8. den v Římě: Poslední naděje Muchová nastoupí k osmifinále, Djokovič bude pokračovat v obhajobě

16. 5. 2023, 06:00
Previews 169
V rámci osmého hracího dne letošního ročníku Internazionali BNL d'Italia bude o čtvrtfinále bojovat poslední česká naděje Karolína Muchová, která nastoupí proti Paule Badosaové. Dohrát by se měly také všechny osmifinálové duely mužské dvouhry, obhájce titulu Novak Djokovič se střetne s Cameronem Norriem. Na programu už jsou i čtvrtfinále, Beatriz Haddadová Maiaová se utká s Anhelinou Kalininovou a Veronika Kuděrmetovová s Qinwen Zheng.
NÁŠ DNEŠNÍ VÝBĚR
• Češi v akci •
Muchová (ČR) - Badosaová (Šp.) | PREVIEW LS | Pietrangeli (15:00 SELČ)
• Cesta za obhajobou titulu •
Djokovič (1-Srb.) - Norrie (13-Brit.) | PREVIEW LS | Center Court (11:00 SELČ)
Šwiateková (1-Pol.) - Vekičová (21-Chorv.) | PREVIEW LS | Center Court (13:30 SELČ)
• Čtvrtfinále žen •
Kuděrmetovová (11-) - Qinwen Zheng (22-Čína) | PREVIEW LS | Pietrangeli (16:30 SELČ)
Haddadová Maiaová (12-Braz.) - Kalininová (30-Ukr.) | PREVIEW LS | Center Court (19:00 SELČ)
DALŠÍ PREVIEWS ŽENY | DALŠÍ PREVIEWS MUŽI


• Češi v akci •
Karolína Muchová (52.) - Paula Badosaová (35.) | Pietrangeli (15:00 SELČ)
Karolína Muchová bude usilovat o své teprve třetí a zároveň největší antukové čtvrtfinále v kariéře. Bývalá světová devanáctka, která při jediném předchozím startu ve Foro Italicu vypadla hned v prvním kole, změří síly s Paulou Badosaovou. Španělka tady naopak i při druhé účasti prošla mezi nejlepší šestnáctku. Jediný dosavadní souboj předloni v této fázi ve Wimbledonu vyhrála Češka.

Muchová figurovala na začátku sezony celkem hluboko ve druhé stovce pořadí, ale díky skvělé letošní formě bude v příštím vydání zpět v Top 50. Na všech osmi letošních turnajích včetně Říma zvládla úvodní zápas a už třikrát byla velmi blízko své první semifinálové účasti od Australian Open 2021. Po čtvrtfinále v Indian Wells se probojovala z kvalifikace do třetího kola v Miami. Na antuce se představila už jen v Madridu, kde nedala šanci Anett Kontaveitové a ve druhém kole ve dvou těsných setech podlehla Irině Beguové. V Římě začala těsnými dvěma sety s lucky loserem Kamillou Rachimovovou, pak odvrátila mečbol Martiny Trevisanové a ve třetím kole ve dvou setech přehrála Camilu Giorgiovou, ačkoli čelila sedmi setbolům.

Badosaová se v úvodu sezony ohromně trápila, a to hlavně kvůli neustálým zdravotním problémům. V lednu nenastoupila k semifinále v Adelaide a následně vynechala grandslamové Australian Open. Na betonech vyhrála jen šest z deseti duelů, ovšem na antukových dvorcích se zase rozjela. Včetně Říma porazila na všech čtyřech akcích alespoň dvě soupeřky a na těch třech dohraných prohrála v závěrečných kolech se zástupkyněmi Top 10: Jessicou Pegulaovou, Arynou Sabalenkovou a Marií Sakkariovou. V Římě urvala bitvu s kvalifikantkou Annou-Lenou Friedsamovou a v dalších kolech suverénně vyřadila loňskou finalistku Ons Džabúrovou i Martu Kosťukovou.

Muchová měla ve všech třech duelech potíže, po trápení proti lucky loserovi Kamille Rachimovové odvracela mečbol Martiny Trevisanové a pak likvidovala sedm setbolů Camily Giorgiové. Navíc nevypadala na konci posledního zápasu úplně fit. I proto je favoritkou Badosaová, která se sice letos trápí, ale na antuce se rozjíždí a poslední dva duely v Římě s Ons Jabeurovou a Martou Kosťukovou zvládla suverénně. Navíc letos ještě neprohrála s nikým mimo Top 50 žebříčku.

Tip na vítězku: Paula Badosaová

Karolína Muchová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Indian Wells,  Dubaj,  Auckland (ČF)
Největší úspěchy na antuce: Řím (OF)
Bilance: 19-6
Bilance z posledních 10 zápasů: 8-2
Bilance na antuce: 4-1
Bilance proti hráčkám Top 50: 11-4 (kariérní 40-34)
Grandslamy: Australian Open (2K)

Karolína Muchová - Internazionali BNL d'Italia
Kariérní bilance:
3-1
Nejlepší výsledek: osmifinále (2023)
Loňský výsledek: 1. kolo
Bilance v osmifinále: 0-0
Generálka: Madrid (2K)
Cesta turnajem: Rachimovová (6:4, 7:5), (18) Trevisanová (3:6, 6:3, 7:5), Giorgiová (7:6, 6:2)

Paula Badosaová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Adelaide 2 (SF)
Největší úspěchy na antuce: Stuttgart, Charleston (ČF)
Bilance: 16-7
Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Bilance na antuce: 10-3
Bilance proti hráčkám Top 50-100: 8-0 (kariérní 40-22)
Grandslamy: Australian Open (-)

Paula Badosaová - Internazionali BNL d'Italia
Kariérní bilance:
4-1
Nejlepší výsledek: osmifinále (2022-23)
Loňský výsledek: osmifinále
Bilance v osmifinále: 0-1
Generálka: Charleston (ČF), Stuttgart (ČF), Madrid (OF)
Cesta turnajem: Friedsamová (4:6, 6:2, 7:6), (4) Džabúrová (6:1, 6:4), (32) Kosťuková (6:4, 6:2)


• Cesta za obhajobou titulu •
Novak Djokovič (1.) - Cameron Norrie (13.) | Center Court (11:00 SELČ)
Největší favorit Novak Djokovič bude pokračovat v útoku na sedmý triumf v Římě a úspěšnou obhajobu titulu proti Cameronovi Norriemu, který v tomto dějišti až při šestém startu prošel dál než do druhého kola. Oba předchozí souboje vyhrál aktuální lídr žebříčku.

Djokovič měl nejlepší možný vstup do sezony, po triumfu na generálce v Adelaide ovládl podesáté Australian Open a 22. grandslamovým vavřínem dorovnal rekordmana Rafaela Nadala. Na následujících turnajích se ale trápil, v semifinále v Dubaji prohrál s rozjetým Daniilem Medveděvem a připsal si první nezdar v sezoně. Antukové jaro mu zatím i kvůli zranění lokte vůbec nevychází, v Monte Carlu i Banja Luce vyhrál jen jedno utkání a nestačil na Lorenza Musettiho ani pozdějšího šampiona Dušana Lajoviče. V Římě začal dvousetovou výhrou nad antukovým specialistou Tomásem Martínem Etcheverrym a pak si ve třech setech poradil s Grigorem Dimitrovem.

Norrie postoupil na všech třech úvodních turnajích ATP v aktuální sezoně do finále a v Rio de Janeiru v něm porazil Carlose Alcaraze. Po čtvrtfinále v Indian Wells se však začal trápit, více než jeden zápas nezvládl v Miami, Monte Carlu, Barceloně ani Madridu a připsal si porážky s Grégoirem Barrérem, Franciscem Cerúndolem, Lorenzem Musettim a Zhizhen Zhangem. V Římě dosáhl na svou první vítěznou sérii po dvou měsících, když bez ztráty setu přehrál Alexandreho Müllera i Mártona Fucsovicse.

Djokovič a Norrie se dosud střetli v hale na Turnaji mistrů a ještě na trávě ve Wimbledonu. Poprvé se tak potkávají na pomalejším povrchu. Srbovi se ve Foro Italicu daří, ještě nikdy tu nevypadl dříve než ve čtvrtfinále. Postupně se rozehrává do formy, až na jednu horší pasáž dominoval v předchozím kole proti Grigorovi Dimitrovovi. Norrie se v posledních týdnech trápil a poprvé od března vyhrál dva zápasy po sobě, s hráči Top 10 ovšem letos zvládl čtyři z pěti soubojů. Majitel 22 grandslamových trofejí by měl i tak potvrdit roli favorita.

Tip na vítěze: Novak Djokovič

Novak Djokovič - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Australian Open,  Adelaide 1 (T);  Dubaj (SF)
Největší úspěchy na antuce: Banja Luka (ČF)
Bilance: 19-3
Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Bilance na antuce: 4-2
Bilance proti hráčům Top 20: 5-1 (kariérní 369-138)
Grandslamy: Australian Open (T)

Novak Djokovič - Internazionali BNL d'Italia
Kariérní bilance:
66-10
Nejlepší výsledek: triumf (2008, 2011, 2014-15, 2020, 2022)
Loňský výsledek: triumf
Bilance v osmifinále: 16-0
Generálka: Monte Carlo (OF), Banja Luka (ČF)
Cesta turnajem: volný los, Etcheverry (7:6, 6:2), (26) Dimitrov (6:3, 4:6, 6:1)

Cameron Norrie - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Rio de Janeiro (T);  Buenos Aires,  Auckland (F)
Největší úspěchy na antuce: Rio de Janeiro (T); Buenos Aires (F)
Bilance: 25-8
Bilance z posledních 10 zápasů: 5-5
Bilance na antuce: 12-4
Bilance proti hráčům Top 10: 4-1 (kariérní 10-27)
Grandslamy: Australian Open (3K)

Cameron Norrie - Internazionali BNL d'Italia
Kariérní bilance:
5-3
Nejlepší výsledek: osmifinále (2023)
Loňský výsledek: 2. kolo
Bilance v osmifinále: 0-0
Generálka: Monte Carlo (1K), Barcelona (OF), Madrid (3K)
Cesta turnajem: volný los, Müller (6:2, 6:3), Fucsovics (6:2, 7:6)


Iga Šwiateková (1.) - Donna Vekičová (24.) | Center Court (13:30 SELČ)
Vítězka posledních dvou ročníků a největší favoritka Iga Šwiateková pokračuje ve Foro Italicu v útoku na hattrick. Její další překážkou bude Donna Vekičová, která bude bojovat o své teprve třetí antukové čtvrtfinále na nejvyšším okruhu a premiérovou účast mezi nejlepší osmičkou na podnicích WTA 1000. Všechny tři předchozí souboje se uskutečnily na betonech a pokaždé se radovala Polka.

Šwiateková loni na ženském tenisovém okruhu dominovala, posbírala osm titulů včetně dvou grandslamových a je suverénní světovou jedničkou. V letošním roce má skvělou bilanci 27-5, ale triumfovat zatím dokázala jen na dvou "pětistovkách" a na Australian Open vypadla už v osmifinále. Na antuce se jí tradičně daří, po úspěšné obhajobě ve stuttgartské hale se probojovala do finále také na "tisícovce" v Madridu a podlehla v něm letos fenomenální Aryně Sabalenkové. V Římě začala neskutečně, Anastasii Pavljučenkovové nepovolila jediný game a sérii 12 vyhraných her předvedla i proti Lesje Curenkové.

Vekičová měla výborný vstup do sezony. Na Australian Open si zahrála své druhé kariérní čtvrtfinále na grandslamových podnicích a po čtvrtfinálové účasti v Linci triumfovala v Monterrey. Na následujících čtyřech turnajích však slavila jen dvě výhry, ve druhém kole ve Stuttgartu prohrála bitvu s Karolínou Plíškovou a v Madridu ztroskotala hned na domácí divoké kartě Rebece Masárové. V Římě musela v obou zápasech otáčet nepříznivý vývoj, po obratu porazila Aljaksandru Sasnovičovou i Ljudmilu Samsonovovou.

Šwiateková je jasnou favoritkou na postup, po vypuknutí pandemie koronaviru na antukových dvorcích neskutečným způsobem dominuje. Vekičová zřejmě svou bilanci 11-29 s hráčkami Top 10 nevylepší, navíc na nejpomalejším povrchu prohrála všechny čtyři předchozí souboje s takto vysoko postavenými soupeřkami. Zajímavostí je, že v obou předchozích duelech se světovými jedničkami uhrála set (s Naomi Ósakaovou ve Stuttgartu 2019 i Šwiatekovou v San Diegu 2022).

Tip na vítězku: Iga Šwiateková

Iga Šwiateková - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Stuttgart,  Dauhá (T);  Madrid,  Dubaj (F);  Indian Wells (SF)
Největší úspěchy na antuce: Stuttgart (T); Madrid (F)
Bilance: 27-5
Bilance z posledních 10 zápasů: 9-1
Bilance na antuce: 11-1
Bilance proti hráčkám Top 30: 12-5 (kariérní 61-30)
Grandslamy: Australian Open (OF)

Iga Šwiateková - Internazionali BNL d'Italia
Kariérní bilance:
13-1
Nejlepší výsledek: triumf (2021-22)
Loňský výsledek: triumf
Bilance v osmifinále: 2-0
Generálka: Stuttgart (T), Madrid (F)
Cesta turnajem: volný los, Pavljučenkovová (6:0, 6:0), Curenková (6:2, 6:0)

Donna Vekičová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Monterrey (T)
Největší úspěchy na antuce: Řím (OF)
Bilance: 18-6
Bilance z posledních 10 zápasů: 6-4
Bilance na antuce: 3-2
Bilance proti hráčkám Top 10: 1-2 (kariérní 11-29)
Grandslamy: Australian Open (ČF)

Donna Vekičová - Internazionali BNL d'Italia
Kariérní bilance:
3-3
Nejlepší výsledek: osmifinále (2023)
Loňský výsledek: nehrála
Bilance v osmifinále: 0-0
Generálka: Stuttgart (2K), Madrid (2K)
Cesta turnajem: volný los, Sasnovičová (3:6, 6:3, 6:3), (16) Samsonovová (2:6, 7:6, 6:2)


• Čtvrtfinále žen •
Veronika Kuděrmetovová (12.) - Qinwen Zheng (21.) | Pietrangeli (16:30 SELČ)
Před dvěma týdny v Madridu si Veronika Kuděrmetovová zahrála své největší semifinále v kariéře a první na podnicích WTA 1000. Další má na dosah v Římě, kde v následujícím utkání vyzve Qinwen Zheng. Číňanka absolvuje své první antukové čtvrtfinále na nejvyšším okruhu a může dokázat přesně to samé, co se povedlo její soupeřce ve španělské metropoli. Jediné dosavadní střetnutí se uskutečnilo loni v semifinále v Tokiu a po bitvě vyhrála Zheng.

Zápas nemá favoritku. Kuděrmetovová hraje v posledních týdnech o něco lépe a její cesta do čtvrtfinále v Římě by mohla být považována za o něco těžší a zároveň snazší. Navíc má na antukových dvorcích lepší výsledky než soupeřka. Zheng však patří mezi největší mladé talenty a určitě může na své největší semifinále v kariéře a premiérové na nejprestižnějších akcích WTA dosáhnout.

Tip na vítězku: Veronika Kuděrmetovová

Aktuální forma
Kuděrmetovová si na začátku sezony vedla solidně, na čtyřech z pěti úvodních turnajů došla do čtvrtfinále a za nezdar mohla považovat jen porážku ve druhém kole Australian Open s Katie Volynetsovou. Od konce února se však začala trápit a prohrála pět ze šesti zápasů, přičemž do antukového jara vstoupila nezdary s Dianou Šnajderovou a Cori Gauffovou. V Madridu naopak zvládla čtyři třísetové bitvy v řadě a ve svém největším semifinále schytala výprask od Igy Šwiatekové.

Cesta turnajem
V Římě si po cestě mezi nejlepší šestnáctku poradila s Nurií Párrizasovou a krajankou Anastasií Potapovovou. V osmifinále nedala šanci Marii Bouzkové.

Historie na Internazionali BNL d'Italia
Za sebou má čtyři starty a tři z nich zakončila bez jediné výhry. Výjimkou je předloňská osmifinálová účast.

Veronika Kuděrmetovová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Madrid,  Dauhá,  Adelaide 2 (SF)
Největší úspěchy na antuce: Madrid (SF)
Bilance: 17-10
Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Bilance na antuce: 7-3
Bilance proti hráčkám Top 30: 9-5 (kariérní 36-45)
Bilance ve čtvrtfinále WTA 1000: 1-0 (kariérní 1-2)
Grandslamy: Australian Open (2K)

Veronika Kuděrmetovová - Internazionali BNL d'Italia
Kariérní bilance:
5-3
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2023)
Loňský výsledek: 1. kolo
Bilance ve čtvrtfinále: 0-0
Generálka: Charleston (2K), Stuttgart (1K), Madrid (SF)
Cesta turnajem: volný los, Párrizasová (7:5, 6:2), (23) Potapovová (7:5, 3:6, 6:1), (27) Bouzková (6:2, 6:2)

Aktuální forma
Zheng má za sebou životní sezonu, během níž raketově stoupala žebříčkem a pokořila několik kariérních milníků. V té probíhající ale tak úspěšná není a jediné předchozí čtvrtfinále uhrála v únoru v Abú Zabí, kde v semifinále podlehla Ljudmile Samsonovové. Přípravu na French Open odstartovala ve Stuttgartu a ani v Madridu neporazila více než jednu soupeřku, nad její síly byly Iga Šwiateková a Jekatěrina Alexandrovová.

Cesta turnajem
V italské metropoli dokonale využila příznivého losu a selhání nasazených. Komplikace ovšem musela řešit proti Alizé Cornetové, Anně Bondárové i krajance Xiyu Wang.

Historie na Internazionali BNL d'Italia
Debut.

Qinwen Zheng - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Abú Zabí (SF)
Největší úspěchy na antuce: Řím (ČF)
Bilance: 16-8
Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Bilance na antuce: 5-2
Bilance proti hráčkám Top 20: 4-5 (kariérní 10-11)
Bilance ve čtvrtfinále WTA 1000: 0-0 (kariérní 0-1)
Grandslamy: Australian Open (2K)

Qinwen Zheng - Internazionali BNL d'Italia
Kariérní bilance:
3-0
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2023)
Loňský výsledek: nehrála
Bilance ve čtvrtfinále: 0-0
Generálka: Stuttgart (2K), Madrid (3K)
Cesta turnajem: volný los, Cornetová (6:3, 7:6), Bondárová (7:6, 6:4), Xiyu Wang (6:4, 3:6, 6:1)


Beatriz Haddadová Maiaová (15.) - Anhelina Kalininová (47.) | Center Court (19:00 SELČ)
Beatriz Haddadová Maiaová nastoupí ke svému největšímu antukovému čtvrtfinále v kariéře. Její soupeřkou bude Anhelina Kalininová, která bude usilovat o své největší kariérní semifinále a první letošní účast mezi nejlepším kvartetem. Aktérky mají za sebou tři souboje, loni v Miami se potkaly po osmi letech a Kalininová poprvé potřebovala tři sety.

Haddadová Maiaová ani Kalininová nedorazily do Říma v nejlepší formě a obě prošly mezi nejlepší osmičku po celkem suverénních výhrách. Šance na postup jsou tak vyrovnané. Jen velmi mírnou kurzovou favoritkou je Brazilka, která našla během loňského antukového jara životní formu a může být tentokrát pro Ukrajinku mnohem těžší soupeřkou. Kalininová vyhrála jen první ze svých sedmi čtvrtfinále na této úrovni, Haddadová Maiaová má stejnou bilanci 1-6 z posledních sedmi.

Tip na vítězku: Beatriz Haddadová Maiaová

Aktuální forma
Haddadová Maiaová si na třech ze čtyř úvodních turnajů zahrála alespoň čtvrtfinále, ale na další účast mezi nejlepší osmičkou a zároveň vítěznou sérii čekala přes dva měsíce až do startu antukového jara. Ve Stuttgartu jí ovšem vzdaly Martina Trevisanová i Jelena Rybakinová a ve čtvrtfinále schytala výprask od Ons Džabúrové. V Madridu se pak loučila hned na úvod po porážce s tehdy 15letou Mirrou Andrejevovou.

Cesta turnajem
V Římě se prezentuje nejlepší formou od úvodních dvou měsíců sezony. Bez ztráty setu přehrála Elenu-Gabrielu Ruseovou, Magdu Linetteovou i Camilu Osoriovou.

Historie na Internazionali BNL d'Italia
Debut.

Beatriz Haddadová Maiaová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Abú Zabí (SF)
Největší úspěchy na antuce: Stuttgart (ČF)
Bilance: 17-10
Bilance z posledních 10 zápasů: 6-4
Bilance na antuce: 5-2
Bilance proti hráčkám Top 50: 12-5 (kariérní 34-38)
Bilance ve čtvrtfinále WTA 1000: 0-0 (kariérní 1-0)
Grandslamy: Australian Open (1K)

Beatriz Haddadová Maiaová - Internazionali BNL d'Italia
Kariérní bilance:
3-0
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2023)
Loňský výsledek: nehrála
Bilance ve čtvrtfinále: 0-0
Generálka: Stuttgart (ČF), Madrid (2K)
Cesta turnajem: volný los, Ruseová (6:2, 6:3), (17) Linetteová (7:5, 6:4), Osoriová (6:3, 6:3)

Aktuální forma
Kalininová stále čeká na první letošní semifinálovou účast, čtvrtfinále si v předchozím průběhu této sezony zahrála jen v lednu v Hobartu. Letos střídá lepší a horší výsledky a do Říma přijela se sérií čtyř porážek a zápasovou bilancí 10-10. V průběhu antukového jara neuhrála set s Annou Kalinskou v Charlestonu ani Majar Šarífovou v Madridu.

Cesta turnajem
Ve Foro Italicu se však zase zvedla. Nejprve nepovolila set Anně Blinkovové ani Sofii Keninové, přemožitelce Aryny Sabalenkové, a pak po obratu přehrála bývalou finalistku Madison Keysovou.

Historie na Internazionali BNL d'Italia
V minulosti se v tomto dějišti představila pouze loni a nenastoupila k utkání druhého kola.

Anhelina Kalininová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Hobart (ČF)
Největší úspěchy na antuce: Řím (ČF)
Bilance: 13-10
Bilance z posledních 10 zápasů: 5-5
Bilance na antuce: 3-2
Bilance proti hráčkám Top 20: 2-2 (kariérní 6-13)
Bilance ve čtvrtfinále WTA 1000: 0-0 (kariérní 0-1)
Grandslamy: Australian Open (3K)

Anhelina Kalininová - Internazionali BNL d'Italia
Kariérní bilance:
4-0
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2023)
Loňský výsledek: 2. kolo
Bilance ve čtvrtfinále: 0-0
Generálka: Charleston (1K), Madrid (2K)
Cesta turnajem: volný los, Blinkovová (6:2, 6:2), Keninová (6:4, 6:2), (19) Keysová (2:6, 6:2, 6:4)

INTERNAZIONALI BNL D'ITALIA 2023 - PROGRAM 8. HRACÍHO DNE
• CENTER COURT • (od 11:00 SELČ)
1. Djokovič (1-Srb.) - Norrie (13-Brit.)
2. Tsitsipas (5-Řec.) - Sonego (It.) 6:3 / dohrávka
3. Šwiateková (1-Pol.) - Vekičová (21-Chorv.) / nejdříve ve 13:30 SELČ
4. F. Cerúndolo (24-Arg.) - Sinner (8-It.)
5. Haddadová Maiaová (12-Braz.) - Kalininová (30-Ukr.) / nejdříve v 19:00 SELČ
6. Tsitsipas (5-Řec.), NEBO Sonego (It.) - Musetti (18-It.), NEBO Tiafoe (12-USA) / nejdříve ve 20:30 SELČ
• GRAND STAND ARENA • (od 11:00 SELČ)
1. Popyrin (Austr.) - Rune (7-Dán.)
2. Musetti (18-It.) - Tiafoe (12-USA) 5:7, 6:4, 2:1 / dohrávka, nejdříve ve 12:30 SELČ
3. Ruud (4-Nor.) - Djere (Srb.)
4. Rubljov (6-) - Hanfmann (Něm.)
5. Wolf (USA), NEBO Zverev (19-Něm.) - Medveděv (3-)
6. Čorič (15-Chorv.) - Marozsán (Maď.) / nejdříve v 19:00 SELČ
• PIETRANGELI • (od 11:00 SELČ)
4. Muchová (ČR) - Badosaová (Šp.) / nejdříve v 15:00 SELČ
• COURT 1 • (od 13:00 SELČ)
1. Linetteová/Vondroušová (Pol./ČR) - L. Kičenoková/Ostapenková (2-Ukr./Lot.)
Kompletní program
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

169
Přidat komentář
hanz
Pápá vychcanďůro Májo.smile
Reagovat
tommr
semifinále Kudermetova vs Kalinina bude asi hodně vyhecovaný ...
Reagovat
Fransoas
Potěšila mi Kalinina,která v dramatickém závěru přehrála uřvanou Brazilku. Gratulace pro Ukrajinku.
Reagovat
Dobry-den
Skvělá podívaná, dramatický zápas, ale samozřejmě to musí zase překazit déšť. smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Řím 1000ka na 2týdny to je prostě k smíchu nebo k pláči, asi spíš k vzteku. Všichni s ambicemi na RG jsou už fčudu.smile
Reagovat
Liverpool22
smile má v Římě i zítra - až od čtvrtka jsou hlášeny jen přeháňky, ale taky už smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak už jen zasadit bazalku a konečně ta oraniště poslouží svému účelu.smilesmilesmile
Reagovat
turista
Ano. Ale titul z tohoto oraniště má svoji váhu.
Reagovat
com
prohravala 4:0, pak si nasledne vzala nekolik MTO a jako zazrakem ozila smile Jen at tahne, takovou ve Strasburku nepotrebujeme smile
Reagovat
tommr
když ale dojde v Římě daleko tak se třeba ze Strasbourgu ještě odhlásí ...
Reagovat
com
no prave sem myslel, ze skrecne a tak ze si da aspon tejden pred FO pauzu.. smile
Ale tvuj odhad taky beru smilesmile
Reagovat
Liverpool22
Mája slušný obrat z 0:4 a 2:5 na 7:6 + taky slušná taktika s MTO smile
Reagovat
com
ono ji nestaci, ze byla suspendovana za doping.. Jeste je k tomu navic pekne vychcana smile
Reagovat
bIbec
Holky šetří formu na RG.
Reagovat
bIbec
A borci taky
Reagovat
frenkie57
Ještě takový lehký off topic - všimli jste si, že Čičak neumí říci "ch" Celý zápas říkala Muhová. Asi ho Chorvaté nemají v abecedě.smile
Reagovat
Otmar
Téměř 3 hodiny zajímavého tenisu. Badosa hrála vyrovnanou hru, bez experimentů a větších chyb. Muška je mistryní absurdit...několik skvělých míčů, kdy laik žasne a odborník se diví. A vzápětí takové čudly, že ti dva si jenom vymění názor. Stejně ji budu fandit!
Reagovat
hanz
Naprostý souhlas, já se na její hru dívat nemůžu, max. z highlightu, protože to, co občas dokáže vymyslet, nebo provést, je naprosté šílenství. Vyhraný míček do sítě, autu apod. To jsou mi milejší outy z pořádných pecek než z vyložených pozic.
Reagovat
Otmar
Já to takhle měl s Qitovou, přímo se dívat nešlo, když jsem znal výsledek, bylo to o málo lepší!!
Reagovat
IngStavinoha
jj, jedno finále tisícovky naživo - a člověk aby pak nejmíň čtrnáct dní duševně rehabilitoval v Quitu... ;-)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A kdo před časem trénoval Mušku?smilesmile
Reagovat
tommr
ten kdo teď kazí hru Lindě Noskový ... smile
Reagovat
hanz
No nic, Řím skončil, kdo je z Češek na programu v dalším týdnu?
Reagovat
zfloyd
no jo i Arynka už vypadla
Reagovat
tommr
ještě hraje debla Marie Bouzková. Ale je dost pravděpodobný že zítra taky skončí ...
Reagovat
hanz
Debl mi vůbec nic neříká, max. na OH, jinak to nesleduji.
Reagovat
Mony
125ka v Paříži tě nezajima? Noska musela preradit na vyšší stupeň, jak ji teklo do bot, tak by to tam už mohlo být zajimave
Reagovat
hanz
Koukám jen na turnaje vyšší.
Reagovat
tommr
zítra hraje se Sebov což bude určitě hodně zajímavej zápas. Snad se Lindě povede odveta za vyřazení na AO ...
Reagovat
com
Kájísek prece smilesmile Vyhraje Strasburk a pak FO smile
Reagovat
Liverpool22
Kája Štrasburk s tím souhlas, ale RG vyhraje Bára a konečně bude plnohodnotná členka BIG 4 smilesmile
Reagovat
tommr
snad se tam konečně objeví i Katka Siniaková ...
Reagovat
A211
K.M má určitě nato být ještě více nahoře ale prostě kondice, člověk neví jaké má zdravotní problémy.Ale její tenis je že má i dost fandů a diváků.
Reagovat
Liverpool22
Ano - Muška má divácky hodně atraktivní styl alá Brazílie - hodně parádiček - hezky se na to koukásmile
Reagovat
hanz
To ano, sice chyb jak máku, ale proč ne, když jí to stačí. smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Kdyby nehrála ty po... bh čopy, který buď vyhodí nebo jima naleje soupeřce, tak ať si hraje co chcesmile
Reagovat
zfloyd
i když prohrála tak u mě má pochvalu , bojovala , hrála kreativně , soupeřka byla prostě hodně zdatná smilesmile
Reagovat
elsky
smile
Reagovat
Liverpool22
smilesmile
Reagovat
frenkie57
Naprosto skvělý zápas, výborné okamžiky na obou stranách, zápas rozhodla lepší fyz, kondice Pauly a z toho vyplývající úderová jistota. Ale Muška určitě nezklamala.
Reagovat
Marie9
smile
Reagovat
elsky
smile
Reagovat
Liverpool22
smile souhlas. BIG zápas a Muška určitě nezklamalasmile
Reagovat
hanz
Zklamala, měla rozjetej první set a nic z toho.
Reagovat
hanz
Moucha ukázala, proč NIKDY nezíská žádný titul - parádičky nadevše jí zase po.... zápas.smilesmilesmile
Reagovat
EllNino
naštěstí titul už získala, takže v pohodě :))
Reagovat
hanz
Myslím další a cennější než ten soulský.
Reagovat
Liverpool22
Cítím to přesně opačně. Muška dnes potvrdila, že má obrovský potenciál - měla tam opět geniální věci. smile Takže Mušce stále věřím, že díru do tenisového světa ještě udělá - je potřeba vyladit drobné nuance + se vše musí sejít smile
Reagovat
hanz
Díru neudělá, několik možností už zdatně pohnojila svými parádičkami, které jí projely zápas (namísto pořádného bouchnutí do míče). Na nějaké extra titul nemá výkonnost ani zdraví, tenistka pro dvě kole a pápá lálá.
Reagovat
Liverpool22
smile nesouhlasím - čas ukáže smile
Reagovat
frenkie57
Přesně tak, chce to ještě trochu poladit fyzičku a vyvarovat se zranění a ono to půjde. Na její tenis se vždycky rád kouknu, protože je tak pestrý a kreativní, i když to občas nedopadne.
Reagovat
Liverpool22
smile smile smile
Reagovat
frenkie57
a je po zápase.smile
Reagovat
Liverpool22
smile
Reagovat
dadaft
tak jo, je to pryč ,,,,,,,,,,,,,,,,, ale opravdu parádní zápas smile
Reagovat
Liverpool22
smile souhlas smile
Reagovat
tommr
tak to už je asi konec ... smile
Reagovat
Liverpool22
3. set už Muška nedává smile
Reagovat
com
no po trech hodinach uz by bylo na case smile Aby ten zaprah do FO stihla Muchova vydejchat smilesmile
Reagovat
dadaft
hm, Kája má dost, tohle bude těžké ,,,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
elsky
Bohužel Badosa nepomáhá smile
Reagovat
frenkie57
Takřka nechybuje, je to těžký.
Reagovat
EllNino
Ve tretim se nepovedl ani jeden
Reagovat
tommr
já myslím že je hraje z nouze. Na delší výměny už asi nemá síly ...
Reagovat
frenkie57
Ten BB Badosy, to byl kritický moment celého zápasu. naštěstí to Muška ustála.
Reagovat
dadaft
důležité, že se drží na dostřel
Reagovat
Liverpool22
smile přesně taksmile
Reagovat
Otmar
Alespoň tak. Zdá se mi, že Muška má zdravotní hendikep, balóny z bekhendu vůbec neletí, jako by se do nich nemohla opřít, hraje buďto spodem nebo kopec, hodně kraťas, z forhendu jen občas něco. Bojím se aby 3. set nebyl splachovák. Jinak souhlas, zítra bude zle!!
Reagovat
frenkie57
to s těmi dropšoty už přehání, úplně zbytečně lacině ztracené podání.
Reagovat
Mony
Škoda, po vybraném setu by se měl 1.game vyhrat
Reagovat
Dobry-den
Muška má sice set, ale jak už hraje ty dropšoty skoro každou výměnu, tak je jasné, že jí rychle docházejí síly.
Reagovat
frenkie57
Anebo s nimi chce vyčerpat Paulu.
Reagovat
hanz
Moušiny kekly přinesly Badose brejk... tohle vymyslet je kumšt, to radějc naprat silou do sítě... HNUS
Reagovat
dadaft
tohle mohlo být finále ,,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
com
I kdyz Muchova vyhraje, tak zitra bude mrtva smile
Reagovat
zfloyd
ani jsem nedutal , zdá se , že Muška objevila kraťasy , nikdy jich tolik nehrála smile
Reagovat
Liverpool22
v TB zahrála geniálně smile a zaslouženě srovnala smile Tenhle zápas si drama zaslouží smile
Reagovat
Mony
Jsem hodně rád za ten 3.set. Teď to asi bude i o kondici.Hodne náročný zápas. Zdá se mi Badosa že už toho má taky dost při těch dobíhání u kraťasu
Reagovat
Jon61
Ona měla vždycky problémy s kondicí, dost zápasu skrečovala.
Reagovat
Mony
Většinou kvůli slunci, že ji bylo nevolno..tohle je něco jineho
Reagovat
Liverpool22
Ano - to je jeden faktor a pak nezvládá klíčové momenty v zápasech. Hodně Pavlíně uškodil mediální tlak - podobný příběh jako Coco Gauff či E. Bouchard - média vytvoří bublinu, že musí vyhrávat GS, ale realita je pak jiná.....
Reagovat
frenkie57
nevěřím, ale budu doufat.smile
Reagovat
Liverpool22
je to doma 7:6 smile a jde se do 3. setu smilesmile
Reagovat
Marie9
Zkusíme zafanditsmilesmilesmile poooojď Muško!
Reagovat
Liverpool22
smilesmilesmile
Reagovat
frenkie57
Za ten TB Mušce posílám velkou pusu.smile
Reagovat
Liverpool22
smilesmilesmile
Reagovat
frenkie57
Ještě, že jsem víc doufal, než nevěřil.smile
Reagovat
frenkie57
o jedenáctou hru naprosto super, ale bohužel to nedopadlo. Jestli Muška nedá servis, tak konec.
Reagovat
tommr
tenhle zápas by si zasloužil třetí set, ale jsem si bohužel jistej že teď Muška příjde o servis ...
Reagovat
Dobry-den
Jenom to ne. Zápas by trval dost přes 3 hodiny, zítra čtvrtfinále...
Tohle je pro Mušku neprůchozí.
Reagovat
Liverpool22
Je to přetahovaná o každý míček - parádní zápas smile Uvidíme zda to půjde do 3.setu
Reagovat
frenkie57
tenhle zápas by si to zasloužil.
Reagovat
Liverpool22
smile
Reagovat
elsky
Teprve jsem dorazil, ale tohle není ta Karolína ze zápasu s Giorgi. Kazí moc..
Reagovat
Mony
Trochu odolnější souperka, ne?
Reagovat
elsky
Asi, přinejmenším v druhém setu. A asi ten dojem dělá taky pomalejší antuka..
Reagovat
hanz
Proč to naši zákonitě podělají, když získají brejk?
Reagovat
frenkie57
Nějak nevěřím, že 2.set zdárně dopodává.
Reagovat
zfloyd
a právem
Reagovat
tommr
jj dvě hrubý chyby a je vymalováno ... smile
Reagovat
frenkie57
A měl jsem , bohužel, pravdu.smile
Reagovat
Liverpool22
výborně lobuje smile a 5:3 smilesmile
Reagovat
frenkie57
má neuvěřitelnou spotřebu BB.smile
Reagovat
Mony
Ufffsmile
Ale je to strašný rozdíl, jak ty holky hrají při nevyhodach a výhodách!
Že je ty psychologové nenaučí aby jsi vsugerovali při výhodě že je to nevýhoda
Reagovat
tommr
a zase zakončuje přímo na soupeřku i když má celej kurt odkrytej. Tentokrát jí ale Badosa naštěstí nedokázala prohodit ...
Reagovat
Jon61
Karolína není schopna potvrzovat brejky. smile
Reagovat
Liverpool22
Na druhou stranu je třeba vidět, že se hraje na pomalé antuce
Reagovat
Jon61
Je to jako oraniště.
Reagovat
frenkie57
Konečně jeden potvrdila.
Reagovat
Liverpool22
smilesmilesmile
Reagovat
frenkie57
Tak hned brejk na úvod. Teď ještě potvrdit, což bude těžké, Mušce moc nechodí 1 podání.
Reagovat
Liverpool22
2:0 snad to Muška ještě obrátí smile
Reagovat
tommr
brejk hladce potvrzenej ale stejně si myslím že druhej set dopadne stejně jako ten první a Muška náskok neudrží ...
Reagovat
Liverpool22
nesejčkuj a drž palce smile buď pozitivní smile
Reagovat
tommr
jsem realista. Náskok už je fuč ... smile
Reagovat
Liverpool22
a zase brejk a 3:2 furt je to hratelný smilesmilesmile
Reagovat
frenkie57
Teď je to takový festival ztracených podání z obou stran. Uvidíme, jestli Muška potvrdí brejk.
Reagovat
Liverpool22
tak pokračujeme ve ztrátách podání 3:3 smile
Reagovat
frenkie57
Ach josmile
Reagovat
aape
co ta Flipkens na lavičce, Karolínu trénuje nebo spolu chodí?
Reagovat
Dobry-den
Asi to má podobně jak Petra s Vaňkem.
Reagovat
com
smile Muchova je lesba jo?
Reagovat
Marie9
Ve Wimbledonu 2022 ukončila kariéru ve dvouhře a rozhodla se pokračovat jako deblová specialistka.[5] V březnu 2023 se stala členkou trenérského týmu Karolíny Muchové.[6]- zdroj: Wiki
Reagovat
Marie9
Pokud by se měli vybírat tenistky s nejpestřejší hrou, Karolína Muchová i Kirsten Flipkensová by se řadily mezi absolutní špičku. Není tedy náhoda, že sedmatřicetiletá Belgičanka pomáhá o jedenáct let mladší Češce na vybraných turnajích jako sparing partnerka a také mentorka. Zdroj: Tenisový svět.
Reagovat
Marie9
Tu hrubku jsem okopírovalasmilesmile
Reagovat
Jon61
To je tam obvyklé. Chtěl jsem je upozornit na chybu v tomto sdělení:
Nemáte účet? Registrujte si ho.
Zapoměli jste heslo?

Zřejmě zapomněli pravopis a nikdo si to dlouhou opravdu dlouhou dobu nevšiml. smile
Reagovat
Marie9
smile
Reagovat
IngStavinoha
čeština je pro zaostalé putinovské socky, moderní kosmopolitní eusaholátko tento pralesní dialekt vůbec neřeší
Reagovat
Otmar
Prohrát jistě lze, ale když je to blbě a zbytečně, tak to mrzí dvojnásob. Alespoň mě určitě!
Reagovat
Tomas_Smid_fan
ty BH čopy jí už prohrály tolik zápasů, přesto je hraje pořád. Jestli tohle tým nevidí...smile Teď to byly dva popslední míče, kterými prohrála set.
Reagovat
frenkie57
to bude mít teď těžký, Badosa je dost v laufu, hraje fakt dobře a Muška dost chybuje. Ale beznadějný to určitě není.
Reagovat
com
Vypada to, ze asi po roce Badosa konecne vyhraje 4 zapasy za sebou smilesmile
Reagovat
tommr
první set ze 4:2 na 4:6 ... smile
Muška nemá sílu aby prolomila houževnatou obranu soupeřky ...
Reagovat
Liverpool22
tohle se nemělo stát. smile smile
Reagovat
dadaft
smile
Reagovat
Dobry-den
Paulu asi neupinká, tak hlavně to nějak důstojně dohrát a nezrakvit se.
Reagovat
Liverpool22
ze 4:2 je to 4:6 smilesmile
Reagovat
Dobry-den
Každý její zápas tady v Římě je divočina. Už to 4. kolo je vzhledem k (ne)formě úspěch.
Reagovat
aape
co tam ta Muchová dělá? chvíli hraje skvěle a pak ani nepřestřelí síť. Nemá zas něco s rukou?
Reagovat
Liverpool22
Muška má záblesky geniality, ale pak jak se tady píše - přijde deka a netrefí cca 5minut kurt
Reagovat
tommr
Karolína začíná uvadat ...
Reagovat
frenkie57
Paula získala tři gemy v řadě a zdá se být na koni, Muška je trošičku pod dekou.
Reagovat
dadaft
zatím vysoká kvalita smile
Reagovat
Liverpool22
smile ale bohužel 4:4 smile
Reagovat
dadaft
jenom to napíšu a Kája začne trucovat ,,,,,,,,,,,, smile
Reagovat
zfloyd
už jsem byl na ní zase sprostej , soupeřka se krčí v koutě a ona zahraje smeč přímo na ní , bože
Reagovat
aape
to jo, to byla škoda, stačilo zahrát cokoli jinýho než tohle..
Reagovat
tommr
Karolína potvrdila brejk i když přišla o náskok 40:0 a musela odvracet brejkbol ... smile
Reagovat
Liverpool22
super vedeme 4:2 smilesmilesmile jinak zatím parádní zápas
Reagovat
vavrinec
Viděl jste někdo jak hrála Iga s Donnou? Hrála Iga tak špatně nebo Donna tak dobře? Nebo obě příšerně? smile
Reagovat
zfloyd
obě hrály slušně , ale Iga byla mnohem efektivnější v proměňování brejbolů , myslím , že Iga 3/3 a soupeřka snad 1/8
Reagovat
Liverpool22
smile Donna se snažila, ale právě proměňování brejkbolů jí sráželo.
Reagovat
tommr
škoda těch neproměněných brejkbolů v úvodu zápasu. Místo 1:2 to mohlo být 3:0 ... smile
Reagovat
zfloyd
a už je tam , Gibert nestíhá
Reagovat
com
to bude asi tou svadbou a libankama, mela toho ted holka moc smilesmile
Reagovat
dadaft
tohle bude MAZEC !!!
Reagovat
zfloyd
Iga je neskutečná 3x měla brejkbol a třikrát ho proměnila , kdo to má ?
Vekič 5x a 1 proměněný
Reagovat
tommr
a Muška měla 3 a žádnej neproměnila i když ten třetí byla stoprocentní šance ... smile
Reagovat
com
za to Muchova brjkbol sem, brejbol tam a akorat prohraje smile
Reagovat
zfloyd
ona se pomalu rozjíždí
Reagovat
zfloyd
Badosa se vdala ?
píšou "Paula Badosa Gibert"
nebo se tak jmenovala vždycky ?
Reagovat
IngStavinoha
Spíš Gisbert mi něco říká - ale to už je poměrně starý kozel. smile

https://www.youtube.com/watch?v=nQVl_ECCfMQ
Reagovat
vavrinec
Tak se jmenuje od narození. Badosa je po otci, Gibert po matce.
Reagovat
com
Paula Bodosa Gilbert uz pisou pekne dlouho, ty ses teda blesk smilesmile
Reagovat
zfloyd
asi nejsem tak bystrý smile
Reagovat
zfloyd
ve třetím setu nakonec vyhrála , ale jen tak tak
smilesmile
Reagovat
tommr
nechápu proč se zápas Karolíny hraje až jako čtvrtej v pořadí. Tou dobou už bude zřejmě zase pršet takže reálně hrozí že se neodehraje ani dneska ... smile
Reagovat
lenka258
Zajímavý set v Paříži. Andreeva hraje s Mandlik a Mandlik vedla 4:0 a teď to dotáhla Andreeva Mira na 5:4.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist