27 výher v řadě! Djokovič v Melbourne překonal rekord Agassiho a je v 10. finále

27. 1. 2023, 12:06
Aktuality 151
AUSTRALIAN OPEN - Novak Djokovič vyhrál i své 10. semifinále na Australian Open. Dnes si v oblíbené Rod Laver Areně poradil 7-5 6-1 6-2 s Američanem Tommym Paulem a svou neporazitelnost v Melbourne Parku protáhl na 27 utkání, čímž překonal 19 let starý rekord Andreho Agassiho. O 22. grandslamový titul, kterým by vyrovnal rekord Rafaela Nadala, se devítinásobný srbský šampion utká s Řekem Stefanosem Tsitsipasem. Finále bude i soubojem o post světové jedničky.
Novak Djokovič (© AFP)

Novak Djokovič byl loni z Austrálie deportován kvůli chybějícímu očkování proti Covidu-19, nemohl obhajovat triumfy z předchozích tří sezon a útočit na rozšíření rekordní sbírky trofejí.

Letos se však na 'místo činu' vrátil a po vynucené roční odmlce pokračuje na vítězné vlně. I přesto, že od od 7. ledna laboruje s bolestmi levého hamstringu a tráví více času léčbou a odpočinkem než na tréninkových kurtech.


Navíc poslední tři soupeře přehrál bez větších potíží a nohu zbytečně dlouho nezatěžoval. V dnešním semifinále si až na jedno malé klopýtnutí v úvodní sadě poradil s Tommym Paulem, amerického debutanta v semifinále grandslamu porazil v prvním vzájemném střetnutí 7-5 6-1 6-2.

Djokovič zápas skvěle rozehrál a za stavu 5-1 měl setbol. Jenže při pokusu o vítězný úder po lajně trefil pásku, následně se dostal do krátké diskuze s umpireovým rozhodčím kvůli průtahům s otíráním potu do ručníku a vypadl z rytmu. Vzápětí soupeři nabídl první brejkbol, o servis poprvé přišel, prohrál devět míčků po sobě a dovolil soupeři vyrovnat na 5-5.

Statistiky zápasu
Djokovič - Paul
12 esa 4
5 dvojchyby 0
58 %
1. podání 'in' 58 %
75 %
úsp. 1. podání 53 %
55 %
úsp. 2. podání 44 %
31 winnery 18
39 nevyn. chyby 32
12/15 hra na síti 8/14
7/11 brejkboly 2/9
100 celkem bodů 68
čas: 2:20

Zkušený Srb se však dokázal znovu zkoncentrovat a úvodní dějství po hodině hry strhl na svou stranu. Třebaže spáchal 24 nevynucených chyb a pomohl si jen 12 winnery. 

Z psychické výhody Djokovič těžil i v dalším průběhu, v němž výrazně eliminoval zbytečné chyby a zpřesnil své údery. Brejk z úvodu druhého dějství sice potvrdil až po odvrácení tří brejkbolů, ale důležitý moment ustál, získal sedm gamů v řadě a po necelých sto minutách hry vedl 2-0 na sety. 

Zatímco Djokovič v minulosti odehrál už 260 zápasů na tří vítězné sety, které měl takto skvěle rozehrané, a jen jednou - s Jürgenem Melzerem ve čtvrtfinále French Open 2010 - z něj nakonec odešel jako poražený, Paul nikdy utkání z 0-2 na sety neotočil. 

A velký obrat se nekonal ani dnes v Austrálii. Djokovič měl zápas pod kontrolou, diktoval tempo většiny výměn a čím dál častěji je ukončoval winnery. A bylo už jen otázkou času, kolik her ještě soupeři povolí a jak rychle zápas ukončí. Ve třetím setu si vypracoval vedení 4-0 a jen si ho pohlídal. První mečbol proměnil přímým bodem z podání.



"Určitě jsem měl ten první set ukončit rychleji. Ztratil jsem tam trochu nervy, koncentraci a rytmus. Soupeři to pomohlo. On dobře pokrýval kurt a nebylo to vůbec snadné. Snažil jsem se ho dostávat do nekomfortních pozic, aby byl více pod tlakem," komentoval Djokovič. "V prvních dvou setech jsme oba měli těžké nohy, asi jsme byli i trochu nervózní. Ale ve druhém setu jsem našel správný rytmus a pak už se mi hrálo dobře."

35letý rodák z Bělehradu na melbournském grandslamu neprohrál již 27 zápasů v řadě, což dokázal jako první v historii. Překonal Američana Andreho Agassiho, který kraloval v letech 2000 až 2004.

Na Australian Open startuje rekordní devítinásobný šampion Djokovič poosmnácté v kariéře a je podesáté ve finále. Pokaždé, když překonal čtvrtfinále, už nenašel přemožitele a dokráčel k triumfu. Předloni dokonce i s natrženým břišním svalem, letos ho pro změnu nezastavují potíže s nohou.


Pokud letos svou melbournskou sbírku 'zakulatí' o desátou trofej, vyrovná ziskem 22. grandslamového titulu rekord Rafaela Nadala. 

Postupem do 33. grandslamového finále zvýšil náskok v pořadí historické tabulky před Rogerem Federerem (31), Nadalem (30), Ivanem Lendlem (19) a Petem Samprasem (18).

"Dříve jsem asi ani nesnil o tom, že se mi jednou bude takhle dařit. Snažím se ocenit každý okamžik na kurtu, každý úspěch. Ale nedosáhnul bych na to bez té obrovské podpory rodiny a týmu. Není to jednoduché, je to individuální sport a všechna pozornost je upřena na vás. Ale ten úspěch by bez podpory týmu nikdy nebyl," uvědomuje si Djokovič.



V nedělním finále se Djokovič utká s o jedenáct let mladším Stefanosem Tsitsipasem (h2h 10-2), s nímž vyhrál devět soubojů v řadě včetně finále French Open 2021 po obratu z 0-2 na sety. Řecký tenista v dnešním prvním semifinále porazil Karena Chačanova, podruhé v kariéře postoupil do finále grandslamu a bude usilovat o premiérovou trofej.

"Už nejsem tak čerstvý jako na začátku turnaje. Oba jsme strávili na kurtu spoustu hodin, cesta do finále nás stála hodně sil. Ale nejsem v téhle situaci poprvé, takže to znám. Bude to zajímavá bitva, bude to o každém momentu, o každé výměně," očekává Djokovič.

"Je to poslední zápas na turnaji. Je to vzrušující a stresující zároveň. Doufám, že odehraju nejlepší zápas na turnaji. Ve finále jsem tu ještě neprohrál, což je také zavazující. Ale budu připravený a to je to nejdůležitější," prohlásil srbský tenista.

Vítěz letošního Australian Open se zároveň stane světovou jedničkou. Srb v čele žebříčku strávil v minulosti rekordních 373 týdnů, čtyřiadvacetiletý Řek na prvním místě dosud nebyl.

"Vyhrávat grandslamy a být světovou jedničkou jsou v tenisu dvě nejdůležitější věci, kterých můžete dosáhnout. Takže nás čeká skvělá bitva," těší se Djokovič, jenž se může stát třetím nejstarším vítězem Australian Open po Kenu Rosewallovi (ročníky 1971 a 1972 vyhrál ve věku 36 a
37 let) a Federerovi (ročník 2018 vyhrál ve věku 36 let).

"Jsem vážně vděčný, že mám stále v nohách dost energie, abych mohl hrát na takovéto úrovni. Některé dlouhé výměny jsem už pořádně cítil," přiznal Djokovič.

• AUSTRALIAN OPEN 2023 •
Melbourne (Austrálie), tv. povrch, 76.500.000 australských dolarů
páteční výsledky (27. 01. 2023)
• Dvouhra mužů - semifinále •
Tsitsipas (3-Řec.) - Chačanov (18) 7-6(2) 6-4 6-7(6) 6-3
Djokovič (4-Srb.) - Paul (USA) 7-5 6-1 6-2
• Čtyřhra žen - semifinále •
Krejčíková/Siniaková (1-ČR) - Kosťuková/Ruseová (Ukr./Rum.) 6-2 6-2
Aojamaová/Šibaharová (10-Jap.) - Gauffová/Pegualová (2-USA) 6-2 7-6(7)
• Smíšená čtyřhra - finále •
Stefaniová/Matos (Braz.) - Mirzaová/Bopanna (Ind.) 7-6 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

151
Přidat komentář
Blondie
Tak ještě jeden, Nole :-)
Reagovat
paddy
"I know Tsitsipas, for example, probably the most experienced guy out of all the quarterfinalists," Djokovic told press on Monday. "He has played already the final stages of a Grand Slam quite a few times. I think he has never played in a final? Am I wrong?"

"That's right! That's right. Sorry, my bad," Djokovic recovered. "What I wanted to say is I wanted to compliment him because he's someone that looks ready to go for the title, and the way he has been playing, he's been coming closer and closer."

-------------
Q. Novak the other day didn't remember about the final you played in Roland Garros. Do you see that as a genuine lapse, or maybe he's trying to get into your mind?

STEFANOS TSITSIPAS: I don't remember either.

Q. The final?

STEFANOS TSITSIPAS: No, don't remember.
-------------

smile smile smile
Reagovat
paddy
situace se komplikuje, už to není jen stehno, ale i amnézie smile
Reagovat
annah
Ačkoliv je mi Djokovič dost nesympatický, jsem ráda, že je ve finále a má šanci získat tu 22, o kterou (o tu šanci) loni přišel, byť z velké části vlastní vinou. Je to nejlepší hráč současného tenisu a nejspíš i historie a možná mu v neděli budu trochu držet palce (ale fakt jen trochu, Tsitsi by se mi jako vítěz líbil taky). Hlavně ať Nole drží tatíka pod zámkem. :-)
Reagovat
Patik
Ja by som to aj doprial tomu Tsitsipasovi ved Djokovic ešte určite získa niekoľko GS tu i tam..a nejake dorovnanie Nadala kvôli oficialnemu Goat statusu je len nejaká formalita Nadal za ním aj tak zaostáva vo všetkých dôležitých štatistikách..Tsitsipas si ten GS zaslúži z dlhodobého hľadiska a aj zato co tu tento rok zahral a aj ten post jednotky by si aspoň vyskúšal a splnil.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, Djokovic, ktory uz na kazdy dalsi GS bude nastupovat ako 36r este tých GS získa, akoby povedal klasik, "habadej"..:)

Stačí jedna zlá sezóna, rok v háji, a zrazu bude mat 37-38, kde uz aj dobra vykonnost aliktovne k veku GS vyhravat nebude.

Djokovicovi je zbytocne vyhravat vo vsetkych "dolezitých" statistikých nad Nadalom, ked v tej klucovej zaostáva.

Je to rovnaké, ako pri medailovej bilancii krajín na OH. Krajina s jednou jedinou zlatou bude vzdy a navzdy pred krajinou s 3 medialami, bez zlatého kovu.

As simple, as that.
Reagovat
Usm
Je to pouze tvůj subjektivní názor. Pokud však budou v počtu gs na stejném počtu, pak další statistiky důležité budou...kór, když jsou naprosto jednoznačné
Reagovat
smazaný uživatel
To ano, pokial to budeme lámať cez koleno, kde silou mocou treba určiť, ktorá 22 je vacsia od druhej, vtedy sa k jednému menu dostaneme :)
Reagovat
Roger_Federer
Ano, jeste ze mu loni nepovolili 2x startovat.
Jinak by mohl mit o 2G navic a to bys zase tvrdil ze 14 RG je vic nez 22.;)
Reagovat
smazaný uživatel
To je v poriadku, Nadal vynechal, v priebehu odstupil alebo skrečoval tak 14-15GS. Nepriaznivé okolností tu boli, sú a budú. V Rafovom prípade sú násobne negativnejsie, nez v pripade Djokovica, preto vyplakavanie ohladom dvoch GS mi v tomto kontexte príde nemiestne.
Reagovat
Usm
Pořád zapomínáš na jednu podstatnou věc. Skreče a zranění mohou totiž vyplynout z toho fyzicky brutálního herního stylu, který Nadal praktikuje. Kdyby hrál jinak, nemusel by být tak zdravotně doprasený, ale zároveň nemusel mít tolik gs. Takže tohle bych vynechal
Reagovat
smazaný uživatel
To je veľmi silná domnenka, tieto veci spájať. Môže to mať súvis a nemusí. Del Potro hral tiež tak fyzicky tenis, keď si kariéru dokatoval zraneniami?...A čo genetika, akú úlohu tam zohráva?

Korčuľuješ na tenkom ľade, vyvodzovať závery na základe pocitov.
Reagovat
Pe3k
Máš pravdu to se nedá srovnávat. Del Potro měl snad 6 operací zápěstí a pak několik kolene a k vůli zdravotním problémům musel úplně skončit. Nadal měl 1652 "zranění" a ani jednu operaci...smile I přes tyto zdravotní problémy Del Potro smetl Nadala v semičku US open 6:2 6:2 6:2. A teď si představ, že byl Del Po byl OK. Nadal by neuhrál míček.
Reagovat
Ondrej2280
Aha..to si teraz povedal inu mudrost:) V FO 2020 dostal djoker od rafu kanara,si predstav ,ze v dalsom finale by dostal dvoch kanarov..si fakt marny chlapec:)
Reagovat
Pe3k
Rafa dostal kanára i od Lacka. smile smile
Reagovat
Ondrej2280
Ty si cely taky klasicky ostravsky Lacko:)
Reagovat
Pe3k
A já myslel, že tentokrát napíšeš něco co by dávalo smysl, ale zas ne...
Reagovat
Ondrej2280
Co by si tak asi chcel ked napises jednu demntnu vec za druhou ? S tebou sa neda bavit normalne len ako s trulom..
Reagovat
Pe3k
Ovšem ty máš reakce zcela mimo nehledě na to s kým se bavíš... smile
Reagovat
Ondrej2280
Radsej uz nepis nic..miestny spravca mi odporucal s tebou nekomunikovat,dam na neho:)
Reagovat
Amputace
Mluví se v souvislosti s Nadalem o náročném fyzickém stylu, který stojí za jeho zraněními. V čem se liší od toho Djokovičova, kterého zdravotní problémy napříč kariérou ani zdaleka tolik nelimitovaly? Také je extrémně fyzicky náročný, běhavý, minimum krátkých výměn, navíc ještě daleko víc dokluzuje než Nadal, což je pro kolena totální extrém. A přesto na zranění tolik netrpěl. Čím to? Zkrátka genetika. Nadal se svými vrozenými a chronickými problémy nemá pro profi sport vlastně vůbec ideální genetickou výbavu - přesto má nejvíce GS v dějinách mužského tenisu.
Reagovat
Pe3k
Tvůj komentář je jako od člověka co nikdy neviděl tenis. "minimum krátkých výměn, navíc ještě daleko víc dokluzuje než Nadal"

Realita je taková, že Djoko je teď extrémně agresivní, zkrátil výměny, na rozdíl od Nadala má servis a k vůli noze nedokluzuje...
Reagovat
Amputace
"Teď". Bavím se o jejich tenisu z dlouhodobého hlediska (použil jsem obrat "napříč kariérou", takže se to podle mě dalo pochopit). Obecně vzato jde o dva velice podobné styly. Nadal už se též poměrně dlouho snaží zkracovat výměny a servis má také o hodně lepší oproti dřívějšku, byť samozřejmě není na Djokovičově úrovni.
Reagovat
Pe3k
No Djokovic je schopen hru změnit, být agresivnější v u tkání s Medvedevem dokonce chodil často na síť. Pokud Rafovi nefunguje přeliftovaný fh do bh soupeře, pak je nahraný.
Reagovat
Amputace
Tak když vyhazuješ svůj hlavní úder a nefunguje ti, sebevědomí jde do háje a agresivní můžeš být jak chceš - většinou pak nebude fungovat ani ta alternativa. V tom není Djokovič žádnou výjimkou. Třeba konkrétně na síti je Nadal daleko lepší hráč než Djokovič. A když už zmiňuješ Medvěděva, tak konkrétně ve finále AO 22 začal hrát Nadal za stavu 0:2 dost agresivně - přesně jak píšeš, zkracoval výměny a chodil na síť, několikrát proběhl dokonce i servis-volej.
Reagovat
Pe3k
Na síti je Nadal skutečně lepší než Djokovic, teda většinou. Novak má zápasy když mu to jde, ale v průměru bych řekl, že v tomto dost zaostává a ve smečích ještě víc. Na druhou stranu sem nikdy neviděl zápas Nadala kdy bych si řekl, že chodí na sít více nebo, že by změnil svůj herní styl.
Reagovat
Amputace
Tak to já jsem tedy takové zápasy viděl. Ono koneckonců i ten Djokovič, když hraje agresivně, nechodí na síť nějak často, určitě ne víc než Nadal v posledních letech.
Reagovat
Pe3k
Btw. Nadal na Djokovicove úrovni nikdy nebyl.
Reagovat
Amputace
Jj, jasný.
Reagovat
Pe3k
Vem si třeba v roce 2016 kdy Djokovic 2015 dominoval tak měl 16, 950 bodů. Kdy byl Nadal na takové úrovni? Nikdy...
Reagovat
Amputace
Dominance, opět. Dominance v rámci sezóny či dokonce několika sezón přece není o levelu aktuální hry, ale naopak o schopnosti držet nějaký level delší dobu. Nadal snad ani jednu ze svých nejdominantnějších sezón neodehrál celou. Tvrdit, že například takový Nadal z US Open 2010 nebyl na úrovni Djokoviče z let 15-16 je absolutní nesmysl, nebo zaslepenost, nebo hejt, to je vlastně jedno. Nadal RG 08, RG 13, US 13, všechno absolutní top tenis naprosto jednoduše srovnatelný s libovolnou verzí Djokoviče. Další věc je, že Djokovič NIKDY nebyl na úrovni Nadala na antuce.
Reagovat
Pe3k
Tenis se hraje na sezony a tenis se hraje i na body. Rafovi to nevyhovuje, protože v těchto ohledech zaostává o parník, ale to je tak vše co k tomu můžeš říct smile
Tak na antuce určitě, tam to Nadalovi taky nikdo nebere...Ovšem mimo antuku je Nadal fackovací panák. Vždyť on naposledy uhrál s Djokovice set v roce 2013 (na hardu) od té doby ho mimo antuku neporazil, to je největší možná dominance, zcela jednostranná. Rafa se s ním mohl utkat v Paříži (hned vypadl), pak se s ním mohl utkat na turnaji mistrů (hned vypadl), pak se s ním mohl utkat na AO (vypadl ve druhém kole), takže než začneš psát, že se spolu nepotkávají, tak je to tím, že Nadal neproleze ani první kola...
Reagovat
Ondrej2280
Ok..takze djokovic je na us open a french fackovaci panak nadala...dobre vediet:))
Reagovat
Amputace
Tohle je za mě nuda, sorry. Nebudu opakovat stále to samé, abych ti vyvrátil nesmysly typu, že mimo antuku je držitel osmi GS fackovací panák.
Reagovat
Pe3k
No neuhrál set se světovou 60, tak nevím jak bys to chtěl popsat...
Reagovat
smazaný uživatel
Argumenty na vode. Nadal Djokovica na harde 10 rokov neporazil, ale za poslednych 5-6 rokov hrali spolu dvakrát :)

Ani mna Djokovic za posledných 10 rokov neporazil. Asi tak :)
Reagovat
Amputace
Taky si uvědom, že Nadal je o rok starší a už mu není 20. Predikovali mu konec v 25ti, on ještě v 36ti udělal 2 GS a zaznamenal nejlepší vstup do sezóny v kariéře. Ten výsměch vůbec není na místě, zvláště pak u hráče, který za posledního půl roku laboroval se třemi různými zraněními. Nepřál bych to ani Djokovičovi (i když u něj by to asi ani nevadilo, když s natrženými břišáky vyhrává GS), byť je, jaký je. Chápu, že ti Nadalův současný stav dělá radost, ale dáváš to najevo až moc okatě a nízce.
Reagovat
Pe3k
"Taky si uvědom, že Nadal je o rok starší a už mu není 20"

Tak teď si mě vyloženě dostal. Já myslel, že mu je 20 smile

Ano vím, že Nadal zaznamenal nejlepší vstup do sezony loni, protože to byla sezona jednoznačně nejslabší...
Reagovat
Amputace
Kašlu na to. S tebou se rozumně prostě bavit nedá.
Reagovat
Pe3k
smile smile
Reagovat
Ondrej2280
:)))) prosim nie...kvoli nohe nedoklzuje:)) daj este inu pohaadku:)
Reagovat
Amputace
Asi tak no :) Pustil jsem náhodně první HL, co mi nabídl YT, a hned v první minutě doklouzne snad třikrát :D Holt ať žije pravda.

https://www.youtube.com/watch?v=i9OExTiiMsE&ab_channel=AustralianOpenTV
Reagovat
Ondrej2280
Ved to len uplny dilino mohol verit djokovicovi nejake zranenie a aj jeho skalni museli po 3.kole pochopit ,ze si robi z ludi prdel:) Nepochopil to zial len Pe3ček...
Reagovat
Usm
Liší se dost, jednak typem postavy..Nadal je svalovity typ, Djokovič lehčí, slachovity. A hlavně Djokovič tomu všemu ještě uzpůsobil stravu, vše podřídil tělu. Další věc, Nadalovo top spin z forehandu... extrémně náročný styl úderusmile
Reagovat
Amputace
Ano, a proto 90% všech jeho problémů souviselo s koleny - protože má extrémně náročný FH...

Ten zbytek, co jsi popsal, je genetika. Styl jako takový mají hodně podobný.
Reagovat
Marduch
Rafa ještě pár let zpatky bastil k večeři pravidelne těstoviny. A to i na GS. Oproti tomu Djokovic dbá na stravu, strečink, případně jógu jako snad nikdo, nejí živočišný tuky, v důsledku toho několik kg shodil (i když mu to asi ubralo na síle), takže je lehčí na nohách, coz na tyhle úrovni může dělat v prevenci zranění a rychlosti na kurtu hodně.
Reagovat
Amputace
Ano, to beru. Ale ať se pak tedy v souvislosti s Nadalem nemluví o stylu - protože dlouhé výměny a extrémně fyzický náročný tenis je dnes zkrátka standardem. Nadal tím, jak hraje, není vůbec tak výjimečný, jak se často dělá - dnes už ne. Taky je mu 37 let a už od 16ti laboruje s koleny. Kdoví, co bude za rok s Djokovičem. V Djokovičově nynějším věku Nadal vyhrál 2 GS.
Reagovat
Roger_Federer
Tohle je pravda..uz je to standartem.
Reagovat
Liverpool22
smile smile
Reagovat
dappe
To jsou detaily, které mohou být rozhodující. Tím hlavním důvodem ale je to, že Djokovič je pohybově daleko talentovanější než Nadal. Proto také působí na kurtu mnohem přirozeněji.

Fanoušci Nadala jedou napříč celým světem dokola to samé o smolaři, aniž by si přitom uvědomovali, jak moc je jejich favorit odkázaný na moderní medicínu, která je navíc mnohdy minimálně za hranou sportovní etiky.
Reagovat
Amputace
Promiň, ale týpek, který už v prvních letech kariéry vynechával turnaje kvůli zdr. problémům, asi lucker úplně nebude.

Zajímalo by mě, co sypou do Djokoviče, když ani po 35 prakticky neztrácí rychlost ani staminu.
Reagovat
smazaný uživatel
Mna celkom zaujala tá pasáž o Nadalovom pohybovom netalente :)

Nadal vyhraval ako 8r turnaj 12 rocnych a karierny GS skompletoval po nejakých 22-24 odohratých GS.

Tak ako sa hýbal on 2005-2010, taky pohyb odvtedy nebol a mozno ani nebude. Pohybovo je od 2010 za zenitom.
Reagovat
smazaný uživatel
Za zenitom skrz rozne zdravotne patálie.
Reagovat
Liverpool22
Ano - Nole je atlet + jak psal Marduch klade velký důraz na životosprávu, preferuje přírodní a alternativní medicínu, jóga, víra v cosi mezi nebem a zemí.....To vše jsou drobné nuance, které jsou plusové pro Noleho smile
Reagovat
Amputace
No nevím, v čem by zrovna víra v něco mezi nebem a zemí měla být pro sportovce plusem, ale budiž.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
paddy
Dovolím si připomenout, že Djo má na USO úspěšnost 19% smile
Reagovat
Pe3k
A nebo, že se dostal do finále US open o 4 roky dřív než Nadal. Má tam vyšší úspěšnost výher, získal tam více bodů, vydělal tam více peněz a celkové tituly tam srovná ještě letos a pak už ani tam nebude mít Nadal byť jen jednu jedinou stats ve které by vedl smile smile
Reagovat
Amputace
A opět taková ta Djokovičova klasika: ve všem vede, jen v tom nejdůležitějším ne :)
Reagovat
Pe3k
A bude to platiti i zítra?
Reagovat
Amputace
Zítra to určitě platit bude: stále bude mít méně US Open titulů než Nadal.
Reagovat
Pe3k
Dovolím si s tebou nesouhlasit. Snad to nebudeš brát jako provokaci...

Napsal si:"ve všem vede, jen v tom nejdůležitějším ne"

pokud zítra vyhraje v tom nejdůležitějším povede...smile
Reagovat
Amputace
Ano, napsal, protože celé to vlákno bylo o US Open.
Reagovat
Pe3k
Takže podle tebe "to nejdůležitější" je US open?
Reagovat
Amputace
Omg, Petříku - nech toho...
Reagovat
Pe3k
Nemůžu se tě zeptat, jestli je to nejdůležitější US open? Ok, tak promiň.
Reagovat
Amputace
Je to nesmyslná otázka, která nesouvisí vůbec s ničím, co se doposud napsalo. Takže ano: nepokládej mi nesmyslné otázky, navíc s předponou "takže podle tebe".
Reagovat
Patik
Nechaj ich dnes je to pravdepodobne posledný deň kedy ma Nadal viac GS ako Djokovic..zajtra už sa nebudú mať čoho chytiť.
Reagovat
Amputace
Už byli stejně ;) Ale Paťo, díky.
Reagovat
Ondrej2280
Ano..este letos zrovna..len aby vobec vyhral toto AO:))
Reagovat
Amputace
Jako přehlížet, že Djokovic vede v rámci big3 ve většině důležitých statistik je jeden extrém, ale považovat fakt, že v té nejdůležitější statistice zaostává, je zase druhý extrém.
Reagovat
Ondrej2280
Urcite este ziska aspon 10 GS:) Boha to su predpovede ako z inej planety.To ta ako napadlo,ak sa mozem opytat?
Reagovat
Vlk-v-trave
1. Chris Evert - 34
2. Serena Williams - 33
3. Novak Djokovic - 33
4. Martina Navratilova - 32
5. Roger Federer - 31
6. Steff Graf - 31
7. Rafa Nadal - 30
Reagovat
Krisboy
Po letmém pohledu bych řekl, že Nadal má nejvyšší procentuální úspěšnost?
Reagovat
Usm
Určitě, vzhledem k rg a jeho 14-0 to tedy na ostatních grandslamech má 8-16
Reagovat
smazaný uživatel
To ti nevychádza. Aj bez RG má Nadal stále len 8 prehraných GS finále, a nie 16.

Z tych 8 má 4 v Austrálii, na zvysných dvoch je stále v pluse.
Reagovat
Martan1
Správně buď teda 14:14 a 8:16 nebo 14:0 a 8:8. Nemůže to míchat.
Reagovat
Usm
Ano, zmátlo mě to. Opravdu je to 8-8
Reagovat
Pe3k
Když vypadává ve druhém kole AO, těžko bude něco dohánět...
Reagovat
Amputace
Celkem vtipné je, že ve druhém kole na AO vypadl také Djokovič, byť je to "jeho" turnaj.
Reagovat
Pe3k
Máš pravdu je to vtipné, když si uvědomíš, že má bilanci 10:0 v semifinále a zatím 9:0 ve finále a ta prohra co přišla k vůli zdravotním problémům je jasný indikátor jak na tom Ježíš tehdá byl.
Reagovat
Amputace
Zato Nadal je v současnosti úplně v pořádku a jeho vypadnutí ve druhém kole se dá brát vlastně za bernou minci pro celou jeho kariéru. Ano, já vím.
Reagovat
Usm
Tak zase nutno podotknout, že se Nadal zranil až v druhým setu, kde byl set a brejk dole. Nedá se říct, že by se zranil v průběhu zápasu, který měl pod kontrolou.
Reagovat
paddy
u těchto hráčů je nesmysl takto argumentovat v zápase na 3 vítězné
stačí si vzpomenout na loňské finále nebo jak Djo nedávno hořel s Musettim, Tsitsipasem nebo Sinnerem
Reagovat
Amputace
Tak Djokovič ale na AO 2017 též zraněný nebyl, ne? Zápas dohrál (dokonce pětiseťák) a už za necelé dva týdny hrál Davis cup. Takže proč u jednoho by se to mělo svádět na zranění a u druhého brát jako herní standard? O čem se vlastně bavíme?
Reagovat
wojtop
Lost Played Wins
Rafael Nadal 8 30 22 73.3%
Novak Djokovic 11 32 21 65.6%
Rod Laver 6 17 11 64.7%
Roger Federer 11 31 20 64.5%
Andre Agassi 7 15 8 53.3%
Jimmy Connors 7 15 8 53.3%
Ken Rosewall 8 16 8 50.0%
Jack Crawford 6 12 6 50.0%
Ivan Lendl 11 19 8 42.1%
Jean Borotra 6 10 4 40.0%
Bill Johnston 6 9 3 33.3%
Andy Murray 8 11 3 27.3%
John Bromwich 6 8 2 25.0%
Fred Stolle 6 8 2 25.0%
Reagovat
Krisboy
Pete Sampras 4 18 14 0,77%

GOAT smile
Reagovat
jackiec
Vítězné zápasy GS

1. Federer 369
2. S. Williams 367
3. Djokovič 340
4. Nadal 314
5. Navrátilová 306
6. Evert 299
7. Graf 278
Reagovat
GaelM
Je fajn, že poslední dobou je GS finále zároveň i soubojem o světovou jedničku. Tak by to mělo být.
Reagovat
steve79
I ta vzájemná bilance vyznívá zcela jasně pro Djokoviče.
Reagovat
steve79
Finále podle bude vypadat podobně jako dnešní zápas s Paulem. Pro Tsipsipase bude úspech, když vezme Djokovičovi jeden set.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
https://twitter.com/ozmo_sasa/status/1618953119433658368

Je nešťastné, že dezinterpretace toho, co se stalo, se tak vyhrotila. Jako rodina jsme prošli válkami, víme, jak jsou zničující, a nikdy nebudeme pro válku.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
https://twitter.com/ozmo_sasa/status/1618953816057184256

Můj otec šel po každém zápase mezi fanoušky, poděkoval jim, povídal si s nimi a fotil se s nimi. Byla tam spousta srbských vlajek všude kolem něj. Tuhle neviděl.

Djokovič se zároveň zmínil o špatném překladu všech médií (LONG LIVE RUSSIANS), jen se s nimi slušně rozloučil srbským "ŽIVELI LJUDI"
Reagovat
Stan_Borowitz
Nesmyslně se to nafukuje, pseudoaféra s cílem Djokoviče mentálně rozhodit.

Pořadatelé mají samozřejmě svaté právo rozhodnout, co v jejich areálu kdo může mít a čím mávat, ale když takový zákaz vydali, tak měli vhodnou prevencí zajistit, aby se dodržoval. Srdjan nic neporušil a Novak už vůbec ne a nějaké výzvy kyjevského velvyslance směrem k němu jsou zcela irrelevantní.
Reagovat
Vlk-v-trave
Zaponěl jsi ještě na eventualitu, že je tam slušná politická krize, a srdjan mohl být dobrým terčem a nástrojem k posílení národního proudu, destabilizaci nálad mezi lidmi... vzhledem k tomu, že se otevřeně hlásí nejen k Zaldostanovi, kterého tam vesele zdraví ve videu... cílem nemusel být právě vůbec Djokovič jako hráč, a vlastně ani tomu moc nevěřím... prostě špinavá politika,....ve které si srdjan rád bahní...a jeho postoje jsou známy...ten by se měl, když už držet domácího kurníku...

...Novakovi bych věřil...srdjanovi ani náhodou, ten beztak klečí doma na hrachu...

Jinak organizátoři to pochopitelně nemají jednoduché, tihle předpokládám placení provokatéři nejsou žádni amatéři...nebo nějací tlučhubové na netu.

Každopádně vydali obecný statment, který je neutrální, nějak neprovokující, bez nějakých, že si někdo stěžoval...atd. čili ok...jinak by do toho zapadli jak do černé díry...

Tiley to je už jiná kapitola...
Reagovat
Kozoroh
Výkon No1eho v prvním setu nebyl optimální, kupil chyby, navzdory tomu vedl 5:1, ale pak se nechal rozhodit triviálním sporem s umpirovým rozhodčím a oba brejky ztratil. Na konci setu se však Djok vzpamatoval a v následujících dvou setech diktoval tempo hry, zahrál skvělé údery po čáře, úhly z BH i FH, na síti byl za celý zápas 15x, z toho 12x získal bod. Po zisku utrápené úvodní sady se Djoker dostal do své herní pohody a Paula přehrál rozdílem třídy.

No1e dosáhl svého jubilejního 10. AO finále a 33. na GS. Podruhé v boji o GS titul bude čelit Tsitsipasovi, kterému se na 4. pokus podařilo postoupit do finále AO. Ani on se ve svém zápase nevyhl blackoutu a stalo ho to set.

La Decima na AO, vyrovnání Nadalova GS rekordu a návrat na 1. místo, to vše má Serbinátor na dosah. Už se nemohu dočkat nedělního dopoledne! smilesmilesmile
Reagovat
Vlk-v-trave
Reagovat
No-le
Neviděl jsem celý zápas ale nechyběl náhodou Srdjan v lóži?
Reagovat
Usm
vždyt je o tom tady dokonce samostatný článek smile
Reagovat
mendrit
Ukrajinský diplomat zaúřadoval.
Reagovat
Tennisfan77
Novak Djokovič odehraje všech 7 zápasů letošního Australian Open v nočním programu. Za posledních 15 let turnaje se tohle nikdy nestalo. Maximem je 6/7, nikdy 7/7.
Reagovat
woody
Ano taky to nechápu... Vždy hrál Roger/Novak aspoň jeden den v day session..
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavne, ze Rafa to má v Parizi ložené :)

Nadal hra naopak oba zápasy v 30st cez day session. Hoci s jeho bedrom poradie zapasov bolo bezpredmetné.
Reagovat
turista
Nadal má horko rád. Španělé ho obecně dobře snášejí.
Reagovat
Patik
To som sem chcel písať ale zabudol som nato..mozno je to kompenzácia za niečo o com my nevieme..inak vždy mal aspoň jeden denný zápas ale nesťažujem si aspoň som nemusel skoro vstávať.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
AO má údajně finanční problémy a Djokovič přitahuje na večerní zápasy rekordní počty diváků, tak asi proto.
Reagovat
Kozoroh
Po loňských odchodech Federera a Sereny je Djoker spolu s Rafou největší tenisovou hvězdou a zrovna na AO tou úplně největší, v celé historii turnaje. Proto dává smysl, že odehrál všechny své zápasy večer.
Reagovat
Vlk-v-trave
Největší hvězdou AO je Kyrgios;)
Jeho neúčast musela být pro organizátory těžkým úderem...

tréning:
Djokovič vs. Medvěděv... poloprázdné tribuny
Djokovič vs. Kyrgios... vyprodáno do 15,min.

Dost táhne také Tsitsipas, pochopitelně Kokkinakis, Minaur, Popyrin...obecně domácí hráči... dost táhne Murray, Nadal, a pochopitelně Djoko...
Reagovat
paddy
Je to tak, domácí faktor hraje roli. Až Putin obsadí Austrálii, aby ochránil ruské fanoušky, tak na první zápas bude také plno. smile smile
Reagovat
Krisboy
Jak to bylo v té "písničce"? Kde jsou krokodýli, tam je širá Rus...smilesmile
Reagovat
Vlk-v-trave
No nejste tak daleko od pravdy, jak by se na první...zdálo... ruští polárníci mají své základny na tzv. Australském území, které si Australané nárokují na Antarktidě,...Australané nejsou moc nadšení, ale nemouhou s tím teď nic moc dělat...celý proces je pozastaven už dlouho, težko říct jestli bude uředně obnoven...a ne posunt dale nějakým konfliktem, špinavou hrou politiků...atd...

Vylodění v Austrálii každopádně nehrozí, v Rusku se jim "vylodila" už mnohem vetší výzva...;)
Reagovat
Tennisfan77
Chytl jsem 1.86 na over 3.5, byť to může být ošemetné, ten kurz je dobrý. Už dropl.
Reagovat
Krisboy
Finále bude hlavně o tom, kdo se vejde do časového limitu při servisu. Oba s tím mají dlouhodobě problémy smile

https://www.sport.cz/clanek/tenis-australian-open-tvrdy-verdikt-v-semifinale-australian-open-mcenroe-nechape-courier-ale-sudiho-haji-3934458#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=sport.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=abtest203_personalizovany_layout_varA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Reagovat
Nola
k zapasu sa vyjadrovat nejdem, dnes ma skoro naplo, ked som v hladisku videla Billa Gatesa....
Reagovat
smazaný uživatel
A to prečo?..Mala si na Win95 trojana a musela si vymazat vsetky hry?
Reagovat
Marduch
Takže úkol pro finále zní jasne, antivaxer nesmí projít? smile
Reagovat
Liverpool22
na zápase Rybky s Viki byl Gates taky - hned v 1. řadě - taky se mi udělalo nevolno - snad se nebude chtít fotit s Nolem či Rybkou smile
Reagovat
Patik
No to bol katastrofálny výkon Djokovica..A vyhrať s takým výkonom tak hladko v semifinále GS no niečo tu nieje v poriadku..ale verím ze vo finále to bude úplne iný Djokovic..cakam niečo podobné ako s Thiemom 4 možno aj 5 setov..prvy set bude asi kľúčový pre Tsitsipasa pre neho to bude asi aj tak dosť veľká nálož tlaku hrat o GS a zároveň aj o post jednotky proti 9 násobne mu sampionovi neverím ze zvládne..A ešte ich vzájomná bilancia určite má Djokovica zaryteho v hlave.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
slabý byl jen v prvním setu, pak už bylo vidět na tom, jak prochází údery a jak je trefuje, že už je zase jeho výkon na vysoké úrovni a podle toho vypadá i skóre.

nicméně proti Rubljovovi a ADM to bylo lepší. já teda ale nečekal, že by dnes hrál na 100% celý zápas (se vší úctou k Tommymu), ten první set si zbytečně zkomplikoval, mělo to být 6-1.
Reagovat
Tennisfan77
Každý víme, že B3 hraje co potřebuje. Federer byl v tom největší profík, ten to většinou do stavu 4:4 tak nějak zkoušel a pak zapl na 100%. Djokovič hraje co mu stačí, když viděl jak má navrch, proč by se honil.
Reagovat
turista
Nadal se honil i proti outsiderům a dával jim kanáry jak na běžícím pásu.
Reagovat
turista
Novak je válec! Velká gratulace! Finále bude moc těžké. Stefanos je aktuálně taky válec takže má šanci na GS přes Novaka. V Djokolandu budeme držet pěsti aby ten 22.GS dopadl.
Reagovat
Stan_Borowitz
A my od Federera už můžeme jen smutně přihlížet...

Ale budiž vám přáno! Bude to zajímavý souboj a doufejme, že skvělý tenis.
Reagovat
Tennisfan77
Smutně? Naopak, já si to užívám. Žádné nervy, nebudím se v noci a nečumím na livesport, je mi úplně jedno kdo vyhraje a jenom to sázím. Vyřízené.
Reagovat
Pe3k
Vsázíš, tak neříkej, že žádné nervy...
Reagovat
Tennisfan77
To ano, ale stačí mi mrknout na livescore. Třeba dneska jsem měl over 3,5 Tsitsipase a až pak jsem si všiml, že nedopodával zápas a měl dva MB. Čili klídek.smile
Reagovat
Martan1
Fandové Rafana, včetně mě jsou už tak nějak delší dobu smíření s tím, že Novak bude mít jednou víc majorů než Rafa. Snad to nebude o moc. To by pak už nebyla big 3 ale goat a za ním big 2 smile
Reagovat
Martan1
V mladý generaci není nikdo kdo by ho porážel, ne porazil ale porážel. Jsou to lenoši v tréninku. Nebo jim to stačí.
Reagovat
Stan_Borowitz
Na jednu stranu máš samozřejmě pravdu, už máme klid, ale na druhou zase ten jeho tenis prostě na okruhu chybí. Zatím jsem nenašel nikoho, kdo by ho po této stránce nahradil.
Reagovat
Vlk-v-trave
Založte si nějakou nostalgickou skupinu, kde se budete koukat na jeho staré zápasy...;)
Dobré si vybrat nějaké, kde si nepamatujete výsledek, aby si Kamil mohl vsadit:)
Reagovat
turista
Těch 103 titulů už mu nikdo nesebere. Škoda že nepřekonal toho Connorse. To zbyde na Djokoviče.
Reagovat
mendrit
Ta úroveň hráčů trochu připomíná dlouhé období Sereny ve WTA.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jj, kdyby si to v prvním setu Novak zbytečně nezkomplikoval, skončilo by to 6:1 6:1 6:2.

Jj, zdravý Nadal neprohrává, ale zdravý Djokovič při tom neztrácí ani sety...
Reagovat
kolapse
krása, finále máme, poslední krok k 22GS a světové jedničce smilesmilesmile
Reagovat
Marduch
Poslední krok bývá nejtěžší, Štefan tu hraje ve velký pohodě a sebevědomě i na bigpointech jako starej mazák, přitom Djoko tu zatím nečelil zadne krizové situaci, teda s výjimkou patálií s nohou. Oba tu trofej potřebují jako sůůůl a předpokládám, že podle toho to bude na kurtu vypadat!
Reagovat
Usm
tak při vší úctě, takovej Khachanov mi třeba nepřijde silnější protivník než Rublev. On ani ten Tsitsipas neměl až tak těžký soupeře a takovej Sinner ho dostal do pěti setů
Reagovat
Marduch
Nechci se pouštět do porovnání vyrazenych soupeřu, i když to tak mohlo vyznít. To srovnání se často ukáže až vzájemnou konfrontací obou favoritů ve finále..
Reagovat
Usm
ani tam se to nemusí projevit...podle výsledků by takovej Cauconaud (nebo jak se to proboha píše) musel být silnější, než Dimitrov, Rublev a De Minaur, když narozdíl od nich uhrál s Djokovicem set. Ale realita je taková, že na tři nemá ani omylem. Každý zápas je jiný, soupeř taky. Jde i to, jak ti daný soupeř vyhovuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Coco nut :)

Je to Cocoud, a ano vyslovuje sa to tak ako si myslis :)
Reagovat
Usm
ten chlap by se měl přejmenovat, napsat to jméno správně je slušnej hlavolamsmile
Reagovat
smazaný uživatel
A čo taký "Schrishapan" a jeho krstné meno?..:)
Reagovat
Ondřej.Jirásek
já myslím, že se to vyslovuje KOÁ-KÓD, aspoň bych věřil Alizé Lim z Eurosportu, je to Francouzka smile
Reagovat
Krisboy
Když ono to hrozně svádí to zjednodušit a počeštit smile
Reagovat
vavrinec
Tak ono kdo ví, co znamená "Couacaud" v mauricijské kreolštině. smile
Reagovat
Krisboy
Ano, možná má ono zvučné česko-slovenské slůvko původ právě tam.
Reagovat
Tennisfan77
Kolik bylo na AO fakt skvělých zápasů?

Berrettini - Murray
Kokkinakis - Murray
Tsitsipas - Sinner

A tím jsme skončili ne?
Reagovat
Usm
Rublev - Rune
Reagovat
kolapse
smile
Reagovat
Tennisfan77
Jo, pravda. smile
Reagovat
Pe3k
Já si nejvíce užil zápasy Lehečky a Kordy.
Reagovat
kolapse
já kordic-medvěd, první set vynikající smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist