19letý Američan Nakashima v Orlandu neztratil ani set a má první titul z challengeru

23. 11. 2020, 14:18
Aktuality 0
CHALLENGER ORLANDO - Brandon Nakashima si na domácí půdě v Orlandu došel bez ztráty setu pro premiérový challengerový titul. Ve svém prvním finále 19letý Američan porazil 6-3 6-4 Inda Prajneshe Gunneswarana, který prohrál druhé finále během dvou týdnů.
Brandon Nakashima

Brandon Nakashima ke dvěma triumfům na turnajích Futures přidal první trofej z challengeru. 19letý Američan si pro ni došel na domácí půdě v Orlandu, kde v pěti utkáních neztratil ani set. 

Nakashima na Floridě vyřadil už ve druhém kole nejvýše nasazeného Brazilce Thiaga Monteiru, poradil si s krajany Mackenziem McDonaldem i Mitchellem Kruegerem a ve finále přehrál 6-3 6-4 turnajovou čtyřku Prajneshe Gunneswarana z Indie, kterému zlikvidoval všech osm brejkbolů.

"Dnes jsem odehrál dobrý zápas. Hlavně v důležitých okamžicích jsem dělal správná rozhodnutí," komentoval Nakashima. "Jsem moc šťastný, že jsem tuhle podivnou sezonu zakončil titulem. Určitě mě to povzbudí do tvrdé práce před novou sezonou," dodal.



Ve světovém žebříčku se rodák ze San Diega posunul na 166. místo a o 33 příček tak vylepšil své dosavadní maximum. Na začátku sezony byl o dvě stě míst hůře postaveným hráčem.

V letošní 'osekané' sezoně se Nakashima stal čtvrtým teenagerem, jenž vyhrál challenger. Před ním se to povedlo českému tenistovi Tomáši Macháčovi, Italu Lorenzu Musettimu a třikrát Carlosi Alcarazovi ze Španělska.

31letý Gunneswaran, bývalý 75. hráč světa, marně útočil na svou třetí challengerovou trofej a první od roku 2018, kdy získal oba své nejcennější tituly. Finále nezvládl už počtvrté v řadě a druhý týden po sobě poté, co neuspěl v americkém Cary v Severní Karolíně.

• CHALLENGER ORLANDO •
USA / Florida, tv. povrch, 55.080 dolarů
nedělní výsledky (22. 11. 2020)
• Dvouhra - finále •
Nakashima (USA) - Gunneswaran (Ind.) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist