Tsitsipas je podruhé ve finále grandslamu. V Melbourne si zahraje o první titul i post jedničky

27. 1. 2023, 08:05
Aktuality 116
AUSTRALIAN OPEN - Stefanos Tsitsipas na čtvrtý pokus zvládl semifinále Australian Open. S Karenem Chačanovem si poradil 3-1 na sety, vyhrál i šestý vzájemný zápas a podruhé v kariéře postoupil do finále grandslamu. O premiérový titul a posun na post světové jedničky si 24letý Řek zahraje s devítinásobným šampionem Novakem Djokovičem.
Stefanos Tsitsipas (© AFP)

Stefanos Tsitsipas si semifinále Australian Open zahrál počtvrté za posledních pět let. Ale zatímco v sezonách 2019, 2021 a 2022 nestačil na Rafaela Nadala a dvakrát na Daniila Medveděva, dnešní zápas proti oblíbenému soupeři Karenu Chačanovovi zvládl a poprvé v Melbourne postoupil do finále.

24letý Řek zvítězil po 3 hodinách a 23 minutách hry 7-6 6-4 6-7 6-3 a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 6-0. Vyhrát mohl ještě snadněji, ale ve třetím setu neudržel vedení 5-3 a nevyužil dva mečboly.

V úvodním dějství Tsitsipas dvakrát nepotvrdil brejk, ale předvedl skvělý tie-break a momentum zápasu strhl na svou stranu. Na přelomu druhého a třetího setu získal 6 ze 7 her a zanedlouho šel za stavu 2-0 na sety a 5-4 na gamy podávat na vítězství.

Semifinalista loňského US Open a majitel stříbrné olympijské medaile Chačanov ale boj o své první grandslamové finále nevzdal a agresivní hrou na hraně rizika se vrátil do hry. V ti-breaku pak pak vítěznými údery na lajnu zlikvidoval dva mečboly a vynutil si čtvrtou sadu. Ovšem Tsitsipas odmítl ztratit dobře rozehraný duel, odskočil do vedení 3-0 a náskok si už tentokrát bez potíží pohlídal.




"Ve třetím setu jsme byl blízko, ale nedařilo se mi ho ukončit. Přemýšlel jsem o tom, jako moc tvrdě jsem makal na tom, abych se do téhle pozice dostal. Byl to jeden z těch okamžiků, v nichž se vyplatí maximálně soustředit. Navíc jsem měl v zádech publikum a byl jsem dál schopný trefovat dobré údery," komentoval Tsitsipas překonání svého melbournského maxima.

"Když jsem před lety sledoval Marcose Baghdatise, jak tu hrál finále, tak jsem také jako kluk snil o tom, že se mi to jednou povede. Hrát na tomto kurtu proti nejlepším. A to se mi plní. Tímhle se mi vrací vzpomínky na jednoho z mých nejoblíbenějších hráčů," dal Tsitsipas vzpomenout na prvního kyperského finalistu grandslamu Baghdatise, který v roce 2006 prohrál finále s Rogerem Federerem.

Sám Tsitsipas se stal prvním řeckým finalistou grandslamu na Roland Garros 2021 a nyní je prvním Řekem ve finále Australian Open.

"Cítím se požehnaně, že mohu hrát tenis na této úrovni a už několik let dostávat Řecko na tenisovou mapu. Nejsme zemí, která by chrlila tenisové talenty, o to víc si toho cením. A nikdy by mě nenapadlo, že tady budu mít takovou podporu fanoušků," uvedl Tsitsipas.



Vítěz Turnaje mistrů 2019 ve svém jediném grandslamovém finále předloni na pařížské antuce neudržel vedení 2-0 proti Novaku Djokovičovi (h2h 2-10). A právě na srbského soupeře,s  nímž prohrál už devět duelů po sobě, narazí i v Melbourne. Devítinásobný srbský šampion ve večerním semifinále potvrdil roli favorita americkému outsiderovi Tommymu Paulovi.

Nedělní finále bude také přímým soubojem o posun do čela žebříčku ATP. Tsitsipas světovou jedničkou dosud nebyl, Djokovič v čele strávil již rekordních 373 týdnů. Současný lídr Carlos Alcaraz ze Španělska v Melbourne kvůli zranění břišních svalů nehraje a dnes dostal jistotu, že bude sesazen.

"Jednička je hezké číslo. Jsou to momenty, pro které člověk tvrdě pracuje. Hrát taková finále. Finále, která mají větší význam. Finále grandslamu a zároveň boj o post světové jedničky. Je to dětský sen. Jsem blízko a jsem rád, že ta šance přichází hned tady v Austrálii," řekl svěřenec bývalé světové devítky Australana Marka Philippoussise.

"Co přinesl do mého týmu? Třeba smysl pro humor nebo styl servis-volej," usmál se Tsitsipas.

• AUSTRALIAN OPEN 2023 •
Melbourne (Austrálie), tv. povrch, 76.500.000 australských dolarů
páteční výsledky (27. 01. 2023)
• Dvouhra mužů - semifinále •
Tsitsipas (3-Řec.) - Chačanov (18) 7-6(2) 6-4 6-7(6) 6-3
Djokovič (4-Srb.) - Paul (USA) 7-5 6-1 6-2
• Čtyřhra žen - semifinále •
Krejčíková/Siniaková (1-ČR) - Kosťuková/Ruseová (Ukr./Rum.) 6-2 6-2
Aojamaová/Šibaharová (10-Jap.) - Gauffová/Pegualová (2-USA) 6-2 7-6(7)
• Smíšená čtyřhra - finále •
Stefaniová/Matos (Braz.) - Mirzaová/Bopanna (Ind.) 7-6 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

116
Přidat komentář
kolapse
tommy paul 8 gamůsmile
Reagovat
Vlk-v-trave
Dali jsme mu včera 7 čtyrlistků s Elnninem, Comem, Paddym, takže se Tommy překonal...za mně dobrý;)
Reagovat
Usm
no kdyby se Djokovic nezačal v první sadě rozčilovat, mohlo to být taky 6-1, 6-1, 6-2smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Proto také dostal ty čtyrlístky na cestu...:D
Aby to tak nedopadlo...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmile
Reagovat
kolapse
Tommy Paulsmile
stálo mě to dvojku s autistou, naštestí korda mi udělal 4k s Medvědem takže to tak nebolelo, ale...
jo klobouček, na to že jsem ho neznal přede AO tak zahrál slušnej turnaj smile
Reagovat
Ondřej.Jirásek
https://twitter.com/Musab_Abid/status/1618924540691873793

smilesmilesmile
Reagovat
Vlk-v-trave
Aspoň to přiznal, neboť to ze špičky dělal kde kdo... a občas to bylo až komické, jak se potom k tomu hráči vyjadřovali...;)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jak to teď s tím coachingem je? Povolený všude mimo GS? Nevím, jestli už ta ohlášená změna proběhla.
Reagovat
Vlk-v-trave
Jako jak Djoko Tommyho přehrává za pomoci dropu, to je úplně jiný kosmír... v tomhle udělal - aspoň za mně neskutečný progres, ještě si živě pamatuji, jak se s dropy odstřelil na RG proti Thiemovi, několik let uběhlo a teď to hraje, jakby to hrál vpoho od narození... jakoby se nechumelilo...dost šílené...
Reagovat
Vlk-v-trave
Možná škoda, že nepoustoupil ten Ben Sheldon, jakby Djok viděl na druhé straně saka to dítě, možná by ho to natolik dekoncentrovalo, že by se to mohlo dostat i do 5 setů...;)

Ale Tommy se snaží pěkně...ale víc asi z toho nevytáhne...
Reagovat
Ondřej.Jirásek
Sheltona jsem proti Paulovi viděl a vůbec mě teda nenadchnul. nevím, jestli měl slabší den, ale ve výměnách působil jako totální dřevák a hrál tam homeruny ala Shapovalov, když se mu nedaří. servis má ovšem fakt výbornej a jedinej ten ho držel.
Reagovat
Vlk-v-trave
Jsou to kámoši...nedával jsem tomu duelu nějakou šanci obecně...
Spíš mě zajímala ta případna konfrontace...ale Paul zaskouženě a bez debat...
Reagovat
Vlk-v-trave
Teď nevím, jestli Djoko ty smeče opět nezahrává, aby mu dal šanci ve výměně, nebo má z nimi problém...a víc je zahrává na jistotu... težko fakt občas říct... ovšem drsná dominace ve 2. setu...

Nevím nakolik Tommy zvládá ty otočky, ale bude muset hodně zabrat...;)
Reagovat
Tennisfan77
To bude debakl, Rublev si může gratulovat ještě.
Reagovat
kolapse
djokovic - tsitsipas H2H 10-3, z toho nole posledních 8 zápasů vyhrál smile
Reagovat
jackiec
10-2 exhibice se nepočítají.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak to bude jasný kolapssmile
Teď jenom čísmile
Reagovat
Paixx
Klasicky nudný Djokovicovo semifinále z posledních pár let, viz Poullie, Karatsev, Paul a nebo zraněný Federer... Snad to finále aspoň bude stát za koukání.
Reagovat
Vlk-v-trave
BigMac dal světu naději, prý nás Stefan překvapí...;)
Reagovat
Tennisfan77
Nebude, Tsitsipas dostane na 90% 3:0, netuším co by musel předvést aby vyhrál, Djokovič je absolutně v TOPu, ve finále zapne ještě o 10% nahoru a vyřízené.

Paradox že poslední hráč, který měl vyloženě šanci Djokoviče, nebo Nadala porazit na GS byl Zverev. Neřeším Fritze, ten šanci nikdy neměl byť výsledek vypadá opticky těsný, ale Zverev Nadala poslal do absolutního TOP výkonu na FO a totéž bylo s Djokovičem na předposledním AO.
Reagovat
Usm
nebylo to spíš na předposledním US Open, kde Djokovic nad Zverevem vyhrál po boji 3-2? Předloni Djokovic tuším vyhrál na AO 3-1
Reagovat
Tennisfan77
Jo, vyhrál 3:1 na AO, ale Zverev mohl ten zápas vyhrál, byly tam obrovsky těsné momenty, chybělo málo na pět setů a Zverev byl v tom zápase místy lepším hráčem. Totéž si troufnu říct s Nadalem, kdyby zahrál winner z nalitého voleje vyhraje první set a neurve si šlachy a ten zápas by byl mega zajímavý, Nadal mi připadal místy vyloženě už hotový, podle mě by prohrál.
Reagovat
turista
Ano. Nebýt toho šíleného zranění mohl mít Zverev titul z RG 2022.
Reagovat
Ondrej2280
Prestante snivat o zverevovi a jeho titule z FO.Mozno niekedy bez Rafu,inak ani naaahodou.
Reagovat
Krisboy
Zase si nehlídáš imidž smile
Reagovat
Amputace
Omg, co je to zase cancy... Nadal v tom zápase vedl, když se Zverev zranil.
Reagovat
Pe3k
3:0 nedostane Stefan je ve formě a Djoko není 100%.
Reagovat
kolapse
myslím že 3-0 bude, první set řek prohraje a pak odejde hlava, jako vždysmile
Reagovat
Tennisfan77
Přesně tak, H2H je jasně vypovídající, není to antuka, tam by šanci měl, tady nemá čím vyhrát. Možná uvidíme TB, ten vyhraje Djokovič a pak to bude formalita.
Reagovat
Pe3k
Snad ne, poslední 2 zápasy byly vyložená nuda.
Reagovat
Tennisfan77
Tak to i skončí, se dívám co Djokovič předvádí, navíc ty pomalejší míče mu budou sedět, asi není o čem.
Reagovat
Pe3k
Jenže ve finále na něj nečeká nějaký no name Amík, ale druhý největší favorit turnaje...Stefana bych zkrátka nepodceňoval.
Reagovat
woody
Souhlas, pokud bude Stefanos dobře podávat, má velké šance na Titul.
Reagovat
kolapse
taky bych radši nějaký drama, ale fakt nevím co by se muselo stát, aby uhrál řek 2 sety. Formu má, o tom žádná, letos bez prohry, ale znám tu jeho hlavu a ta nedokáže porazit djokoviče ve finále na AO. Furt tu je ale riziko, že stefanos zahraje nějakej brilantní úder a nole si poraní ten hamstring, pak se můžou dít věci. Ono popravdě, djoka tady ještě nikdo pořádně nepotrápil, Rublej trochu ano, ale zrovna ten den měl djokovic neskutečný údery a byl nehratelnej. V neděli to vidím na 22 GS a v pondělí světovou jedničku.
Reagovat
turista
Nevím. Ale na té antuce kromě RG 2021, kde bylo 5 setů Novak Stefanose poráží dost přesvědčivě.
Reagovat
Tennisfan77
Čili abych svou hlubokou myšlenku rozvedl. Myslím si, že Zverev v TOPu je nejlepším hráčem na okruhu mimo teď už big2, ukázal to vloni s Alcarazem na FO. Pokud se dá herně dohromady, abychom se nedivili.
Reagovat
kolapse
začíná mě být Tommyho líto smile ostatně jako všech co vlezli s nolem na kurt smile 22 GS se blíží smile
Reagovat
Tennisfan77
Djokovič má bilanci W/UE asi 15/28 a vede 7:5 5:0. Neskutečné co stačí na finále GS.

Poslední tři zápasy:

7:6 6:3 6:4
6:2 6:1 6:2
6:1 6:2 6:4
7:5 5:0 and counting....
Reagovat
kolapse
novaka sleduji od finále AO2012 ale takovou dominanci fakt nepamatuji na AO. Jasný, chybí tam pár jmen letos, gyros, alcaraz či federer, ale aji tak to jen regulerní BEAST MODE smile
Reagovat
woody
v této statistice podlě me chybí - vynucené chyby- jinak je to strašně zkreslující..

Ale jinak Novak první set bída
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, ten draw je super funny. Wimbledon 2022 to bolo podobné, tam som to povazoval za karmický darček za absenciu na AO22, ale aj velkorysost by mala mat svoje medze.
Reagovat
Nola
nechapem ludi, co tu d Artagnana podcenuju, spomente si na Wawrinku.....

a uznavas uz konecne, ked spominas zreb, ze vyhrat TM moze byt niekedy daleko tazsie ako vyhrat GS?

bo si tak trochu protirecis s tym funny draw....
Reagovat
smazaný uživatel
Funny draw sa proste vobec nevylučuje so statusom GS, ktorý je na míle vzdialený od TM
Reagovat
Nola
o statuse sa nebavim, samozrejme, ze GS su dolezitejsie, skor som nacala temu ako je jednoduchsie a lahsie vyhrat TM, oproti GS .....
Reagovat
Usm
TM je druhý nejvýznamnější turnaj po GS, takže žádné míle se nekonají. Vítěz za něj dostane víc bodů, než poražený finalista GS. Jenom ty se ho snažíš stále stavět na úroveň nějaký "pětistovky"
Reagovat
Orgasmator
smile Tesat na hrob smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak první set pěkně Tommy... jako škoda, že jsme neviděli tajbrejk, ale aspoň ručníkové drámo nám spestřilo SF...v prvn9m setu, a trochu Tommyho nakoplo...

Hodně štěstí do 2.setu, ale nevím jestli pomůže těch včerejších 7 čtyrlístků...:)
Reagovat
Tennisfan77
Se na to dívám asi 20 minut, Paul prostě nemá čím Djokoviče přehrát a domnívám se, že přesně totožně dopadne Tsitsipas.
Reagovat
Vlk-v-trave
Jen cos to napsal, tak Tommy začal kousat;)
Reagovat
Tennisfan77
Pokud Djokovič neodejde fyzicky, jakkoliv, tak to bude prostě 3:0.
Reagovat
Krisboy
Asi gumovejma zubama, prohrává 0:4
Reagovat
Vlk-v-trave
:D
Ano dokousal drsně rychle...
Reagovat
Ereinion
Djokovic 24 UE a stejně to stačí smile Paul v semi AO je prostě dárek
Reagovat
Tennisfan77
Dárek bude můj litr Berounu když tam Tommy nepošle alespoň tři dvojchyby.
Reagovat
Usm
Máš vsazeno na minimální počet dvojchyb?
Reagovat
Tennisfan77
Mám over 2.5 DF u Paula za 2.2, kariérně má průměr skoro 3 na zápas, už mě začíná trošku srát. smile
Reagovat
Usm
Zatím ani jedna?:)
Reagovat
Tennisfan77
Ne, ale Djokovič má 3...smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Chudák Tommy
Reagovat
Tennisfan77
Moc ti to přeju, ale udělej prosím dvojchybu, dík. smile
Reagovat
Ereinion
Že by Djokoviče rozhodila ta kauza se Srdjanem? smile Zatím teda hraje strašně
Reagovat
Tennisfan77
Hele může být, to publikum je vyloženě jednostranné.
Reagovat
Ereinion
Plus Srdjana jsem zatím neviděl v jeho boxu, byla tam prázdná židle...možný to je, už teď má cca stejně UE jak v celých minulých zápasech
Reagovat
Tennisfan77
Něco tam může být, Djokovič fakt hraje tužku, ale totální, Navíc z Paula to spadlo a teďka je lepší hráč.
Reagovat
annah
Ale už je to 7:5. Teď už to pojede jak na autodraze...
Reagovat
Tennisfan77
Už to bude rychlovka, chudák Tsitsipas, ten neuhraje asi ani set. smile
Reagovat
Kozoroh
No1e se nechal rozhodit debatou s rozhodčím kvůli ručníku. smilesmile
Reagovat
Tennisfan77
No ale tak ta výměna na BB, klobouček Tommy.
Reagovat
Vlk-v-trave
má 2. gem...sláva...;)

Djoko se pohádal s empajrem, tak je i šance na 3.gemy...dost ztratil koncentraci...
Reagovat
Tennisfan77
Djokovič má blackout, Tommy je na vlně.
Reagovat
Pe3k
Djoko nemá soupeře a tak se musí porazit jedině sám smile
Reagovat
Tennisfan77
Tak to přesně vypadá, teďka dobře odešel
Reagovat
annah
Tsitsi mi udělal radost. Viděla jsem poslední dva sety, dobrý zápas to byl. Rus se držel, ale neměl šanci.
Reagovat
Vlk-v-trave
Je to Armén...;)
Reagovat
Pe3k
No Kačanov je z poloviny Armén a Tsitsi zase z poloviny Rus...
Reagovat
Vlk-v-trave
Záleží dost jak se vnímáš nejen jak seš z tzv. poloviny, a je tedy spíš vidět že se vnímá jako Armén... konflikty často probouzejí silně naši etnickou a národni identitu.

Doporučuji články nejen Gulnaz Sibgatulliny... problematika etnického vnímaní menšin a jejich vnímání identity v Rusku během 20. století v CCCP vs. válečný konflikt Rusko Ukrajina... tehdy neuynávali CCCP, ale měli to na háku, Putin u všech míšených etnik, nebo etnických menšin probudil identitu v cuku letu...že to je fičák, o kterém se asi ani některým etnologům nesnilo...

To Rybakina je víc ruska než on, total echt ruska, ten v porovnání s ní, tak max. z letadla...
Reagovat
annah
Taky technicka: u jména má ruskou vlajku.
Reagovat
Vlk-v-trave
Nemá, neb to není povoleno...naštěstí...
Reagovat
annah
Na Livesportu ji tam má jak vysitou. :-)
Reagovat
Vlk-v-trave
Hajzli;)
Reagovat
Vlk-v-trave
Djoko 87%
Paul 13%

Tommy dostava nařezáno už v predikci...
Hodně lidí dost zařízlo výkon Andreje, podle mně nespravedlivě...dnes teprve asi uvidíme, co to je fičák...a hodně bych si přál, už kvůli Tommymu, aby tomu tak nebylo... i celkově, kvůli SF.
Reagovat
steve79
To mas pravdu. Nevidim nikoho, kdo by mohl Djokovicovi konkurovat. Ruud, Rubljov urcite ne.
Reagovat
steve79
Djokovic vyhraje 6:3, 7:5 a 6:2
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak to by byl pro Tommyho ještě pěknej výsledek...;)
Reagovat
steve79
Od Wimbledonu je temer neporazitelny. Letos minimalne dva Grandslamy vyhraje.
Reagovat
JohnB
Přijde mi jako úlet řešit, zda je či není Djokovic GOAT. Statisticky bezkonkurečně je.
Reagovat
Pe3k
Statisticky určitě, ale když je úplně vynechám a podívám se čistě na úroveň hry není to ani soutěž je o tolik lepší než Nadal, že se to statistikama ani vyjádřit nedá...
Reagovat
turista
GOATY budeme celkově mít tři. Statistický GOAT bude ale jednoznačně Djokovič. Má největší šance taky vymazat Connorse ze všech prvních míst pokud bude mít motivaci na tohle.
Reagovat
Vlk-v-trave
Z toho, co jsem chytl, tak opravdu zahráli oba skvěle, Karen mě i dost překvapil... na SF velmi dobré...

Snad se povede i to druhé...;)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevidel som, ten termín zápasu bol šibeničný. Mám už tiež svoj vek a skoré vypadnutie Nadala som posledne tyzdne využil na zdravý spánok, inými slovami rok extra na dochodku :)

Vysledok vyzerá dobre, len minimum breakballov, dokonca prevysili supera v počte es, stabilný a efektivny prvy servis a dvojnásobný počet winnerov v pomere UE pre Stefanosa. Ak sa nezblázni, može byť prvým a posledným súperom z užšej svetovej špičky pre Djokovica.
Reagovat
Krisboy
Hodně štěstí, Stefanosi. Budeš ho potřebovat...
Reagovat
Usm
jinak Djokovic jako první hráč v historii dosáhnul dalšího milníku - 10 semifinálových účastí na každém GS. Tím jen potvrdil, že je to opravdu povrchově nejuniverzálnější hráč všech dob
Reagovat
Stan_Borowitz
Souhlas, ale jeden zdejší uživatel by ti na to asi napsal, že "semifinálové a finálové účasti sú štatistiky porazených" a "univerzánosť" že je "iba podmnožinka", která nikoho nezajímá.

Takže ještě bude muset Novak vyhrát aspoň dva GS tituly, aby to bylo všechno "směroplatné".
Reagovat
Tennisfan77
Když bude mít 22 GS, statisticky GOAT bude on. Začneme srovnávat další ukazatele, namátkově H2H kde Djokovič vede, všechny Masters, 6 TM, weeks n.1 - Djokovič, Djokovič, Djokovič, Djokovič.
Reagovat
Ereinion
za mě je GOAT už teď, ten 1 GS navíc nemůže převážit ten zbytek
Reagovat
Usm
já si taky teda myslím, že vyhrát jeden GS fakt není těžší, než vyhrát šest turnaju mistrů
Reagovat
Tennisfan77
Samozřejmě že ne, každý z nás viděl ty statistiky redakce, tam to bylo dokonce i barevně, což musel pochopit úplně každý, i ten méně inteligenčně zdatný. Já přeju Tsitsipasovi titul, nicméně když ho vyhraje Djokovič budu trošku smutnější, ale těším se na to, s jakými argumenty někteří příjdou.

Očekávám něco ve smyslu, že vyhrát 10x v Monte Carlu je více než 6x na TM atd.
Reagovat
Usm
všechny masters má dokonce 2x - Nadal je nedá ani jednou, natož 2x
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic je samozrejme najkomplexnejsi hráč historicky.

Hoci by som od najkomplexnejsieho hráča čakal, ze bude mat o jeden karierny GS viac, nez ortodoxný antukár :)
Reagovat
Tennisfan77
Má šanci letos na FO, případně příští rok. Více si nemyslím, že reálně může uhrát. Letošní RG bude jeho cílem, Rafa je out 12 týdnů, Zverev mimo, Thiem mimo
Reagovat
smazaný uživatel
Su to takmer 4 mesiace, dovtedy vela vody pretečie a rozloženie síl bude inde, než dnes.
Reagovat
Ondrej2280
Kurz 12 v SF GS,:)...tak to je vcelku kuriozita ale tak aj Paul v SF GS je kuriozita:)
Reagovat
Tennisfan77
Štefi, trošku mě u mého tipu 3:1 Tsitsipas zamrazilo, máš štěstí. smile

Ale je to maras. Podruhé finále GS, podruhé Djokovič. Prostě Thug life tohle, když už se tam mladí dostanou, tak tam stejně stojí nějaký vocas, který na 99% vyhraje. Takovej Berďa by mohl vyprávět, ale zase on tam byl jednou. Ale třeba Tommy překvapí.
Reagovat
jackiec
Však tak to má být, jestli chce mladý vocas převzít nadvládu tak ať porazí toho nejlepšího v historii, ať se ukáže, a né že by ve finále porazil nějakého no name outsidera Paula.
Reagovat
Stan_Borowitz
TO je takový zvláštní evergreen, že by "staří" měli odejít a nechat vyhrávat mladé, i když jsou horší...

Ale Tsitsipas hraje skvěle, navíc má ten krásný jednoručák, určitě si zaslouží nějaké ty grandslamy získat. Času má na to, na rozdíl od Novaka, ještě dost a dost...
Reagovat
Vlk-v-trave
Když porovnáš jeho jednoruč s Henin, tak z toho co píšeš, "...ten krásný jednoručák" zůszane... ten jednoručák.

Djokovič má plán na 5 let, že bude hrát...to znamená do Stefanových 30tin, tak nevím, na kolik má až tak čas...smát se Djokovi s tou jeho pětiletkou...nebude dobrý nápad, Nadal měl být už dávno v invalidovně...

Takže ten Stefan možná až tak čas nemá...krom toho nikdy nevíme co bude zítra, každopádně, jak si řekna mám čas, tak to nemusí vyhrát nikdy...:)
Reagovat
Krisboy
Taky myslím, že Stefanosův jednoručák mezi ty nejlepší rozhodně nepatří.
Reagovat
Vlk-v-trave
Ale zase jak ho hraje na antuce, tak to dostává jinou dimezi, a tam se mě líbí...;)
Reagovat
Krisboy
Na antuce je jeden z nejlepších, jeho OHBH je skvělý (jako skoro každý OHBH), pouze píšu, že mezi Top3 nebo Top5 ohbh bych ho neřadil...ale do Top10 by se asi vešel, to za jó...
Reagovat
Vlk-v-trave
asi je, ale buďme asi rádi, že máme na co koukat...obecně...;)
Reagovat
Krisboy
Tak o tom žádná.
Reagovat
Usm
Tsitsipas má ovšem tu výhodu (oproti Berdychovi), že ještě bude mít možnost hrát v době bez BIG3 a nějaký ten GS urvat...ovšem místo Djokovice ho může pak zase kosit Alcaraz a Runesmile
Reagovat
Tennisfan77
Alcaraz a Rune budou problém, zejména první jmenovaný bude silný i na antuce a hardu. Otázkou však zůstává zdraví, to má trošku pochroumané a nevypadá to, že z něj bude další železný Rafa. Rune je otazník, zatím vyhrál jedno Masters, na GS se musí ještě předvést, ta porážka o míček s Rublevem se asi dá v jeho věku pochopit.
Reagovat
smazaný uživatel
Thiem to mal velmi podobne, ten mal osud ešte trpkejší. Na RG dvakrát vyradil hráča BIG2 (pri všetkej úcte k Rogerovi, na antukovom GS to v tych rokoch už platilo), a v ďalšom kole čakal ďalší, navyše Nadal v Pariži.
Reagovat
Jana1
Paráda, moc mu to přejusmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist