38letý Karlovič je nejstarším hráčem ve 3. kole Australian Open od roku 1978

17. 1. 2018, 12:28
Aktuality 11
Chorvatský veterán Ivo Karlovič je nejstarším tenistou za posledních čtyřicet let, jenž postoupil do třetího kola Australian Open. Více než dvoumetrový hráč, jemuž bude v únoru 39 let, porazil dnes ve druhém kole v Melbourne za pomoci 53 es v pětisetovém maratonu Japonce Juičiho Sugitu.
Profily hráčů
Ivo Karlovič

Karlovič postoupil po vítězství 7-6 6-7 7-5 4-6 12-10 v nejdelším utkání letošního Australian Open za čtyři hodiny a 33 minut.

"Jsem šťastný, ale také hodně unavený," uvedl 211 cm vysoký rodák ze Záhřebu. "Cítil jsem to už na začátku třetího setu, ale soustředil jsem se na svůj servis," dodal.

Na úvodním grandslamu sezony absolvoval Karlovič maratonský zápas druhým rokem po sobě. Loni v prvním kole porazil rovněž 17. ledna Argentince Horacia Zeballose 22-20 v pátém setu a nastřílel rekordních 75 es.

Ve třetím kole se Karlovič utká o vyrovnání svého melbournského maxima z roku 2010 s Italem Andreasem Seppim (h2h 2-1). Populární chorvatský obr si zahraje v této fázi turnaje jako nejstarší tenista od australské legendy Kena Rosewalla, jemuž bylo v roce 1978 dokonce čtyřiačtyřicet.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
brixner
Mám Bomboviče prostě rád a to už od doby, co vymetl z Wimblu Hewitta! Je to prostě rarita na okruhu a je docela zábavné sledovat, jak se soupeři na returnech perou s jeho servisem. Jasně, borci, jako Roger, Rafan, Srb, Andy si s tím nějak poradí a pokud ho (a kdokoli jiný) dostanou do mezihry, je s Ivem často ámen. Ale myslím, že i tihle hráči jsou přínosem, když hraje Rafan a Srb - je to nuda, pink sem, pink tam, když nastoupí Esovič, je to taky nuda - eso bum, eso bumbum...ale aspoň to vodsejpá! Pamatuji finále Wimbledonu 92 mezi Goranem a Andrem - to byl docela masakr! Hry při Goranově servisu trvaly tak max. do minuty, opačně se začalo dost hrát a to byl Andre nějaký returnér! I Pete jednou prohlásil, že má s Goranova servisu hrůzu...Jen chci říct, že tyhle zápasy proti Esovičovi jsou prostě zábavné a je to takové malé vybočení ze stereotypu/ů. A Bábinka má asi pravdu - Esovičův pohybový aparát asi nebude tak moc opotřebovaný, takže ty svoje nudný esa může rozdávat klidně ještě pár let a za mě je to dobře!!
Reagovat
Krisboy
Ivo Dřevovič.
Reagovat
Fandina
Ivo Esovič
Reagovat
Krisboy
To je totéž. Ivo Jenomesovič.
Reagovat
Fandina
A tím, že dává esa, moc se nehýbe, tak nemá tělo tak zhuntované pohybem a může hrát ještě ve vyšším tenisovém věku :-)).
Reagovat
blixa
Vidíš, to mě nenapadlo. On je to vlastně záměr ! :D
Reagovat
Fandina
:-))
Co záměr, super taktika. Na co se honit, když to jde jednou ranou :-)).
Reagovat
turista
Ale houby Dřevovič. Inteligentně využívá svých 211cm při hře. Byl by blázen, kdyby nevyužil své výšky při podání a při smečích. Dosáhne tak co potřebuje a klouby nemá zbytečně opotřebované.
Reagovat
Krisboy
Těžko si představit hráče, který by svých 211cm při hře nevyužíval...
Reagovat
janek_da
I když nemá 211, tak občas J1rka ... v rámci treninku
Reagovat
Marioo
Ivo ma muj velky respekt. Inteligentni kluk, co si svou pozici tvrde vydrel. Nesmi se zapominat, ze za skvelym servisem neni jen vyska, ale v jeho pripade i stovky hodin driny.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist