8. den v Madridu: O finále si to rozdají Bartyová s Badosaovou a Sabalenková s Pavljučenkovovou

6. 5. 2021, 06:00
Previews 36
V rámci osmého hracího dne poznáme finalistky letošního ročníku Mutua Madrid Open. V semifinále se střetnou světová jednička Ashleigh Bartyová s domácím překvapením Paulou Badosaovou a Aryna Sabalenková s Anastasií Pavljučenkovovou. Dnešní šlágr mužské dvouhry obstarají Casper Ruud se Stefanosem Tsitsipasem.
NÁŠ DNEŠNÍ VÝBĚR
• Semifinále žen •
Bartyová (1-Austr.) - Badosaová (Šp.) | Manolo Santana Stadium (13:00 SELČ)
Sabalenková (5-Běl.) - Pavljučenkovová (Rus.) | Manolo Santana Stadium (20:30 SELČ)
• Šlágr dne - muži •
Ruud (Nor.) - Tsitsipas (4-Řec.) | Arantxa Sanchez Stadium (16:00 SELČ)


• Semifinále žen •
Ashleigh Bartyová (1.) - Paula Badosaová (62.) | Manolo Santana Stadium (13:00 SELČ)
Paula Badosaová se pokusí zopakovat nedávnou senzační výhru z Charlestonu nad světovou jedničkou Ashleigh Bartyovou a pokračovat ve svém životním turnaji. Španělka dnes absolvuje své největší semifinále v kariéře a je první divokou kartou a domácí tenistkou v semifinále Mutua Madrid Open.

Pětadvacetiletá Bartyová si letos zahraje semifinále počtvrté a všechna tři předchozí přetavila v triumf. Dnes se může stát první australskou finalistkou v historii turnaje a postoupit do svého čtvrtého finále na akcích WTA 1000. O dva roky mladší Badosaová si může své premiérové finále na nejvyšším okruhu zahrát na jednom z nejprestižnějších podniků.

Bartyová by tentokrát prohrát neměla, do Charlestonu dorazila po čerstvém triumfu v Miami a neměla příliš času se adaptovat na úplně jiný povrch. Australanka navíc na evropských antukách neprohrála už 15 utkání v řadě a bylo by velkým překvapením, kdyby šampionka French Open 2019 o tuto sérii přišla. Badosaová, vítězka juniorského French Open z roku 2015, ovšem hraje svůj životní turnaj a nemá co ztratit.

Tip: Bartyová ve dvou setech

Aktuální forma
Bartyová loni po restartu už nehrála, přesto se na kurty letos vrátila triumfem na generálce v Melbourne, v Miami úspěšně obhájila titul a ovládla generálku ve Stuttgartu. V letošní sezoně má bilanci 24-3 a na antuce 10-1.

Cesta turnajem
V Madridu na úvod smetla Shelby Rogersovou, s kvalifikantkou Tamarou Zidanšekovou naopak překvapivě musela do rozhodující sady a v osmifinále ve dvou těsných setech vyhrála souboj posledních šampionek French Open s Igou Šwiatekovou. Ve čtvrtfinále ve třech setech porazila nejúspěšnější hráčku turnaje Petru Kvitovou.

Historie na Mutua Madrid Open
Bartyová v Madridu hraje teprve potřetí, při svém debutu v roce 2018 skončila ve druhém kole, předloni ve čtvrtfinále na raketě Simony Halepové.

Ashleigh Bartyová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Stuttgart, Miami,  Melbourne 2 (vítězka)
Největší úspěchy na antuce: Stuttgart (vítězka)
Bilance: 24-3
Bilance z posledních 10 zápasů: 9-1
Bilance na antuce: 10-1
Bilance proti hráčkám Top 50-100: 10-1 (kariérní 65-15)
Bilance v semifinále WTA 1000: 1-0 (kariérní 4-5)
Grandslamy: Australian Open (čtvrtfinále)

Ashleigh Bartyová - Mutua Madrid Open
Kariérní bilance: 8-2
Nejlepší výsledek: semifinále (2021)
Výsledek v posledním ročníku 2019: čtvrtfinále
Bilance v semifinále: 0-0
Generálka: Charleston (čtvrtfinále), Stuttgart (vítězka)
Cesta turnajem: Rogersová (6-2 6-1), Zidanšeková (6-4 1-6 6-3), (14) Šwiateková (7-5 6-4), (9) Kvitová (6-1 3-6 6-3)

Aktuální forma
Badosaová si letos vede velmi slušně a momentálně je v žebříčku WTA nejvýše v kariéře. Do antukové části sezony vstoupila výborně, když v Charlestonu po cestě do semifinále vyřadila světovou jedničku Ashleigh Bartyovou a Belindu Bencicovou.

Cesta turnajem
Badosaová v úvodním kole přehrála Barboru Krejčíkovou, následně po prohrané úvodní sadě smetla Jil Teichmannovou a v osmifinále po více než dvouapůlhodinové bitvě vydřela postup přes Anastasiji Sevastovovou. Ve čtvrtfinále porazila Belindu Bencicovou a zajistila si premiérový posun do Top 50 světového hodnocení.

Historie na Mutua Madrid Open
Badosaová si letos v Madridu vede jasně nejlépe. V letech 2015 a 2016 skončila v prvním kole a ročníky 2017 a 2018 pro ni skončily už v kvalifikaci.

Paula Badosaová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Charleston, Lyon (semifinále)
Největší úspěchy na antuce: Charleston (semifinále)
Bilance: 14-6
Bilance z posledních 10 zápasů: 8-2
Bilance na antuce: 8-1
Bilance proti hráčkám Top 10: 1-0 (kariérní 1-3)
Bilance v semifinále WTA 1000: 0-0 (kariérní 0-0)
Grandslamy: Australian Open (1. kolo)

Paula Badosaová - Mutua Madrid Open
Kariérní bilance: 4-2
Nejlepší výsledek: semifinále (2021)
Výsledek v posledním ročníku 2019: nehrála
Bilance v semifinále: 0-0
Generálka: Charleston (semifinále)
Cesta turnajem: Krejčíková (6-1 7-5), Teichmannová (5-7 6-1 6-2), Sevastovová (6-7 7-6 6-0), (8) Bencicová (6-4 7-5)


Aryna Sabalenková (7.) - Anastasia Pavljučenkovová (41.) | Manolo Santana Stadium (20:30 SELČ)
Aryna Sabalenková při předchozích dvou startech v Madridu nevyhrála jediný zápas hlavní soutěže, ovšem letos bude útočit na finále. Její soupeřkou bude Anastasia Pavljučenkovová, která si semifinále na akcích WTA 1000 zahraje potřetí v kariéře a poprvé od srpna 2010. Jediný dosavadní souboj předloni v Torontu po velké bitvě vyhrála Ruska.

Třiadvacetiletá Sabalenková bude útočit na své třetí letošní a celkově 15. finále, čtvrté na turnajích této kategorie. Po Viktorii Azarenkové se může stát druhou běloruskou finalistkou Mutua Madrid Open. Devětadvacetiletá Pavljučenkovová bude usilovat o své největší finále, 21. kariérní a první od podzimu 2019.

Sabalenková má v Madridu famózní formu a ani s Pavljučenkovovou, jež se v předchozích čtyřech zápasech mnohem více nadřela, by neměla mít výraznější potíže. O šest let mladší Běloruska je jasnou favoritkou.

Tip: Sabalenková ve dvou setech

Aktuální forma
Sabalenková letos až na jednu výjimku prohrává jen s těmi nejlepšími. Běloruská jednička kromě překvapivé porážky s Kaiou Kanepiovou letos nestačila na světovou jedničku Ashleigh Bartyovou (x2), Garbine Muguruzaovou (x2) a Serenu Williamsovou. Na generálce ve Stuttgartu si zahrála své druhé letošní finále (triumf v Abú Zabí), v němž podlehla Bartyové.

Cesta turnajem
Sabalenková zatím v Madridu kosí jednu soupeřku za druhou. Na úvod smetla Věru Zvonarevovou, poté nedala šanci Darje Kasatkinové, v osmifinále snadno přehrála Jessicu Pegulaovou a ve čtvrtfinále jí za stavu 1-6 0-4 vzdala bývalá deblová parťačka Elise Mertensová. Po cestě do semifinále svým soupeřkám dohromady povolila jen 13 gamů.

Historie na Mutua Madrid Open
Sabalenková v Madridu hraje potřetí a poprvé dokázala přejít přes první kolo. Předloni v něm nestačila na Světlanu Kuzněcovovou.

Aryna Sabalenková - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Abú Zabí (vítězka);  Stuttgart (finále)
Největší úspěchy na antuce: Stuttgart (finále)
Bilance: 22-6
Bilance z posledních 10 zápasů: 8-2
Bilance na antuce: 8-1
Bilance proti hráčkám Top 31-50: 7-0 (kariérní 26-12)
Bilance v semifinále WTA 1000: 0-0 (kariérní 3-1)
Grandslamy: Australian Open (osmifinále)

Aryna Sabalenková - Mutua Madrid Open
Kariérní bilance: 4-2
Nejlepší výsledek: semifinále (2021)
Výsledek v posledním ročníku 2019: 1. kolo
Bilance v semifinále: 0-0
Generálka: Stuttgart (finále)
Cesta turnajem: Zvonarevová (6-1 6-2), Kasatkinová (6-3 6-3), Pegulaová (6-1 6-2), (13) Mertensová (6-1 4-0 skreč)

Aktuální forma
Pavljučenkovová se před startem turnaje velmi trápila. Ruska letos odehrála osm turnajů a jen na jednom vyhrála dva zápasy (osmifinále na generálce v Melbourne). Do antukového jara vstoupila v Istanbulu a hned v úvodním kole prohrála bitvu s krajankou Anastasií Potapovovou.

Cesta turnajem
V Madridu ovšem výborně využívá příznivého losu a chytá formu. Nejprve bez ztráty setu přehrála trápící se Madison Keysovou a Karolínu Plíškovou a v osmifinále ve třech setech zdolala Jennifer Bradyovou, která nemá antuku příliš v oblibě. Ve čtvrtfinále ve dvou tie-breacích přemohla Karolínu Muchovou a poprvé od října 2019 postoupila do semifinále.

Historie na Mutua Madrid Open
Pavljučenkovová v Madridu startuje již podvanácté a postupem do semifinále vylepšila své maximum, kterým bylo čtvrtfinále z roku 2011. Při posledních třech účastech vypadla hned v prvním kole, předloni v něm schytala výprask od Jeleny Ostapenkové.

Anastasia Pavljučenkovová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Madrid (semifinále)
Největší úspěchy na antuce: Madrid (semifinále)
Bilance: 9-8
Bilance z posledních 10 zápasů: 6-4
Bilance na antuce: 4-1
Bilance proti hráčkám Top 10: 1-2 (kariérní 35-70)
Bilance v semifinále WTA 1000: 0-0 (kariérní 0-2)
Grandslamy: Australian Open (1. kolo)

Anastasia Pavljučenkovová - Mutua Madrid Open
Kariérní bilance: 14-11
Nejlepší výsledek: semifinále (2021)
Výsledek v posledním ročníku 2019: 1. kolo
Bilance v semifinále: 0-0
Generálka: Istanbul (1. kolo)
Cesta turnajem: Keysová (7-5 6-2), (6) Kar. Plíšková (6-0 7-5), (11) Bradyová (7-5 6-7 6-3), Muchová (7-6 7-6)


• Šlágr dne - muži •
Casper Ruud (22.) - Stefanos Tsitsipas (5.) | Arantxa Sanchez Stadium (16:00 SELČ)
Muži dnes budou v Madridu bojovat o postup do čtvrtfinále a šlágr osmifinálové fáze turnaje obstarají Casper Ruud s finalistou posledního ročníku a nejúspěšnějším hráčem dosavadního průběhu letošního antukového jara Stefanosem Tsitsipasem. Na hlavním okruhu se potkávají poprvé, před pěti lety na antukové akci ITF v tie-breaku rozhodující sady uspěl Tsitsipas.

Ruud má letos vynikající formu, i když ho v únoru a březnu trápilo zdraví. Norský mladík se letos zúčastnil šesti turnajů a až na jednu výjimku se vždy dostal do závěrečných kol. Do antukového jara vstoupil čtvrtfinálovou účastí v Marbelle a poté uhrál semifinále na Masters v Monte Carlu a v Mnichově. V Madridu nedal šanci nasazenému Félixovi Augerovi-Aliassimemu ani Jošihitovi Nišiokovi.

Tsitsipas letos startoval na sedmi akcích a na všech se probojoval minimálně do čtvrtfinále. Nejlepší řecký tenista je zatím nejúspěšnějším hráčem letošního antukového jara, v Monte Carlu získal svou premiérovou trofej z Masters a v Barceloně ve finále nevyužil mečbol proti Rafaelovi Nadalovi. V Madridu v úvodním zápase smetl Benoita Paireho.

Pro Ruuda je antuka nejsilnějším povrchem, ovšem na rozjetého Tsitsipase to asi stačit nebude. Pokud ale ze sebe Ruud vymáčkne to nejlepší, mohli by aktéři divákům předvést krásný tenis a možná i nějaké to drama.

Tip: Tsitsipas ve dvou setech

Casper Ruud - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Mnichov,  Monte Carlo (semifinále)
Největší úspěchy na antuce: Mnichov, Monte Carlo (semifinále)
Bilance: 14-5
Bilance z posledních 10 zápasů: 8-2
Bilance na antuce: 9-3
Bilance proti hráčům Top 10: 1-2 (kariérní 2-8)
Grandslamy: Australian Open (osmifinále)

Casper Ruud - Mutua Madrid Open
Kariérní bilance: 2-0
Nejlepší výsledek: osmifinále (2021)
Výsledek v posledním ročníku 2019: kvalifikace
Bilance v osmifinále: 0-0
Generálka: Monte Carlo (semifinále), Mnichov (semifinále)
Cesta turnajem: (15) Auger-Aliassime (6-1 6-4), Nišioka (6-1 6-2)

Stefanos Tsitsipas - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Monte Carlo (vítěz);  Barcelona,  Acapulko (finále);  Rotterdam,  Australian Open (semifinále)
Největší úspěchy na antuce: Monte Carlo (vítěz); Barcelona (finále)
Bilance: 27-6
Bilance z posledních 10 zápasů: 9-1
Bilance na antuce: 10-1
Bilance proti hráčům Top 21-30: 7-0 (kariérní 21-8)
Grandslamy: Australian Open (semifinále)

Stefanos Tsitsipas - Mutua Madrid Open
Kariérní bilance: 5-2
Nejlepší výsledek: finále (2019)
Výsledek v posledním ročníku 2019: finále
Bilance v osmifinále: 1-0
Generálka: Monte Carlo (vítěz), Barcelona (finále)
Cesta turnajem: volný los, Paire (6-1 6-2)

MUTUA MADRID OPEN 2021 - PROGRAM 8. HRACÍHO DNE
• MANOLO SANTANA STADIUM • (od 11:00 SELČ)
1. Thiem (3-Rak.) - de Minaur (Austr.)
2. Bartyová (1-Austr.) - Badosaová (Šp.) / nejdříve ve 13:00 SELČ
3. Nadal (1-Šp.) - Popyrin (Austr.) / nejdříve v 15:00 SELČ
4. Evans (Brit.) - A. Zverev (5-Něm.) / nejdříve v 19:00 SELČ
5. Sabalenková (5-Běl.) - Pavljučenkovová (Rus.) / nejdříve ve 20:30 SELČ
• ARANTXA SANCHEZ STADIUM • (od 11:00 SELČ)
1. Karacev (Rus.) - Bublik (Kaz.)
2. Garín (16-Chile) - Medveděv (2-Rus.)
3. Isner (USA) - Rubljov (6-Rus.) / nejdříve ve 14:00 SELČ
4. Ruud (Nor.) - Tsitsipas (4-Řec.) / nejdříve v 16:00 SELČ
5. Berrettini (8-It.) - Delbonis (Arg.)
• COURT 4 • (od 11:00 SELČ)
3. Krejčíková/Siniaková (2-ČR) - Bencicová/Teichmannová (Švýc.) / nejdříve v 15:00 SELČ
Kompletní program 8. hracího dne
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

36
Přidat komentář
smazaný uživatel
Rafa vyhral Laureas 2021, cenu sportovca roka ????

Stacilo mu na to 5 turnajov, ktore za rok odohral smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Ovsem Danny padl se zviretem:(
Reagovat
Vlk-v-trave
Expreska ma spatnou titulku:)

Ma byt:
Zverev si vyslapl na Evanse a jde na Nadala.
Reagovat
Vlk-v-trave
https://www.youtube.com/watch?v=PYqrwiGBkRE&t=75s

\0/\0/\0/\0/

Thiem si bude moc zahrat QF s Nejvetsim Hracem Vsech Dob:)

Prekvapenim neni snad ze Casper Ruud si poradil s Tsitsipasem, ktery si pryyy neco brousil, ale ze tu jeste Velky Janek nema svuj clanek:)

pekne, pekne, pekne.
Reagovat
smazaný uživatel
Najväčší sympaťák na okruhu a jeden z mála hráčov, ktorí nemajú haterov ukázal, že na antuke sa dá hrať, keď sa to vie.

Dôležité body pre Izzyho, asi ani on sám nečakal QG turnaja Masters 1000.
Reagovat
paddy
Rublev není pro antuku měřítko, ale uznávám, že je lepší než antukový klaun Méďa smile
Reagovat
smazaný uživatel
Rublev samozrejme pre antuku merítko je, má z nej svoj najcennejsi turnajovy triumf, ATP500 a jediné finále ATP1000.
Reagovat
turista
Jistěže ano.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa bez problémov, zatial nemal súpera.

Trio Zverev, Thiem, Tsitsipas si však už brúsi zuby, bude to masaker.
Reagovat
paddy
pokud se bojíš soupeřů v prvních kolech, pak Rafa nemůže být antukový GOAT smile

ze Zvereva je už jen antukový stín a kdo ví, jak na tom je Thiem
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa nemal súpera.

Ked v tejto vete citis strach zo superov z prvych kol, to vysvetluje mnohé :)
Reagovat
Vlk-v-trave
Tsitsipas dobrusil.
Reagovat
tommr
dneska opět velmi solidní výkon proti švýcarským hvězdičkám a už jsou ve finále ... smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak Rublev ve stavu cholerickych zachvatu,... asi zapomnel pred zapasem, ze bude hrat s Nejvetsim Hracem Vsech Dob.

Je treba ocenit Janka, ze ve 36 letech je schopny si tam na te BL nejen popobehnout, ale i zasprintovat:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Rublev to uklidnil, dokonce ziskal 2 fanynky z hlediste, takze 1111 ma plne nohy a ruce prace:)
Reagovat
Alien
1111 ?
Reagovat
Vlk-v-trave
Koukam, ze Medved Chilskou skolu zdarne ukoncil a muze se vklidu pripravovat na dalsi antukovy turnaj. Jiste ho dnes Christian nadchl do dalsiho zapoleni na drcene cihle.:)
Reagovat
Patik
nemyslím si že sa bude pripravovať na nejaký antukový turnaj..antukové turnaje sú príprava na dôležitejšie hardové turnaje.
Reagovat
Vlk-v-trave
Jako, ze se uz pripravuje na American Tour DecoTurf jo ? :D tak jo... ranni ptace dal doskace, jen aby to doskakal a nacasoval dobre,
...ale jak vyhuci v kazdem turnaji az do konce cervence v prvnim kole, tak si myslim, ze by to nacasovat dobre mohl:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Dneska Ash predvedla paradni topspiny z FH na lajny, lepe vymetene lajny jak Borg:))) To zase kloboucek, plus ty jeji BH po lajne.

Ash mela vlastne jeden slabsi servisgem, kdy trochu ztratila koncentraci, ale jinak na returnu mela Pavlinka fakt dost problemy, a da se rict ze dobre reagovala jen na sevy na telo, tak fajn, ze aspon na neco, ale to je hrozne malo.

Sama Pavlinka dnes na servisu ukazala par slabin, ktere vzdy Ash trestala a 2x dokonce pomohla sama k brejku DFkem:)

Asi bylo trochu drze si myslet, ze Pavlinka porazi Ash v tomto roce 2X. Ash v 2021 jedina prohra prave s Pavlinou...

Pekne podekovani Pavliny na siti...a teda taky respekt, nebot tohle muselo bolet, neb i dnes byly slzy, ale ne vitezstvi.

I tak skvele vyuzita WC, lip to asi snad ani neslo.

Ash dnes predvedla, proc ona je No.1 - ty topspiny z FH na ty lajny...z toho nebyla jen frustrovana Pavlina, ale i ja teda :D

Nic, paradni turnaj to byl. Posun do top50.
Celkem zajimava vize pred RG. Hlavne, ze nebude mezi nasazenyma, do prvniho chytne Kontu, a to si myslim, ze je fajn souperka na poradne nakopnuti do turnaje...

Urcite je treba pocitat s Ash jako velmi horkou favoritkou na vitezstvi na RG...
...chce se rict, ze to je nastesti WTA:) Ale Ash hraje dost smooth tennis. Mentalne klidna...ale uvidime:)

Ash zaslouzene a gratulace, Pavlinka se nema za co stydet, ani dnes za slzy na ceste do satny, me by z teho taky asi kleplo:D Se koukat jak souper cisti lajny...ale nisto slz bych asi sel zfrustrovany na pivo.
Reagovat
smazaný uživatel
smile Pavlínkasmile
Reagovat
SydneyOpen
Je teď celkem unstoppable. Čekám tedy reprízu finále ze Stuttgartu. Nic méně tak nějak tuším že RG nevyhraje
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak Ash slusne ty ruzky a lajny vymeta... v prvnim setu si ani moc nezaslajzovala.
Reagovat
tommr
Barty má hlavně jako obvykle neskutečný štěstí. Soupeřka jí první set darovala dvojchybou ... smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
smazaný uživatel
Každopádně snaha bylasmile
Reagovat
Alien
Badosa mně nápadně připomíná Márii Šarapovovou!
Reagovat
Vlk-v-trave
No a mame tady Pavlinku a Ash, tak uvidime, jestli Pavlinka zopakuje sve vitezstvi.
Reagovat
smazaný uživatel
I tak je Pavlínka dobrásmile takže gratulace!!!
Reagovat
Vlk-v-trave
Bublicek sejmul Aslana:)
Reagovat
gigin
Jj, super :DDD nestíhám nic. Jen čísla teď a davaj rubat. Dřu jak Nagyová...
Reagovat
Vlk-v-trave
:D Toz tez dru, jen mi leti obraz a zvuk, obcas kouknu, ale mam cas tak na par vymen zapasu :DDD
Ted mi leti Dominik s Minotaurem... Dom vypada jak by ubehl maraton, uz po jednom setu.
Reagovat
gigin
Skladníkovi ruplo v zádoch, tož skládám, nakládám kamiony, vše rúčo, pak práca na počítači, pak mosím valit válcovat jeden kurt, večer kvarteto na druhém kurtu. Do toho myšlenky na Gulbu a Fulneka a prostě všechno sa motá, točí, celý svět...
Reagovat
Vlk-v-trave
No hlavne ten fulnek, tak to masz slusny myslenkovy zaprah :D
Reagovat
Vlk-v-trave
ale jen koutka ocka sleduji, neni cas:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist