3. den ve Wimbledonu: Berdycha či Kvitovou čeká 2. kolo

22. 6. 2011, 10:07
Previews 51
České tenisové jedničky Petra Kvitová i Tomáš Berdych budou dnes hrát o postup do třetího kola Wimbledonu na stejném kurtu. Berdych program na "jedničce", druhém největším dvorci v areálu All England Clubu, zahájí ve 14:00 SELČ, jako třetí v pořadí na něj pak nastoupí Kvitová. Své zápasy by mělo odehrát i dalších pět českých zástupců.

Druhou překážkou Tomáše Berdycha za obhajobou loňské účasti ve finále bude Julien Benneteau. S Francouzem se utkal naposledy před sedmi lety v době, kdy ve Wimbledonu debutoval. Český tenista prohrál ve třech setech a těší se na odvetu.

Berdych do turnaje vstoupil hladkým vítězstvím nad Volandrim, uvědomuje si ale, že v dalším zápase musí makat znovu od nuly. "Každý zápas je jiný. Je to další soupeř, který bude úplně odlišný. Bude to něco zcela jiného a bude se začínat od stavu 0-0," řekl. Rodák z Valašského Meziříčí se chce opět soustředit od prvního míče a vůbec se neohlížet na to, že v předchozím zápase mu všechno vycházelo.

Neřeší přitom, že Benneteau je Francouz - stejně jako Stéphan Robert, se kterým v květnu překvapivě vypadl v prvním kole na French Open. "Myslím, že u spousty cizinců je obrovský rozdíl ve hře, když hrají v jiný zemi. Ale nechci podceňovat jeho výkon, to v žádném případě ne. První rok tady jsem s ním prohrál, proč mu to zrovna nevrátit?" prohlásil český tenista.

Soupeřkou Petry Kvitové bude domácí tenistka Anne Keothavongová. Také jednadvacetiletá rodačka z Bílovce zahájila Wimbledon snadnou výhrou, když doslova s lehkostí protančila zápasem s Američankou Glatchovou. O šest let starší Britku v obou vzájemných soubojích porazila, naposledy v květnu v Praze.

"Hrála se mnou moc dobře, takže si musím dát pozor. Snaží se hrát rychle, dobře servíruje, podobně jako já," uvedla Kvitová, jež bude favoritkou i dnes, byť se hraje na půdě soupeřky. "Nebude to lehký soupeř, protože diváci ji určitě poženou. Bude to úplně jiný zápas než proti Glatchové," dodala česká tenistka.

O postup do třetího kola budou usilovat také Iveta Benešová. Osmadvacetiletou Benešovou po zdolání krajkanky Sandry Záhlavové čeká turnajová čtyřka Victoria Azarenková. "Na takovou hračku není možné vymyslet nic, čím ji překvapit nebo zaskočit. Prostě musíte hrát výborný zápas od začátku do konce," podotkla Benešová, jež přiznala, že před Wimbledonem brala antibiotika. "Bude to těžké. Nemám skoro nic nahráno, takže nemám co ztratit. Uvidíme," dodala.

Proti loňské vítězce French Open a letošní finalistce Francesce Schiavoneové se postaví Barbora Záhlavová-Strýcová. "Na taktiku ještě moc nemyslím, ale vím, co bych měla hrát," prohlásila Záhlavová-Strýcová. "Hraje jednoruč bekhend. Nehraje tak rychle, abych to nestíhala, takže bude to zajímavý zápas," konstatovala.

Zbývající trojici Andreu Hlaváčkovou, Zuzanu Ondráškovou a Petru Cetkovskou čeká kvůli zpoždění programu teprve první letošní wimbledonské vystoupení.

Program na centrálním dvorci odpálí pětinásobná šampionka Venus Williamsová proti japonské veteránce Kimiko Dateové-Krummové - ve 40 letech nejstarší účastnici ženské dvouhry. V ostrém zápase na sebe narazí vůbec poprvé.

Naopak už potřetí v této sezoně vyzve světovou jedničku Rafaela Nadala Američan Ryan Sweeting. Favorizovaný Španěl o rok mladšího soupeře smetl na Australian Open i v Indian Wells a ani na trávě by na cestě za obhájením titulu neměl mít problémy.

- WIMBLEDON (Velká Británie, tráva) -
středeční program (22. 06. 2011)

Centrální kurt (začátek 14:00 SELČ):
Dateová-Krummová (Jap.) - V. Williamsová (23-USA)
Nadal (1-Šp.) - Sweeting (USA)
Hanescu (Rum.) - Roddick (8-USA)

Kurt č. 1 (14:00 SELČ):
Berdych (6-ČR) - Benneteau (Fr.)
A. Murray (4-Brit.) - Kamke (Něm.)
Kvitová (8-ČR) - Keothavongová (Brit.)

Kurt č. 2 (13:00 SELČ):
Fish (10-USA) - Istomin (Uzb.)
Vesninová (Rus.) - Zvonarevová (2-Rus.)
Del Potro (24-Arg.) - O. Rochus (Belg.)
Dulgheruová (Rum.) - Kuzněcovová (12-Rus.)

Kurt č. 3:
4. zápas: Schiavoneová (6-It.) - Záhlavová-Strýcová (ČR)

Kurt č. 6:
1. zápas: Hlaváčková (ČR) - Rodionovová (Austr.)

Kurt č. 7:
1. zápas: Ondrášková (ČR) - Jie Zheng (Čína)

Kurt č. 9:
1. zápas: Cetkovská (ČR) - Barroisová (Něm.)

Kurt č. 12:
3. zápas: Benešová (ČR) - Azarenková (4-Běl.)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

51
Přidat komentář
smazaný uživatel
Vede 5:0 ve třetím setu s kristinou Barrois; doufejme, že se nebude opakovat kolaps s Rybárikovou v Praze, kdy vedla 6:0, 5:1 a ještě prohrála. :-(

A navíc dle oficiálních statistik zahrála už 41 winnerů!
Reagovat
smazaný uživatel
No sláva, nakonec to sice bylo trošku dramatické v závěru, ale Petra vyhrála 6:2, 5:7, 6:2.
Reagovat
VlS
Čekal jsem, že Barois bude tvrdší ořech. Gratulace Petře.
Reagovat
BooOoo
kdy, resp. po kom začíná její zápas ?
Reagovat
smazaný uživatel
Teď na jedničce Murray a pak po něm, pokud se to stihne.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak dneska Tomáš hraje neskutečně, že by se konečně vrátil do té formy v jaké byl minulý rok na Wimbledonu?
Reagovat
VlS
Moc pěkně to Tom zahrál, přehled, klid a údery k lajnám. Tak jen tak dál ještě 5x po sdobě :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Wowo, Andrea doslova rozmetala Anastasii Rodionovovou 6:1, 6:2. super, super, 10 bodů (resp. 95 bodů) je doma! :)
Reagovat
misoSK
to ma zaclonu na sebe? :D inac hra este horsie ako vyzera
Reagovat
smazaný uživatel
no teda Venus ta je hrozně vymoděná,to jsem u ní ještě neviděl,vypadá to jak těhotenský oblečení.
Reagovat
smazaný uživatel
zatial najhorsie co som snad na okruhu videl :) Ako keby mala oblecenu a zle pozašívanú záclonu na sebe :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Chvalabohu ze tam prsi, inak by zase nova sport vybrala nezaujimavy zapas z kurtu 13, kde sice hraje domaca hracka, ale na oko divaka by to urcite nebolo take predstavenie ako je zapas z datekrumm.
Reagovat
petrulinka
Tak to tedy určitě ne, protože ve 14 hodin měl hrát Tomáš Berdych a tento zápas se měl vysílat.
Reagovat
smazaný uživatel
To som si mohol mysliet ze ani nedopozeram zaujima zapas.. Presne v tom najzaujimavejsom momente to tí blbci v nova sport prepnu.. Jedine co vedia, je prerusovat zapasi a stale prepinat medzi kurtami pocas zapasov a tak znechutit divakovi normalne sledovanie zapasu do ktoreho sa zažerie.. Uz aby vysielal radsej eurosport nejaky turnaj.
Reagovat
smazaný uživatel
to teda,nova sport to je dílo
Reagovat
smazaný uživatel
Neplácejte blbosti a dívejte se na zadarmo satelitu! Výběr v případě Wimbledonu je vynikající.

BBC, 28 stupňů východně, satelit Astra 2B, frekvence 12440 MHz, symbolrate 27500, polarizace V, parabola od 60 cm
stream-0 Wawrinka
stream-1 V.Williams
stream-2 Berdych
stream-3 Fish
stream-4 Johansson
stream-5 Gasquet
Reagovat
smazaný uživatel
tedy ...dívejte se zadarmo na satelitu... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Bohuzial ja to na mojom satelite nechytim..
Reagovat
smazaný uživatel
..Pozri, keď máš prístup k internetu, čo evidentne máš, keď si tu, tak pozeraj zápasy na streamoch..mne to nerobí absolútne problém...Kamery sú na 6 kurtoch, stačí si vybrať..
Reagovat
smazaný uživatel
WOW!Date Krum jedeme dál! Škoda že si to takhkle zkomplikovala když vedla 5:2 a v tiebreaku 6:2, ten rozhodčí za stavu 6:6 v tiebreaku mel oko dobrý jak svině :)
Reagovat
smazaný uživatel
Když se vrátím ke včerejšku, dokáže mi někdo vysvětlit, jaktože Kohlie před týdnem vyhraje poměrně dobře obsazený travnatý turnaj a pak padne s větrákem, kerý toho letos vyhrál jak Murray grandslamů??
Reagovat
smazaný uživatel
vlastně předvčerejšku
Reagovat
smazaný uživatel
S větrákem, který to na trávě umí hodně solidně. Kohlschreiber je naprostý zoufalec, který není schopný srovnat své výsledky a hrát to, na co má. Pro mě to zas takové překvapení nebylo a nebude ani dneska, pokud ten "větrák" porazí i Fishe.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas tomasinho
Reagovat
smazaný uživatel
http://jurajkralik.blog.sme.sk/c/268732/Neteste-sa-z-jedneho-setu-alebo-ako-nepristupovat-k-sportu.html

Moj tenisovy blog, kliknite na "dobry clanok" ak sa vam paci.

K teme :
Inak dnes ten Sela, to je fakt nadhera kurz. Berdych tiez istota, uvidime zaujimavy zapas na centri - Roddick/Hanescu, moze byt zaujimave
Reagovat
smazaný uživatel
Jen jedna poynámka: pochzbuji, že bz yrovnqa v Dánsko měli významněji lepší možnosti k trénování než na Slovensku. Ostatně, koho vychovali za posledních 30 let? maximálně tak carlsena a teď Wozniackou, což je asi spíš práce jejího papínka. Dál už jen Fetterlaina, který byl nejzajímavější tím, že měl za ženu českou kočku Terezu Maxovou. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
dobrý článek, jen tak dál.. :) jen bych doplnil, Rafa byl v Dóhá zdravotně indisponovaný v tomto duelu a od stavu 0:3 už výměny vypouštěl, aby se šetřil na třetí sadu, takže opravdu vypovídající hodnota kanáru menší než nula.
Reagovat
smazaný uživatel
Inu sem zvědav jestli Wozniackou nepotká osud Piercové, Záhrobské, Rezaiové s jejím otcem :)
Reagovat
smazaný uživatel
Hodnota kanáru proti Nadalovi samozřejmě NIKDY není menší než nula. zas tolik hráčů mu kanár v kariéře nedalo, co? :-))
Reagovat
smazaný uživatel
resp. "hodnota kanárA"? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Hodnota kanáru by bola, ak by ten zápas doviedol do víťazného konca..Keďže v ňom nakoniec aj tak prehral, je jeho hodnota nulová..
Reagovat
smazaný uživatel
tak Mateji promiň, ale kolikrát hrál Nadal tak zdravotně indisponovaný jak v Dóhá, tam by ho porazil aj Berdych tuším :D
Reagovat
smazaný uživatel
Silně přeháníte. :-) Vůbec bych se nedivil, kdyby to byl highlight Lackovy kariéry -- jednou se bude vnoučatům ještě chlubit: "Jó to tenkrát v roce 11, to jsem nadělil suveréní světové jedničce Nadalovi kanára." :DD

Opět: kolik hráčů se může pochlubit tím, že vyhráli set nad Nadalem 6:0. Tipuji, že jen extrémně málo.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud byl tak zdravotně indisponovaný, jak tvrdíš, neměl na dvorec vůbec nastupovat. Takhle je to úplně vedlejší ("na to se historie neptá", zní okřídlené rčení).
Reagovat
smazaný uživatel
To Matej: neměl nastupovat na kurt, ale musel přeci něco odehrát před Austrálií, aby tam nenastupoval úplně bez špílu a jeden špíl předtím nestačí , takže byl dohnán okolnostma , na to se historie pochopitelně neptá, ale my neřešíme co se bude psát v historii pokud se nemýlím, ale řešíme do jaké míry to byl relevantní kanár, takže tu nevybočuj off topic ale drž se tématu, kecy jako historie se neptá je chabý argument
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, celá tato diskuse nabrala absurdní směr; já jsem jen protestoval proti kategorickému tvrzení, že ten kanár nemá absolutně žádnou hodnotu. Samozřejmě že má a obzvláště pro Lacka. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
máš pravdu :D Já o koze a ty o voze, já mluvím o hodnotě tohoto kanáru obecně a Ty hodnotě pro Lacka, samozřejmě, že pro Lacka to má svou hodnotu a jak píšeš, bude to tak jediné čím se bude chlubit v důchodu vnoučatům ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Psal jsem "OBZVLÁŠTĚ pro Lacka". :) Kanár nad Nadalem má vždy určitou hodnotu i obecně -- vzhledem k tomu, že Nadal není zase až takový dřevák, aby kanár dostával každej druhej den, že ano§? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Je to tak, jeden set je nicotný, škoda toho nacionalismu, který z toho článku dýchá. Slovenský tenis se píše s velkým "S" od 1.1.1993?
Reagovat
smazaný uživatel
Nešlo o to, že by Dánsko malo extra lepšie podmienky na trénovanie, čo akože ale určite má. Išlo o to, kam sa dá dostať pri poctivej drine a porovnával som rovesníkov Kližana a Wozniacki. Samozrejme, že dostať sa na ženský vrchol je o niečo málo jednoduchšie (vec názoru), ale to bola pointa.
Reagovat
smazaný uživatel
Nacionalismus? Spíš mi příjde, že autor ničím konkrétním nepodepřel svůj výchozí předpoklad, že Lacko na sobě nemaká tvrdě. "Občas" člověk nemá dobré výsledky, ani když na sobě maká nejtvrději, co to jde.
Reagovat
smazaný uživatel
Clanok je umiestneny na domene .sk, a chcel som aby bol zaujimavy najma pre SK citatelov, ale o to slo minimalne.
Btw, myslel som, ze som v gramatike dobry, chybicka se vloudila :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Samozrejme, ze asi "maka". Ale stale si myslim, ze tvrdy trening sa musi odzrkadlit - a Lacko je uz rok v akomsi utlme. A rok je dlha doba.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem zvědav, jak bude hrát Petra Cetkovská s Kristinou Barrois. Barrois má velmi nevyrovnané výkony, poslední dobou hrála spíš mizerně (naposledy v Hertogenboschi prohrála s Cibulkovou 0:6, 1:6!!!).
Reagovat
smazaný uživatel
Pre tipérov...Dnes veľmi zaujímavý zápas Sela vs. Simon za 2,46 na Selu...Luxusný kurz proti hráčovi, ktorý je na tráve čajový..Simon sa na nej trápil už pred rokmi a tento rok je ešte horší..

Taktiež kurzy na over 9,5 g. v prvom sete v Berdychovom zápase za 1.91 resp. Lopezovom zápase za 1.71 majú veľkú hodnotu...+ Inak dnes šípim jedno prekvapenia, som zvedavý kto zakopne..
Reagovat
smazaný uživatel
To každopádně, toho kurzu jsem již ráno využil.
Reagovat
smazaný uživatel
A když jsi zmínil to překvapení, tak bych se nedivil, kdyby Rochus vyřadil Del Potra nebo Istomin Fishe.
Reagovat
smazaný uživatel
Presne ako hovoríš...Tieto dve zápasy v sebe nesú skryté nebezpečenstvo..Del Potro sa snáď nikdy nedostal do 3. kolo Wimbledonu, hoci je mladý a má toho veľa pred sebou..Ak by Rochus nemal včerajší zápas v noháhch, mohol by ho kľudne vyradiť..Taktiež Fish, už v prvom kole veľmi nepresvedčivý, a to mal ľahkého súpera..uvidíme ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Rochus Del potra? O tom silně pochybuji. Istomin by ale Fishe mohl dát a přeju mu to.
Reagovat
Matti
a navíc, hrají na dvojce kurtu, takže nějaký favorit by opravdu mohl zaváhat.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Rochusovi asi uškodí těch pět setů, ale na trávě Rochus dokáže zahrát výborné zápasy, třeba jako loni v 1. kole s Djokovičem, navíc je běhavý a dokáže Del Potrovi spoustu míčů vrátit, navíc DelPo na trávě zatím nic moc neuhrál, nemá na trávě moc odehráno, se svou výškou bude mít s trávou problémy. Neříkám, že prohraje, ale zase bych se vítězství Rochuse zase tak nedivil.

U Fishe to je asi reálnější, Istomin je na trávě velmi dobrý, Mardy v moc dobré formě není, takže kdo ví.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist