kurt pracuju také na psychice a v zápasech cítím, že je to dobrá cesta," řekl pátý hráč světa Tsitsipas, který neprohrál 9 zápasů a 17 setů v řadě.

Na katalánské antuce přišel pouze jednou o podání, když odvrátil 12 z 13 brejkbolů, a zajistil si své celkově 15. finále.

Vítěz Turnaje mistrů z roku 2019 a majitel šesti titulů z akcí ATP se do finále v Barceloně dostal opět po třech letech a stejně jako tehdy v něm vyzve Rafaela Nadala (h2h 2-7).

V roce 2018 s ním ve vůbec prvním vzájemném duelu uhrál jen tři gamy, od té doby už však dokázal o dvanáct let staršího Španěla dvakrát porazit: předloni v semifinále antukového Masters v Madridu a letos ve čtvrtfinále Australian Open.

Statistiky zápasu
Nadal - Carreňo
3 esa 4
3 dvojchyby 1
63 %
1. podání 'in' 83 %
77 %
úsp. 1. podání 55 %
52 %
úsp. 2. podání 33 %
19 winnery 18
10 nevyn. chyby 14
2/3 hra na síti 2/4
4/10 brejkboly 1/4
čas: 1:29

11násobný šampion Nadal si v druhém dnešním semifinále poradil snadno 6-3 6-2 s krajanem Pablem Carreñem a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 8-0.

"Se svým výkonem jsem dnes spokojený. Každým dnem se tady zlepšuju a myslím, že dnes to bylo zatím nejlepší," komentoval Nadal, který v prvních dvou kolech musel do tří setů s Iljou Ivaškou a Keiem Nišikorim. Ve čtvrtfinále nezaváhal s Cameronem Norriem.

34letý Nadal bude v neděli ve svém 124. finále bojovat o celkově 87. titul, z toho 61. z antuky. V Barceloně hraje pošestnácté, do finále se dostal podvanácté a ještě nikdy v něm neprohrál.

• ATP 500 BARCELONA •
Španělsko, antuka, 1.702.800 dolarů
sobotní výsledky (24. 04. 2021)
• Dvouhra - semifinále •
Nadal (1-Šp.) - Carreño (6-Šp.) 6-3 6-2
Tsitsipas (2-Řec.) - Sinner (11-It.) 6-3 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

54
Přidat komentář
stopan
Je neskutocne kolko svatych stoji pocas celej kariery pri Nadalovi, tolko premrhanych brakbalov najma v prvom sete zo strany Tstsipasa ho napokon stalo zapas, stastie opat na strane Nadala pokolkykrat.
Reagovat
Amputace
Omg. Co letošní AO a promrhané vedení 2:0 a vedení 5:2 v TB, co poslední TM a nedopodávání zápasu s Medvěděvem, co vedení v TB dnes a pak dvojchyba? To nic? Štěstí má pouze Nadal. Na tuhle snůšku keců už jsem nemohl dočkat. Kéž byste už byli schopni přijít s něčím originálním a ne s tisíckrát omletými písničkami. Dobře, Nadal jediný zápas nevyhrál vlastní zásluhou, pokaždé štěstíčko, opačně to nikdy neplatilo, fajn, co tam máš dál?
Reagovat
stopan
Moj zlaty pozri prvy set a jeho vyvoj, nie je to len koncovka druheho a tretieho, ak by v prvom dostal Nadal 6-2 nikto by sa cudovat nemohol, v tenise rozhoduju detaily, a po.rat takto rozohraty set v konecnom vysledku sa stastie priklonilo na stastie Nadala v koncovke. Nadal je majster zvratov a nic na tom nemeni ci 2-0 vedenie v Australii, pokial super vymeni o.rane trenky a zacne hrat svoju hru tak 4 metre za zakladnou ciarou zalezeny Nadal cakajuci na chyby supera nevie najst hernu odpoved, je to potom iba o tom ci sa super vyhadze alebo nie.
Reagovat
Amputace
Lol. Viděl jsi ten zápas na AO vůbec? Předpokládám, že ne, jinak by tě taková ko.ko.tina nemohla ani napadnout, neřku-li abys ji ještě zveřejnil. Nadal v TB za stavu 2:0 4:2 nebo 5:2 (tím si teď nejsem úplně jistý) v TB dojebal dvě smeče, z nichž jednu bych snad zahrál i já. Tsitsipas v tom zápase žádnou svoji hru hrát nezačal. Nadal ho jen úplně nepochopitelným a školáckým způsobem pustil do zápasu.

A k dnešku - že měl Nadal dva MB ve druhém setu a že (pokolikáté už v poslední době?) promrhal vedení v TB, už samozřejmě nezmíníš. Ale nedivím se, od hatera tvého charakteru to ani nejde čekat. Doufám, že letošní antuková sezóna pro tebe bude dlouhá jako sopel a Rafa ti přivodí ještě několik dalších zklamání - včetně konečného triumfu na RG.
Reagovat
mahycek
Konečně do třetího setu.
Reagovat
smazaný uživatel
2.56 na Tsitsipasa zajtra má určite zmysel, bez ohladu na 11/11 Nadalovych finále z Barcelony.

Myslim, ze Grék este nestratil set, v MC bol výborný a dovolim si tvrdit, ze momentálne ma najlepsiu antukovu formu na okruhu.

Skvelá previerka pre oboch.
Reagovat
D@nny
Nadal to na 90% nezvladne. Nejen, ze s nim prohral posledni vzajemny zapas, ale krom toho na antuce uz neni ani s poloviny tak nebezpecny jak pred par lety
Reagovat
smazaný uživatel
Nepodarilo sa mi vidiet Rafove posledné dva zapasy. Ak vsak vo finále predvedie tenis z MC a uvodu Barcelony, dostane naložené.

Údajne sa vsak od zapasu s Norriem zlepsil. Uvidime, je to otvorené.

Otvorený zápas, tento predzápasový status je uz teraz pre Štefana lichotivý, nebyva to zvykom.
Reagovat
.vorlik.
Takových řečí bylo, hlavně před RG a v průběhu RG se to vždy nakupí. Třeba minulý rok - jak dostane od Djokoviče... a nakonec dostal totál sodu Djokovič.

Odsuzovat Nadala na antuce a ještě k tomu ve finále, to je odvážné. Tsitsi je na vlně, formu má výbornou, ale taky toho má už docela dost za poslední 2 týdny, tak uvidíme, jak se s tím popere. Od Nadala sice začátek antuky vlažný, ale poslední 2 zápasy jako kdyby přeřadil. Uvidíme. Za mě je to 50:50.
Reagovat
Rafaeoli25
Co napsal Donny je neskutečný kec, asi vůbec nesledoval poslední FO, stejně tak FO 19, 18 a 17 smile
Reagovat
Pe3k
Třeba sledoval zbytek sezony, kde je Rafa fackovací panák...
Reagovat
Rafaeoli25
Fackovací panák, který je skoro nejúspěšnějším hráčem historie US Open? Hráč, který byl pětkrát ve finále Wimbledonu, plus dvakrát v sf. A který loni jen smolně prohrál sf TM? Jasně, přesně tak vypadá fackovací panák smile
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak on má vlažné začátky antukových sezón už od roku 2014, málokdy vyhraje víc přípravných turnajů před RG až na sezonu 2017, přesto pak Na RG jasně dominuje. Přijde mi, že od jiste doby už se soustředí jen na FO a před ním se jen rozehrává. Nelze mu tuhle volbu vyčítat.
Reagovat
Patik
No veď totok..v austrálii mu dajú na prdel jeho rivali alebo nextgen sunshine double je do počtu..potom má vlažné začiatky antukovej sezóny potom BUM celé French Open bez straty setu..a zase prudký pokles Wimbledon dostáva na prdel ak nie od rivalov tak od kdekoho z druhej tretej stovky..a po zbytok sezóny je tiež len do počtu ešte US Open kde nikoho nestretne..Medvedeva čo má v nohách sto turnajov po sebe aj to musí vydrieť v piatich setoch..a to že porážal Federera a Djokoviča v roku 1876 na ich povrchu si môže v najbližšom stretnutí kde neuhrá ani set nalepiť na čelo a sladko spomínať aj s celým jeho tímom ..Djokovič dostane sodu na jednom turnaji a Nadal na hociktorom mimo French Open vau..to je celý comparison smile
Reagovat
smazaný uživatel
Inými slovami, stále si drzi dominantne svoj povrch, a vyhráva Us Open.

Na porovnanie Federer si nikdy nedrzal ani ten W, a v konfrontacii s rivalmi na ich GS posobi vyslovene smiešne.
Reagovat
Rafaeoli25
Nevyšly mu tři Wimbledony, a? Co to plácaš, vyhrál tam dvakrát, třikrát byl ve finále a dvakrát v sf, za to se má jako stydět, to je tragická bilance? V Austrálii byl skoro vždy min.v čf, pětkrát ve finále. A co se USO týče, tak tam je jednim z nejlepších hráčů historie. Plkáš nesmysly. A že už nemá zapotřebí jezdit jako blázen celou antuku se mu vůbec nedivím.
Reagovat
Rafaeoli25
Na antuce už není nebezpečný, proto na podzim na FO rozdrtil všechny rozdílem dvou tříd že? smile
Reagovat
Rafaeoli25
Zítra to bude asi vyrovnané, na FO pokud se potkají ale Nadal vyhraje 3:0, o tom nepochybuji. Podobné to bude s Rublevem a dalšími.
Reagovat
peggy
Nadal zůstane až skončí navždy králem antuky.
Držím zítra palce.smile
Reagovat
peek
Přijdou jiní a lepší.
Reagovat
smazaný uživatel
V roku 2396 mozno, ked budu hráci z kovu.

Nie kazdy rekord sa prekona. Phelps, Bolt, Nadalove RG, tu by som zapochyboval, ze sa to stane počas nasich zivotov.

Gretzky je jasny; ale tam sa zmenil štýl hokeja; to je mimo legitimneho porovnania.
Reagovat
peek
Já rozporuji to slovo navždy. Navždy to určitě nebude.
Reagovat
Rafaeoli25
Takový stroj jako je Nadal se opravdu jen tak neobjeví. Možné to samozřejmě je, ale silně nepravděpodobné. Pokud vyhraje patnáctkrát Paříž tak chci vidět toho, kdo ho překoná..naprogramovaný kyborg? smile
Reagovat
Pe3k
Fandit tomu nejlepšímu je zábava pro ovce...
Reagovat
smazaný uživatel
Preto fandis len Federerovi, ze nechces byt ovca?
Reagovat
Rafaeoli25
A komu máme fandit? Medvedevovi, Tsitsipasovi, Zverevovi, Rublevovi a spol., kteří se na GS vždycky rozklepou jako sulc? Ti mě tedy fakt nebaví, tihle skautici.
Reagovat
dappe
Pokud vyhraje patnáctkrát Paříž, tak bude mít z jednoho turnaje více titulů než byl předchozí rekord Samprase celkově. Jednoduše to není normální.
Reagovat
Rafaeoli25
Je to normální z toho pohledu, že je na tomto povrchu tak dominantní. Vypadá to jako anomálie, ale vlastně není.
Reagovat
dappe
Je to přinejmenším dost zvláštní.
Reagovat
turista
Nadal stroj není. Tělesná schránka mu jednou řekne dost.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak to je jasné, ale zatím se tak nestalo.
Reagovat
smazaný uživatel
Vylucit sa to nedá.

Rovnako ako sa neda vylucit, ze to nebude navzdy.

Za prekonanie 20 GS by som ruku do ohna nedal, staci aby niekto na urovni sucasnych legiend prisiel na okruh a nemal seberovného konkurenta, mal slabsie pole. Staci aby niekto 7-8 rokov vyhraval 2-3 GS ročne a vybavené. A dalsich 5-6r pridaval 1-2.

Ale tych 13RG, resp. 13x jeden Grandslam; to sa nemusi podarit ani takémuto hracovi.
Reagovat
Mayo
Jiní, lepší? Neverím, že bude niekedy dominantnejší hráč ako El Matador. smile
Reagovat
Pe3k
Už teď jsou 2 smile
Reagovat
Amputace
Lol. Na nástěnku. Vždyť ti dva si ani neuchránili svůj povrch před ním, natož aby na něm v obdobné míře dominovali. Nadal si na antuce mazal oba dva celou kariéru - v 18ti, v 25ti, v 34ti. RG uhaluzili jedině za předpokladu, že se mu vyhnuli, v opačném případě s ním dostávali naklepáno (je to v kontextu celých jejich kariér až trapné). Naopak Nadal svůj kariérní GS zkompletoval přes ně, na jejich dominantních površích.
Reagovat
Pe3k
Rafa muž jednoho turnaje.
Federrer a Djokovic dominovali tenisu nejvíce a nejdéle.
Přeber si tosmile
Reagovat
Amputace
Přesto se při svých dominancích nikdy ani nepřiblížili tomu, co dokázal Nadal na antuce. Převýšil je tam úplně monstrózním způsobem, a nadto je dokázal porážet i na dalších površích. Easy :)
Reagovat
Pe3k
Nikdo mu nebere jeho úspěchy na antuce, čili na povrchu bez jakékoliv konkurence...Nadal každý rok čeká až začne antuka, aby byl relevantní a proto nikdy nebude uznávaný jako Federer a úspěšný jako Djokovic. Mimo antuky je to fackovací panák třetiřadých tenistů tipu Rosol, Brown atp. smile
Reagovat
smazaný uživatel
Inými slovami, Nadal dominuje na svojom French Open a nikdy nedovolil dominovat ostatným na zvyšných Grandslamoch.

Federer bol ponízeny na W, viackrat a inde to nebudem ani komentovat. Pojem Big3 je len recesia, kazdy vie, ze Nadal a Djokovic su inde.
Reagovat
Marduch
Ale dovolil. A to bezprecedentne ;-)
Reagovat
Rafaeoli25
Jseš trapák. FO je nejtěžší turnaj, tak bys to měl brát, takže z tohohle pohledu je opravdu king a ostatní slabota smile. Prostě to neukecáš, pokud bude mít Nadal nejvíc GS, tak se historie nebude ptát, který je odkud, víme?smile.
Reagovat
Rafaeoli25
Je fakt k smíchu, jak se pořád tobě podobní odvolávají na tři nepovedené Wimbledony. Ano, stalo se, to ale nic nemění na jeho supervelikosti.
Reagovat
Marduch
Lol, napsat o Nadalovi na antuce, že přijdou jiní a lepší, to bude asi v lepším případě snaha o provokaci, v horším případě.. no nechci být hned při pondělku vulgarnismile
Reagovat
Vlk-v-trave
19 by bylo hezke cislo:)
Stefan hraje podle mne zatim nejtraktivnejsi tenis na zacatku cihloveho obdobi. No snad mu to vydrzi az do RG, at se je na co divat.
Reagovat
Rafaeoli25
Nadal solidně graduje formu, rozhodně lepší výkony než před dvěma lety, kdy tam hrál skutečně velmi slabo. Jak jsem ale napsal níže, je to zcela nepodstatné, i kdyby prohrál všechny antiky před RG ve druhém kole, tak to nijak směrodatné nebude, na FO je vždy až na rok 2015, kdy byl v těžké krizi, připraven. Tsitsipas letos velmi dobré výkony, ale ani to zatím nelze přeceňovat, teprve grandslamy ukážou, jestli se opravdu posunul dopředu, to samé v případě Rubleva.
Reagovat
smazaný uživatel
Super zápasik pred nami.

Neuveritelne, s kolkými generáciami musí Nadal postupk casu súperit..

Najprv bil ako žito Federera (1981), Djokovic (1987) bol samozrejme dostojnejsi super, ale stále to bolo dominantné, potom prisla rivalita s Thiemom (1993), stále s jednoznacným koncom a dalsi vyzyvatel je Tsitsipas (1998-99).

Neskutočný Fenomén Nadal. Ked to porovnam s Federerom, ktory bil Roddicka a od Nadala ho zacal porazat uz kazdy, neuveritelný rozdiel.

Súperi sa menia, Nadal je večný.
Reagovat
Rafaeoli25
Myslím, že na tyhle ódy je dost času až na chvíle po finále RG smile. O tom co píšeš nikdo objektivní nemůže pochybovat, je to fenomenální a moc si přeju, aby Nadal vydržel na top urovni až do roku 2025, aby to bylo celých dvacet let jako v případě Federera. Dalším přáním je 15 titulů z FO, kéž by se to povedlo smile
Reagovat
smazaný uživatel
Federer bol top 4 roky, nie 20..:)..

Inak suhlas..
Reagovat
Rafaeoli25
Top myslím v rámci první desítky smile
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak opravil bych tě, na začátku jeho kariéry a dominance byli důstojnými soupeři i Coria a Gaudio. Zvlášť s Coriou to bylo památné v Monte Carlu 2005, jeden z nejlepších zápasů všech dob.
Reagovat
spaniel
Nestydite se tady verejne onanovat? smile
Reagovat
Rafaeoli25
Já právě Forehanda mírním. Sebeuspokojení se dostaví až v červnu po dalším triumfu na FO. Ale jen částečné, 21 bude pořád málo smile
Reagovat
mahycek
Se dalo čekat. Jakmile dojde k zápasu
Nadal vs C.Busta, tak už dobředu je jasné
kdo vyhraje. To nemyslím nějakýn nefér
způsobem,ale zkrátka Busta je při..sranej.
Dovede zátápět i třeba vyhrát s hráčem
v Top 10, ale jak přijde Nadal tak je
břídil. Jsem zvědav, jestli Nadal do
Roland Garros vyhraje alespoň 1 antuku ?
Má na to zítřek, pak Madrid a Řím.
Myslím, že jeden podnik bude pro něho
úspěch, ale nevsadil bych ani na ten
jeden.smilesmilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
Myslím, že je mu úplně jedno, jestli nějakou před FO vyhraje. Ani jednu evropskou nevyhrál na jaře 2014, přesto pak na RG jasně dominoval. Loni Řím taky ne. Není tedy nijak směrodatné, jak si vede před FO, tituly před ním už jsou pro něj v posledních letech spíš příjemným bonusem. Myslím ale, že tentokrát alespoň jednu antuku dá, už zítra v Barceloně bych si na něj vsadil.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist