7. den National Bank Open: Karolína Plíšková se o titul utká s Giorgiovou, Medveděv s Opelkou

15. 8. 2021, 12:45
Previews 174
V rámci sedmého hracího dne letošního National Bank Open se rozdají trofeje pro vítěze. Karolína Plíšková ve finále v Montréalu narazí na Camilu Giorgiovou, Daniil Medveděv si to v Torontu o titul rozdá s Reillym Opelkou. Na programu jsou i finále obou deblových soutěží.
NÁŠ DNEŠNÍ VÝBĚR
• Finále žen •
Kar. Plíšková (4-ČR) - Giorgiová (It.) | Centre Court (19:30 SELČ)
• Finále mužů •
Medveděv (1-Rus.) - Opelka (USA) | Stadium (22:00 SELČ)
• Finále čtyřhry žen •
Dabrowská/Stefaniová (5-Kan./Braz.) - Juraková/Klepačová (6-Chorv./Slovin.) | Centre Court (21:30 SELČ)
• Finále čtyřhry mužů •
Mektič/Pavič (1-Chorv.) - Ram/Salisbury (3-USA/Brit.) | Stadium (19:30 SELČ)


• Finále žen •
Karolína Plíšková (6.) - Camila Giorgiová (71.) | Centre Court (19:30 SELČ)
Bývalá světová jednička a dvojnásobná grandslamová finalistka Karolína Plíšková bude ve finále v Montréalu čelit Camile Giorgiové, kterou čeká největší finále v kariéře, první mimo nejmenší akce WTA 250. Ve vzájemné bilanci sice vede 5-3 Plíšková, jenže s Giorgiovou letos prohrála v Eastbourne i na nedávných olympijských hrách v Tokiu.

Devětadvacetiletá Plíšková po koronavirové pauze všechna tři finále prohrála (Řím 2020-21, letošní Wimbledon) a zhoršila si bilanci na 16-15. Na tvrdých površích má úspěšnost 10-9 a na podnicích této kategorie 2-4. Poslední titul vybojovala loni v lednu na hardu v Brisbane. Dnes se může stát čtvrtou českou šampionkou National Bank Open po Regině Maršíkové (1977-78), Heleně Sukové (1986) a Petře Kvitové (2012).

Její vrstevnice Giorgiová je vůbec první italskou finalistkou prestižní kanadské akce. Ve finálových bojích se jí nedaří, poslední dvě absolvovala předloni na severoamerických betonech ve Washingtonu a Bronxu, ani jedno nezvládla a její momentální bilance je 2-6. Poslední úspěch v této fázi zaznamenala před třemi lety v hale v Linci. Až na triumf na trávě v Hertogenboschi v roce 2015 hrála všechna finále na tvrdém povrchu.

Plíšková se bez ohledu na dnešní výsledek posune ze šestého na čtvrté místo. Bývalá 26. hráčka světa Giorgiová má jistý návrat do Top 50, ve virtuálním žebříčku je teď na 44. místě, v případě triumfu poskočí ještě o deset příček.

Plíšková je favoritkou, ve finále má lepší bilanci, se souboji o trofej podstatně více zkušeností a je celkově mnohem úspěšnější hráčkou. Giorgiová však vyhrála oba letošní duely a je otázkou, zda se jí ve finále tradičně nebude dařit a Plíšková už obě porážky hodila za hlavu. Aktérky se v Montréalu po cestě do finále prezentovaly výbornou formou a ztratily jediný set.

Tip: Plíšková ve třech setech

Aktuální forma
Plíšková už má snad dlouhou krizi definitivně za sebou. Ve Wimbledonu si zahrála své druhé finále na grandslamových turnajích a v solidní formě se představila i na olympijských hrách v Tokiu, přestože v osmifinále prohrála se svou dnešní protivnicí.

Cesta turnajem
V Montréalu měla na úvod volný los a v prvním zápase byla dva míčky od porážky s Donnou Vekičovou. Mnohem lepší výkon předvedla proti kvalifikantce Amandě Anisimovové, ačkoli čelila setbolu. Bez větších potíží naopak zvládla souboj se Sarou Sorribesovou, utkání zakončila ziskem deseti gamů v řadě, i nasazenou jedničkou Arynou Sabalenkovou.

Historie na National Bank Open
Plíšková postupem do finále už podruhé vylepšila své maximum. Tím předchozím byla čtvrtfinále z Toronta v letech 2017 a 2019.

Karolína Plíšková - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Wimbledon,  Řím (finále)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Montréal (finále)
Bilance: 27-14
Bilance z posledních 10 zápasů: 8-2
Bilance na venkovních betonech: 13-7
Bilance proti hráčkám Top 50-100: 10-3 (kariérní 121-47)
Bilance ve finále WTA 1000: 0-1 (kariérní 2-4)
Bilance ve finále: 0-2 (kariérní 16-15)
Grandslamy: Australian Open (3. kolo), French Open (2. kolo), Wimbledon (finále)

Karolína Plíšková - National Bank Open (Montréal i Toronto)
Kariérní bilance: 11-6
Nejlepší výsledek: finále (Montréal 2021)
Výsledek v posledním ročníku 2019 (Toronto): čtvrtfinále
Bilance ve finále: 0-0
Generálka: OH Tokio - osmifinále
Cesta turnajem: volný los, Vekičová (4-6 6-3 7-6), Anisimovová (6-1 7-6), Sorribesová (6-4 6-0), (1) Sabalenková (6-3 6-4)

Aktuální forma
Giorgiová se prvního pořádného výsledku v letošním roce dočkala na trávě v Eastbourne, kde se z kvalifikace probojovala až do semifinále, v němž musela vzdát. Další úspěch zaznamenala na olympiádě v Tokiu, dokonce neměla daleko k medaili, po skalpu Karolíny Plíškové ve čtvrtfinále podlehla Elině Svitolinové.

Cesta turnajem
V Montréalu po cestě do semifinále neztratila set, vyřadila nasazenou Elise Mertensovou, Nadiu Podoroskou, šampionku ročníku 2012 Petru Kvitovou i letos skvěle hrající Cori Gauffovou. V semifinále s Jessicou Pegulaovou sice už do rozhodující sady musela, ale vyhrála ji suverénně.

Historie na National Bank Open
Hlavní soutěž kanadského podniku hraje počtvrté a poprvé se dostala přes druhé kolo.

Camila Giorgiová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Eastbourne (semifinále)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Montréal (finále)
Bilance: 22-12
Bilance z posledních 10 zápasů: 8-2
Bilance na venkovních betonech: 10-4
Bilance proti hráčkám Top 10: 3-2 (kariérní 12-22)
Bilance ve finále WTA 1000: 0-0 (kariérní 0-0)
Bilance ve finále: 0-0 (kariérní 2-6)
Grandslamy: Australian Open (2. kolo), French Open (2. kolo), Wimbledon (2. kolo)

Camila Giorgiová - National Bank Open (Montréal i Toronto)
Kariérní bilance: 6-3
Nejlepší výsledek: finále (Montréal 2021)
Výsledek v posledním ročníku 2019 (Toronto): 1. kolo
Bilance ve finále: 0-0
Generálka: OH Tokio (čtvrtfinále)
Cesta turnajem: (9) Mertensová (6-3 7-5), Podoroská (6-2 6-4), (7) Kvitová (6-4 6-4), (15) Gauffová (6-4 7-6), Pegulaová (6-3 3-6 6-1)


• Finále mužů •
Daniil Medveděv (2.) - Reilly Opelka (32.) | Stadium (22:00 SELČ)
Zatímco největší favorit na titul Daniil Medveděv v semifinále turnajů Masters uspěl už popáté v řadě, Reilly Opelka bude hrát své premiérové finále mimo nejmenší akce ATP 250. Ve vzájemné bilanci vede 3-1 Medveděv. Kromě letošního French Open, kde Medveděv vyhrál jasně 3-0 na sety, byl průběh vždy těsný a vítěze musela určit rozhodující sada.

Pětadvacetiletý Medveděv bude hrát své čtvrté letošní finále (bilance 2-1) a do utkání vstoupí s finálovou úspěšností 11-7. Právě na National Bank Open předloni v Montréalu absolvoval své první finále na akcích Masters a schytal výprask od Rafaela Nadala. Od té doby všechna tři zvládl (Cincinnati a Šanghaj 2019, Paříž 2020). Jediným ruským šampionem kanadského podniku je Marat Safin (2000).

Třiadvacetiletý Opelka finálovou porážku ještě neokusil, za sebou má dva souboje o titul (New York 2019 a Delray Beach 2020). Američané mají na National Bank Open mnohem bohatší historii, nicméně na titul čekají už 17 let (Andy Roddick, 2003). Jako poslední si finále zahrál Mardy Fish v roce 2011.

Medveděv v žebříčku zůstane druhý, ale zase může ukrojit pořádný kus z náskoku světové jedničky Novaka Djokoviče. Opelka má jisté nové kariérní maximum, v pondělí bude nejhůře světovou třiadvacítkou, v případě triumfu se zařadí na 16. místo.

Opelka sice zvládl obě předchozí finále, ale čelil v nich podstatně méně kvalitním soupeřům (Brayden Schnur a Jošihito Nišioka). O dva roky mladší Američan nicméně nemá co ztratit. Aby měl možnost zvítězit, určitě potřebuje co největší úspěšnost trefených prvních podání. Jak se říká, tie-break je vždy loterie, a pokud se Opelkovi povede set do zkrácené hry dovést, pak má asi největší šanci. Medveděv nicméně na servismany umí a měl by potvrdit roli favorita.

Tip: Medveděv ve dvou setech

Aktuální forma
Medveděv ve finále Australian Open přišel o 20zápasovou neporazitelnost a následoval pokles formy. Letos má sice na kontě dva tituly, ale oba získal na nejmenších akcích ATP 250 (Marseille a Mallorca). Po prvním triumfu na trávě patřil ve Wimbledonu mezi největší favority, už v osmifinále však nestačil na svého dnešního protivníka. Další zklamání přišlo v Tokiu, kde jako jediný ruský tenista nezískal medaili.

Cesta turnajem
V Torontu měl na úvod volný los, pak si i popáté poradil s Alexanderem Bublikem (poprvé s ním ztratil set) a v osmifinále nedal šanci kvalifikantovi Jamesovi Duckworthovi. Ve čtvrtfinále měl namále, nakonec ale Hubertovi Hurkaczovi porážku z nedávného Wimbledonu oplatil. V semifinále naopak přejel devět zápasů neporaženého Johna Isnera.

Historie na National Bank Open
Před startem letošního ročníku bylo jeho maximem v kanadských metropolích předloňské finále z Montréalu. V Torontu byl v minulosti nejdále v osmifinále.

Daniil Medveděv - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Mallorca, Marseile (triumf); Australian Open (finále)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Australian Open (finále)
Bilance: 36-9
Bilance z posledních 10 zápasů: 8-2
Bilance na venkovních betonech: 20-3
Bilance proti hráčům Top 31-50: 11-1 (kariérní 36-18)
Bilance ve finále Masters: 0-0 (kariérní 3-1)
Bilance ve finále: 2-1 (kariérní 11-7)
Grandslamy: Australian Open (finále), French Open (čtvrtfinále), Wimbledon (osmifinále)

Daniil Medveděv - National Bank Open (Montréal i Toronto)
Kariérní bilance: 10-3
Nejlepší výsledek: finále (Montréal 2019, Toronto 2021)
Výsledek v posledním ročníku 2019 (Montréal): finále
Bilance ve finále: 0-1
Generálka: OH Tokio (čtvrtfinále)
Cesta turnajem: volný los, Bublik (4-6 6-3 6-4), Duckworth (6-2 6-4), (7) Hurkacz (2-6 7-6 7-6), Isner (6-2 6-2)

Aktuální forma
Opelka měl katastrofální úvodní měsíce letošní sezony, od února do začátku května odehrál devět zápasů a jen dva vyhrál. Pak se nečekaně dostal do semifinále v Římě, ale od té doby se znovu trápil. Nedařilo se mu ani na domácích betonech, z Atlanty i Washingtonu odjížděl s bilancí jednoho vítězství a jedné porážky.

Cesta turnajem
V Torontu se ale herně zvedl. V úvodních kolech vyřadil Nicka Kyrgiose a nasazeného Grigora Dimitrova, v osmifinále odvrátil mečbol nebezpečného Lloyda Harrise, ve čtvrtfinále překvapivě a snadno přehrál Roberta Bautistu a v semifinále šokoval vítězstvím nad Stefanosem Tsitsipasem (první skalp hráčů Top 5).

Historie na National Bank Open
Jediný předchozí start absolvoval před čtyřmi lety v Montréalu a skončil hned v prvním kole.

Reilly Opelka - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Řím (semifinále)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Toronto (finále)
Bilance: 15-14
Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Bilance na venkovních betonech: 9-7
Bilance proti hráčům Top 10: 1-2 (kariérní 7-8)
Bilance ve finále Masters: 0-0 (kariérní 0-0)
Bilance ve finále: 0-0 (kariérní 2-0)
Grandslamy: Australian Open (2. kolo), French Open (3. kolo), Wimbledon (1. kolo)

Reilly Opelka - National Bank Open (Montréal i Toronto)
Kariérní bilance: 5-1
Nejlepší výsledek: finále (Toronto 2021)
Výsledek v posledním ročníku 2019 (Montréal): nehrál
Bilance ve finále: 0-0
Generálka: Atlanta (čtvrtfinále), Washington (osmifinále)
Cesta turnajem: Kyrgios (4-6 7-6 6-4), (14) Dimitrov (6-3 6-4), Harris (4-6 7-6 7-6), (10) Bautista (6-3 7-6), (3) Tsitsipas (6-7 7-6 6-4)


• Finále čtyřhry žen •
/ G. Dabrowská / L. Stefaniová - / D. Juraková / A. Klepačová | Centre Court (21:30 SELČ)
Finále čtyřhry žen obstarají domácí Gabriela Dabrowská s Brazilkou Luisou Stefaniovou, bronzovou medailistkou z her v Tokiu, a chorvatsko-slovinská dvojice Darija Juraková, Andreja Klepačová. Páry se poprvé potkaly před týdnem ve finále v San José, úspěšnější byly Juraková s Klepačovou.


Dabrowská se Stefaniovou budou hrát i na svém třetím společném turnaji finále, stále čekají na první titul. Devětadvacetiletá Dabrowská má na kontě devět triumfů, z toho dva z akcí WTA 1000. O pět let mladší Stefaniová zatím vybojovala dvě trofeje, obě na nejmenších podnicích série WTA 250.

Cesta turnajem
1K: Voráčová/Lohoffová (6-4 4-6 10-4)
2K: Bektasová/Mooreová (7-5 6-2)
ČF: (1) Mertensová/Sabalenková (6-2 6-2)
SF: Kuděrmetovová/Rybakinová (6-2 6-3)


Juraková s Klepačovou se daly dohromady na začátku antukového jara a vyhrály v Bad Homburgu a San José, nyní se vezou na vlně osmi výher. Sedmatřicetiletá Juraková má doma devět vavřínů, jediný z "tisícovek". Pětatřicetiletá Klepačová vlastní o jeden titul více, ale také jen jeden z turnajů této kategorie.

Cesta turnajem
1K: Badosaová/Sorribesová (7-5 6-2)
2K: Heisenová/Rosolská (6-0 7-6)
ČF: (4) Guarachiová/Krawczyková (6-4 6-2)
SF: Linetteová/Peraová (7-5 6-4)


• Finále čtyřhry mužů •
N. Mektič / M. Pavič - / R. Ram / J. Salisbury | Stadium (19:30 SELČ)
Nikola Mektič a Mate Pavič s Rajeevem Ramem a Joem Salisburym se letos potkávají už popáté a potřetí ve finále. Všechny čtyři předchozí souboje vyhráli letos fenomenální Chorvaté.


Mektič s Pavičem hrají svou první společnou sezonu a předvádí naprostou dominanci. Letos mají famózní bilanci 56-5 a na kontě devět triumfů, mezi nimi grandslamový (Wimbledon), tři na Masters (Miami, Monte Carlo a Řím) a ještě k tomu zlato z olympiády. Dvaatřicetiletý Mektič bude usilovat o svůj 18. titul, sedmý z podniků Masters. Pavič jich má doma 26, ale na Masters se radoval "jen" čtyřikrát.

Cesta turnajem
1K: volný los
2K: Evans/N. Skupski (3-6 7-5 13-11)
ČF: Middelkoop/Saville (6-3 6-7 10-7)
SF: (4) Krawietz/Tecau (7-6 7-6)


Ram se Salisbury spolu hrají třetím rokem, letos absolvovali tři finále a stále čekají na první titul. Společně získal tři, dva předloni a jeden loni. Sedmatřicetiletý veterán Ram se pokusí načít třetí desítku sbírky trofejí, na Masters dosud triumfoval dvakrát. Devětadvacetiletý Salisbury slavil celkem pětkrát, na premiérový vavřín z Masters stále čeká.

Cesta turnajem
1K: volný los
2K: Golubjov/Mies (6-3 6-2)
ČF: (8) Bopanna/Dodig (4-6 6-3 10-4)
SF: Gille/Vliegen (6-3 7-5)

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

174
Přidat komentář
Titan
Masakr, Giorgi si polepšila o pouhých 37 míst řebříčku WTA...
Reagovat
hanz
Už je mi jasný, proč Saba byla včera tak nas.aná, když jí Plíškovic porazilo. Bylo jí jasné, že by ve finále obě smetla, jenže Plíškovic jí to překazila jako ve Wimblu. :D
Reagovat
annah
A Rogera čeká třetí operace kolena. Na tour se letos už nevrátí. Ach jo...smile
Reagovat
hanz
Ten starej kašpar si dělá akorát ostudu, za celý rok nezahrál lautr nic, jen popichuje fanoušky, ti se na něj těší a on je vždycky vypeče. Měl to už zapíchnout před coronou, akorát se ztrapňuje.
Reagovat
Nola
strapnujes sa tu akurat ty, na ziadnom hracovi/hracke nenechas nitku suchu, nejake komplexy?
Reagovat
hanz
Jen se Rodžerka zastávej.
Reagovat
smazaný uživatel
Tebe snad redakce platí za množství nesmyslných příspěvkůsmile
Reagovat
FerrariF50
On totiž na ty operace chodí jen proto, aby byla pořádná pr.el, prostě ho to baví evidentně že ?
Reagovat
hanz
Evidentně už na to nemá a jaksi si to nedokáže přiznat.
Reagovat
EllNino
jaaaj, tak to jste tu dva, jsem zvědav, kdo si to přizná dřív :) Máš šanci konečně něco vyhrát v životě ... ale ty jsi tak negativní, že ti asi nebude souzeno smile
Reagovat
Fandina
Jj, celkem příjemná i když horká neděle a večer přijdou dvě zklamání skoro ve stejném okamžiku. Děs.
Reagovat
annah
Přesně to jsem si říkala, když jsem tu zprávu o Fedexovi četla. Vypadá to, že ho nejspíš na kurtech už vůbec neuvidíme. Tohle je konec.
Jaký ale bude letošní Laver Cup bez něj? :-((
Reagovat
EllNino
Bude tam hodně Rusů, takže nic pro tebe smile
Reagovat
annah
Rusak by tam mohl být asi jen Meda.
Spolu s Djokem pro me nejvic nesympaticky chlápek na cele tour. Co nedělám...
Snad tam bude Roger přítomen aspoň jako "radic". :-)
Reagovat
Nola
:D nikdy nesklames, Zverev - cisty Rus ti nevadi, Tsitsipas - polovicny je tvoj konik - obaja dobre vyzerajuci, co tam po povode, chudak Shapo, ten je je cisty Rus ako Zverev, ale asi nema cukrikovske crty, nie je ziadny Narcis.... Novaka nekomentujem, tam su uplne ine dovody, ktore su uplne pochopitelne smile
Reagovat
EllNino
Shapo se zminil o Putinovi, tak o annah skoncil
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jako že pojede na návštěvu a nechá ho vyhrát?smile Zprávu o Putinovi na kurtu jsem ještě nezaznamenal.
Tím si Shapo upevnil pozici na mém blacklistu.
Reagovat
Nola
preco by sa nemal zmienit? kazdy politicky korektny nazor, je tu vynasany do nebies - som zahrany po usi do piesku :D mna politka absolutne nezaujima, tenistov hodnotim podla ich vykonov, trebars Shapo ma obrovsky potencial, ale hlavu kdesi mimo.... ruski mladici su skveli, ja naopak nemam rada nekonecne WC pre tenistov zo "zapadu", co by zato vasi mladi ceski tenisti dali......
Reagovat
sojka1
Nolko, me primarne zajima tenis, ale stejne neco mezi mnou a monitorem jednoduse preskocit musi... :-)))
Reagovat
Nola
a preskocilo? kto ta zaujal? ja si zatial neviem vybrat...... FFF si tak nejak prisvojilo filozofa, ja zatial netusim,mozno mu dam sancu, asi ma najvacsi potencial, mozno prejdem na ten babsky tenis, ktory som sledovala trochu viac pred erou B3
Reagovat
sojka1
nebudu trhat partu, mne se Stefanos taky libi... Mattimu fandim, nekdy dokonce hledam plan B se zaporakem Andrejem... ale jsem v utlumu ted a vychladam spolu se svymi hvezdami... jeste pockam, divam se taky spis vic na holky, na juniory, dokonce na zaky... :-)))
Reagovat
Fandina
Je to na ... jak je další operace, tak to nevidím vůbec dobře. Ach jo. smile
Reagovat
Alien
Jaký zklamání?
Reagovat
Fandina
Z prohry Káji a z toho, že Roger nemůže hrát.
Reagovat
Fandina
škoda. Docela jsem se divila, že s Camilkou spíš vyměňovala, chápu, že Camilka má pověst střelkyně od boku, takže výměny by mohly vést k výstřelu mimo terč, nicméně, asi to bývávalo, protože Camilka se do kurtu spíš trefovala.
Nicméně stejně mě mrzí, že Kája nedávala víc es a hlavně v prvním setu nebyla víc agresnivní.
Káji škoda, prohra mě zamrzela.
Reagovat
tommr
sice jsem tu porážku čekal, ale přesto je to velký zklamání. Prohrát v tak krátkým období třikrát s hráčkou jako je Giorgi je ostuda - pro Karolínu i Bajina ... smile
Reagovat
hanz
Plíškovic bude spokojená, dostane nějakej malej talířek, takže s prázdnou neodjede.
Reagovat
Grape
Vždyť ty zápasy nejsou o Káje, ale o Camile. Když jí to tam padá jako dnes, tak Kája nemá odpověď.
Reagovat
tommr
dneska jí to tam zase tolik nepadalo. A pokud ano tak to bylo většinou z vyloženě nahranejch míčů od Karolíny ...
Reagovat
lars
nojo tommrismus kapitola : Ostudna prohra :)

lepsi je prohrat finale wta turnaje nez do nej ani nepostoupit
Reagovat
EllNino
Skvělý týden, zasloužený titul velká gratulace :)

Snad si tuhle hru udrží do dalších týdnů a zbývající kariéry :) Italské tenistky se největších úspěchů dočkaly až po třicítce (Fran, Flavia, Roberta)
Reagovat
Nola
jj, pripomina mi prave Flaviu, ta tiez hrala vyborne na hardoch, Camila uz dlhsie predvadza solidne vykony, nemlati to tam z kazdej strany ako kedysi a dokaze si pockat na vhodnut prilezitost
Reagovat
hanz
Flavia hrála jedovky, tejhletej Prdelce to tolik nelepí.
Reagovat
tommr
vsadím se že Giorgi už nikdy nic velkýho nevyhraje. Tohle je vrchol její kariéry a po něm příjde pomalej (nebo možná i rychlej) ústup ze slávy. Její tažení v Montrealu je něco podobnýho jako asijskej podzim 2018 Garciaový ...
Reagovat
EllNino
jojo, pokud myslíš 2017 :) Tehdy byla García úplně neporazitelná
Reagovat
hanz
Tak tak, užila si svých 5 minut slávy na úkor Plíškovic a bude spokojená. Však ona už je taky pěkně stará.
Reagovat
FerrariF50
Těžko říct, takhle dobře, přesně a dokonce i chytře a na Camilu i rozvážně jsem ji ještě hrát neviděl, jako hraje teď. Já doufám, že ji to nakopne a formu si udrží, ... má skvělý pohyb, return, obranu a ona i její tenis je moc hezký na pohled. Každopádně se zlepšila hodně evidentně i v hlavě. Hlavně zdraví, ona ty zranění taky mívá hodně a to je pak samozřejmě i ta nejlepší forma k ničemu, spíš k pláči.
Reagovat
FerrariF50
Krásný, ... hrála skvěle na tomhle turnaji, má formu jak řemen. Krásný útočný tenis, ale i obrana a pohyb. Camilko moje milovaná moc ti to přeju, zasloužila sis to a konečně taky něco velkého vyhrála. Málem mi slza ukápla při děkovačce po zápase :)
Reagovat
Nola
Camilka, teda fakt neverim, po Flavii dalsia hracka, ktora dokazala vyhrat tak velky turnaj...
Kaja asi bude smutna, priala som jej nech zlomi tu finalovu stats v poslednej dobe, ale kludne si to moze vynahradit na USO, ma na to
Reagovat
hanz
Jojo, na US zase doleze do finále a tam předá další gs nějakej cizačce, to jí jde.smile
Reagovat
Grape
To musí být peklo být neustále takto negativní, no ne? smile
Reagovat
hanz
Ani ne, taky si to pleteš s pravdivostí. :)
Reagovat
Grape
Nepletu, ty si na všem najdeš vždy jen to negativní, Kája za celý turnaj zaslouží pochvalu, ale ty ji (a nejen ji) po výhrách nechválíš, jen vždycky zkritizuješ po porážkách. Jsi prostě totálně negativní člověk, ale to je tvůj problém.
Reagovat
hanz
Co povídáš, najdi si diskuze. Najdeš tam pochvaly po výhrách. Tady není za co chválit.
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
annah
Tak nic...
Stejně mě ale překvapuje, jak může taková subtilní, nepatrná osůbka, jako je Giorgi, dávat takové rány. Kde se ta síla v ní bere?
Reagovat
EllNino
švih :) má neskutečný švih v ruce
Reagovat
LukasH
Jojo. To má. A tím, že se jí netýká úplná špička, obhajoby, stres, tak tu ruku nezadržuje. Buď to jde do pr... nebo do kurtu smilesmile
Reagovat
paddy
nevidělas ty vyrýsované deltové svaly?

taková dětská verze Sakkari smile
Reagovat
Ela-fon-isi
smileA ty šlachy na předloktí!smile Camila se v noci mění v ptačici a léta s činkami na křídlech. Make-up má kvůli zakrytí zbytku brk.smile
Reagovat
paddy
Ten nepřirozeně bílý krk a tvář mi evokovali gejšu
Že si nedá pokoj smile
Reagovat
Dobry-den
Camila prakticky neměla slabší chvilku. Takhle skvěle jsem ji ještě nikdy hrát neviděl. Obrovská gratulace, ať jí to vydrží co nejdýl, protože se na ni moc hezky kouká. smilesmile

Karolína nedokázala předvést nic navíc, prostě nemá tu mentalitu šampionky, takže zklamání tam sice je, ale svým způsobem se to dalo čekat. smile
Reagovat
hanz
To radši nepiš, že nemá mentalitu šampionky, nebo tě tu budou chtít proplesknout, jak mě.smile
Reagovat
Nola
neviem, Kaja nehrala nejak zle, ale mala superku, ktora sa lepsie hybala a skvele returnovala
Reagovat
smazaný uživatel
Plíškovic - Great runner-up at all.smilesmilesmile
Reagovat
hanz
Plíškovic - Great runner-up at all.smilesmilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
hanz
Tak tak, Bajin jinejm dopomáhal k titulům, Plíškovic ke stagnaci a runner-upům.
Reagovat
smazaný uživatel
Ke stagnaci? Kolik hráček má letos lepší bilanci než Karolína?
Reagovat
hanz
A kolik hráček z toho horšího skore vytěžilo titul? Mraky a Plíškovic lautr nic.
Reagovat
paddy
Giorgi asi bude v 1k Cinci hrát s Pegulou - repete, je tam poslední volné místo v pavouku, asi na G čekají s WC?
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
EllNino
těžko mohou čekat s WC, když je pavouk rozlosovaný
Reagovat
paddy
je tam volné místo (u Peguly je N/A, jinde jsou Q), říkal to komentátor smile
Reagovat
EllNino
hmmm, jo je tam SE :) tak to bude Camilka :)
Reagovat
tommr
přesněji je to SE=special exempt ...
Reagovat
Mac
kolipkak te da asi prvnich podani? a dvojchyb?
Reagovat
Mac
jeste dejcha...smile
Reagovat
PetaM
Bude dýchat, dokud neumře. :) A to se předpokládám dneska nestane. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Teď brejk
Reagovat
hanz
To je stoprocentní :D
Reagovat
Mac
takze 6/3 6/4...
Reagovat
FerrariF50
Camilu teď může hodně psychicky rozebrat přiblížení jejího největšího kariérního úspěchu.
Reagovat
hanz
Camilka už se těší na marnej Plíškovic servis.
Reagovat
smazaný uživatel
smile to se asi děje, ale drží - jakžtakž
Reagovat
hanz
Ted ti to předvede. :)
Reagovat
annah
Vypadá to bledě. Kamilka je odhodlanější, důraznější a přesnější. Pohár se asi poveze do Itálie. :-(( I tak je to ale pro Karolínu úspěch.
Reagovat
smazaný uživatel
3:1
Reagovat
smazaný uživatel
nakonec se dvojchybama brejklasmile
Reagovat
annah
Naděje žije, i když nepatrná. :-)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nedala si prdelka polivku od Sary?smile
Reagovat
hanz
To asi ne, páč jako Sara neservíruje. smile
Reagovat
paddy
malinko se jí v poslední době daří, 15x z posledních 19 zápasů
vsaď si, že dá QF USO, tam bude dobrý kurz smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Najednou hraje jak bez nervů, zvláštní to jí není moc podobné. I teď, na to že je to finále, tolik nechybuje. Až na pár deblů...
Reagovat
smazaný uživatel
No, Pegula tuhle s Ons byla taky bledá.
Reagovat
hanz
Ale musím pochválit, kanárek to pro Plíškovic nebude. Přitom je ve finále začala sbírat.
Reagovat
Mac
vcera s kamosem italem koukame na semi s pegulou, mrkne do mobilu a prej giorgi zatim vyhrala snad jen 2 finale z 9... rikam, neboj, ceska ve finale rovna se vyhra v loterii...smile
Reagovat
hanz
Přesně tak, Češky jsou ve finále marné. Taková Vondroušová už je druhý Felix. Hradecká úplný Felix.
Reagovat
EllNino
Plísková 16-15, Kvitová 28-10, Krejčíková 3-2, Muchová 1-1, Kr. Plíšková 1-1 myslím, že tam to zase tak hrozné není :) Markéta má 1-4, Katka 2-4, Maruška 0:2, Terka M. 0:1

Pozitivně to drží hlavně Petra :)
Reagovat
hanz
Petra, která už dva roky hraje tužku a je z nich nejstarší. To moc perspektivní není. Budeme si muset zvyknout, že už to slavné nebude.
Reagovat
EllNino
proč vůbec žiješ? :D tolik negativismu
Reagovat
hanz
Negativismus nebo pravdivost? Pleteš si pojmy.
Reagovat
EllNino
argumentovat "je to pravda" jsme se odnaučili a druhém stupni :D Asi jsi tak daleko nedošel
Reagovat
hanz
No vlastně tobě pravda nic neříká. :D
Reagovat
EllNino
Tobe si brzy pravdive jednu natahnu smilesmile
Reagovat
Mac
bejvavalo bejvavalo... ale hlavne myslim gs... za poslednich 10 let se jich hralo zhruba 40, a ac jsme meli konstantne 2 v top 10 a nevim kolik v top rekneme 50, kaplo to akorat 3x. navic kvitka W2011 mladicka nerozvaznost, W2014 hrala skoro jenom s ceskama a podelat se s kanadskym kolouskem ani ona nedokazala a krejca na RG to byl asi bozi zasah ci ta vyjimka potvrzujici pravidlo... jinak jenom snury zklamani...
Reagovat
EllNino
Klidne to mohla byt nula a ne 3 :)
Reagovat
hanz
I tak to je ubohá bilance.
Reagovat
smazaný uživatel
O kolik víc jich za posední dekádu mají Německo, Polsko, Rakousko, nebo Slovensko?
Reagovat
hanz
Snad nechceš srovnávat českej tenis s nějakýma antitenisovýma.
Reagovat
EllNino
Německo a antiteninsová země ... tak ty jsi dobrej negramot smilesmile
Reagovat
Mac
polky, rakusanky nikdy v tenise toho moc nezaznamenaly, wozniak navic hrala za dany... a na nejake slavne nemky si taky moc nevzpominam, samozrejme krom graf. a kerber preci jenom neco uklohnila, navic jednou diky pokakani zrovna pliskove... a slovenky? hantuchova hrala pekne, ale vysledky taky nikdy nejake zazracne...
Reagovat
EllNino
"samozřejmě krom Graf a Kerber" ... a to nestačí? :)) Jako nezlob se na mě, ale tohle je argument, který se snaží devalvovat, a s tím fakt nechci nic mít :)
Reagovat
Mac
ja to nedevalvuju, ale chlacholit se tim, ze nemky mely v poslednich letech jenom kerber me pripada jeste vetsi manipulace... navic kdyz ji srovnas s kvitovou, tak ohledne talentu je minimalne liga rozdil, ale nakonec maj ve vitrine zhruba to same...
Reagovat
EllNino
No Angie dokonce více GS :) Mně jde jen o to, že tu píšeš "máme tři GS, ale tenhle je méněcennej, tenhle taky a tohle byl zázrak", což je trochu zbytečná degradace tvého argumentu ... prostě jsou tři a je jedno, koho kdo porazil :) Mohlo jich bejt reálně třeba pět, kdyby Petra s Karolínou vyhrály US Open 2016 nebo AO 2019 ... ale prostě jsou tu i ostatní tenistky, které umějí hrát dobře, nejde vždy jen o český rybníček :)
Reagovat
Mac
debata byla o podelavani se nasich ve finale, proto jsem rozebral ty nase 3 uspechy. samozrejme jsem za ne rad, vubec je nedevalvuju, protoze moc dobre vim, ze spousta jinych hracek k titulum taky prisly se stestim. ale nase holky (a i chlapi)pod tlakem vubec neumi hrat a ty 2 (kvitova) ze 3 vitezstvi to dosvedcuji... a neni to jenom v tenise, celkem casto vidim jak nasi nekde jasne vedou a v posledni casti zapasu se uplne zhrouti. opak jsem snad zazil 2-3 krat v zivote... pekne to nedavno vystihl jeden prdola na idnes v pripade Kordy, cituji- "Nelly Korda je megaválec - forma neforma, úžasné soustredení i v kritických okamžicích - normálne by klasický záver po cesku vypadal tak, že Ceška na poslední jamce netrefí z metru ani kráter, ale tohle je proste juesej league".
Reagovat
hanz
Přesně, všichni básní o Češkách jako velmoci, ale když se koukneš na GS tak jenom paběrkujeme.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ajaj, čtu jen online koment, ale vypadá to, že Kája nějak zmatkuje. Snad se ještě probere, ale pistolnici není radno dávat moc volného prostorusmile
Reagovat
sefranek17
Plíšková našla novou Pegulu
Reagovat
hanz
Jojo a má je i na dalším turnaji pěkně u sebe. To bude její nemesis.smile
Reagovat
hanz
Pápá Plíškovic, ende šlůse.
Reagovat
Torn
chcípni..Neskutečnej kastrát.
Reagovat
EllNino
se divim, že mu ještě někdo nerozšláp brejličky smile
Reagovat
hanz
Za pravdu jo?
Reagovat
EllNino
ne, za blbý kecy smile
Reagovat
hanz
Pravda někdy bolí, kord u našich tenistek.
Reagovat
EllNino
jojo, naštěstí jsou tak úspěšné, že mi to fakt žíly netrhá :)
Reagovat
hanz
Jojo, na pouťácích. Když o něco jde tak to tak slavné není.
Reagovat
EllNino
Proto máme teď na každém GS a velkém turnaji vítězku, finalistku, semifinalistku
Reagovat
hanz
K čemu to je, když se sbírají jen tituly?
Reagovat
EllNino
vidíš tam slovo vítězka? :D
Reagovat
hanz
No v českých případech ne, respektive poskromnu.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
No na kordy to tady s tebou občas jesmile
Reagovat
Torn
smilesmile
Reagovat
Torn
No určitě jo, ale nechlubí se tím. :D
Reagovat
tommr
a je vymalováno!. Na Karolíně je úplně jasně vidět, že to už vzdala ... smile
Reagovat
smazaný uživatel
pořád má trpělivost si s ní hrát
Reagovat
com
znechucen ochazim a vypinam smile
Reagovat
smazaný uživatel
já ještě počkám
Reagovat
FerrariF50
Já jsem fanda obou, takže mě to vůbec nevadí a Camile přeju konečně nějaký pořádný úspěch. Zaslouží si to v jejich letech.
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
hanz
A co jsi od Plíškovic očekával, ta v životě nic zásadního nevyhrála. Prohrála 2 GS, ve dalších finálových kláních taky nic moc bilance.
Reagovat
PetaM
Já zůstal u zápasu Petry až do konce a to hrála hůře, než dneska Kája. Ty jsi fakt fanoušek za všechny prachy ...
Reagovat
smazaný uživatel
fakt je konec
Reagovat
Mac
stacil jeden micek k uplnemu rozkladu pliskove...
Reagovat
EllNino
nojo, místo 4:2 byla najednou brejk dole a trochu to vzdala
Reagovat
Mac
trochu to vzdala? uplne se rozsypala... navic po tom dropshotu na siti tam zustala cumet jak lekla ryba a vubec si nepokryla forhend. giorgi to sotva dobehla, takze krizem to dat nemohla...
Reagovat
hanz
Už má Plíškovic hnědou čáru na tom bílém kombiné? Vypadá to, že už se začíná objevovat. Naše holky do finále jsou pro cizinky vhodné, pěkně jim odevzdají trofej.
Reagovat
EllNino
Jasně, proto mají Petra a Karolína tolik titulů :)
Reagovat
hanz
No Plíškovic zrovna tak úspěšná není a když se juknu do současnosti, tak je to od našich většinou prohrané finále.
Reagovat
EllNino
Jen Krejča v poslední době vyhrála tři :)
Reagovat
smazaný uživatel
je to chudáksmile
Reagovat
hanz
Z promrhaných - Plíškovic, Vondroušová, Bouzková, Siniaková, Krejča. Říkám, soupeřky maj titul skoro jistý, musí se z našich vždy těšit.
Reagovat
EllNino
vždycky nejdřív zmíníš promrhané :) to je pak těžký ...ani jedna v tom finále nebyla favoritkou
Reagovat
hanz
Ano, promrhané, jako to dnešní. Marnost nad marnost.
Reagovat
EllNino
prohry s Bencic, Muguruzou, Barty, Kerber, Swiatek a Kasatkinou, ve většině případů byly outsiderky prostě
Reagovat
EllNino
místo 5:2 je to 3:4 a podává Camila s novými míči :)

Raketa rozbitá, už předtím to bublalo
Reagovat
tommr
začíná to vypadat hodně špatně. Giorgi skoro nechybuje a Karolína jančí ... smile
Reagovat
Dobry-den
To je opravdu fantazie od Kamilky. smile S tím Kája nic nenadělá...
Reagovat
PetaM
R.I.P. racket. smile
Reagovat
hanz
Plíškovic to pěkně pos.ala na bp a už to s ní pojede z kopce.
Reagovat
FerrariF50
Camilka hraje skvěle, jede uplný bomby, to jsou pumelice, některý třeba ty returny, strašná síla v nich.
Reagovat
FerrariF50
Tak to byla neuvěřitelná obrana Camily při tom BB.
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
com
je to putana smile
Reagovat
FerrariF50
Docela dost chyb, ale dívá se na to opravdu hezky, sluší jim to kočkám :) Stejně ty tenisový minisukýnky jsou u hezkých hráček strašně sexy :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ta Kája jí to zadarmo nedásmile
Reagovat
EllNino
Smutný, kam se ta forma poděla :/ Ani na amerických beronech si Maruška nevzpomněla ... ještě má přihlášený přípravný turnaj a pak GS, tak třeba přijdou nějaké výhry tam ... ale je to trápení ... škoda prvního setu, na třetí už nezbyly síly
Reagovat
Dobry-den
Giorgi - Plíšková 6:0 6:1
Reagovat
Dobry-den
Takhle drsný to nakonec nebude, ale Camila je zatím skvělá. Káju drží jen servis.
Reagovat
tommr
Giorgi prakticky nechybuje. Nevím kde se to v ní vzalo ... smile
Reagovat
smazaný uživatel
no ono to přijde
Reagovat
com
smile
Reagovat
tommr
včera jsem sice psal, že je jedno koho Karolína ve finále potká, ale po shlédnutí semifinále Giorgi-Pegula musím přiznat, že jsem se splet. Giorgi bude mnohem těžší soupeřka než by byla Pegula. V třetím setu předváděla od stavu 0:1 fantastickej tenis a prakticky nechybovala. Navíc působila svěžím dojmem na rozdíl od unavený a malátný Peguly ... smile
Karolína to bude mít s Giorgi nesmírně těžký a jako favoritku jí rozhodně nevidím. To jsem ale psal i před zápasem se Sabalenkou a jak to nakonec dopadlo ... smile
Reagovat
Torn
Tak nutno říct, že Pegula měla medical atd. Už to, že Prdelka nedala druhý set o něčem vypovídá.
Reagovat
tommr
ve druhým setu sice Giorgi na chvíli vypadla z rytmu, ale v prvním a ve třetím to byl rozdíl třídy. Ten MTO Pegulaový jsem nějak propás. O čem to bylo?
Reagovat
smazaný uživatel
Koukáš z posedu? :-)
Reagovat
Nola
Camilka presla do finale? nevidela som ani jedno semicko, Amazonka zrejme mlatila do toho ako o dusu a Kaja ju nechala vyblaznit, vyborna taktika, snad bude pekne finale, len netusim, ci ho stihnem
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ne úplně, Kája jí nic nedarovala a oplácela jí stejnou mincí, ovšem s použitím mozku, jak sama po zápase poznamenalasmile
Reagovat
com
Dneska Karolina ukaze jaka je kamoska a pomsti Kvitovou, kterou Giorgi vyradila smile No a jako bonus bude mit titul smilesmile
Reagovat
tommr
Karolína hlavně musí Giorgiový vrátit ty dvě prohry který s ní letos utrpěla ...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
To jsem zvědav, jak velká je kámoškasmile Ale 6:0 6:0 to asi nebudesmile
Reagovat
smazaný uživatel
smile je pěkně namalovaná Camismile
Reagovat
smazaný uživatel
smile je pěkně namalovaná Camismile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist