2. den v Melbourne: V akci budou Plíšková, L. Fruhvirtová, Vondroušová, Martincová a Macháč. Rubljova a Berrettiniho čeká šlágr

16. 1. 2023, 18:00
Previews 73
V rámci druhého hracího dne letošního ročníku Australian Open vstoupí do úvodního grandslamu roku zbylých pět českých nadějí: Karolína Plíšková, Linda Fruhvirtová, Markéta Vondroušová, Tereza Martincová a Tomáš Macháč. Úterní program nabídne hned dva šlágry, Andrej Rubljov se utká s Dominicem Thiemem a Matteo Berrettini s Andym Murraym.
NÁŠ DNEŠNÍ VÝBĚR
• Češi v akci •
Martincová (ČR) - Sabalenková (5-) | PREVIEW LS | Rod Laver Arena (1:00 SEČ)
Kar. Plíšková (30-ČR) - Xiyu Wang (Čína) | PREVIEW LS | Margaret Court Arena (2:30 SEČ)
L. Fruhvirtová (ČR) - Fourlisová (Austr.) | PREVIEW LS | Court 13 (2:30 SEČ)
Vondroušová (ČR) - Riskeová-Amritrajová (USA) | PREVIEW LS | Court 6 (6:30 SEČ)
Macháč (ČR) - Ruud (2-Nor.) | PREVIEW LS | Margaret Court Arena (10:30 SEČ)
• Šlágry dne •
Rubljov (5-) - Thiem (Rak.) | PREVIEW LS | John Cain Arena (1:00 SEČ)
Berrettini (13-It.) - A. Murray (Brit.) | PREVIEW LS | Rod Laver Arena (4:00 SEČ)
DALŠÍ PREVIEWS ŽENY | DALŠÍ PREVIEWS MUŽI


• Češi v akci •
Tereza Martincová (74.) - Aryna Sabalenková (5.) | Rod Laver Arena (1:00 SEČ)
Tereza Martincová zřejmě své trápení neukončí ani na Australian Open. Do prvního kola totiž schytala jednu z největších favoritek turnaje a světovou pětku Arynu Sabalenkovou. Letos neporaženou běloruskou ranařku vyzve poprvé.

Martincové se loni vůbec nepodařilo navázat na životní předloňskou sezonu. Sice uhrála semifinále v Nottinghamu a čtvrtfinále v petrohradské a ostravské hale, ale také vypadla na 21 z 25 turnajů v prvním či druhém kole. V únoru se vyšplhala do Top 40 světového hodnocení, teď jí patří až 73. příčka. Vstup do letošní sezony jí vůbec nevychází. V Aucklandu skončila hned na Julii Grabherové a po úspěšné kvalifikaci v Hobartu vypadla v prvním kole s Laurou Siegemundovou, na kterou nenašla recept ani popáté.

Sabalenková se v úvodních měsících loňské sezony trápila s obrovským počtem dvojchyb a na první solidnější výsledek dosáhla až na konci dubna. V uplynulém roce si zahrála třikrát finále (Stuttgart, Hertogenbosch a Turnaj mistryň), ale pokaždé se musela spokojit s trofejí pro poraženou finalistku. Zatímco loni na žádný titul nedosáhla, letošní tenisový rok odstartovala triumfem. V Adelaide neztratila ve čtyřech duelech jediný set a získala svou 11. trofej, první od předloňského května.

Martincová předvádí od začátku loňského roku podprůměrné výkony. Sabalenková naopak už dlouhou dobu patří mezi nejlepší hráčky na okruhu a momentální forma české hráčky by na ni rozhodně neměla stačit. Pražskou rodačku čeká 11. souboj (1-9) s členkami elitní desítky.

Tip na vítězku: Aryna Sabalenková

Tereza Martincová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
čeká na první výhru v hlavních soutěžích
Největší úspěchy na venkovních betonech: čeká na první výhru v hlavních soutěžích
Bilance: 2-2
Bilance z posledních 10 zápasů: 5-5
Bilance na venkovních betonech: 2-2
Bilance proti hráčkám Top 10: 0-0 (kariérní 1-9)

Tereza Martincová - Australian Open
Kariérní bilance:
1-1
Nejlepší výsledek: 2. kolo (2022)
Loňský výsledek: 2. kolo
Generálka: Auckland (1K), Hobart (1K)

Aryna Sabalenková - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Adelaide 1 (T)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Adelaide 1 (T)
Bilance: 4-0
Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Bilance na venkovních betonech: 4-0
Bilance proti hráčkám Top 50-100: 1-0 (kariérní 64-29)

Aryna Sabalenková - Australian Open
Kariérní bilance:
8-5
Nejlepší výsledek: osmifinále (2021-22)
Loňský výsledek: osmifinále
Generálka: Adelaide 1 (T)


Karolína Plíšková (31.) - Xiyu Wang (53.) | Margaret Court Arena (2:30 SEČ)
Karolína Plíšková se na Australian Open popere o první letošní účast ve druhém kole. Semifinalistka z roku 2019, která se těsně vešla mezi nasazené, začne premiérovým soubojem s mladou talentovanou Číňankou Xiyu Wang.

Plíšková o loňské australské léto kvůli zlomenině ruky přišla, na kurty se vrátila až v březnu a sezona pro ni rozhodně povedená nebyla. Navíc ji zakončila čtyřmi porážkami v řadě a s nelichotivou bilancí 21-21. Po celý loňský rok střídala lepší a horší období a pouze dvakrát se podívala do semifinále. Nedaří se jí ani v úvodu letošního roku, na obou podnicích v Adelaide skončila hned v prvním kole po jasných prohrách s Jelenou Ostapenkovou a Danielle Collinsovou.

Wang startovala v úvodní půlce loňského roku hlavně na nejnižším okruhu ITF a díky skvělým výsledkům se postupně propracovala na nejvyšší úroveň, přičemž uhrála semifinále ve Washingtonu a Kluži, další dvě čtvrtfinále a k tomu třetí kolo US Open. Do aktuální sezony vstoupila smolně, v Aucklandu kvůli nemoci nenastoupila k dohrávce utkání prvního kola s Karolínou Muchovou.

Plíšková je sice celkem jasnou favoritkou, nicméně její forma vůbec není přesvědčivá a Wang už dokázala porazit například Marii Sakkariovou. I my favorizujeme bývalou světovou jedničku, ovšem její vyřazení by nebylo zase tak velkým překvapením.

Tip na vítězku: Karolína Plíšková

Karolína Plíšková - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
čeká na první výhru v hlavních soutěžích
Největší úspěchy na venkovních betonech: čeká na první výhru v hlavních soutěžích
Bilance: 2-2
Bilance z posledních 10 zápasů: 3-7
Bilance na venkovních betonech: 2-2
Bilance proti hráčkám Top 50-100: 2-0 (kariérní 130-55)

Karolína Plíšková - Australian Open
Kariérní bilance:
22-9
Nejlepší výsledek: semifinále (2019)
Loňský výsledek: nehrála
Generálka: Adelaide 1 (1K), Adelaide 2 (1K)

Xiyu Wang - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
čeká na první výhru
Největší úspěchy na venkovních betonech: čeká na první výhru
Bilance: 0-1
Bilance z posledních 10 zápasů: 4-6
Bilance na venkovních betonech: 0-1
Bilance proti hráčkám Top 50: 0-0 (kariérní 4-14)

Xiyu Wang - Australian Open
Kariérní bilance:
1-1
Nejlepší výsledek: 2. kolo (2022)
Loňský výsledek: 2. kolo
Generálka: Auckland (1K)


Linda Fruhvirtová (82.) - Jaimee Fourlisová (160.) | Court 13 (2:30 SEČ)
Linda Fruhvirtová si díky skvělým loňským výsledkům podruhé zahraje hlavní soutěž grandslamů a poprvé bez nutnosti kvalifikace. Zatímco pro následující kola nemá lehký los, na úvodní soupeřku si nemůže stěžovat. Sedmnáctiletá Češka totiž bude čelit domácí divoké kartě Jaimee Fourlisové. S Australankou se střetne poprvé.

Fruhvirtová má za sebou zatím nejlepší sezonu kariéry, během níž se z 279. místa žebříčku i díky senzačnímu triumfu na turnaji WTA v Čennaí, osmifinále na "tisícovce" v Miami a premiérové účasti v hlavní fázi grandslamů (2. kolo na US Open) vyšvihla do elitní stovky pořadí. Po šokujícím prvenství v Indii ale vypadla na následujících třech akcích hned v prvním kole. Přes úvodní kolo hlavní soutěže se neprobila ani na své jediné generálce v Aucklandu, když neudržela vedení setu a brejku proti grandslamové šampionce Emmě Raducanuové.

Fourlisová se loni dočkala tří triumfů a 50 výher, ani jedna však nepochází z hlavních soutěží na nejvyšší tour. Takovou naposledy slavila v roce 2019 na antuce v Bukurešti. Celkem má tři, do druhého kola prošla ještě v Hobartu 2018 a na Australian Open 2017. Letos se prostřednictvím divoké karty představila na obou podnicích v Adelaide, na tom prvním sebrala set Martě Kosťukové a na dalším potrápila Jekatěrinu Alexandrovovou.

Fruhvirtová vypadla na posledních čtyřech akcích hned v prvním kole a má velkou šanci tuto nelichotivou sérii zlomit. Proti Fourlisové je jasnou favoritkou, nicméně Australanka bude mít výhodu domácího prostředí, může se spolehnout na větší podporu publika a na generálkách v Adelaide statečně vzdorovala Martě Kosťukové i Jekatěrině Alexandrovové. Na první skalp hráček elitní stovky (0-13) by ale zrovna dnes dosáhnout nemusela.

Tip na vítězku: Linda Fruhvirtová

Linda Fruhvirtová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
čeká na první výhru
Největší úspěchy na venkovních betonech: čeká na první výhru
Bilance: 0-1
Bilance z posledních 10 zápasů: 6-4
Bilance na venkovních betonech: 0-1
Bilance proti hráčkám mimo Top 100: 0-0 (kariérní 52-26)

Linda Fruhvirtová - Australian Open
Kariérní bilance:
0-0
Nejlepší výsledek: 1. kolo (2023)
Loňský výsledek: nehrála
Generálka: Auckland (1K)

Jaimee Fourlisová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
čeká na první výhru
Největší úspěchy na venkovních betonech: čeká na první výhru
Bilance: 0-2
Bilance z posledních 10 zápasů: 5-5
Bilance na venkovních betonech: 0-2
Bilance proti hráčkám Top 50-100: 0-1 (kariérní 0-8)

Jaimee Fourlisová - Australian Open
Kariérní bilance: 1-2
Nejlepší výsledek: 2. kolo (2017)
Loňský výsledek: kvalifikace
Generálka: Adelaide 1 (1K), Adelaide 2 (1K)


Markéta Vondroušová (86.) - Alison Riskeová-Amritrajová (49.) | Court 6 (6:30 SEČ)
Markéta Vondroušová už si dělá zálusk na světovou dvojku Ons Džabúrovou, ale nejdříve se musí na Australian Open vypořádat s Alison Riskeovou-Amritrajovou. Bývalé osmifinalistky se potkávají poprvé.

Vondroušová od dubna do října kvůli zranění a následné operaci zápěstí nehrála. Po návratu stihla ovládnout W100 ve Velké Británii, vrátit se do elitní stovky světového hodnocení a dojít do čtvrtfinále na 125k ve Francii. Z posledních 12 zápasů má skvělou bilanci 10-2. Před dvěma týdny v Adelaide absolvovala svůj první turnaj na nejvyšším okruhu od loňského dubna. A vedla si skvěle, po výhrách nad Jekatěrinou Alexandrovovou a Kaiou Kanepiovou ji až ve čtvrtfinále zastavila pozdější šampionka Aryna Sabalenková.

Riskeová-Amritrajová loni hrála dvě finále a excelovala během domácí sezony amerických betonů, ale po osmifinálové účasti na US Open úplně odpadla. Na dalších třech turnajích neuspěla proti Anastasii Gasanovové, Claire Liuové ani Louise Chiricové. V novém tenisovém roce byly nad její síly Viktorija Golubicová, Anna Kalinská a Barbora Krejčíková, s nimiž neuhrála set. Porazit zvládla pouze soupeřku z páté stovky Alanu Parnabyovou.

Vondroušová vstoupila do sezony na rozdíl od soupeřky výborně a lepší formu měla i v závěru té předchozí. Proti Američance je tak jasnou favoritkou a měla by bez větších problémů tuto roli potvrdit. Podle předchozích výsledků jí navíc podmínky v Melbourne Parku sedí o něco více.

Tip na vítězku: Markéta Vondroušová

Markéta Vondroušová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Adelaide 1 (ČF)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Adelaide 1 (ČF)
Bilance: 2-1
Bilance z posledních 10 zápasů: 8-2
Bilance na venkovních betonech: 2-1
Bilance proti hráčkám Top 50: 2-1 (kariérní 50-43)

Markéta Vondroušová - Australian Open
Kariérní bilance:
7-5
Nejlepší výsledek: osmifinále (2021)
Loňský výsledek: 3. kolo
Generálka: Adelaide 1 (ČF)

Alison Riskeová-Amritrajová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
čeká na první výhru v hlavních soutěžích
Největší úspěchy na venkovních betonech: čeká na první výhru v hlavních soutěžích
Bilance: 1-3
Bilance z posledních 10 zápasů: 3-7
Bilance na venkovních betonech: 1-3
Bilance proti hráčkám Top 50-100: 0-2 (kariérní 106-68)

Alison Riskeová-Amritrajová - Australian Open
Kariérní bilance:
8-11
Nejlepší výsledek: osmifinále (2020)
Loňský výsledek: 2. kolo
Generálka: Adelaide 1 (Q), Adelaide 2 (1K)


Tomáš Macháč (110.) - Casper Ruud (3.) | Margaret Court Arena (10:30 SEČ)
Tomáš Macháč při obou předchozích startech na Australian Open prošel z kvalifikace do druhého kola. Letos do bojů o hlavní soutěž nemusel, ale bude to mít se zopakováním výsledku velmi těžké. Los mu totiž přisoudil světovou trojku a finalistu dvou ze tří posledních grandslamů Caspera Ruuda. S norskou jedničkou změří síly poprvé.

Macháč se loni často trápil zdravotně, přesto má za sebou nejlepší sezonu. Loni zvládl 47 ze 66 zápasů, dvakrát triumfoval na challengerech, poprvé se dostal do Top 100 a v nejvyšším patře přezimoval. Stále však čeká na první čtvrtfinále na nejvyšším okruhu. Hned na začátku nové sezony přišel další zdravotní problém, v United Cupu si v prvním zápase zranil kotník a musel z nové týmové soutěže odstoupit. Další generálku absolvoval v Adelaide a skončil v prvním kole na raketě Soonwoo Kwona, kterého porazil ve finále kvalifikace.

Ruud loni dvakrát sahal po premiérovém grandslamovém triumfu a znovu se zlepšil na tvrdých površích. Kromě French Open a US Open hrál finále ještě na Masters v Miami a Turnaji mistrů a k tomu přidal tři trofeje z antukových 250. V letošní sezoně jsou jeho výkony zatím nepřesvědčivé. V United Cupu si ve dvou setech poradil s Thiagem Monteirem, ale pak stejným poměrem prohrál s Matteem Berrettinim. Na generálce v Aucklandu se senzačně loučil již po prvním zápase, když nestačil na Lasla Djereho.

Ruud je ve všech směrech jednoznačně kvalitnějším hráčem, a i když neměl ideální přípravu, stále je o úroveň jinde než talentovaný český mladík. Bylo by obrovským překvapením, kdyby si Macháč na třetí pokus připsal svůj premiérový skalp Top 10.

Tip na vítěze: Casper Ruud

Tomáš Macháč - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
čeká na první výhru v hlavních soutěžích
Největší úspěchy na venkovních betonech: čeká na první výhru v hlavních soutěžích
Bilance: 2-2
Bilance z posledních 10 zápasů: 6-4
Bilance na venkovních betonech: 2-2
Bilance proti hráčům Top 10: 0-0 (kariérní 0-2)

Tomáš Macháč - Australian Open
Kariérní bilance:
2-2
Nejlepší výsledek: 2. kolo (2021-22)
Loňský výsledek: 2. kolo
Generálka: United Cup (0-1), Adelaide (1K)

Casper Ruud - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Auckland (2K)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Auckland (2K)
Bilance: 1-2
Bilance z posledních 10 zápasů: 5-5
Bilance na venkovních betonech: 1-2
Bilance proti hráčům mimo Top 100: 0-0 (kariérní 163-86)

Casper Ruud - Australian Open
Kariérní bilance:
4-3
Nejlepší výsledek: osmifinále (2021)
Loňský výsledek: nehrál
Generálka: United Cup (1-1), Auckland (2K)


• Šlágry dne •
Andrej Rubljov (6.) - Dominic Thiem (98.) | John Cain Arena (1:00 SEČ)
První ze dvou dnešních šlágrů obstarají šestý hráč světa a předloňský čtvrtfinalista Andrej Rubljov s bývalou světovou trojkou a finalistou ročníku 2020 Dominicem Thiemem. Poslední čtyři souboje včetně toho loni v Gijónu ovládl ruský tenista a ve vzájemné bilanci má navrch 4-2.

Rubljov má za sebou další povedený rok. Svou sbírku titulů rozšířil o další čtyři kousky, poprvé prošel skupinou Turnaje mistrů a posbíral celkem 10 minimálně semifinálových účastí. Jeho maximem na grandslamech je ovšem už nějakou dobu pořád čtvrtfinále. Před Australian Open se objevil na obou podnicích v Adelaide a měl celkem smůlu na los. Recept nenašel na Roberta Bautistu, který o týden později prošel do finále, ani na obhájce titulu Thanasiho Kokkinakise.

Thiem v sezoně 2020 ovládl US Open, získal svůj premiérový grandslamový titul a od té doby je v pořádné krizi, ať už výsledkově, herně či zdravotně. Předloni odehrál pouhých 19 zápasů a loňský rok zakončil s nelichotivou bilancí 23 výher a 21 porážek a bez jediného postupu do finále na nejvyšším okruhu. Letošní sezonu zahájil v Adelaide a v prvním kole kvalifikace uhrál jen pět gamů se Soonwoo Kwonem. Na exhibici v Kooyongu prohrál s Alexem de Minaurem a porazil Francese Tiafoea.

Thiem se po triumfu na US Open 2020 extrémně trápí a po dlouhé zdravotní pauze stále není schopen se vrátit na předešlou úroveň a hrát svůj nejlepší tenis. Náznaky tam sice jsou, ale ke zdolání Rubljova, který má v posledních letech daleko lepší výsledky, by potřeboval víc. Se členy Top 10 prohrál posledních šest duelů, poslední skalp slavil na Turnaji mistrů 2020.

Tip na vítěze: Andrej Rubljov

Andrej Rubljov - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
čeká na první výhru
Největší úspěchy na venkovních betonech: čeká na první výhru
Bilance: 0-2
Bilance z posledních 10 zápasů: 4-6
Bilance na venkovních betonech: 0-2
Bilance proti hráčům Top 50-100: 0-0 (kariérní 101-40)

Andrej Rubljov - Australian Open
Kariérní bilance:
12-6
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2021)
Loňský výsledek: 3. kolo
Generálka: Adelaide 1 (1K), Adelaide 2 (2K)

Dominic Thiem - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
čeká na první výhru na oficiálních turnajích
Největší úspěchy na venkovních betonech: čeká na první výhru na oficiálních turnajích
Bilance: 0-1
Bilance z posledních 10 zápasů: 6-4
Bilance na venkovních betonech: 0-1
Bilance proti hráčům Top 10: 0-0 (kariérní 32-46)

Dominic Thiem - Australian Open
Kariérní bilance:
19-8
Nejlepší výsledek: finále (2020)
Loňský výsledek: nehrál
Generálka: Adelaide 1 (Q)


Matteo Berrettini (14.) - Andy Murray (66.) | Rod Laver Arena (4:00 SEČ)
Druhý šlágr úterního programu bude patřit nasazenému loňskému semifinalistovi Matteovi Berrettinimu a pětinásobnému finalistovi a bývalé světové jedničce Andymu Murraymu, který odstartuje už svou 15. účast na úvodním grandslamu sezony. Poslední tři souboje vyhrál Ital a ve vzájemné bilanci vede 3-1.

Berrettini měl loni zdravotní potíže, dokonce přišel o kompletní antukové jaro. Přesto se dokázal probojovat do pěti semifinále, čtyři přetavit ve finále a triumfovat na dvou po sobě jdoucích travnatých podnicích ve Stuttgartu a londýnském Queen's Clubu. Letos si zatím vede nad očekávání, v United Cupu porazil Thiaga Monteira, Caspera Ruuda a Huberta Hurkacze a těsně prohrál se Stefanosem Tsitsipasem a Taylorem Fritzem. Na postupu své země do finále měl značný podíl.

Murray se stále zkouší prodrat na nejvyšší pozice a získávat tituly, i když mu to s kovovou kyčlí moc nejde. Loni zvládl 29 ze 49 zápasů a dvakrát sahal po triumfu, v Sydney podlehl Aslanovi Karacevovi a ve Stuttgartu právě Berrettinimu. Na grandslamech byl nejdál ve třetím kole US Open. Letos si zatím zahrál tři utkání, v Adelaide statečně vzdoroval pozdějšímu finalistovi Sebastianovi Kordovi a na exhibici v Kooyongu porazil Zhizhena Zhanga i domácího Alexe de Minaura.

Berrettini urval oba loňské souboje, ovšem ve finále na trávě ve Stuttgartu potřeboval tři sety a jednu sadu s britským veteránem ztratil i na US Open. Murray by mohl favorizovaného soupeře opět potrápit, ale na letos zatím skvěle hrajícího a mnohem mladšího protivníka zřejmě stačit nebude a sérii čtyř proher proti hráčům Top 20 nepřeruší.

Tip na vítěze: Matteo Berrettini

Matteo Berrettini - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
první individuální turnaj
Největší úspěchy na venkovních betonech: první individuální turnaj
Bilance: 3-2
Bilance z posledních 10 zápasů: 6-4
Bilance na venkovních betonech: 3-2
Bilance proti hráčům Top 50-100: 1-0 (kariérní 56-26)

Matteo Berrettini - Australian Open
Kariérní bilance:
9-4
Nejlepší výsledek: semifinále (2022)
Loňský výsledek: semifinále
Generálka: United Cup (3-2)

Andy Murray - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
čeká na první výhru na oficiálních turnajích
Největší úspěchy na venkovních betonech: čeká na první výhru na oficiálních turnajích
Bilance: 0-1
Bilance z posledních 10 zápasů: 4-6
Bilance na venkovních betonech: 0-1
Bilance proti hráčům Top 20: 0-0 (kariérní 198-138)

Andy Murray - Australian Open
Kariérní bilance:
49-14
Nejlepší výsledek: finále (2010-11, 2013, 2015-16)
Loňský výsledek: 2. kolo
Generálka: Adelaide 1 (1K)

AUSTRALIAN OPEN 2023 - PROGRAM 2. HRACÍHO DNE
• ROD LAVER ARENA • (od 1:00 SEČ)
1. Martincová (ČR) - Sabalenková (5-)
2. Sebovová (Kan.) - Garciaová (4-Fr.)
3. Berrettini (13-It.) - A. Murray (Brit.)
4. Zidanšeková (Slovin.) - Džabúrová (2-Tun.) / nejdříve v 9:00 SEČ
5. Carballés (Šp.) - Djokovič (4-Srb.)
• MARGARET COURT ARENA • (od 1:00 SEČ)
1. Muguruzaová (Šp.) - Mertensová (26-Belg.)
2. Kar. Plíšková (30-ČR) - Xiyu Wang (Čína)
3. Varillas (Peru) - Zverev (12-Něm.)
4. Tomovová (Bulh.) - Bencicová (12-Švýc.) / nejdříve v 9:00 SEČ
5. Macháč (ČR) - Ruud (2-Nor.)
• JOHN CAIN ARENA • (od 1:00 SEČ)
1. Rubljov (5-) - Thiem (Rak.)
2. Fritz (8-USA) - Basilašvili (Gruz.) / nejdříve ve 3:00 SEČ
3. Zaněvská (Belg.) - V. Kuděrmetovová (9-)
4. Yu-Hsiou Hsu (Tchaj-wan) - de Minaur (22-Austr.) / nejdříve v 9:00 SEČ
• COURT 6 • (od 1:00 SEČ)
4. Vondroušová (ČR) - Riskeová-Amritrajová (USA)
• COURT 13 • (od 1:00 SEČ)
2. L. Fruhvirtová (ČR) - Fourlisová (Austr.)
Kompletní program
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

73
Přidat komentář
Patik
Není to dobre.. Novak s tým hamstringom nevydrží dva týždne..od koncovky prvého setu sa začali ozývať prvé problémy..no byť to ku koncu turnaja tak možno ale hneď v prvom kole neviem ci to bude mať význam siliť..no vážne som zvedavý pretože hrá fantastický bude to asi obrovská sklamanie a smola.
Reagovat
woody
Hlavně ŠPaněl hrjae výborně, skvělý pohyb, servis a BH.
Reagovat
Patik
Hej hej..kladie odpor..jeden zo životných zápasov.
Reagovat
makro99
setů..
Reagovat
Vlk-v-trave
zivotni zapas ma uz za sebou ve Florencii:)
Reagovat
makro99
proti komu? já si tady vzpomínám akorát tak na zápas Florencie - Stockholm :)
Reagovat
makro99
nehrál proti Jiřině? ale to bylo na nějakým menším challengeru v Itošce :)
Reagovat
Patik
Alebo setov.. Celkovo super výkon.
Reagovat
woody
Novak se teď hodně zlepšil, přestal tam hrát divoadlo a zaČal se soustředit konečně..
Reagovat
woody
velmi podobný styl jako ND má Španěl, včetně těch dokluzů a výborného BH.
Reagovat
Ondrej2280
Akoze GOATKOVIČ nevyhra ?:) zacinas byt Patik maloverny ?:) ..sa mi tak zda, ze silne reci pred turnajom sa zacinaju vyparovat do vzduchu...))
Reagovat
Vlk-v-trave
Dnes vyhral svuj prvni zapas hlavni protagonista 3. dilu velke reklamni serie, ktera nesetri superlativama s cilem pritahnout nove divaky k tomuto sportu, Taylor Fritz. (nastesti se nam nezranil pred AO23, jinak bychom tu meli dalsi koment na tema prokleti Netflixu:)

Dej tehle marketingove akce se presunul do pouste v Kalifornii, a da se rict, ze producentum slo stesti dost naproti, nebot meli - vic stesti jak rozumu. Turnaj stvoril situaci z tohoto dilu udelat slusny slagr... uz kvuli tomu, ze rodak z Kalifornie se dostal do finale IW, kde zraneny porazi Nadala. Jenze neco tomu chybi... obcas mi to pripomina prazdne placani slamy v luxusnim hotelu, nebot se rozhodne neda nic vytknout luxusni forme zpracovani...

Taylorovi nestastne sekunduje Sakkari, u ktere se spis potvrdilo, ze je prehnane premotivovana, a bohuzel pro ni ji hrozi black-out na kurtu v jakekoliv chvili, a zatim je to u ni asi nezastavitelne...(jenze na to nepotrebuji Netflix:) jeji pribeh potesi spis jeji fans. Na mne to pusobilo, jako takova vycpavka dilu, kdy ze mne jako divaka chteji udelat totalni kr*tena... jak z Taylora na samem pocatku...

Producenti marketingove akce Break Point nabidli na nekolik chvil pekne scenerie pouste, ktere jsem ocenil, nebot to bylo udelano jak z National Geographic...

Kvality songu California dreaming jsem se nedockal:) Dil zachranila spis tenisova realita, takze za mne mi spis zustaly vyhlidky a nadeje na dil 4. (za mne to bude tezke, kvuli Badose, to nejak hodnotit)

Pro novou generaci netenisovych divaku to bude urcite super...nebot dnes technologie nabizi obrovske moznosti, a pokud se vyuziji, tak to nemusi mit ani nejakou hloubku, staci to napakovat emocionalne nej. nej. nej.:) A efektni to bude vzdycky.
Reagovat
Nola
pre netenisovych divakov to bude super? pozrela som si super dokument o Schumim, a hadaj preco? lebo som mu fandila a sledovala kazducku F1.... som na pochybach, ci netenisovy fanda bude sledovat tenistov o ktorych v zivote nepocul, ale tak ja nie som hodnotiaca vzorka.....
Reagovat
Ondrej2280
Videl som tri casti,ale na zadok som z toho zatial nespadol.
Reagovat
George_Renel
Takže pro dnešek finito?
Reagovat
makro99
vyhrál zápas. Po půl roce.. ale potvrdil roli velkého specialisty na GS, pže naposled vyhrál na US open :)
Reagovat
Vlk-v-trave
Vyhral zapas a jeho odmenou bude krasny duel s Vlkem ve druhem kole:)
Veru mame se na co tesit:D A Diego taky...
Reagovat
makro99
Ne?! Tak daleko v pavouku sem se nedival...
Reagovat
Vlk-v-trave
Jsem ticho jako pena...ani nedutam, jen prihlizim. Hlavne nezakriknout...v dalsim kole opet domaci hracka, a ne jakakoliv, ale to je ta, ktera dostala od poradatelu WC misto Vee...a vime vsichni, ze se uvazovalo, ze ji dostane nekdo jiny...ze:)
Mohli jsme mozna sledovat derby Linda and Linda, o ktere neprisel jen cz fan, ale cely tenisovy Svet:)
Tak zadne predikce. Snad se nekdy dockame na GS derby Linda and Linda,... tady jen prat hodne stesti do dalsiho kola...:)
Reagovat
makro99
tak teď úplně přesně takhle zvažuju, jestli k tomuto tématu něco psát :) před 1.kolem jsem to vydržel... takže souhlas, mlčím.. snad jen, že zrovna v telce dávaj ne úplně nezajímavý zápas Zidanšek-Jabeur :)
Reagovat
Vlk-v-trave
Ano, ten muzeme smele okomentovat:D

Ons me prisla uz v Adelaide, ze neni uplne svezi, a rozhodne jen zridka vytahuje sve lepsi udery...
Bohuzel musime sledovat na returnu jeji BH do saka z druheho servisu Zidansek, ktery se neda nazvat ani zavadeni micku do hry:)

Ale takhle, na Ons pozor, nebot dost zalezi jeji kvalita hry na kvalite hry souperky:)...

Kdyz koncim tenhle koment, tak Ons paradne slajsem do saka... cimz jasne vyjadrila sve mineni o hre souperky, jako jses fajn, ale nebavis me:D
Reagovat
makro99
Tak Ons sundala nohu z plynu prý, ale vyhrává 4:3 na setboly... no nevím, 3. kolo max :)
Reagovat
Liverpool22
Žába s klikou urvala 1. set. Zidane, ale hraje hodně slušně smile a dokáže se přisbůsobit parádičkám Žabky
Reagovat
Vlk-v-trave
Ja rikam 2.kolo max:)))
Reagovat
tommr
jj přes Markétu nesmí přejít ...
Reagovat
Vlk-v-trave
pssst.
Reagovat
makro99
No prave..:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Zato Bencic na AO zacina svou novou karieru, zalozila si novou skolici a edukacni firmu. B&B

Dnes tema: ucinnost v tenisu

pred chvili skoncila prestavka po prvni casti, ktera urcite obohatila nejen aktivni ucastnici praktickych cviceni Tomovou...:) ale i posluchace, kterych se seslo celkem pozehnane, vzhledem k netypicke sportovni akci.
Reagovat
makro99
tak Zidansek vyhrála druhý set a ještě úvodní game třetího.. ale pak už jen 5 fiftýnů a přiletěl ušpiněný kanár.. Jabeur je v rámci jednotlivých zápasů, vysoce nekonzistentní hráčka, s hodnocením v průběhu následujících kol je třeba důrazně čekat až na proměněný matchball (soupeřky:)
Reagovat
tommr
postup Birrellový přes Kanepi je možná zatím největším překvapením turnaje. Vůbec nevím co si o tom mám myslet. To hrála Kanepi tak špatně nebo Birrell tak dobře? A je to pro Lindu opravdu lepší hrát proti Birrell jako favoritka než kdyby hrála proti Kanepi jako outsiderka? smile
Reagovat
Vlk-v-trave
no tommr, za mne je nejvetsim prekvapenim tohoto turnaje u holek tenhle tvuj prispevek:)

Zapas jsem nevidel, takze tezko mne soudit... ale kazdy zapas tady proti domaci hracce neni asi jednoduchy, takze tezko rict, a spis radeji jen pockat, jak to bude vypadat na kurtu, ...stejne je kazdy zapas jiny:)
Reagovat
makro99
Kanepi byl dobrej los na 2. kolo - je jí 37 a ta výkonnost se jednou musí zalomit; debakl s Markétou napověděl, ale nejen on - od toho zářijovýho finále v Tallinnu nepřelezla přes 2. kolo...
Reagovat
tommr
no taky jsem doufal že by se Lindě mohla povést odveta za ty dvě předchozí porážky. Už posledně to bylo hodně vyrovnaný a máš pravdu v tom že na Kanepi se už musí nějak projevovat stárnutí. Že ale Kanepi vypadne už s Birrellovou jsem opravdu nečekal ...
Pokud se Linda vyvaruje podobného výpadku na servisu jaký předvedla dneska ve druhým setu proti Fourlisový tak by si snad měla s Birrellovou poradit ...
Reagovat
makro99
jj, Kanepi nedopodávala druhej set a ve třetím v tom horku už odpadla fyzicky...
Linda říkala, že podávaly proti ostrýmu sluníčku v tom druhým setu, že jí ten míček vždycky na chvilku úplně zmizel..
Reagovat
makro99
https://sport.aktualne.cz/tenis/myslete-na-zenske-dny-volala-komentatorka-tenistky-v-austral/r~de097db0964111ed8b4e0cc47ab5f122/r~f36aa6fe963f11edbe29ac1f6b220ee8/
Reagovat
Vlk-v-trave
Mel jsem srovanani paralelne se zapasem, kde exceloval dnes Andy... a rikam ze Vlk je proste reznik tenisu:DDD

Tak brutalni FH returny se jen tak nevidi, tam dokonce rezal uplne neskutecne uhly, ze ten Jordan jen kroutil hlavou, ale uplne stejne jsem opet kroutil hlavou na ty brutlani BH vyhozy na returnu, a kdyby jen BH vyhozy:D

Nadeje na finale Denise s Vlkem zije!

Ovsem bylo by dobre, aby na tom centr kurtu zavedli ochrane mantinely z plexi:) ...aneb ... je dobre byt vzdy pripraven na bourku.:) proste neni uplne dobry napad jit blesku naproti:)
Reagovat
woody
Jsem kvůli Tobě toho Wolfa sledoval, sice jen na livesportu, ale pěstičku jsem si zatnul, když tam skočil konec :-)
Reagovat
Vlk-v-trave
:D
diky
Reagovat
Alien
Dobré ráno. Prosím vás, zdá se mi to, nebo je Kudermedovová zapsána do pavouku omylem 2x? Tomu nerozumím!
Reagovat
Mony
2 ségry stejně jako naše 2 Fruhvirtovic
Reagovat
Alien
Páni. Tu druhou tedy vůbec neznám! Děkuji.
Reagovat
Ereinion
To se moc často nevidí, neporměnit takovej MB a pak prohrát smile
Reagovat
makro99
do půlky saka, brutální.. zvlášť když se vyhrabal z 0:2 na setya urbval ten těžkej TB ve čtvrtým...
Reagovat
zfloyd
jede pěkně smilesmilesmile
Australanka málem zbořila arénu , když vyhrála svůj první gam
Reagovat
zfloyd
Muguruza nedopodávala zápas a jde do třetího
Reagovat
tommr
Giorgi zničila Pavlyuchenkovou 6:0 6:1 ... smile
Jsem docela překvapenej že Giorgi může hrát. Zdá se že vliv kovidový mafie pomalu slábne. Ještě loni by Giorgi z Austrálie deportovali v řetězech ... smile
Reagovat
Liverpool22
smile smile
Reagovat
A211
Tereza 1:6 nestíhá, Linda začne asi v 2:30
Reagovat
tommr
Sabalenka začala zápas dost nejistě a ve třetí hře nabídla Tereze 4 brejkboly. Tereza ale nedokázala žádnej z nich využít a vzápětí soupeřce odevzdala vlastní servis. Zdá se že je brzo rozhodnuto ...
Reagovat
tommr
druhej set jak přes kopírák: opět neproměněnej brejkbol a vzápětí ztracenej servis ... smile
Reagovat
mahycek
Nancy, díky. Je to vždy po 17 hodině na Face booku. Stačí napsat český Eurosport a je tam
program EU 1 a EU 2, koho budou následující den
vysílat smilesmile
Reagovat
paddy
smile smile smile

ATP vs WTA: Which tour do you prefer watching and why?
2 tis. hlasů

ATP 96 %
WTA 4 %

YT: Top Tennis Training - Pro Tennis Lessons
Reagovat
paddy
Reagovat
darek.vrana
Na TP by to asi dopadlo opačně, obávám sesmile
Reagovat
paddy
zítra ráno by mohlo padnout 14000. eso smile
Reagovat
makro99
Linda teda až druhý zápas? A kdo je tam před ní?
Reagovat
Ondřej.Jirásek
dole je odkaz na celý program.
Reagovat
mahycek
Díky,ale to já vím, jen jaké zápasy bude vysílat
Eurosport 1 a 2 ? Gigin to včera ten rozpis na
dnešní 1 hrací den napsal, ale kde to objevil??
Kde se to dá najít ?
Reagovat
A211
Bonaventura -Alexandrova
Reagovat
makro99
díky, nakonec sem nevstával.. ale zdálo se mi o tom :)
Reagovat
Vlk-v-trave
:)
Reagovat
mahycek
Pošlete někdo odkaz kde je zveřejněn program
Eurosportu 1 a2 co budou vždy následující hrací
den vysílat ? Jaké zápasy. Moc dík. Mahycek
Reagovat
Nancy_z
Nejde mi to se vložit, má to na FB český Eurosport.
Reagovat
com
Karolina pro titul smile a Babiš na Hrad smilesmile
Reagovat
Blondie
To radeji to prvni
Reagovat
vavrinec
Tak pokud by šlo o nějakou pěkně studenou celu na Špilasu, tak klidně i to druhésmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Slyšel jsem o nějakém hradu Mírovsmile
Reagovat
vavrinec
smile
Reagovat
Blondie
Mmmmm... jo, máš pravdu, to je pěkná představa.
Ale prosím raději o ten Mírov, jo?
Já ho v Brně nechcu! :D
Reagovat
tommr
doufám v přesvědčivý výhry Lindy Fruhvirtový, Karolíny Plíškový a Markéty Vondroušový ...
Tereza Martincová je bez šance ...
Reagovat
Mac
Takový optimismus? To nevypadá dobře...smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist