18letá Gauffová má jistý Turnaj mistryň i ve dvouhře. Bude nejmladší účastnicí od roku 2005

20. 10. 2022, 09:58
Aktuality 5
Turnaj mistryň ve dvouhře už zná jména pěti soutěžících. Ve středu získaly jistotu startu na prestižní akci, jež se letos bude konat poprvé v texaském Fort Worth, Francouzka Caroline Garciaová a Američanka Cori Gauffová. Finalistka letošního Roland Garros bude v 18 letech nejmladší účastnicí od roku 2005.
Profily hráčů

Jistý start na Turnaji mistryň měly na začátku tohoto týdne jen světová jednička Iga Šwiateková z Polska, Tunisanka Ons Džabúrová a Američanka Jessica Pegulaová. O dalších dvou jménech se rozhodlo ve středu v Guadalajaře.

Cori Gauffová sice letos (zatím) třetí titul na okruhu WTA nepřidala a zahrála si jediné finále, bylo však první grandslamové (French Open) a k tomu zaznamenala čtvrtfinále na US Open. A jelikož na většině turnajů podává stabilní výkony a výsledky, má po včerejším postupu do osmifinále jistý premiérový start na Turnaji mistryň.

Americká hvězda bude v 18 letech nejmladší účastnicí od roku 2005. Tehdy o pouhý měsíc mladší Maria Šarapovová se při svém debutu prodrala do semifinále.

Gauffová navíc bude v Texasu startovat i ve čtyřhře s krajankou Jessicou Pegulaovou, s níž letos vyhrály tři turnaje a dostaly se do finále Roland Garros. Od roku 2003, kdy se začalo hrát současným skupinovým formátem, si obě soutěže během jednoho ročníku zahrálo jen devět tenistek.


Caroline Garciaová si už na Turnaji mistryň zahrála v roce 2017 hlavně díky famóznímu závěru sezony a dvou triumfech ve Wuhanu a Pekingu. Tehdy v Singapuru dokonce postoupila ze skupiny.

Letos 29letá Francouzka vyhrála tři turnaje na třech různých površích - na trávě v Bad Homburgu, na antuce ve Varšavě a na hardu v Cincinnati. Na následném US Open si zahrála semifinále.

Ve Fort Worth se bude hrát v týdnu od 31. října. Zbylá tři volná místa pro účast na prestižní akci drží Aryna Sabalenková, Darja Kasatkinová a Veronika Kuděrmetovová.

Definitivní verdikt o složení finálové osmičky padne do konce tohoto týdne. Šanci ještě mají Maria Sakkariová, Madison Keysová, Danielle Collinsová a Jelena Ostapenková.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
misa
Od roku 2003, kdy se začalo hrát současným skupinovým formátem, si obě soutěže během jednoho ročníku zahrálo jen devět tenistek.

A jednou z nich je Lucie Šafářová smile
Reagovat
tommr
a loni Bára Krejčíková ... smile
Reagovat
misa
V roce 2016 i Kar. Plíšková, takže si vedeme v této oblasti hodně dobře.
Reagovat
GaelM
smile
Reagovat
Mantra
že třeba ta Maria S. hraje s Danile C.
Veronika K s Jelenou O.
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist