8. den v Monte Carlu: O trofej budou bojovat Tsitsipas s Rubljovem

18. 4. 2021, 06:00
Previews 56
V rámci osmého hracího dne Rolex Monte-Carlo Masters se rozhodne o vítězích letošního ročníku. Ve finále dvouhry se o premiérovou trofej z Masters poperou Stefanos Tsitsipas s Andrejem Rubljovem. Finále čtyřhry obstarají dvojice Daniel Evans, Neal Skupski a Nikola Mektič, Mate Pavič.
NÁŠ DNEŠNÍ VÝBĚR
• Finále dvouhry •
Tsitsipas (4-Řec.) - Rubljov (6-Rus.) | Court Rainier III (14:30 SELČ)
• Finále čtyřhry •
Evans/N. Skupski (Brit.) - Mektič/Pavič (2-Chorv.) | Court Rainier III (12:00 SELČ)


• Finále dvouhry •
Stefanos Tsitsipas (5.) - Andrej Rubljov (8.) | Court Rainier III (14:30 SELČ)
Finále dvouhry letošního ročníku nabídne utkání mezi světovou pětkou Stefanosem Tsitsipasem a osmičkou Andrejem Rubljovem. Oba aktéři budou bojovat o premiérovou trofej z turnajů Masters. Ve vzájemné bilanci vede 4-2 Rubljov, který vyhrál poslední souboj nedávno v semifinále v rotterdamské hale.

Dvaadvacetiletý Tsitsipas je prvním řeckým finalistou podniků této kategorie. Na hlavní tour si o titul zahraje počtrnácté (bilance 5-8) a zaútočí na svůj první triumf od loňského února. Konkrétně na Masters v ani jednom ze dvou předchozích finále neuspěl.

O rok starší Rubljov je prvním ruským finalistou Rolex Monte-Carlo Masters v open éře. Ve finálových bojích má parádní bilanci 8-2, letos uspěl v Rotterdamu. Na Masters si finále na rozdíl od Tsitsipase zahraje poprvé.

Tsitsipas bez ohledu na dnešní výsledek v pondělním vydání žebříčku ATP zůstane na pátém místě. Rubljov má naopak jistotu, že vylepší své maximum na sedmou příčku. V případě triumfu předběhne ještě Alexandera Zvereva a bude světovou šestkou.

Tsitsipas měl papírově rozhodně lehčí cestu do finále, Rubljov se nenadřel pouze v úvodním ze čtyř zápasů. Právě to by mohlo ve finále rozhodnout, obzvláště pokud dojde do rozhodující sady. Na druhou stranu má Rubljov výhodu v tom, že si už zahrál s těžšími soupeři. Šance na vítězství jsou každopádně naprosto vyrovnané.

Tip: Rubljov ve třech setech

Aktuální forma
Tsitsipas letos i na všech pěti předchozích akcích postoupil minimálně do čtvrtfinále, nejdále se dostal do finále podniku ATP 500 v mexickém Acapulku. Při svém posledním vystoupení na Masters v Miami ve čtvrtfinále neudržel vedení proti pozdějšímu šampionovi Hubertovi Hurkaczovi.

Cesta turnajem
Na antuce letos hraje poprvé a zatím se mu skvěle daří. Nejlepší řecký tenista bez ztráty setu porazil kometu letošní sezony Aslana Karaceva i nasazeného Christiana Garína a ve čtvrtfinále mu po prohrané úvodní sadě vzdal Alejandro Davidovich. V semifinále smetl překvapení turnaje Daniela Evanse.

Historie na Rolex Monte-Carlo Masters
V Monte Carlu hraje potřetí a každou účastí vylepšuje své maximum na turnaji. V roce 2018 při svém debutu vypadl ve druhém kole a předloni v osmifinále podlehl Daniilovi Medveděvovi.

Stefanos Tsitsipas - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Acapulko (finále);  Rotterdam,  Australian Open (semifinále)
Největší úspěchy na antuce: první turnaj
Bilance: 21-5
Bilance z posledích 10 zápasů: 8-2
Bilance na antuce: 4-0
Bilance proti hráčům Top 10: 1-3 (kariérní 19-27)
Bilance ve finále Masters: 0-0 (kariérní 0-2)
Bilance ve finále: 0-1 (kariérní 5-8)
Grandslamy: Australian Open (semifinále)

Stefanos Tsitsipas - Rolex Monte-Carlo Masters
Kariérní bilance: 6-2
Nejlepší výsledek: finále (2021)
Výsledek v posledním ročníku 2019: osmifinále
Bilance ve finále: 0-0
Generálka: žádná
Cesta turnajem: volný los, Karacev (6-3 6-4), (16) Garín (6-3 6-4), Davidovich (7-5 skreč), Evans (6-2 6-1)

Aktuální forma
Rubljov má v posledních dvou letech vynikající formu, což potvrzuje i letos. Ruský mladík se i na své šesté letošní akci dostal minimálně do čtvrtfinále a už má na kontě i triumf (hala v Rotterdamu).

Cesta turnajem
V Monte Carlu postoupil do semifinále už na čtvrtém turnaji v řadě. Na úvod si snadno poradil s kvalifikantem Salvatorem Carusem, v osmifinále zdolal Roberta Bautistu, kterému oplatil nedávnou porážku, a ve čtvrtfinále ve třech setech porazil antukového krále, největšího favorita a s 11 triumfy nejúspěšnějšího hráče turnaje Rafaela Nadala. V semifinále přehrál Caspera Ruuda.

Historie na Rolex Monte-Carlo Masters
Rubljov hraje hlavní soutěž monackého Masters počtvrté a při předchozích třech startech vyhrál jediný zápas. Předloni hned v prvním kole prohrál bitvu s pozdějším šampionem Fabiem Fogninim.

Andrej Rubljov - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Rotterdam (vítěz);  Miami,  Dubaj,  Dauhá (semifinále)
Největší úspěchy na antuce: první turnaj
Bilance: 24-4
Bilance z posledních 10 zápasů: 8-2
Bilance na antuce: 4-0
Bilance proti hráčům Top 10: 2-1 (kariérní 11-18)
Bilance ve finále Masters: 0-0 (kariérní 0-0)
Bilance ve finále: 1-0 (kariérní 8-2)
Grandslamy: Australian Open (čtvrtfinále)

Andrej Rubljov - Rolex Monte-Carlo Masters
Kariérní bilance: 5-3
Nejlepší výsledek: finále (2021)
Výsledek v posledním ročníku 2019: 1. kolo
Bilance ve finále: 0-0
Generálka: žádná
Cesta turnajem: volný los, Caruso (6-3 6-2), (9) Bautista (7-6 5-7 6-3), (3) Nadal (6-2 4-6 6-2), Ruud (6-3 7-5)


• Finále čtyřhry •
/ D. Evans / N. Skupski - / N. Mektič / M. Pavič | Court Rainier III (12:00 SELČ)
Také druhý letošní podnik Masters uvidí finále mezi britským duem Daniel Evans, Neal Skupski a letos nejúspěšnějším párem Nikola Mektič, Mate Pavič. Nedávno v Miami ve dvou setech zvítězili Chorvaté.


Evans čtyřhru skoro vůbec nehraje, ale spolupráce s krajanem a deblovým specialistou Skupskim mu očividně sedí, britské duo má úspěšnost 8-1 a i na druhém turnaji došlo do finále. Britové v Monte Carlu vyhráli všechny čtyři zápasy v super tie-breaku a po cestě do finále vyřadili nasazené jedničky. Pro 30letého Evanse se bude jednat o druhé deblové finále na hlavním okruhu a další útok na premiérovou trofej. O rok starší Skupski bude hrát své 15. finále (bilance 5-9), třetí na turnajích Masters, kde ještě nikdy netriumfoval.

Cesta turnajem
1K: Gille/Vliegen (7-6 3-6 10-8)
2K: (3) Dodig/Polášek (3-6 7-6 13-11)
ČF: Klaasen/McLachlan (1-6 7-6 10-4)
SF: (1) Cabal/Farah (7-6 2-6 10-4)


Mektič s Pavičem začali spolupracovat od letošní sezony a mají skvělou bilanci 28-3, už čtyři triumfy a na všech předchozích sedmi akcích došli minimálně do čtvrtfinále. Dvaatřicetiletý Mektič bude útočit na svůj 13. titul, pátý z Masters. O pět let mladší Pavič může vybojovat svou 22. trofej, na Masters dosud triumfoval dvakrát.

Cesta turnajem
1K: volný los
2K: Behar/Escobar (6-4 1-6 6-3)
ČF: (7) Herbert/Mahut (6-3 6-1)
SF: (4) M. Granollers/Zeballos (3-6 7-5 10-4)

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

56
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
A
Reagovat
paddy
S půlkou se dá souhlasit
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A
Reagovat
Tomas_Smid_fan
už nevím, co je mobilem a co TP, ale odeslat 2x půlku zprávysmile
Reagovat
Krisboy
Tak nakonec docela jednozračný výsledek. Rubl už toho měl asi dost, hrál hodně těžkých zápasů. Cipís vyhrál naprosto zaslouženě, hrál svůj nejlepší tenis. smilesmilesmile
Reagovat
paddy
spíš na to neměl, než by měl... smile smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Na rozdil od Tsitsipase si Rublev muze rict, porazil jsem tu Nadala, dokonce i ten Evans si muze rict porazil jsem tu Djokovice...
Jako Stefan hral pekne, ale proc furt znehodnocovat jeho soupere...? Mas nejakou pifku na toho Rubleva? :)
Reagovat
paddy
Je přeceňovaný, ve 23 letech nemá žádný větší titul, to mluví samo za sebe smile

https://www.youtube.com/watch?v=QtvwttEPse0
Reagovat
Vlk-v-trave
Precenovany hrac dokazal prehrat v paradnim zapase Nadala na antuce...

Tak jo... to je fakt konec :D
Jak uz jsem ne jednou podotkl, tezko nekdy u tebe odhadnou ironii, nebo jestli to myslis vazne:D

To je fakt argumentace s tim ze ma 23. A kam si mame zaradit takoveho Medvedeva, ktery ma 25 a na antuce neumi ani poradne hrat:D
A nebo jak budes vysvetlovat takoveho Wawrinku... to by me celkem zajimalo. Ale spis kvuli tomu, co zase vytvoris za kravinu:D
Reagovat
Nola
smile o Medvedovi sa tu dva roky nazad ani nesuchlo a mal 23, dnes ma 25, 3 Masters, 1 TM, 2 finale GS, Zverev naopak ako mladik vyhral 2 Masters, TM, dnes ho tu vsetci podcenuju, tak si vyber... nikto nemoze dopredu predpovedat buducnost....taky Stan to iba potvrdzuje, nic poriadne do AO vlastne nevyhral, ani len Masters
Reagovat
paddy
Medvěd kolohnát baribal na antuce je druhá liga, on si své uhraje na hardu
Mad - Rub 5:0 smile

tady je zvykem dělat závěry z jednoho zápasu, kdy outsider porazí top hráče, který často je buď po zranění nebo má špatný den (a/nebo ten druhý naopak) atp.

např. Jyrka nad Djokem, Ros nad Nad, Mart nad Bert, Evan nad Fed, Rub nad Nad

většinou jde o výkyv, který se nepotvrdí v dalších zápasech

snad nemyslíš vážně, že Nadal bez servisu s mnoha chybami mohl být parádní zápas, max. překvapení

rozdíl mezi výbornými a ostatní hráči je, že výborní hráči mají občas špatný den a ti ostatní mají občas výborný den smile
Reagovat
Krisboy
Je pravda, že Nadal proti Rublovi rozhodně svůj den neměl, ale ne každý toho dokáže vždy využít. Rubl to využil dokonale, k ničemu ho nepustil a nedal mu šanci ve v zápase chytnout.
Reagovat
paddy
a ještě je komické, jak se tady Big3 odepisuje po jednom prohraném zápase smile
nebo se predikuje výsledek už po prvním brejku v zápase, je to přece jasné smile
Reagovat
Nola
Rublevovi zacinam fandit, po tych kydoch, co tu na neho citam.... chalan hral vecerne zapasy, prehral lepsich superov, mal menej casu na regeneraciu, dnes mi v tom zapase chybala nejaka zmena rytmu, vsetko vymeny od zakladnej ciary, snad 2 pokusy o kratas, ale inak pekny zapas
Reagovat
Vlk-v-trave
Take moc ty kydy na jeho adresu nechapu:) Me prijde ho sledovat jako mnohem zajimavejsi napad nez treba Zvereva...nebo Medveda... u Medved je to dane hlavne tim, ze na te antuce hraje priserne, nemluvne o trave.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak vlci medvědy moc nemusí, to je známésmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nolka, stala se z tebe samaritánka? Koho tu zatracují, tomu začneš fanditsmile Zajímavá taktika...
Reagovat
Nola
ty mas v hladaciku viac hracov smile na rozdiel odo mna, ja sice niektorym nefandim, ale nemam potrebu do nich sit, ako posadnuta.....uzivaj, je to asi tvoj jediny zivotny cielsmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile To sis mě s někým spletla, ne? Já tady proti Rublovi nenapsal ani slovo...
Reagovat
Vlk-v-trave
1. Stefanos Tsitsipas
2. Andrej Rublev
3. Novak Djokovic
4. Dannil Medvedev
5. Hubert Hurkacz
6. Aslan Karatsev
7. Jannik Sinner
8. Alexander Zverev

Grats Stefanovi za prvni plac.
Reagovat
Pe3k
Kde je tam místním hounem proklamovaná Big 2? smile
Reagovat
paddy
více vypovídající

1. Djokovič
2. Medvědev -205 b.
3. ?
...
Reagovat
Nola
tentokrat som uhadla vitaza v ankete :D

je mi luto Ivana z Mrazika, vyradi Rafu, aby zahucal vo finale
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to maju vsetci. Ten kto vyradi Nadala pred finále zaručene turnaj nevyhrá. S vynimkou Fognu, ten ide proti prudu samozrejme.
Reagovat
Pe3k
Protože porazit Nadala neznamená nic. Tomu dal kanára aj taký Lacko...
Reagovat
smazaný uživatel
Chceš poškrabať za uchom, keď tak doliezaš?..
Reagovat
Pe3k
Nechceš pro změnu napsat něco co dává smysl?
Reagovat
smazaný uživatel
Ty si taký miestny nezmysel :)

Takže netreba.
Reagovat
Nola
to plati iba na RG, Novak Rafu vyradil v roku 2015 v semi a turnaj ovladol....
Reagovat
Vlk-v-trave
Na turnaji hral nej. tenis.
Vitez na svem miste. Pekny vykon, nejen dnes. Doufam, ze tak bude hrat i na RG.
Reagovat
paddy
tam už bude rozhodovat hlava smile
můžeš tedy doufat v lepší zítřky
Reagovat
sojka1
a proc ja vlastne nesazim? :-))
Reagovat
Vlk-v-trave
protoze se nechces obohacovat na cizich uspesich:)
Reagovat
Nola
sme dve :D neverila som, ze Rafa vyhra MC po tej pauze, Novakovi uz vobec...
Reagovat
sojka1
Reagovat
smazaný uživatel
Stefanos pôsobí veľmi skúseným a vyhraným dojmom. Cítiť zlepšenie oproti posledným sezónam, kedy sa vo veľkých zápasoch nevyhýbal výkyvom. Dnes od prvého fiftínu veľmi kvalitný tenis a vo veku 22r je pripravený hrať o najväčšie tituly.

V tomto veku mal Nadal už 6GS, ale Federer len jeden. Stefanos by stále mohol mať veľkú kariéru.
Reagovat
paddy
vodí si ho tam jako slepého koně

no a Rublev ve 23 letech, v prvním F 1000, se může raději zaměřit pouze na 500 smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Vsak se zameril... MC vetsi kvalitu nez 500 nema.
Reagovat
smazaný uživatel
Áno, dnes je vidieť rozdiel v pridanej hodnote.

Stefanos okrem spomenutého výborne číta hru, mám pocit, že má vždy nakročené na stranu, kam bude Rublev hrať.
Reagovat
paddy
Rublev - dětské 2. podání, slabučký BH smile

v MC mu pšenka nepokvete smile

a víte proč?

protože
1000 není 500
antuka není hard
a hlavně Ústí není Praha smile

https://www.youtube.com/watch?v=YekM__wA8TY&t=68s
Reagovat
Vlk-v-trave
A jaky je rozdil mezi tim MC 1000 a Barcelonou 500.

Zadny, 500 Barcelona dokonce vypada lepe obsazena, nebot chybit tam Londero, Djokovic, Delbonis, kteri v tuto chvili spis tu kvalitu turnaje srazeji.

Masters, ktery ma toho samyho pavouka a v prvnim kole jeste nekteri nasazeni bye, jak na plno 500kach to neni zadny masters:) ale smecko na lidi, jak rikaval Franta Kocorek:)

Obecne bych ty pseudo Masters trochu proskrtal, je to jen pripitomela moda vznikla ke konci XX.stoleti.

Takze klidne nekdy to MC Rublev muze vyhrat...
Reagovat
paddy
Barcelona má 16 bye, MC 8

Chybí Djok, 2. nej antukář, který hraje na malém RG a druhý týden v řadě řekne, že se na turnaji cítí jako doma

Rublev se na antuce musí cítit jako v pasťáku smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Djok po zraneni zraje celkem slabe... to je uplne stejne, jak bys narikal, ze tam chybi fedex.

Masters by nemel mit vubec zadny bye, tak max. pri pavouku stejnem jako ma GS. Takze IW, Miami, zbytek vetsinou do poctu.
Reagovat
sojka1
bez planu B... ;-)
Reagovat
paddy
plán B je stihnout dřívější letadlo smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Plan B ma, volej na saku do tribun...aby uchlacholil soupere...
...zkus jit o jednu vetev vys:)))
Reagovat
svetova.dvojka
Začal bych takovým malým kvízem, víte která světová jednička nikdy nevyhrála žádný turnaj Masters 1000... ?
Reagovat
smazaný uživatel
Rafter, Rios, Kafelnikov?
Reagovat
svetova.dvojka
Ale jo celkem dobré tipy...
Byl to Kafelnikov smile
Reagovat
Pe3k
Doufám ve 3 sety.
Reagovat
svetova.dvojka
Finále se hraje na 3 sety ???
Reagovat
smazaný uživatel
Ty dúfaj v zlatú rybku a tri želania. Alebo radšej štyri rybár. Budeš ich potrebovať.
Reagovat
paddy
Cipísek vs. myšák Mickey (Mouse)

Pro Mickeyho asi hraje o něco lepší aktuální forma, ale Cipísek je na antuce doma stejně jako v Řáholci.

Mickey bude hrát první finále Masters, což může být klíčový faktor. Zase ta hlava u mladší generace. smile

O férovost zápasu by se měl postarat na umpiru hajný Robátko. smile

V hráčské lóži budou hráčům držet palce mj. Manka i myška Minnie. smile
Reagovat
Krisboy
Robátko na umpajru je myslím dostatečnou zárukou fair play. Horší by to bylo, kdyby ATP delegovala pana Kotrče z Velkého domu. To by se potom mohlo stát skutečně cokoliv a zápas by byl na hranici regulérnosti smile
Reagovat
Krisboy
Jestli jeden z nich nějak nezkolabuje, fyzicky nebo mentálně, bude to pěknej a vyrovnanej zápas. Rubl hraje famózně, ale přeci jenom to vidím 55:45 pro Cipíska. Ale sázet nebudu :) Možná počet gemů nebo něco, ale vítěze nee smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist