9 finále, 9 výher. Djokovič v Melbourne přehrál Medveděva a slaví 18. grandslamový titul

21. 2. 2021, 10:00
Aktuality 563
AUSTRALIAN OPEN - 33letý Srb Novak Djokovič vyhrál i své 9. finále na Australian Open. Dnes v něm přehrál nečekaně snadno 3-0 na sety rozjetého Daniila Medveděva, Melbourne ovládl třetí rok po sobě a získal 18. grandslamový titul. Naopak Rus na grandslamu prohrál i své druhé finále.
Profily hráčů
Novak Djokovič (© AFP)

Novak Djokovič si před devíti dny v průběhu třetího kola proti Tayloru Fritzovi poranil břišní sval a po vyhrané pětisetové bitvě se obával, že bude natržený. Druhý den netrénoval, ale v turnaji pokračoval, postupně rozjel svou mašinu a už podeváté v kariéře a třetí rok po sobě na Australian Open nenašel přemožitele.

V dnešním finále 33letý Srb předvedl velmi dobrý výkon proti ve formě hrajícímu Daniilu Medveděvovi. S Rusem, který neprohrál 20 zápasů v řadě a s hráči Top 10 vyhrál dvanáctkrát po sobě, si po malém zaváhání v úvodní sadě poradil jednoznačně 7-5 6-2 6-2.

Djokovič v prvním setu promarnil vedení 3-0, za stavu 6-5 ale podruhé sebral soupeři servis a třetím setbolem rozhodl. Do druhé sady Djokovič vstoupil ztraceným podáním, ale poté dovolil soupeři získat už jen jeden game. Rozhodující set měl od začátku jasný průběh, Djokovič zápas ukončil prvním mečbolem při Medveděvově podání.

"Musím poděkovat svému týmu, především Ulimu," začal svou děkovnou řeč s trofejí v ruce Djokovič směrem ke svému fyzioterapeutovi, kterým je Ulises Badio. "Bylo to tady pro mě jako na horské dráze, ale děkuju Uli, jak ses mi tu věnoval. Děkuju všem za energii, kterou mi v průběhu těch dvou týdnů dodávali," dodal vděčný Djokovič, který upravil vzájemnou bilanci s Medveděvem na 5-3

"Škoda, že jsem ten zápas neudělal delší a zábavnější, ale dnes jsem na to prostě neměl," uznal Medveděv.



Djokovič tak opět potvrdil pravidlo, že když na grandslamu v Melbourne Parku projde přes čtvrtfinále, nedokáže ho už nikdo zastavit. Na Australian Open navázal na triumfy z let 2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2019, 2020.

Ve svém 28. grandslamovém finále Djokovič získal 18. titul a přiblížil se rekordmanům Rogeru Federerovi a Rafaelu Nadalovi, kteří mají na kontě ještě o dvě grandslamové trofeje více. V celkově 117. finále získal 82. titul.

"Mám trochu smíšené pocity z toho, co se v posledních týdnech stalo. Ale když bych to nakonec měl podtrhnout a sečíst, tak to byl velmi úspěšný turnaj," uvedl Djokovič během slavnostního ceremioniálu.



Pětadvacetiletý Medveděv, který se letos na Australian Open dostal poprvé dál než do osmifinále, ve finále grandslamu neuspěl ani na druhý pokus. Na US Open 2019 v něm padl po pětisetové bitvě s Rafaelem Nadalem. Celkovou bilanci ve finálových duelech má 9-7.

Djokovič už v průběhu turnaje získal jistotu, že překoná Federerův rekord v počtu týdnů na postu světové jedničky.

Medveděvovi se nepovedlo stát se teprve třetím ruským vítězem grandslamu a prvním od roku 2005, kdy Marat Safin triumfoval právě v Melbourne. Přesto se v pondělí posune poprvé na post světové trojky před Rakušana Dominica Thiema a těsně za Nadala.

"Po prohraném finále grandslamu se nemluví snadno. Gratuluju Novakovi, devět titulů na Australian Open a osmnáct na grandslamu je fantastický výsledek," řekl Medveděv, jenž má se svým přemožitelem kamarádský vztah. 

"Trénovali jsme spolu už v době, když jsem byl v žebříčku na 500. místě a už tehdy byl pro mě velkým vzorem. Neustále se mě na něco ptal a bavil se se mnou jako s kamarádem. V té době jsem se trochu styděl, ale teď jsem za ty zkušenosti moc rád," řekl Medveděv.

• AUSTRALIAN OPEN 2021 •
Austrálie / Melbourne, tv. povrch, 80.000.000 australských dolarů
nedělní výsledky (21. 02. 2021)
• Dvouhra mužů - finále •
Djokovič (1-Srb.) - Medveděv (4-Rus.) 7-5 6-2 6-2
• Čtyřhra mužů - finále •
Dodig/Polášek (9-Chorv./SR) - Ram/Salisbury (5-USA/Brit.) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

563
Přidat komentář
Kozoroh
https://i.gifer.com/3O7TK.gif
Reagovat
brixner
Srbe, dneska sem byl kvůli tobě hóóódně aktivní, takže doufam, že RG a Wimbl necháš Rogerovi, dík za pochopení..smile
+++++++++++++++++++++++++
Lidi, já už chci domu, jebe mi tady z toho...Chybí mi Čenda, sousedky, náš vzduch, pár fakanů v baráku, co mě uctivě zdravěj, páč věděj, že bych je proplesk a fotrové s tim nic neudělaj, páč všichni mi dluží, chybí mi naši Vietkongové(vona je prej zase v těhu, ten její vět píchá jak nemocná vosasmile), dneska sem si po hodně dlouhý době líz chlastu(malá vodečka, fakt mini kalíšek), Marco se, chudák, rozvádí, sice je to teprve po čtvrtý, ale politoval sem ho a tedy i mohutně to zapil, za což mi udělal na pánvi nudle s rybou a já mu italsky ne a ne říct, že se to nedalo žrát...Tomudle někdo říká romantika? Dyť já tu trpim! Nevíte někdo, jestli se musí na hranicích zase dělat ty zcurvený testy? Já se dojčlandu prostě vyhnout nemůžu...smile
Reagovat
FulnekUltras
ber to radšej cez rakúsy a taliansko - sice je to delší a dražší, ale o to hezčí cesta - když už sténak vyhazujem za hentie rešpicijátory a všeličo iné ... ;-) smile

https://www.youtube.com/watch?v=G60TehxUOdg
Reagovat
brixner
Vůbec to nechápu...No, jedeme komory, já, jako dycky, sem plně soustředěnej, jenže furt mi něco řikalo, že bych měl i já napsat ňákou tu ódičku na Srbovo vejkon, byl sem štěstim bez sebe jako dycky, když vyhraje...no, jenže vono to ňák neska drclo, zdymadla se vobčas lehce poserou a pak loďka sem tam někam narazí a zrovínka, když sem na to nebyl připravenej, což se mi často nestává, protože já, když už něco někam písnu, muší to bejt inteligentní příspěvek a ne žádnej bezhlavej vejkřik, žáno. Ale neska to házelo fakt docela dost a teďkomc koukam, že zrovínka ve chvilce, kdy sem se chtěl rozplejvat nad vejhrou Srba a moje, jindy fakt pevná ruka, se rozkmitala a těch pochvalnejch údů bylo kapánek víc. Ale na druhou stranu - vítěz AO že by neměl aspoň pětikilo postů??? No curva, kde to jako sme???
smilesmilesmile
Reagovat
brixner
smilesmilesmile
Reagovat
Cico93
13+7
9+9
Hráč jedného GS vs. najkomplexnejši...
Reagovat
paddy
8+12 nejrovnoměrnější
Reagovat
smazaný uživatel
17:3 na GS bez Djokovica s Nadalom a s nimi :)
Reagovat
Davor1
Uvedomuješ si, že za posledných takmer 7 rokov (od RG 2014) vyhral Nadal jediný GS, kde natrafil na Djokoviča či Federera? Aj to posledné RG, kde bol Djoko vo finále vedľa jak tá jedľa? Napriek tomu som si nikdy nevšimol, aby si tie GS, čo vyhral cez Andersonov, Berdychov, Thiemov, Medvedevov... nejako dehonestoval, ako vo Federerovom prípade so železnou pravidelnosťou :D

(Ten RG19, kde porazil v semi 37 ročného Federera, ktorý prišiel na antuku po 3 rokoch ani nepočítam, ako ty Federerove GS z dôb, kedy chodil Nadal na strednú :D)
Reagovat
smazaný uživatel
Uvedomuješ si, že na Nadala sa dá vytiahnuť len perióda "od-do" a aj to mimo antuku.

Kdežto Rogimu sa dá vytknúť v podstate akékoľvek obdobie kariéry, vrátane W, kde zoči voči ND a RN pernamentne zlyhával. A ak vyhral, tak 4 zápasy následne prehral.

Nadal s Nolem si momentálne držia svoje. AO19 sa vykompenzovalo RG20, visí tam tesný W18, súboje predtým nemá cenu riešiť, keďže boli dávno. No historicky to má Nadal s Nolem 5:4 na finále, 5 z toho sa odohralo na harde. Rafa dvakrát uspel, preto vedie.
Reagovat
Davor1
Rogi mal tú nevýhodu, že on sa ako tenista vyvíjal ešte v dobe, kedy žiadny Nadal ani Djokovič v podstate neexistovali a hral sa iný tenis, na ktorý on automaticky reagoval a dostal sa na takú úroveň, že celú konkurenciu prešiel ako parný valec. Nadal s Djokovičom sa vyvíjali, keď už bol Rogi hotový hráč, takže mohli práve reagovať na jeho hru, k tomu im až neuveriteľne zahralo do kariet výrazné spomalenie tenisu (či už povrchov, alebo lôpt). Akurát oni dvaja mali šťastie, že po nich sa už narodili len lempli ako Dimitrov, Raonič či Nishikori, ktorí na ich úroveň nikdy nemohli dosiahnúť no a potom prišla generácia kvalitných hráčov, z ktorých ale nikto zrejme nebude dominantný ako oni sami...
Reagovat
peRFect
Tohle mu nevysvětlíš, Forhandko toto buď nechápe, nebo chápe, ale veřejně to nepřizná. Vždy si najde nějaký argument, aby Rogera shodil, říká se tomu ohýbaní faktů, sklenice je poloprázdná, nebo poloplná?... 3-4-5 let zpět mu nezbývalo nic jiného, než se ohánět h2h. Psal to 20x pod každý článek o Rogerovi. Co Rafa udělal 18-19-20 GS se to tu neobjevilo ani jednou, teď už jsou pro něj prioritní slamy a vzhledem k tomu, že v nich Rafa ještě není první, tak stále potřebuje jíšku do omáčky a našel si teď Novaka. Až demagogicky cirkuluje srovnání dvou vrstevníků RN+ND vs. hráče o 6! let staršího. Sedět na trůnu 15 let je totiž něco jiného, než jej 15 let dobývat. Kdo se žene nahoru má vždy lepší motivaci, než kdo tam sedí...kdo tam sedí tak dlouho, že se za tu dobu narodí a téměř dospějou děti. Zároveň je cítit, že v něm zcela a žlučovitě leží fakt, že popularita Rogera je neotřesitelná. Jestliže statistiky jsou vyrovnané s tím, že Roger v nich pravděpodobně skončí o kousek třetí, pak popularita je neotřesitelná. Je Roger a pak nic, neskutečně dlouho nic. Roger je tenis a čert vem, že ne ten nejúspěšnější, proto mu asi nikdo z nás nefandí. Jinak s tím co jsi napsal, do puntíku souhlas.
Reagovat
woody
Sice nejsem Roger fan, ale je to tak Roger je tenis. Jeho popularita je neuveritelna.

O tom, kdo bude jednou nejlepší, se budem dohadovat donekonecna.
Reagovat
smazaný uživatel
byt miss sympatia je urcite super,aj zarobit sa na tom da dost,ale byt najlepsi-najuspesnejsi je este lepsie:)
Reagovat
woody
Krom sympatie, je to také dokonalá úderová technika.
Reagovat
peRFect
Víš co by ti na to řekl takový Michael Jordan? Že to má v píí :-) Miss sympatia se volí každý rok. Být ale tváří miss, to je dlouhodobá záležitost ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
No, tak ty si v prvom rade zle pamatas, ja hovorim o slamoch ako o priorite odjakziva, to ti povedia aj ostatni.

To, ze sa Federer nemal poprikom vyvijat, to je len taka domnenka, FAKTOM zostava, ze v sobojoch s big2 strada a dokonca strada aj na trave. V tomto porovnani je naozaj len chudobny pribuzny a ked si pozries s kym GS Ziskaval Federer, pocet 20 je zrazu lahko vysvetlitelný.

Popularitu nemeriem, to ma nikdy nezaujimalo.
Reagovat
Usm
ty vole, Murray byl taky lempl? Proboha to je zrovna kvalitou hráč, který by Federerovi konkurenci sesekal stejně, jako onsmile
Reagovat
Davor1
A čo má Murray spoločné s lemplami, ktorých som spomenul? On je rovnaká generácia ako Nadal s Djokovičom a platí pre neho to, čo aj pre nich, akurát v nižšom merítku. Však nie náhodou sa roky používal termín Big4...
Reagovat
smazaný uživatel
To, ale nie je vina big2, ze Federer zacal vyhravat v neskorsol veku. Co sa vyvinu tyka, vzdy je to o schopnostiach a kvalite, neprecenoval by som to. Ako sa vyvinul Federer na antuke, ako reagoval na jeho hru od 2005?..Doteraz cakame na reakciu.

Ked Nadal a Djokovic reakciu nasli, mali na to schopnosti.

Federer nemal konkurenciu, dominoval len druhemu sledu. Keby su vsetci rovesnici, bol by presne v strede s poctom GS medzi Murray a dvojicou.
Reagovat
peRFect
Jenže ty hovoříš o vrstevníkách, ale současnosti. Chci říct že uvažuješ předpoklad, že by byl Federer mladší. Ale vůbec neuvažuješ vrstevnictví na jeho úrovni, protože pokud by Rafa a Novak začínali ve stejné době, jako Roger, museli by se učit zcela odlišný styl tenisu...Roger přišel z oldscholu - servis volej tenisu a do new ery. Byl v obou obdobích a v obou měl a má výsledky.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer je v prvom rade hrac, ktory hrava od BL. Nie je to ziadny stepanek, sampras alebo mahut.

Chodi na siet castejsie ako Nadal s Djokovicom, ale ma k ich stylu rozhodne blizsie, nez k servis volej.

Nadal s Djokovicom, sa dokazali prisposobit dobe a ak by zacali o 5r kariery skor, prisposobili by sa tiez.
Reagovat
dappe
Například Wimbledon 2003 šel zřejmě mimo tebe.
Reagovat
smazaný uživatel
A tych 19 zvysných mimo teba.
Reagovat
Amputace
Co si myslíš o dnešním zápase - bylo to v tvých očích spíš o skvělém výkonu Djokoviče nebo o tom, že Medvěděv hrál h.ovno? Zajímá mě to v kontextu tvé argumentace ohledně poslední Rafovy výhry nad Novakem...
Reagovat
Davor1
K tomu som sa už vyjadroval.
Djokovič hral samozrejme dobre, Medvedev ďaleko pod svoje možnosti. Ale v tomto to proste nebol rovný súboj, Medvedev je v podstate stále týpek, čo nie tak dávno hrával challengere a aj keď raketovo rýchlo posunul úroveň svojej hry, tak na finále GS mu stále chýbajú skúsenosti a víťazná mentalita, obzvlášť proti najlepším hráčom histórie.

Na RG zahral Nadal skvele, ale to nič nemení na tom, že Djokovič sa v tom finále zložil ako domček z kariet, proste ten zápas absolútne nezvládol. Pritom to je hráč, ktorý porazil Nadala viackrát, ako väčšina top10 v akomkoľvek zložení dokopy, má na neho zbrane a vie, čo má proti nemu hrať. Proti Nadalovi v top antukovej forme by to mal ťažké, aj keby zahral svoj top, ale k nemu sa ani len nepriblížil, takže výsledok bol jednoznačný.
Reagovat
Amputace
Jj. Naprostý souhlas s oběma odstavci.
Reagovat
Davor1
Vďaka. U Medvedeva to vidím tak, že si musí podobne ako Thiem najprv prejsť prehrami vo veľkých GS zápasoch s Nadalom a Djokovičom, aby nasal atmosféru tých zápasov, a to by z neho malo spraviť ďaleko lepšieho hráča v tých záverečných fázach GS. Rovnako to bolo u Thiema či ešte predtým Wawrinku, ktorí mali hru na to, aby vyhrali GS, ale nemali hlavu. Až keď postupne nastavili tú hlavu, tak prišli výhry...
Reagovat
Amputace
Asi to bude, jak píšeš... Já právě u toho Medvěděva slepě podlehl dojmu, že se z něj už skutečně stal "mám na salámu" týpek a velikost a důležitost finále GS s ním nic neudělá. Zdál se mi o hodně psychicky napřed ve srovnání s Tsitsipasem či Zverevem či Thiemem, když byl o dva tři roky mladší. Ale včera se opět ukázalo, že finále GS je skutečně samostatná disciplína a k tomu, aby v nich hrál Medvěděv bez nervů a nadto porážel jejich několikanásobné držitele, bohužel zatím nedospěl.
Reagovat
Usm
já bych Medvedeva zase tolik nehanil - co jsem si všiml, tak Djokovic mu to dával hodně k základní čáře a z toho se strašně blbě hraje aktivně. Podobně to tak má s Djokovicem Federer - proti jiným hází winnery jeden za druhým, ale pokud proti němu nastoupí Djokovic a aktivní obranou mu to všechno vrací k základním čarám, tak najednou Federer musí ještě víc tlačit na pilu a je z toho nakonec víc UE než winnerů.
Reagovat
Marduch
Medvěd to na včerejší tiskovce zmiňoval. Když hrajete s Rafou, je tam skvělá obrana, kvalitní údery především z FH, snaha o ukončení výměny, ale na druhou stranu máte čas ve výměnách přemýšlet, co udělat.
Když hrajete s Novakem, tak ten vám žádný čas nedává smile
Reagovat
RF46
Je to tak, taky Rafa hraje vic kopce a casto stoji daleko za BL.
Reagovat
Amputace
Vždyť tam Medvěděv set a půl rozhazoval rukama, něco neustále vykřikoval, rozčiloval se po každém prohraném fiftýnu... Půlku zápasu mu totálně chyběla koncentrace, k čemuž samozřejmě přispěl Djokovič tou hrou, jak píšeš, ale takto se nemůže eventuální vítěz GS přece poskládat. Jako třeba v tom třetím setu s breakem dole už jsem to chápal, že byl frustrovaný (zvláště z Djokova servisu, to bylo očividné), ale do té doby to mohl zkusit více hecnout podle mě.
Reagovat
Patik
O tom či má Medvedev hlavu alebo nemá..vo finále US Open s Nadalom rozhodoval jeden dva fiftíny a víťaz mohol byť úplne iný..akurát že Djokovič vo svojej obývačke proste vzbudil iný dojem..keby tu hral včera s Nadalom ten zápas by bol zase iný..rovnako ako keby hral s DJokovičom na US Open kde to Nolemu nesedí tak ako v Austrálii..
Reagovat
Usm
čemuž moc nerozumím, proč Djokovic je na AO uplně jiným hráčem než na US Open??? Ví někdo, jak moc se liší povrch na AU a US? Není to rychlostně podobné?
Reagovat
Patik
ja neviem úspechmi..? počtom titulov ? vyhovujúcimi komfortnejšími podmienkami ?
Reagovat
woody
On takový rozdíl není, k dnešku má pomér finále 9-8. Takže jde o ten jediný nejdůležitější zápas na konci, který Novak na US open spíš nezvládá...

Ale jinak jsem nad tím přemýšlel už taky často ale zat=im jsem to nevykoumal...smile
Reagovat
Nola
rozdielne klimaticke podmienky, pomalsie kurty, zaver sezony... AO mu proste sedi viac, podla mna vzdy najlepsie zorganizovany GS, vacsina kurtov zastresena, zapasy malokedy meskaju, co sa bezne dialo na USO, napr. v roku 2012.... detto vo W, FO, odlozene zapasy na nasledujuci den.... samozrejme vo vyhode hrac, ktory ma den volna a.p.
Reagovat
woody
rozílné podmínky, to je vše jasné. Ale nic co by Novakovi nevyhovovalo tak,že bych si řekl jasně, to je ten důvod.
Reagovat
Nola
v roku 2012 hral semi v sobotu a finale v nedelu, nakoniec dosiel na fyzicku, pamatam ako v zapase Berdych vs Murray fukalo, ze odfuklo z kurtu skoro vsetko co mu stalo v ceste......
Reagovat
woody
jj finále 2012 je jedno, které mé mrzí nejvíc, protože herně měl na to Murraye porazit, ale vitr ve finale prvni dva sety to odfoukl...
Reagovat
Amputace
US bylo sice o dvou míčích, ale stejně tak bylo o dvou míčích, že neskončilo 3:0. Nezapomínej, že Rafa vedl 2:0 s breakem ve třetím... Pak si to úplně zbytečně zkomplikoval a pustil Medvěděva zpátky do hry. Podobným situacím čelil včera i Novak (tuším, že jedna z nich byla za stavu 4:2 30:30, nebo tak nějak, kdy Medvěděv najednou začal útočit a Novaka velmi zatlačil), jenže on si to na rozdíl od Rafy už pohlídal a nepřipustil komplikace. Navíc v tom finále US Open nebyl i přes nepříznivý vývoj zápasu v křeči a neustálých nervech, jako včera. I za stavu 2:0 s breakem dole ve třetím působil na kurtu koncentrovaným a klidným dojmem. Včera? Porovnej si to sám...
Reagovat
Marduch
Dovolil bych si polemizovat s tím finále RG20. Ono to, co platí na Nadala na hardu a co dříve ně něj platilo na antuce, už podle mě na současného antukového Nadala neplatí. Pod Moyou na několika podstatných věcech viditelně zapracoval, takže zvláště na antuce dnes hraje pestřeji, hrozí jedovatým BH, zkvalitnil servis, nezřídkakdy používá velmi chytře slice pokud se to zrovna hodí nebo si to v defenzivě může v tu chvíli dovolit, podle potřeby variuje délku balonů. Tohle všechno v tom finále bezezbytku zúročil, protože mu to v té které situaci umožňovalo zvolit učinné řešení. Společně s pověstnými specifiky antuky, které mu naprosto hrají do karet, to pak ve výsledku dělalo chvílemi až rozdíl třídy. Djokovič možná nehrál nejlépe, jak na antuce dokáže, ale nějak nevěřím, že by se to i v takovém případě promítlo do skóre setů.
Reagovat
turista
Djokovič ve finále RG zahrál hluboko pod své možnosti a nechal, se takticky zaskočit. Ve 3. setu už nalezl možnosti jak Nadala dusit i na té antuce. lze předpokládat, že na nich ještě zapracuje. A kdyby hrál častěji BH po čáře tak má Nadal problém.
Reagovat
gigin
Můžeš mi prosím tě vysvětlit, čím se nechal takticky zaskočit?
Reagovat
turista
Ano. Nadal ho pomocí čopů tahal dopředu k síti a pak ho delšími topspinovými kopci zase honil dozadu za BL. Tím Novaka dostal z komfortní zóny. Djokovič je zvyklý hrát od BL a lítat doleva a doprava. Na to je zvyklý. Ale lítat neustále dopředu a zas dozadu mu nesedí.
Reagovat
FulnekUltras
rein und raus
Reagovat
blixa
Nechal se takticky zaskočit tím, že se Nadal trefoval do míčku ! smilesmile
Reagovat
Amputace
Omg. Kdyby včera častěji servíroval Medvěděv svoji klasiku 200 km/h na téčko, měl by Novak taky problém.
Reagovat
Patik
vo finále to bolo čisto o hlave..žiadne že Nadal zahral top..Djokovič už od prvého gemu nevedel trafiť prvý servis..hral dobre ale svoj top by hral keby hral aj Djokovič svoj top keby ho k tomu Djokovič donútil ale nedonútil ani zďaleka..
Reagovat
Amputace
Vy jste tady vážně komedianti.. Takže včera vlastně zahrál Novak super a Daniil v důsledku toho nedokázal nic vymyslet. Ale oproti tomu ve finále RG zahrál Novak špatně a Rafovi stačil průměr... Že se včerejší soupeř Novaka v ani ne polovině zápasu totálně poskládal a každou druhou výměnu zakončil UE z jednoduché pozice, jaksi nechcete vidět. Vše to bylo pouze o tom, že zahrál Novak skvěle. V pohodě, to beru. Ale to samé přece platilo i pro finále RG. Viděl jsi vůbec ten zápas? Nadal hrál naprosto skvěle, ani nemá snad cenu vyjmenovávat jednotlivé aspekty jeho hry. Výborná délka úderů, útočné pojetí, neustále Novaka tlačil a nutil hrát z hloubi pole, nenechal se jím absolutně zatlačit, v důsledku čehož Novak zkoušel být více agresivní, pálil to tam často z první, ale pochopitelně častěji chyboval. Na nějaký první servis ti se.re pes. Rafovi také v posledním setu semifinále Wimbledonu 2018 odešel servis, což naopak bylo to jediné, co drželo ve hře Novaka a nakonec mu to ten zápas i vyhrálo. A ptá se na to dnes někdo? Tyhle tvé dvojí metry jsou směšné. V podstatě totožné zápasy - skvělý hráč na jedné straně, hráč na druhé straně pod svými možnostmi. Ale pouze v jednom případě platí, že ten pod svými možnostmi hrál špatně v důsledku kvalitního výkonu jeho soupeře... Výsměch. Tohle je vážně už do očí bijící. Nebudu se pořád dohadovat. Vím, co jsem viděl.
Reagovat
Patik
To nie dvojí metr..Djokovič hral včera podľa mňa klasiku..to isté čo hral Nadal na RG..akurát že Djokovič na RG prišiel poskladaný hneď na začiatku..Medvedev sa včera poskladal až po prvom sete..na servis sa pes nesere pretože keď máš prvý servis nedostaneš kanára..inak Djokovič bol včera hratelný..a rovnako ako by ho Medvedev udolal v piatich setoch alebo štyroch..tak aj Djokovič keby sa nezložil tak tiež by Nadala udolal v štyroch piatich setoch..a keď si vy myslíte že Nadal hral neuveritelne preto Novak mal problém dopodávať gem a zreturnovať Nadalov servis..tak to aj ja teraz tresnem že Djokovič hral včera neuveritelne a zrušil Medvedeva..na kravinu kravinou..
Reagovat
Amputace
Aha. Takže Novak kdyby hrál klasiku, tak by Nadala udolal - a dokonce ve čtyřech setech. Jako ostatně na RG už tolikrát předtím, že jo? :) To už je vážně moc. I samotní fanoušci Djokoviče uznávají, že Nadal hrál v tom finále natolik dobře, že ani dobře hrající Djokovič by na něj ten den nestačil, pouze ty máš zase jednou jasno.
Reagovat
Patik
No Djokovič hral klasiku to čo hrá klasicky vo finále..sústredený razantný presný výkon..rovnako ako Nadal vo finále RG..nejde ale o to čo hral favorit ..ale to čo hral jeho súper..a to že sa obaja poskladali..a ako vravím Djokovič hneď na začiatku a Medvedev až po prvom sete..ale keby hrali obaja svoj top..tak Medvedev má včera šancu poraziť Djokoviča..rovnako ako Djokovič Nadala minulý rok na RG...veď aj Nadal ako hral na turnaji AO 19 dobre že nie najväčší adept na titul..a prišlo finále a Nadala nikde..ten istý prípad ako na RG Djokovič..
Reagovat
Amputace
Reakce byla na tuto část: "tak aj Djokovič keby sa nezložil tak tiež by Nadala udolal v štyroch piatich setoch" - Je totální nesmysl něco takového tvrdit. Zvláště u hráče, který to tam vyhrál 13x. To snad ani nemůžeš myslet vážně..
Reagovat
Amputace
Z mé strany je teď řeč o finále RG. Jinak s tebou v podstatě souhlasím.
Reagovat
Patik
Djokovič bol minulý rok v rozpoložení kedy mal nato vyhrať Roland Garros aj cez Nadala..pretože bol rozohratý..či Adria Tour US Open a podobne..Nadal absolútne..v ríme prehral dosť skoro..nerozohratý a aj výzorovo vyzeral strhane jak keby prišiel z obývačky rovno na zápas a počas turnaja tiež nehral nič extra..a nakoľko Djokovič je jeden z tých ktorý má najúčinnejšie zbrane na Nadala a už v minulosti tu asi ako jediný viedol s Nadalom vyrovnanú partiu..takže áno stojím si za svojím..vkľude mohol vyhrať aj v štyroch setoch..on jediný nato mal/má..a povedal by som že sám cítil šancu že nato má lebo dokonca aj podmienky mu sedeli a ešte aj zavreli strechu..vyvinul na seba tlak ktorý neustál..
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic ledva postupil cez Careeňa a mal namále s Tsitsipasom, spamataj sa.

Novak rozhodne na titul nemal a finále to podčiarklo.
Reagovat
Patik
myslím si teda že Djokovič si to tak aj vysvetlil..som rozohratý mám za sebou niekoľko turnajov..rýchlejšie podmienky ktoré mi sedia..zatiahnutá strecha..Nadal rok nestál na kurte tak..kedy keď nie teraz..dlhodobo tu neviem uspieť..takúto šancu musím využiť..musím..ak nie teraz tak nikdy..a ako to býva čím viac sa snažíš tým viac to nejde..vyvinul na seba tlak..a média tiež..neustál to..poskladal sa..
Reagovat
turista
Tak nějak.
Reagovat
turista
Djokovičovi fandím dlouho. Dvě porážky obrečel. Bylo to finále RG 2015 s Wawrinkou a 1.kolo na OH v Riu s Del Potrem.
Reagovat
Amputace
Dobře. Ale úplně to samé lze napsat z pohledu Medvěděva a jeho letošního působení na AO. Jako že kdyby zahrál Medvěděv svůj top a navázal na skvělé hardové výkony z konce minulé sezóny a z letoška, tak by Djokoviče porazil - možná i ve čtyřech... Prostě tohle je opravdu hloupost. Že v jednom případě to bylo o skvělém Djokovičovi, který soupeře k ničemu nepustil a v druhém případě o špatném Djokovičovi, který svým mizerným výkonem umožnil soupeři vyhrát...
Reagovat
smazaný uživatel
jj, 7/9..To je ten najväčší gól .

A ešte väčší gól je, že keď Djokovic vyhral 7GS mimo AO, tak sedmička sa považovala ako vrchol komplexnosti.

Ale keď má Nadal úplne rovnakých sedem, je to proste málo :)
Reagovat
woody
Ty obcné všechno stahuješ na GS. Ale podívej se na výsledky na jiných turnajích kromě GS. Novak má 5 titulů TM, všechny ATP 1000. To hovoří o velké komplexnosti. GS nejsou jediné turnaje. Když vyhraješ dva turnaje masters máš bodů jako za GS. Netvrdím,že Nadal není dobrý na všech površích, to ostatně dokázal výhrou na všech GS. Ale taky si myslím,že je Novak komplexnější.
Reagovat
Usm
samozřejmě, že je komplexnější - poslední dva roky si hraje na antuce proti Nadalovi tužku, ale dříve to byl jedině on, kdo dokázal Nadala na antuce jednoznačně potrápit nejvíce a na antukových masterech ho i několikrát porazit. To samé ve Federerově Wimbledonu, tam ho dokázal porazit, nevím, 4x minimálně??? A když to vezmu opačně, tak Nadal je na hardu už více než 7 let Djokovicuv fackovací panák a Federer krom výhry na TM 2019 toho proti Djokovicovi za posledních x let na hardu taky moc neuhrál
Reagovat
woody
Ještě bych chtěl dodat,že je daleko pŕíjemnější vidět Tvoje komentáře bez těch .... co jste předváděli s Kamilem..
Reagovat
Cico93
Rafa vyhral US Open viackrát ako Novak?
Keď si to človek povie, znie to fakt neuveriteľne.
Reagovat
turista
Je to tak. NY mu sedí.
Reagovat
Marduch
Kdybys měl dva 100megové kvartýry na Manhattanu, taky to s tebou zamává smile
Reagovat
brixner
smilesmilesmile
Reagovat
steve79
Kdyz si vzoomenu na Digi
Reagovat
steve79
Jak to bude s tenisem v TV? Prava ma od teto sezony Eurosport a koukam na program a Atp 500 v Rotterdamu vysilaji zapasy jen vecer. Kdyz si vzpomenu na vecer, tak tam zacinali v 11:00.
Reagovat
Fandina
Také jsem myslela, že ATP bude na Eurosportu a teď koukám, že Montpellier a Singapur by měl být od zítřka na Nova Sportu 1,2 a Cordoba v týdnu na Sport1/2.
Reagovat
Fandina
A tohle jsem vůbec nevěděla. Přehled ATP 250 na Nova Sportu.
https://sport.tn.nova.cz/clanek/muzsky-svetovy-tenis-se-opet-vraci-na-obrazovky-nova-sport-a-voyo.html
Reagovat
steve79
Nejlepsi finale bych hodnotil takhe: Federer- Djokovic Wimblefon 2019, Federer - Nadal wimbledon 2008, Djokovic - Nadal AO 2012
Reagovat
SydneyOpen
a co finále Wimbledonu 1885? Renshaw 7:5 6:2 4:6 7:5 Lawford, to byl nervák smile
Reagovat
smazaný uživatel
Najlepsi zapas kvalitou aj historicky by bol podla mna AO09, nebyt piateho setu, ktory bol uz jasny.

Najcastejsie sa o best match ever hovori v spojeni s W08.
Reagovat
paddy
Borg - McEnroe 1980 Wimbledon Final smile smile

na ty novější si lidi pamatují více, takže pak si všichni myslí, že byly lepší smile
Reagovat
paddy
Reagovat
FulnekUltras
smilesmilesmile
Reagovat
blixa
Já teda nevím, jak to chceš srovnávat. S těm dřevěnejma raketama to byl úplně jinej sport.
Reagovat
Vlk-v-trave
Jako decko jsem drzel jeste drevo v ruce...pak jsem se shodou okolnosti dostal k headce... To se to panecku hralo:))) Ten rozdil byl neskutecny. Potvrzuji, jiny sport. Vsechna ta srovnavani kdo je nej ever., zbytecna ztrata casu...
Mozna krom Lejvra, toho bych stavel dost vysoko, jako amater byl schopny konkurovat profikum...dost jedinecna zalezitost.
Reagovat
paddy
Je to tak, a proto se tituly s dřevěnou násobí dvěma smile smile smile
Reagovat
brixner
Taky sem hrál s dřevěnou pálkou, protože sem byl dřevák, řikal mi to tata! A pak sem ho jednou rozdrtil 7:6 a von mě za to proplesk, že tatove se neporážej, páč sou starší. Jojo, sladký dětství...smilesmilesmile
Reagovat
raduz
Borg vs Gerulaitis 1977 W,tak to je něco!
Reagovat
FulnekUltras
to byli Páni... smile
Reagovat
brixner
smilesmilesmile
Reagovat
Fandina
Ve Fantasy jsem dopadla mezi muži druhá mezi ženami třetí a celkově první, zajímavé.
Reagovat
sojka1
gratulka... mela jsi napsat - a jako clovek prvni.. :-))
Reagovat
Fandina
To by byla hezký dvojsmysl. Ale jako matematická hříčka je to zajímavé. Také to, že mezi ženami až třetí a celkově první, svědčí i o tom, že se kluci lépe tipují, předvídají a to nejen mně. Bylo za ně víc bodů.
Reagovat
Fandina
byl
Reagovat
sojka1
nashromazdila jsi vic bodu proto, ze jsi se u kluku casteji trefila nebo diskriminacne za vitezstvi muze bylo vic bodu nez za totez u zen? To me zajima a mas to nejak nejasne formulovane... :-))
Reagovat
Fandina
Nejde o diskriminaci. Pravidla jsou pro kluky i holky stejné. Kluky jsem lépe tipovala, ale nejen já. Ten nebo ta, co byl u kluků na prvním místě měl víc bodů než ten nebo ta, co byl u holek na prvním místě.
Jinak to je Fantasy, kde si před začátkem určíš tým, z něho finalisty a vítěze a pak od čtvrtého kola tipuješ ještě jednotlivě zápasy. Pravidla jsou pro kluky a holky stejná.
Reagovat
paddy
smile
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
gigin
jsi v pořádku? Kde teď plujete?
Reagovat
blixa
To vypadá na kvalitní travičku smilesmile
Reagovat
gigin
On nepije, tak asi ano...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Námořník co nepije rum, to je skoro jak tenista, co nejí banánysmile.
Reagovat
Patik
Pozrime že..400 komentárov pod článkom a vraj že Nole nikoho nezaujíma..
Reagovat
Cico93
Musíš odpočítať brixnerov záchvat;-)
Reagovat
RF46
..a eFHckovu ejakulaci fedexem:)
Reagovat
Patik
ahá..máte pravdu..v tom prípade je tu polovica komentárov mimo tému..
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Kdoví, třeba to bylo k tématusmile
Reagovat
NoletheBest
Ještě bych se zastavil u DM. Bez pochyby je to hráč, který může porazit s takovou hrou na hard courtu každého. Na svou výšku je to pohybově fenomenální hráč, který hraje s neuvěřitelným rozsahem podpořený dokluzem. Pokud hraje v pohodě a soustředěně, je prakticky od BL nehratelný. Doufejme, že proběhe us hard court série IW a Miami. Pokud ano, pak věřím, že se DM dostane na druhé místo rankingu, kde už teď patří. To, že Novak říkal, že byl DM jeho nejtěžší soupeř ve finále, nebylo jenom z respektu po skončeném finále. DM je borec.
Reagovat
Amputace
Ano, frajer, kterému naložil 3:0, z toho 2x 6:2, byl rozhodně jeho nejtěžší soupeř ve finále..
Reagovat
Patik
zo štyroch zápasov ho Danil tuším trikrát porazil..jedenkrát čo Nole vyhral nechal na kurte dušu aj to len preto lebo mal za sebou srbskú tribúnu..tvoj súper ťahá víťaznú šnúru ešte z predošlej sezóny a ty trpneš tri dni pred finále čo vymyslíš aby si neprehral aj ďalší zápas lebo vidíš že tvoj súper je zase k nezastaveniu..začneš zápas a do stavu 5:5 sa modlíš aby to nešlo do piatich setov lebo tam skonáš na únavu..našťastie tvoj súper sa po prvom sete psychicky rozloží inak by si mal namále a ty povieš po zápase že najťažší súper bol Fritz s ktorým išiel do piatich setov..
Reagovat
Amputace
On skutečně řekl, že Medvěd byl jeho nejtěžší finálový soupeř ever? Nebo to myslel jen v rámci tohoto AO?
Reagovat
Patik
na tohtoročnom turnaji..kedysi tu zvládol aj horšie..
Reagovat
Amputace
Aha. Tak to jsem špatně pochopil, co psala Nola... Tak to jo, v rámci tohoto turnaje se to dá určitě brát. I když hrál Medvěd hluboko pod svými možnosti, Novak musel mít před tím zápasem solidní vítr, protože Medvěděv působil skutečně hrůzostrašně a takřka nehratelně.
Reagovat
Amputace
Co psal Nole* :)
Reagovat
NoletheBest
Jasně, výsledek je jasný, ale ten rozdíl ve hře tvoří jen maličké nuance. Klíčové bylo, že se DM zlomil psychicky v polovině druhé sady, za stavu 1:4 už se to vezlo. Ale Novak na podání v prvním setu za stavu 3:1, tak nervozního jsem ho snad ještě neviděl. To vědomí, že když ztratí servis, půjde se do TB ho ždímalo mentálně i fyzicky. DM vypadal ve výměnách v prvním setu fyzicky líp než ND. Pro Novaka nejtěžší možný soupeř pro finále,ale výsledek mate.
Reagovat
Amputace
Ale prdlačky. Soupeř, který je víc než polovinu zápasu psychicky úplně mimo, dělá laciné chyby, rozčiluje se a mluví sám se sebou, nemůže být přece nazván nejtěžším finálovým soupeřem, se kterým hrál. To je skoro až urážka všech těch soupeřů, s nimiž svedl ty skutečně kulervoucí finálové bitvy a ve kterých se počítal každý míček - Rafa AO 12, loňský Thiem, několikrát Murray a dalo by se pokračovat dál a dál.
Reagovat
NoletheBest
Jasný výsledek neříká nic o tom, jak vysoko je vnímán soupeř s ohledem na jeho formu, herní styl, poslední prohrané 3 vzájemné zápasy, fyzický stav, v kontextu USO a atp final. To, že se to ve finále ND sešlo je druhá věc. ale jestli studuješ trochu hru, tento zápas byl pro ND jeden z nejtěžších vůbec s tím, že DM hrál do finále nejlepší hard court tennis. Jestli to tak nevnímáš, tak ok.
Reagovat
woody
Skvěle napsáno smile
Reagovat
Amputace
No ale co z toho, když ve finále se tomu tenisu ani nepřiblížil (možná částečně v prvním setu, což je na finálový zápas, kde jde o všechno, sakra málo)? Novak měl naopak napříč kariérou hráče, kteří oslnivě turnajem neprocházeli, ale ve finále to zvedli na jiný level a Novak byl rázem ve velkých problémech. Tak kdo je pak teda těžší soupeř? Neberu samozřejmě jen výsledek, ale i hru, kterou Medvěděv předvedl. A tvrdím, že Novak hrál několik finále s daleko kvalitněji hrajícími soupeři. Papírově byl Medvěděv rozhodně jedním z nejtěžších finalistů, kterým Novak čelil (přinejmenším na AO), ale výkonem to bohužel nepodepřel. Přece nemůže myslet vážně, že o soupeři po tak mizerném výkonu řekne, že byl jeho nejtěžším finálovým soupeřem vůbec... A já jsem dokonce přesvědčen, že to vážně Novak nemyslel - zvláště pak v kontextu všech těch pětisetových bitev v GS finále, které za kariéru absolvoval.
Reagovat
NoletheBest
Ještě jednou, to že to pro ND dopadlo, je jen výsledek. Ale z pohledu přípravy na finále, resp. herního plánu, vzhledem k rychlému povrchu, s ohledem na fitness DM to byl nejen dle mého názoru jeho nejtěžší možný soupeř. Novak sám říká, že nové challenges mezi nextgen úplně nevyhledádá, má raději osvědčené game pattern, věří tomu, co funguje a úplně nemá moc rád improvizace. Určitě by preferoval raději hrát finále s RN nebo RF. Mnoho tennis expertů označilo tento zápas bez favorita, na 5 setů. To se za posledních x let nestalo, že by ND nebyl favorit na hc finále. To, že to ND zvládl, tak jak to zvládl, neříká nic o tom, že by hrál příště raději s DM než s RN. Jiná otázka by byla, jaký byl jeho nejtěžší zápas ve finále.Tam by byla odpověď samozřejmě jiná.
Reagovat
Amputace
No v současnosti to nejtěžší možný finálový soupeř na daném povrchu byl, ale všeobecně? To snad ne...

"Jiná otázka by byla, jaký byl jeho nejtěžší zápas ve finále.Tam by byla odpověď samozřejmě jiná." - O tom já přece celou dobu píšu. Medvěděv přece nebyl jeho nejtěžší finálový soupeř/zápas v rámci celé kariéry.
Reagovat
NoletheBest
Pokud si dobře pamatuji, tak ND řekl "the toughest opponent in the final", a nic jako "the toughest match ever". Mluvil vyloženě o hráči a ne zápasu.
Nepoužil "the toughest opponent in the final ever", tak určitý prostor tady je :) nicméně vzhledem k okolnostem to byl pro ND extrémně těžký zápas se soupeřem v životní formě a to, že DM dovolil na kurtu tak málo, jde plně za jeho výkonem. good night to all :)
Reagovat
Amputace
Když myslíš :)
Reagovat
FulnekUltras
smilesmilesmile
Reagovat
woody
Ty si pořád jedeš tu svojí... Odmítnout fakt, že ND vymazal DM dnes z kurtu.. Porad jen , ze hral Medvedev spatne..
Reagovat
sojka1
a co kdybychom to hezky spojili: ND vymazal DM dnes z kurtu, protoze hral Medvedev spatne... :-))
Reagovat
NoletheBest
DM nehrál vůbec špatně. Bylo tam pár míčů na síti, kde se nerozhodl dobře a kde ho limitují jeho dlouhé ruce. ND pomohl skvěle odehraný konec prvního setu, tam mu pomohla páska na drive volej od DM. Celkově ten zápas šel za ND, za jeho aktivním pojetím, brilantností na servisu a returnu. Dle mého názoru jeden z jeho nejlepších zápasů.
Reagovat
smazaný uživatel
Pravdu máte obaja.

Áno, z pohľadu prípravy na zápas, stres a rešpekt, ktorý automaticky prichádza s kvalitou súpera a dôležitosti zápasu, tam to muselo byť naozaj vyšponované. Djokovic mal určite pred finále krehký spánok.

Amputka má pravdu v tom, že Medvedev zniesol naozaj prísne kritéria len do stavu 5:5.

Nech hral Djokovic akokoľvek dobre, neexistuje, že si Medvedev 3krát za sebou prehrá servis. Nepotvrdí break, proste to sú už situácie, kde sa musí prejaviť kvalita aj na druhej strane, ak tam je. Bez ohľadu na výkon Djokovica. A neprejavila sa proste. Resp. len veľmi čiastočne
Reagovat
Amputace
Woody někde tento zápas přirovnal k finále RG. Tam to také na první pohled vypadalo, že Novak zahrál špatně a Rafa vlastně svůj standard, který mu v pohodě stačil. Fanoušci Rafy vědí, že to byl z jeho strany top antukový výkon, na který Novak nedokázal nic vymyslet. Vy, fanoušci Djokoviče, zase máte více než já nasledovaného Djokoviče. Mně rozhodně nejde o to jeho výkon nějak snižovat, naopak - zahrál přesně to, co potřeboval, a zaslouženě slaví titul. Ale docela se poslední dobou zaměřuji na Medvěděva a to co předváděl chvílemi od druhého setu, jsem u něj ještě neviděl. To byl breakdown jako blázen, kterým to Djokovi šíleně usnadnil, to snad nejde popřít. Na servisu ho takto nejistého nepamatuji. Prohrát si několikrát v řadě servis, to skutečně není jeho styl, a není to obvyklé u hráčů s daleko méně nebezpečným servisem, natož u hráče, pro kterého není ničím neobvyklým ztratit během setu na svém podání jen několik málo míčů a nenabídnout soupeři ani BB... Samozřejmě byl určitě důležitým faktorem ten prohraný vyrovnaný první set, Novakova aura kolem AO a v neposlední řadě jeho strojově přesný výkon. Ale za čím si stojím, že Medvěděv ho svým výkonem nepřinutil k úplnému maximu. Viděl jsem Novaka mnohokrát hrát v podobně důležitých zápasech daleko ofenzivněji a krvelačněji (nezřídka kdy i proti Rafovi). Tady bylo v půlce druhého setu prakticky hotovo (už jen řeč těla a Daniilova gesta naznačovala, že je na tom opravdu špatně a těžko se bude do zápasu zpět dostávat) a Novak neměl kam dál svůj výkon dále gradovat, jak tomu v těch velkých bitvách zpravidla u něj bývá. Je pro mě obrovským zklamáním, že se Daniil do zápasu vůbec nedostal a nedošlo na tu očekávanou přetahovanou o každý míček.

Takže z hlediska předzápasových predikcí - ano, pro Novaka v současnosti možná nejhorší možný finálový soupeř na hardu. Realita ovšem zůstala silně za očekáváními.
Reagovat
FulnekUltras
to už je ale stav po bitvě smile
Reagovat
Amputace
Nevím jak ty, ale já jsem žádnou bitvu neviděl. Viděl jsem strojově hrajícího tenistu na jedné straně a psychicky zhrouceného a vynervovaného tenistu na druhé straně. Kombinace obojího nemohla dopadnout jinak, než dopadla - tedy debaklem.
Reagovat
Amputace
Ale už se v tom dál nebudu pitvat. Zasloužená výhra pro Novaka, byť zápas mě velmi zklamal.
Reagovat
FulnekUltras
generála po bitvě znáš, ne? ;-)

že ten zápas proběhl právě takhle - a medvídek v něm nakonec howno hrál - mělo nějaké výchozí parametry a rozhodující podíl na tom nakonec měl výkon vítěze - v prvním i druhém setu byly momenty, kdy se to mohlo i překlopit - nestalo se právě proto, že Nole to dokázal zvládnout líp, až soupeře postupně dostal dolů úplně - jaký sport jsi dělal/děláš nejradši, jestli se můžu zeptat?
Reagovat
Amputace
Tenis. Nechápu, proč se ptáš.

Jen pro zajímavost - jak hodnotíš loňské finále RG Rafy s Novakem?
Reagovat
HolyMotors
Mě by spíš zajímalo, jak ty hodnotíš finále Novaka s Rafou z AO 2019? Tam hrál Novak taky průměrně a Rafa tě neuvěřitelně zklamal jako dnes Medvěděv?
Reagovat
HolyMotors
To by pak mnohé vysvětlovalo.
Reagovat
Amputace
Dnešní zápas, zápas Novaka s Rafou na AO 19 a Novaka s Rafou na RG 20 vnímám vlastně dost podobně. Ve všech třech zápasech stál na jedné straně skvěle hrající tenista a na druhé straně soupeř hrající hluboce pod svými možnostmi.

Jinak s tím průměrem jsi mě předtím špatně pochopil. To bylo myšleno spíše jako pozitivum pro Novaka, který nemusel vytáhnout svůj úplně nejlepší tenis, a přesto stačil na hladké vítězství. Bylo to myšleno jako "průměr" na jeho poměry, které jsou nastaveny velmi vysoko. A já jsem přesvědčen, že kdyby se Medvěděv vzepjal k nějakému výraznějšímu odporu, Djokovičova hra by ještě více gradovala.
Reagovat
Amputace
Jinak ano, v tom tebou zmiňovaném finále mě Rafa velmi zklamal. Byl bez zápalu, vůbec nevamosoval, nehecoval se, působil naprosto odevzdaným dojmem. Jeho výkon vůbec nekorespondoval s tím, jak se do té doby v turnaji prezentoval. Ale primární samozřejmě bylo, že Djokovič zahrál prakticky bezchybně - stejně jako dnes nebo stejně jako Rafa loni na RG.
Reagovat
woody
Pohled kterým to vidím já je ten,že DM je zvyklý přijít na svůj servisní gem, šupnout pár dobrejch prvních servisů a je téměř hotovo, prostě základem proti téměř jakémukoliv hráči je dobrý první servis. Jenže přišel Novak a dokázal mu ten první servis dobře returnovat. Takže Danil musl hrát svoje srvisní gemy často z pozic vyrovnaných výměn a na to za těch 20 vítězných zápasů nebyl zvyklý. I když se podívám na TM a zapas s Novakem, tam Novak tak dobre nereturnoval a v podstate nemel sanci, protoze se hralo je o gemy, kdy podával Novak. To byl pro mě ten hlavní důvod. Novak to sám říkal v rozhovoru s Matsem,že se mu extra dařilo dostávat jeho servis zpět hluboko do pole. Tím bych to téma z mé strany ukoncil.smile
Reagovat
Amputace
Ano, na tom rozhodně také něco bude.
Reagovat
turista
Souhlasím s tím, že Medvěd ve včerejším finále AO zahrál hluboko pod své možnosti. Byl nervózní, chyboval a Novakovi výhru usnadnil. Kladl jakýsi odpor, ale neúčinný. Tím nechci snižovat skvělý výkon Djokiho.
Reagovat
Amputace
No konečně někdo z Djokova táboru s podobným názorem, jako mám já smile Novak hrál skvěle, nepustil Medvěda vůbec do hry, na druhé straně Medvěd Novaka absolutně netlačil k jeho herními stropu, navíc se v ani ne půlce zápasu psychicky složil.
Reagovat
turista
No Medveděv ve 2.a 3. setu dělal mnohonásobně víc nevynucených chyb než je u něj obvyklé. Ze záznamu to bylo dobře patrné.
Reagovat
paddy
smile smile smile

https://au.sports.yahoo.com/tennis-genie-bouchard-goes-public-new-nfl-boyfriend-065809106.html
Reagovat
paddy
přestaňte se kočkovat a jděte se spíš očkovat smile

?Když pohřeb, tak do země, když rakev, tak ode mne?
prvorepubliková reklama smile
Reagovat
Kozoroh
https://twitter.com/i/web/status/1363465744911110145
Reagovat
FulnekUltras
škoda medvídka, ale ten má ještě čas...

jen to pěkně hrň před sebou, Slovane smile

gratulka Djokolandu (Nolinke samozrejme najviac ;-)

smilesmile
Reagovat
fialka
Zdá sa, že Kozoroh je stále fanatický zberateľ štatistiky.
Reagovat
smazaný uživatel
A ma prehlad aj v odevoch. Palec hore.
Reagovat
Kozoroh
- Novak získal 18. GS titul, čímž upevnil své 3. místo v historickém žebříčku, má o 4 tituly víc než 4. Sampras a na dvojici Fed & Rafa ztrácí 2.
- Djoker navýšil historický rekord AO v mužské dvouhře na 9 titulů; druzí v pořadí Federer a Emerson jich mají 6.
- O No1eho dominanci na AO nyní můžeme říct, že je 2. nejimpozantnější v historii mužského tenisu, po Rafově nadvládě na RG. Novak má víc triumfů na AO než Roger ve Wimbledonu a stejně jako Rafa na RG vyhrál všechna finále, do kterých postoupil.
- 3. titul v řadě na AO znamená zisk druhého AO hattricku, pouze No1e v Open éře dokázal vyhrát AO třikrát za sebou. První AO hattrick se Djokovi podařil v letech 2011-13.
- Časové rozpětí mezi 1. a dnes získaným AO titulem činí 13 let. Dále Serbinátor ve svých AO finále porazil tenisty z několika tenisových generací - Tsongu, Murrayho a Nadala, kteří se narodili v 2. polovině 80. let; Thiema z 1. poloviny 90. let a Medveděva z 2. poloviny 90. let.
- 6. GS titul po 30. narozeninách, v tomto směru Djoker opět vyrovnal Býka. Následují Fed, Rosewall a Laver, kteří vyhráli 4 grandslamy jako třicátníci.
- 6. GS titul v outfitech od oděvní společnosti Lacoste. I Medvěda obléká Lacoste, takže toto bylo první mužské GS finále, kdy oba finalisty sponzoruje firma, kterou založil slavný francouzský tenista René Lacoste.
- 2. GS titul v probíhající dekádě 20. let 21. století.
- No1e všem pochybovačům ukázal, že dokáže vyhrát grandslam navzdory tomu, že se loni nakazil covidem-19. Píšu to proto, že na zahraničních fórech byli týpci, co psali, že Djoker už nevyhraje GS titul, protože kvůli koronaviru půjde s kondicí dolů. Novak měl velkou kliku, že prodělal ten lehký průběh a že mu covid nezpůsobil výraznější problémy. Bohužel s covidem-19 se stále budeme potýkat po celý tento rok a tenisové turnaje nebudou vyjímkou. Už nyní bylo zrušeno/odloženo IW a otazník visí nad olympiádou v Tokiu.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemyslim si, ze niekto v horizonte 100 rokov vyhra 9GS v ramci jedného podniku.

Je to skvelý počin.

Zároven som zvedavý, koho 100% bilancia padne skor. Radsej by som mal este dva tituly z RG, pri troch finálovych prehrách zároven, nez jeden pri 100% bilanciu.

Ale tých 100% je extremne štýlových.
Reagovat
FulnekUltras
jsem moc rád, že jsi OK... smilesmile
Reagovat
NoletheBest
Díky Kozorohu za perfektní statistiky. Na zahraničních west forech se šíří daleko víc konspirativních blbostí než u nás.
Reagovat
serbianfan
Jako fanda Novaka samozřejmě spokojenost, Medwed odešel hlavou a ještě ma hodně práce, ohledně GS, neodepisoval bych Rafu, RG ještě parkrat vyhraje a umi se i vytahnout ma US, když už to nikdo nečeká. Nicméně doufám, že Novak skončí na vrcholu. Idemooo
Reagovat
turista
Novak potěšil celý Djokoland.
Reagovat
FulnekUltras
gratulka smile
Reagovat
Vlk-v-trave
AO 2021 - Djokovic df. Medved 3:0
RG 2020 - Nadal df Djokovic 3:0
US 2020 - Thiem df. Zverev 3:2
AO 2020 - Djokovic df. Thiem 3:2
US 2019 - Nadal df. Medved 3:2
W 2019 - Djokovic df. Federer 3:2
RG 2019 - Nadal df. Thiem 3:1
AO 2019 - Djokovic df. Nadal 3:0
US 2018 - Djokovic df. Potro 3:0
W 2018 - Djokovic df. Anderson 3:0
RG 2018 - Nadal df. Thiem 3:0
AO 2018 - Federer df. Cilic 3:2
US 2017 - Nadal df. Anderson 3:0
W 2017 - Federer df. Cilic 3:0
RG 2017 - Nadal df. Wawrinka 3:0
AO 2017 - Federer df. Nadal 3:2
US 2016 - Wawrinka df. Djokovic 3:1
W 2016 - Murray df. Raonic 3:0
RG 2016 - Djokovic df. Murray 3:1
AO 2016 - Djokovic df. Murray 3:0

Kdyz se tak koukne na finale GS za posledni dobu, tak dost bida... takze to dnesni neni z te perspektivy to dnesni asi neni nejakym prekvapenim...

Z 20 finale, se da brat za povedene tak W19; AO17; s prihmourenim oka US16; AO18, a jestli jde o dramaticnost tak AO20, US20, US19. Jinak spis jednoznacne zalezitosti...

Pro zajimavost, posledni 5setova bitva na RG byla v roce 2004: Argentinske derby Gaudio x Coria...:)

V Australi jsme mohli videt 5setovou bitvu minuly rok.

We wimbledonu 2019, tedy posledni, co se hral...asi jedno z nej finale za posledni dobu.

Na US minuly rok, kdy se opet zadarilo, nebot dva roky zpet opet petisetova bitva.
Reagovat
Vlk-v-trave
*takze to dnesni neni z te perspektivy asi nejakym prekvapenim...
Reagovat
smazaný uživatel
Novak do dnesneho dna, a to sa nemozu hnevat ani jeho fans, da sa povedat, ze posledne dva GS uhaluzil. V 5 setoch s Thiemom a Federom. O to prekvapujucejsie je, ze to dnes tak vypálilo.

Najlepsie finále za posledne roky USO19, jednoznacne, tam bolo *5:4 v piatom a BB príjem. Cize zapletka do poslednej lopty. AO17 predtym.
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak ve Wimblu bylo MB na servisu:) Krom toho posledni set 13:12 a tb, to myslim nepreskocime, ani tim peknym BB. AO17 bylo hlavne o ergonomice...vysledkem mozna zajimave, ale prubehem az tak ne, to uz vic zajimavejsi asi to US s Medvedem...
Tak jestli jde o dramaticnost, toz Thiem x Zverev bylo tzv. vystavni:D Tam si myslim opravdu nikdo nevedel, co se tam stane. A dost krute to bylo kritizovano... trochu asi nepravem... chybeli divaci... jak by byli, urcite by se to nebralo az tak tragicky, jestli jde o kvalitu zapasu:)
Reagovat
RF46
20-20-18 ... to je fakt vyjimecne.
Reagovat
peRFect
Gratulace vítězi,čest poraženým (y) ;-)
Reagovat
Usm
Slyšel někdo pozapasovy rozhovor s Medvedevem? Údajně prý zmínil, jak se k němu Djokovič choval, když začínal a jak s ním trénoval. To jen další důkaz o tom, že Djokovič mimo kurt není primadona ani náhodou. Myslím, že mimo kurt je Djokovič přátelštější než všemi milovaný Federer.
Reagovat
sojka1
slysela jsem, mluvil inteligentne, s respektem k Djokovicovi, to trenovani opravdu zminil... i svuj obdiv k nemu, pry byl zarazeny a vubec tenkrat nevedel, jak s takovou hvezdou ma mluvit, co odpovidat, vypadalo to cele uprimne... ale o tom, ze je Djokovic pratelstejsi nez vsemi milovany Federer, nepadlo ani slovo... :-))
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Už předchozí interview Medvěda byla v pohodě. U mě si jimi dost polepšil, sympatické, inteligentní odpovědi, dobrá angličtina, přitom určitě mluví francouzsky, nedivil bych se španělštině.
Reagovat
sojka1
velmi me prekvapil a mile!
Reagovat
FulnekUltras
taký už je henten život... ;-)
Reagovat
Usm
O te přátelskosti jsem psal já, ne že to Medveděv říkal. Ten jen zmínil, jak se k němu Djokovič choval v jeho začátcích. Federer dokáže jen udržet pro zápase emoce na uzdě s hned se z něj dělá gentleman:)). Ale neviděl jsem ho nikdy neviděl pochválit zvednutým palcem povedený úder soupeře, jen se u toho ublížene zatváří:))
Reagovat
sojka1
jezis, to byl vtip, umim cist... a kazdy ma jiny projev, ja jsem taky prima... :-))) a na kurtu studeny cumak a nikoho nepochvalim, (byvala) jsem soustredena na sebe, proc posazovat souperku na kone behem hry, pochvalily jsme se az po ni.... :-) Jinak Djokovic oplatkou nabizel, ze si mohou spolu zahrat v Monacu... ze mu ale Daniil mockrat nezavolal... :-))
Reagovat
NoletheBest
Hezký závěrečný ceremoniál, super hráči s velkým vzájemným respektem. Novak říkal, že mu Daniil poslední dva roky už nezavolal; s narážkou, že už tréninky s Novakem nepotřebuje.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak on to má Medvěd do Monaca dalekosmile
Reagovat
Fandina
Jj, 50 km.
Reagovat
RFanousek
Však proč by měl zvedat palec či co, já to třeba taky nedělám moc, prostě hraju.
Reagovat
Amputace
Federer se nezřídka kdy ani neomluví za prasátko, natož aby někoho chválil za povedený úder :)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Rafa chválí v jednom kusesmile
Reagovat
sojka1
slysela jsem nekompromisni nazor, ze omluva jedine za nastrel.. prasatko nikdo nezahraje schvalne ani ho nemuze naplanovat... ale ruku zvednu.... ;-)
Reagovat
Amputace
Však v pořádku, já proti tomu v zásadě nic nemám. Ale je to jistá nepsaná slušnost mezi tenisty (většina jich to dělá), takže bych očekával, že ji zrovna Federer coby takzvaný tenisový gentleman bude dodržovat. V principu samozřejmě platí Kyrgiosova či Soderlingova argumentace - proč bych se měl omlouvat za to, že mám štěstí? Novak zrovna v těchto "maličkostech" patří k těm lepším: nemá problém pochválit soupeře i za nepříznivého stavu, za prasátka se omlouvá, po prohraném zápase působí při gratulaci soupeři srdečně a upřímně. Tím je mi velmi sympatický. Horší je, že se čas od času sníží k psychologickým hrám typu fake MT apod. Hodně to sráží jeho projev na kurtu, který je sice někdy provázen výbuchy hněvu, ale vůči soupeřům se většinou chová s úctou. Alespoň mně to tak připadá - že nemá před očima jen vítězství a dál už nic. Více než vůči soupeřům mi přijde, že své výbuchy vzteku většinou projektuje vůči divákům či sobě samému.
Reagovat
dappe
Federer se omlouvá pokaždé, proboha. Jen v trochu jiný okamžik, kdy se k němu soupeř otočí před podáním nebo když se chystá na servis on sám. Internet šíření těchto nepodložených nesmyslů snese, ale číst se to opravdu nedá...
Reagovat
gigin
Ale je fakt, že Múra jednou pičovala na Rogiho, že se neumí omluvit.
Reagovat
smazaný uživatel
Ako pise dappe.

Je jasne, ze Andy kecá a len Rogerove "sorry" nepostrehol.
Reagovat
dappe
Je to možné, třeba mu vadilo, že se neomluvil bezprostředně. Já ani netvrdím, že s tím jeho způsobem omluvy souhlasím. Ale opravdu jsem ho neviděl se neomluvit :)
Reagovat
Amputace
Pokud je to tak, že se omlouvá třeba před podáním zpětně... nikdy jsem si toho teda nevšiml, ale budiž. Bezprostředně po výměně jsem ho ale viděl neomluvit se mnohokrát, z čehož jsem vycházel. Tak moje chyba.
Reagovat
sojka1
je to, jak pise dappe, odpozorovano.. :-)
Reagovat
dappe
Na druhou stranu je pravda, že pokud není člověk na stadionu nebo se na to vyloženě nezaměří, tak to opravdu může vypadat, že se neomlouvá :)
Reagovat
sojka1
ale ja jsem se skutecne na to zamerila a mas pravdu, vzdycky mavne az pri ocnim kontaktu... at uz na prijmu nebo pred vlastnim podanim... :-)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Prostě gentleman, aby to soupeř nepřehlédlsmile Ovšem ne všichni diváci si všimnousmile
Reagovat
dappe
V pohodě, měl jsem to napsat klidněji smile Jak píšu výše, úplně 100% s tím způsobem jeho omluvy souhlasit nemusíme, ale opravdu se omlouvá pokaždé.
Reagovat
Amputace
smile
Reagovat
Mr.Pink
na tohle jsem si uz zvykl, ze lide nevenuji pozornost detailum, mivaji s tim problem i komentatori.
ale je to presne jak pises, roger se vetsinou omlouva az pred servisem, aby souper omluvu zaregistroval. vetsina hracu sice zveda ruku ihned, ale souper ji casto nevidi, pze uz je otocen zady.
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak podle mne ani nejde tak o sameho Fedexe, ale jeste jine casy, kdy to bylo prirozene, ze kdyz se omlouvas, tak je dulezite, ze te dotycny vidi,... jedno kdy, hlavne aby te vnimal...
...dneska se lide ani na sebe normalne nekoukaji, jak ze sebou mluvi. Preci to je jedno...Ale hlavne je dulezite, ze te souper vidi jak hrozis pesti:D
Jak tohle prislo do tenisu, tak si pamatuji, ze na zacatku to bylo brano fakt dost negativne,... dnes...tsss, normalni, vlastne super:D
Dneska je vlastne super vsechno i jak nekomu rozbijes hubu jen tak pro radost...nebo nekomu reknes, ze je dement, tak je to taky super, bo jsi cool. Dneska je super vsechno:D
Toz tomu rikam pokrok.:)))
Reagovat
gigin
Jako někdy to padá, že to na place vypadá jak ve chlévě, tak už se pak i směju. Reakce protivníka bývají pak různé :DD
Reagovat
Vlk-v-trave
janekda prasatka normalne planuje.
Reagovat
sojka1
:-)))
Reagovat
Amputace
Rozhodně častěji než Roger - poměrně často říká po povedeném úderu soupeře "bravo", jestli sis ještě nevšiml. A za "net" se omlouvá pokaždé.
Reagovat
Herbert_Hoover
Kamarádit s hercem je super, třeba z toho budou plynout nějaké profity, třeba že dostane zdarma vip vstupenku na předávání Oskarů :)
Reagovat
Amputace
Tam by příčetný člověk nešel, ani kdyby mu za to ještě zaplatili :D
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Davor1
Gratulácia Djokovičovi. Po zápase s Fritzom by som na neho nestavil ani deravé ponožky, ale zase raz všetkým dokázal, že mimo tenisu by sa bez problémov uživil aj v Hollywoode :)

Medvedev sklamal, ale nie je to pre mňa žiadne veľké prekvapenie. Finále GS je samostatná disciplína, kde rozhoduje oveľa viac faktorov, ako len momentálna forma a herná kvalita. A v mentálnej hre má ešte veľa čo dobiehať. Napriek tomu to je pre mňa až neuveriteľné, kde sa dokázal za tak krátky čas posunúť, ešte tak 3-4 roky dozadu to bol hráč, ktorého som sledoval na challengeroch a najmenších ATP turnajoch, kde to bol nestabilný tenista so slabšou kondičkou, ktorý často v zápasoch vyzeral, že ho to ani nebaví a najradšej by už bol v sprche. Pamätám si jeho zápas práve na AO v 2017, keď mi zrušil tiket hneď v prvom kole s Escobedom :D Čo tam vtedy predviedol... ani vo sne by mi nenapadlo, že o 4 roky môže byť vo finále proti Djokovičovi takmer favorit... slušný posun a ten GS raz aj tak určite urve...
Reagovat
dako
Mne to už niekedy príde ako súčasť Noleho taktiky. V jednom zápase urobí show, kde pomaly umiera na kurte, vezme si MTO. Ten zápas si následne v rozhodujúcich momentoch úplne v pohode postráži. Potom vyjadrenia typu, že to je zlé, že nevie, či bude pokračovať v turnaji atď. Hráčom sa to potom následne dostane do hlavy, že teraz by to aj mohlo klapnúť. Potom ešte v turnaji urobí jeden na poli nepresvedčivý výkon, stratí set, vyzerá, že herne to nie je vôbec ideálne. A na to príde rozhodujúca fáza turnaja, kde je Nole ako terminátor s tým najlepším pohybom a bez jedinej známky zranenia (aj keď to vyzeralo, že už umiera). Asi mu to za to stojí. Fiškus jeden!
Reagovat
Mayo
Novak si naj-lep-ší.
Reagovat
brixner
smilesmilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Co sis dalsmile?
Reagovat
FulnekUltras
to vypadá na prošlýho lososa z lidlu smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
to by se svíjel na toaletě. Spíš nějaký veselý banány...
Reagovat
FulnekUltras
trojnožka na počest serbiji - to se pak už poslední volnou rukou nechce nic moc hledat smilesmilesmile
Reagovat
fazil
Snad brzy skonci to celosvetove covid silenstvi a zacne se normalne hrat. Roger doufam jeste jednu sezonu odehraje nez skonci, Rafa a Djoka taky jeste 2-3 roky vydrzi. Ty mistni debaty o tom, kdo bude nakonec goat, jsou zbytecne. Kazdy rekord lze prekonat. Ale ty zazitky ze zapasu uz zustanou. Popravde se blizke budoucnosti trochu bojim, protoze v mlade generaci nevidim zatim nikoho, kdo by me nejak oslovil a kvuli komu by stalo za to tenis sledovat... No uvidime.
Reagovat
brixner
smilesmilesmile
Reagovat
fazil
Za me tohle nebylo finale grandslamu. Bohuzel Medvedev po prvnim setu absolutne odesel a byla to nuda. V mlade generaci nevidim nikoho, kdo by mel mentalitu sampiona. Az odejde Roger, Rafa a Djoka, budou se tam mladosi tocit jako na wta...
Reagovat
brixner
smilesmilesmile
Reagovat
com
Djokovic slavi 18ty GS titul - nuda smile Ale dulezita zprava, ze si Karolina poridila darek, o tom nas tenisportal neinformuje smilesmile https://www.sport.cz/tenis/clanek/2129695-po-nevydarenem-australian-open-si-pliskova-udelala-radost-darkem-temer-za-pul-mega.html?utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz#hp-sez
Reagovat
brixner
smilesmilesmile
Reagovat
FulnekUltras
což to celé jen dokresluje ;-)))

jak říká Palivec, taková přesnost je na howno... smilesmilesmile
Reagovat
Cico93
Asi každý fanúšik tenisu bol z dnešného priebehu finále sklamaný.
To je obrovský rozdiel, keď ide o takto dôležitý zápas. Podobne ako to má Thiem s Nadalom na antuke, čo potom, že ho dokáže poraziť v Barcelone...

To sú blazni títo borci;-)
Aby sa toľké roky ostatní len prizerali a brali maximálne Masters.

Noo nič chcelo by to viac Wawrinky;-)
Reagovat
brixner
smilesmilesmile
Reagovat
RF46
Gratulace Nolemu a do Djokolandu, vyhral naprosto zaslouzene.
-
Medved me zklamal, neustal to. Tak snad priste, budu mu fandit v kariere.
Reagovat
brixner
smilesmilesmile
Reagovat
steve79
Docela me mrzi, ze na Tour neni zadny hrac, ktery hraje utocne. To nemluvim hra na siti. Zverev, Medvedev, Berettini to je naprosta tragedie.
Reagovat
Kozoroh
Cicipas je ofenzivní hráč IMO a má výbornou hru na síti, nejlepší z Next Gen.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tomáš Machačsmile
Reagovat
Davor1
Berettini? To je podľa teba nejaký obranár?
Reagovat
brixner
smilesmilesmile
Reagovat
Kozoroh
Co se týče zápasu, co podle mě způsobilo tak nečekaný rozdíl a jednoznačnou výhru pro Djokera, jsou body po druhém podání Medvěda. Zatímco po prvním servisu bylo obtížně přetlačit Daniila, tak po druhém servisu byl ve výměnách až nečekaně snadno hratelný. Asi za tím stojí kombinace nervů z GS finále + Medvědovi soupeři s vyjímkou Krajinoviče v 3. kole to nebyli schopni odhalit.

Novak v semifinále a v dnešním finále zvedl laťku své hry oproti předchozím zápasům, což vysvětluje, proč vždy dokáže vyhrát AO, když postoupí do SF. První servis byl na začátku výborný, pak jeho úspěšnost klesla. Hodně chválím hru na síti, No1e si dobrými voleji několikrát skvěle pomohl. Zlepšené podání a síťová hra je cestou, s kterou si Novak pomůže k dalším triumfům. smilesmile
Reagovat
woody
VItej zpět.

Za mě rozhodl return.
Reagovat
brixner
smilesmilesmile
Reagovat
brixner
smilesmilesmile
Reagovat
brixner
smilesmilesmile
Reagovat
Patik
Djokovič opäť potvrdil prečo tu je tak úspešným hráčom..vynikajúci servis ešte lepší return..koncentrovaný výkon už od prvého fiftínu..ale aj tak som si všimol že trošku gymnastiky pár dlhších výmen a energia v háji..stárneme..

Medvedev ja neviem dnes to nebol jeho deň všetci vieme že mal na viac ale skrátka sa mu nevydaril vstup a nevydaril sa mu celý zápas..

tak GS za nami..sezóna pred nami..o pár dní sa vracia Federer..pribudnú nejaké tenisové sviatky..užívajme si čo príde..
Reagovat
paddy
Idemos smile smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
a umí píchat? Teda vakcínysmile?
Reagovat
blixa
Ten už jich vopíchal smile... Jo vakcíny ? Tak to nevím, nevím smilesmile
Reagovat
NoletheBest
Díky, máme to vzájemně stejné.
Reagovat
steve79
Djokovic zaslouzene. Od druheho setu byl jasne lepsi. Uz aby se vratil Roger. Ten ho dokaze aspon potrapit.
Reagovat
giovani
Bravó Nole! smile len tak ďalej. A ešte: Hajteri všech zemí vyližte si prdel.smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ano, typický fanoušek Jokerasmile
Reagovat
giovani
Na rozdiel od teba, nikoho z tenistov nehejtujem ani nikdy nebudem.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Píšu podle toho, jak hráče vidím a jestli to pak někdo vnímá jako hejt, je věc jiná...
Opakuju - nezpochybňuju Jokerovu tenisovou kvalitu, ale... nelíbí se mi jeho hra, což může být každému ukradené, jakkoli není. Ovšem chováním u mě ztratil i ten poslední kredit, a tak kombinace s pro mě nezáživnou hrou se pak odráží v mých komentech.
Reagovat
Marduch
Jses s tím už votravnej. Úplnej Kamil. K tenisu nic nemáš.
Reagovat
Nola
smile

ma ku vsetkemu co dodat, inak mam pocit, ze je tu viac podobnych nickov, ktori pisu navlas rovnako, asi travi viac casu na TP ako trebars v praci, rano, na obed, vecer, v noci smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Zdravím Nolkasmile Mrkni, kdy tady mám posty a kolik... Ještě jsem ani nestihl gratulovat Naomi, vostuda, připouštím...
Reagovat
peRFect
A čo robíš v noci ty,mačička? :)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Neboj, už jsem skončil, aspoň pro dnešeksmile
A k tenisu? No, k tomu finále se toho moc dodat nedá, to asi každý trochu tenisu znalý fanda dokázal rozluštit. Joker silný na servu a returnu, Medvěd se po prohraném setu a breaku s relativně pár chybami, hlevně ale ve špatných okamžicích, totálně rozsypal. Padla na něj tíha GS finále. Joker jich má o pár víc, tak si na něm smlsnul, no. Ovšem jak už na kolikátém GS si neodpustil zanechat skvrnu.
Reagovat
SwissMaestro
Nicméně je to sport a i když jej nemám rád tak musím do tzv. Djokolandu pogratulovat. Ten váš borec je prostě dobrej.
Reagovat
giovani
smile tak to beriem, slovo špotovca
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Kvality Jokera popírá sám Joker. A velice úspěšně. Má na to velký talent - teda spíš kvalitní výchovu, za kterou může děkovat především svému otci. Starého psa novým kouskům...
Takže kvalita tam je, nekoukatelný tenis - většinou, nesportovní, arogantní a odpudivé chování skoro vždy.
Reagovat
FulnekUltras
skoro jako babiš ;-)))
Reagovat
Tomas_Smid_fan
tak to určitěsmile Jen nevím, jak to má Babiš s otcem.
Reagovat
NoletheBest
Díky, máme to vzájemně stejné.
Reagovat
turista
Tak a teď ještě podruhé tu Paříž v červnu.
Reagovat
turista
Novak to dokázal. Gratulka. Hurá!
Reagovat
Mayo
Už má v tejto sezóne splneno.
Reagovat
smazaný uživatel
vlastne zapas Djokovic-Fritz bolo predcasnym finale...,kde bol Novak najblizsie k prehre:)
Reagovat
panzer.dragon
po rafově rg asi druhý nejcennější individuální zářez v tenise smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Zářez, tos řekl pěkněsmile
Reagovat
brixner
Srbe, hráls nejlíp, takžesmile+smile

Ale na GOATa ti stejně chybí ještě hromada GS...smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ani ne tak grandslamy...
Reagovat
woody
Tak fanatsticky vykon ne returnu jsem od nej dlouho nevidel, to byl koncert. Servis take vyborny, pokud bude takhke podavat, bude to dobre. Za me dnes rozhodl return a servis, tam byl Novak excelentni. Takovy vykon jsem necekal.

Kloboucek smile
Reagovat
Amputace
Já také ne - ale od Medvěděva.
Reagovat
woody
Hrál co mu souper dovolil, Novak skvele retrunoval, Medevdev to me tezke nebyl zvykly na to,ze se mu vraci tolik prvnich servisu zpatky hluboko do pole
Reagovat
Amputace
Viděl jsi, jak se na tom kurtu choval? Minimálně set a půl rozhodně nebyl o tom, co Novak Daniilovi dovolil... Medvěděv mimo jiné také vůbec nedokázal vytáhnout svůj výborný servis, se kterým by nedokázal nic udělat ani Novak. Od druhého setu servíroval tak nějak víc na jistotu, více Novakovi na tělo, netlačil to moc k čarám, jak bývá u něj obvyklé. Z toho samozřejmě pramenily ty výborné Novakovy returny a nejistota ve hře Medvěděva. Novak byl samozřejmě přesný, hrál velmi vyrovnaně, nechyboval, ale před zápasem jsem čekal, že ho Medvěděv dotlačí ještě k trochu jinému tenisu... Tohle byl jen stín hráče, který rozsekal Tsitsipase.
Reagovat
sojka1
ale kdyz se nekdo psychicky rozkolisa a rozbije se o neci "auru", stale to prece patri do sorty "co souper dovolil"... :-)
Reagovat
Patik
ale zase Medvedev rozsekal Tsitsipasa ktorý už bol dosť psychicky a fyzicky nahlodaný..ten zápas sa nedá hodnotiť..
Reagovat
sojka1
prave proto si myslim, ze ten naraz Daniilovi vubec neskodi a bude zajimave sledovat, jak s tim bude dal pracovat.... :-)
Reagovat
woody
Videl, tak to v tenise chodi,ze prijde cas,kdy davas prvni vic na jistotu aby jsi nemusel pres druhy. Stejne jako na Rg jsem tvrdil,ze Novak nehral tak spatne jako hral Rafa skvele,dnes to tvrdim take,Nolda hral vyborne,Medvedev dobre..
Reagovat
brixner
smilesmilesmile
Reagovat
Herbert_Hoover
Novak první tenista v historii vyhrávající GS titul s přetrženým vazem, je to nezpochybnitelný GOAT od letošního AO smile
Reagovat
Herbert_Hoover
*přetrženým svalem
Reagovat
Kozoroh
Naštěstí jen natažený. Novak se v tom zápase s Fritzem lekl, když ucítil bolest v břiše, myslel si, že si sval natrhnul.
Reagovat
Herbert_Hoover
A pak to ještě hezky přiživil v médiích a když se ho následně ptali, jak to je, tak zatloukal jak u výslechu STB smile sorry ale nikdy nebude oblíbený, divadelník smile každopádně herně ok, dnes Medvěd bez šance, sic prohrál už v šatně
Reagovat
Nola
ty si spat? vitaj, neries hajterov, je to celkom zbytocna disciplina
Reagovat
Kozoroh
Ano, potřeboval jsem oddych od TP a vybral jsem si dobu, kdy je Novak usazen na 1. místě. Vrátil jsem, abych No1eho tlačil ve finále AO a povedlo se. Nyní opět budu na TP komentovat tenisové dění.
Reagovat
Kozoroh
A jinak, HH je ještě zlatej oproti Kamilosovi, ten mě fakt sral a kazil atmosféru na TP. Jsem rád, že už tu není.
Reagovat
brixner
smilesmilesmile
Reagovat
brixner
smilesmilesmile
Reagovat
brixner
smilesmilesmile
Reagovat
brixner
smilesmilesmile
Reagovat
brixner
smilesmilesmile
Reagovat
brixner
smilesmilesmile
Reagovat
brixner
smilesmilesmile
Reagovat
brixner
smilesmilesmile
Reagovat
brixner
smilesmilesmile
Reagovat
brixner
smilesmilesmile
Reagovat
brixner
smilesmilesmile
Reagovat
brixner
smilesmilesmile
Reagovat
brixner
smilesmilesmile
Reagovat
brixner
smilesmilesmile
Reagovat
brixner
smilesmilesmile
Reagovat
brixner
smilesmilesmile
Reagovat
brixner
smilesmilesmile
Reagovat
brixner
smilesmilesmile
Reagovat
brixner
smilesmilesmile
Reagovat
brixner
smilesmilesmile
Reagovat
brixner
smilesmilesmile
Reagovat
brixner
smilesmilesmile
Reagovat
brixner
smilesmilesmile
Reagovat
brixner
smilesmilesmile
Reagovat
brixner
smilesmilesmile
Reagovat
brixner
smilesmilesmile
Reagovat
brixner
smilesmilesmile
Reagovat
brixner
smilesmilesmile
Reagovat
brixner
smilesmilesmile
Reagovat
brixner
smilesmilesmile
Reagovat
Fandina
smilesmilesmile
Reagovat
Berny
2005 - Jako 17letý prohra s vitezem Safinem
2006 - Jako 18letý prohra s Goldsteinem
2007 - Jako 19letý prohra s vitezem Federerem
2008 - 1.titul suvererne
2009 - skreč Roddick
2010 - skoroskreč Tsonga
2011 - 2.titul suvererne
2012 - 3.titul - 2 intergalakticky bitvy s Murrym/Nadalem
2013 - 4.titul - legendarni bitva s Wawrinkou, pak pohoda
2014 - prohra s vitezem Wawrinkou
2015 - 5.titul - bitva s Wawrinkou v semi
2016 - 6.titul suvererne
2017 - prohra skrz bolesti lokte s Istominem
2018 - prohra skrz bolesti proti CHungovi
2019 - 7.titul suvererne
2020 - 8.titul - bitva s Thiemem
2021 - 9.titul - bitva s břichem a pak suvererne..

Co si budeme.. krom extremne vybojovanych titulů 2012, 2013.. jsou to vetsinou krasojízdy start stop.. velmi podobne jako Nadal na FO.

Jinak je jasne ze nikdo nemuze hrat bez zranění nejvetsi souper Novaka za tech 16 let.. bylo 4x telo (2009-2010 a 2017-2018).. na čemž nejvic profitoval ROger (3 tituly) a Rafa(1 titul)smile
Reagovat
Herbert_Hoover
Skoroskreč :) krásný termín, speciálně vyvinutý Djokerem a sedícího na něj jako pr.del na hrnec :) skoroskreče a divadélka jej provází od té doby
Reagovat
Berny
ja myslim ze kazdy kdo ten zapas s Tsongou pamatuje.. tak vi o cem je rec :).. tento zapas byl dulezity milnik i v jeho biografii.. tam se odstartovalo hledani jeho slabin..aby pak na podzim 2010 našel svecenou vodu.. a zcela zmenil chod tenisovych dejin.. bez kterych by to vypadalo RF 30 GS, RN 30 GS.. a casem zapomenuty mozna talentovany srb s 2-3 GS
Reagovat
brixner
smilesmilesmile
Reagovat
Kozoroh
Cítím velkou radost a satisfakci! smile No1e je veliký borec, což opět prokázal, když prodloužil svou už tak úžasnou dominanci na AO. smile

Gratulace AO králi a snad se již v příštím roce podaří australská La Decima. smile
Reagovat
dako
Ahoj. Mám na teba jednu, ako na pravdepodobne najväčšieho fanúšika Noleho tu na TP.

Ako vnímaš ty to Noleho vystupovanie/správanie/špekulovanie (nie len na tomto turnaji)? Ale čo sa tohto turnaja týka, tak hlavne to Noleho "zranenie", následnú výhru v tom zápase, kde to vyzeralo, že tam asi umrie. Potom vyjadrenia že takú bolesť ešte nezažil a pochybuje, že bude môcť ďalej hrať a následne výkony bez čo i len náznaku zranenia.

Ďakujem.
Reagovat
dako
jednu otázku*
Reagovat
Tomas_Smid_fan
To je márne sa pýtať Jokerových fanúšikov... Láska býva slepá. Ale čo, pre každého sa najde obdivovatel'.
Reagovat
Kozoroh
Na prvním místě je třeba říct, že Novak měl v 3. kole zdravotní potíže, na to jsem ochoten dát ruku do ohně. Jiná věc je, že Novak špatně usoudil, co se mu stalo, napadla ho ta nejhorší varianta, že se jedná o natržený břišní sval. V tom se unáhlil, měl říct "bolesti v břiše po uklouznutí mi zkomplikovaly zápas, nevím, jestli mám natažený nebo natrhnutý sval, sken ukáže, jak na tom jsem". Ale ta kritika, co se na něj snesla po zjištění, že se jedná 'jen' o natažený sval a ne o svalovou trhlinu, to je taky špatné, ti lidi už fakt neví, jak si do Novaka kopnout. smile

No1e by měl být ve svých prohlášeních opatrnější, tohle by měl zlepšit.
Reagovat
brixner
smilesmilesmile
Reagovat
dako
Ja uznávam, že Nole je skvelý tenista, na harde snáď až dokonalý niekedy.

No tie jeho excesy, ktoré niekedy dokáže na kurte (aj mimo neho) vyprodukovať, mi nejdú do hlavy. Nikto nepochyboval o tom, že by snáď s Fritzom nevyhral, ale jemu sa prihodí nejaké malé zranenie (to zranenie malé asi bolo, keď sa potom pozrieme na zvyšok turnaja a jeho výkony), Noleho to trocha rozhádže, prestane sa mu dariť, no on namiesto toho, aby sa zaťal a dorazil to pravý bojovník, tak zo seba urobí pomaly mučeníka, vyzerá na kurte zrazu ako by mal umrieť a v momente skrečovať, vezme si MTO a do piateho setu nastúpi v pohode a vyhraje ako keby mu ani nič nebolo. Potom sa postaví pred novinárov, podá vyjadrenie "na rovinu", že to je natrhnutý sval, že pravdepodobne odstúpi z turnaja, potom sa vyjadrí, že pred zápasom ani nebude trénovať a až na predzápasovej rozcvičke zistí, či bude môcť hrať. No a od toho momentu hraje v turnaji úplne v pohode, behá ako srnka, robí šnúry a bez problémov podáva 200km/h.

Stojí mu to zato? Lebo toľko hejtu a nenávisti som na nejakého športovca už dlho nevidel, ako na Novaka cez AO. A to nie len tuto na TP, ale aj na iných stránkach a portáloch.

Lebo keď je zranený Nadal, Del Potro, Monfils, Federer atď., tak je to vidieť a málo kedy daný turnaj vôbec dokončia. No Nole vyzerá daný moment fakt ako pred smrťou a v konečnom dôsledku mu ani nič nie je.
Reagovat
Kozoroh
Jak jsem řekl, unáhlil se ve svém prohlášení po zápase s Fritzem, měl by zapracovat na komunikaci, rozhodně si nemyslím, že to byl záměr, zveličit zranění, ale v tom se neshodnem.

V zápase s Fritzem dostal No1e léky proti bolesti a léky samozřejmě nezaberou okamžitě. No1emu v tomto směru pomohla přestávka kvůli odchodu diváků ze stadionu, to mu pomohlo se trochu vzpamatovat a proto byl pátý set lehkou záležitostí.

Taky musím podotknout, že Fed měl u několika svých GS triumfů taky zdravotní potíže - ve Wimbledonu 2003 proti Lopézovi a ve Wimbledonu 2012 proti Malisemu se potýkal se zraněnými zády a na AO 2017 bral dvě MTO kvůli poraněným tříslům. Roger to ale dokázal líp vykomunikovat, proto se na něj nestrhla lavina kritiky, jak na Djoka.
Reagovat
Marduch
Přijdeš se zase podívat? smile
Reagovat
Kozoroh
Vrátil jsem se natrvalo, opět jsem dostal chuť psát na TP.
Reagovat
turista
Jsem moc rád, že jsi zpátky na TP.
Reagovat
brixner
smilesmilesmile
Reagovat
NoletheBest
Respekt DM, je opravdu velký charakter a určitě jednou vyhraje GS.
Reagovat
Mayo
Djokovic da podľa mna tento rok minimálne 3GS.
Reagovat
paddy
Pokud se bude dohrávat W20, tak 5 smile
Reagovat
Pe3k
Takový průběh jsem opravdu nečekal Danil se úplně složil smile
Po Wimbledonu nebo po US open bude mezi Federera Nadala a Djokovice rozděleno 60 grandslamů smile
Tento gs nic moc. Začalo to dobře, ale semifinále a finále velká bída. 20-20-18 smile
Než začne celým světem nejvíce očekávaná a hodnocená tenisová akce světa - Wimbledon
Než se tak stane bude po konci hardové části sezony, doplňková část roku kde na drcené cihle sbírají tituly druhořadí tenisté
Reagovat
aape
Druhořadí? To snad ne..
Reagovat
Pe3k
Promiň, třetiřadí smile
Reagovat
turista
Pokud vyhraje Novak tak se na TP často píše nic moc.
Reagovat
svetova.dvojka
Není třeba dělat unáhlené závěry, sezóna je teprve na úplném začátku...smile
Reagovat
svetova.dvojka
Murray a Zverev dostali divoké karty do Rotterdamu, měl by tam hrát i Medvědev...
Reagovat
paddy
9 titulů z AO vs 9 získaných gemů ve finále

Hlavní faktor - ve finále GS je nějaká šňůra výher úplně k ničemu. To je jiný tenis

Big3 získala 15 GS v řadě smile smile
Reagovat
Romario
Já myslím, že by se Nole mohl teď uklidnit a zkusit prasknout i tu Paříž to by hodně bodlo.
Reagovat
Nola
nech sa to vykasle, Wimblas sa mi paci viac
Reagovat
Kozoroh
Doufejme, že Wimbledon se letos hrát bude, organizátoři zrušili loňský ročník i s poukazem na to, že kvůli covidu nemohli být na stadionech diváci. Hlavní roli v jejich rozhodnutí hrála samozřejmě ta jejich pojistka a není mi známo, jestli by se mohla uplatnit víckrát za sebou.
Reagovat
turista
Taky bych uvítal kdyby Novak Djokovič zase našel cestu jak porazit antukového krále na té antuce. Když to šlo v letech 2011-2016 tak by tu cestu mohl znovuobjevit.
Reagovat
turista
Ono jde i o udržení vedení v tisícovkách.
Reagovat
SydneyOpen
Next gen opět ostrouhala smile Federer, Nadal i Srdíčko můžou hrát klidně do osmdesáti, stejně se z nich nula gen podělá tak co
Reagovat
Frantz
Djokobič ze sebe na začátku udělal mučedníka, přenesl tím tlak na své soupeře, kteří se z vidiny šance klasicky sesypali a pak už jen průměrným výkon využil jejich lability smile
Reagovat
Romario
To jsou jenom kecičky starý babičky.
Reagovat
Frantz
jen d3ment jako ty věří, že se natržený sval dá vyléčit přes noc
Reagovat
Usm
Neříkalo se, že Medveděv je hráč nasalamista? Tak jaký pak psychicky tlak?
Reagovat
Frantz
kolikrát hrál finále GS? nemusíš přesně, stačí přibližně
Reagovat
Frantz
kolikrát hrál finále GS? nemusíš přesně, stačí přibližně
Reagovat
SwissMaestro
Uspesny, ale nikdy nebude docenen ci obdivovan natoz milovan vetsinou.
Reagovat
svetova.dvojka
To je logické, když je z východu...
Reagovat
SydneyOpen
z východu prostě nic dobrého nepřišlo smile
Reagovat
Frantz
ne, tím že se chová jak k.k.t
Reagovat
Vlk-v-trave
doceneny uz je, ale obdivovany nebude ani jak bude mit 30GS, ale otazka je, zda to je az tak dulezite...:)
Pro neho mozna ano, ale obecne...Lendl taky nebyl milovan, ale docenen urcite...
Reagovat
Mayo
9-0 je veľkolepá bilancia a bude sa stále navyšovať. Stále mu to rovnako skvelo behá, nechápem ako to síce robí ale mám pocit, že sa to nezmení ešte pár rokov. Zaujímavé. Je veľmi blizko aby bol najlepsi z najlepších.
Reagovat
dako
To neviem pochopiť ani ja. Mne príde, že čím je starší, tak je v tom pohybe snáď ešte lepší. Vôbec na ňom nie je vidieť nejaké opotrebovanie, a to si už stále hovorím, že raz to musí prísť. Na Rafu to vekom prišlo a musel zmeniť svoj štýl hry. Nole nemusí meniť nič, on je na tom pohybovo stále na tom istom. Dnes tam zase behal zo strany na stranu, robil šnúry, kĺzal, bez jedinej známky opotrebovania.
Reagovat
Berny
Tak se Novak dotáhl na Rogerovych 12 GS z hardu, a nedovedu si predstavit ze by tech 12 GS nerozsiril... je vcelku extremni zahadou a shodnou okolností ze jak Novak má sve hard GS (9 AO + 3 US) extremne nerozlozene.. stejne jako Nadal 4+1 .. prijde mi ze oba dva hraji na obou hardech podobne na to aby tam meli 3násobek a 4násobek rozdilu.. pod dnesku jsem si na 99 % jisty ze krom Rafy i Novak predbehne Rogera..
Reagovat
smazaný uživatel
Federer mimo hry. V podstate, napriek tomu, že dvojica mala horšiu východiskovú pozíciu, to bude celkom symbolické a nanajvýš spravodlivé.

Či sa nakoniec bude tešiť, Nadal alebo Djokovic, to je ťažké odhadnúť.
Reagovat
SydneyOpen
co máš proti Federerovi smile za mě Nadal/Federer/Djokovič nejlepší tenisová generace v historii. Počkej až to bude Tsitsipas/Zverev/Medveděv to budeš na Rogera ještě vzpomínat smile
Reagovat
smazaný uživatel
Hard titles.

Ten pomer. Tak to proste vyšlo. Nadal prehral dva 5-setáky vo finále, hoci bol o breah hore. Raz sa zranil.

Djokovic mal v NY raz ufúkané finále s Murraym, čelil tam vo finále Nadalovi a Federerovi ešte ako menej skúsený hráč, rovnako Wawrinkovi.
Reagovat
Amputace
Já bych ten dnešek moc nepřeceňoval. 70% času byl Medvěděv v totálním meltdownu. Rozčiloval se, gestikuloval, házel dokonce raketou, byl v totální křeči. Dnešního labilního Medvěděva by porazil snad i Zverev.
Reagovat
Kozoroh
Kdes vzal Rogerových 12 hardových grandslamů? Má jich 11, 6 AO a 5 USO, No1e má 9 AO a 3 USO, takže můj miláček překonal další rekord smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Djokovic je na harde úplne inde ako Federer. Tých jeho 11 GS je skreslených konkurenciou.
Reagovat
Pe3k
6 a 5 to je vyrovnanost, komplexnost
9 a 3 je jednostranná dominance
Ale tak je třeba oficiálně Djokovicovi přenechat titul goata hardu. Roger je stále goat tenisu, goat trávy a druhý nejlepší v historii na hardu, not bad smile
Reagovat
Mayo
A tretí najlepsi celkovo, je to pekný úspech smile
Reagovat
Pe3k
číst neumíme?
Reagovat
smazaný uživatel
A zároveň jednooký král slepých. O ostatné rekordy príde, jednooký král mu zostane navždy :D
Reagovat
Pe3k
Stále má nejvíce tenisových rekordů GOAT no smile
Reagovat
smazaný uživatel
jj, počet stvrtfinále v rade a podobných béčkových štatistík. Uži si ich.
Reagovat
Pe3k
Já? Těch rekordů si užívá Federer, on je GOAT smile
Reagovat
dako
To diváci pískajú, či oslavujú jeho víťazstvo? Celé to "fandenie" v dnešnom finále bolo také čudné, ako keby mu fandili len tí "jeho", potom tam boli takí, ktorí nevedeli, čo robiť, tak z povinnosti sem tam zatlieskali po Noleho víťaznej výmene a potom tí, ktorí pískali a bučali. Dosť neobvyklé na GS finále, aj po poslednej loptičke to bolo tak 50/50.

Nole na turnaji predviedol herný top (hlavne vo finále), a ako už býva zvykom, aj morálne dno.
Reagovat
aape
Nojo tak dnes Nole o chlup lepší smile
Méďa až na několik jednotlivých hezkých úderů nic nepředvedl
Reagovat
Romario
Teď by to chtělo se soustředit a dát i tu Paříž, uvidíme jak na tom bude Rafa letos.
Reagovat
Ereinion
Tak tenis hodný finále GS to byl jen v prvním setu...gratulace Djokovičovi, uchoval si šanci na GOATa
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Joker už šanci na GOATa ztratil dávno...
Reagovat
svetova.dvojka
Nejlepší v historii...smile
Reagovat
Frantz
..tenisových komediantů
Reagovat
Nola
wau, neocakavala som titul, bo Medved tu hral ako stroj, gratulujem, to finale nebolo okrem 1.setu, ani dramaticke, tesim sa, 18 je vek dospelosti
Reagovat
smazaný uživatel
Tak a je to tu. Show must go on.

Ako som písal nižšie, už keď si myslíme, že máme Djokovica z krku, tak on sa vždy dotiahne na tie obligátne dva GS a pod tlakom je opäť Nadal.

Všetká česť, gratulujem Djokolandu s navrátilcom Kozorohom. Šiestym GS po 30ke vyrovnal Nadala a jeho austrálska šnúra je bezkonkurenčná. Áno, je v tieni tej Nadalovej, preto sa o nej moc nehovorí. Ale 9 GS titulov z jedného GS, to nikto nikdy nedokáže.

Dnes sa inak opäť ukázalo, v čom sa BIG2 líši od Federera. Ten si na rozdiel od dvojice nikdy nedokázal nič obhájiť, ochrániť svoj domáci turnaj.
Reagovat
Pe3k
Ne no, jen vyhrál 5x v řadě Wimbledon a 5x v řadě US open smile
Reagovat
smazaný uživatel
Hej a potom prišla dvojica a zhasla fajka. Neobhájil ani Bazilej.
Reagovat
Pe3k
Obhájil toho dost, z hlavy třeba Australian open 2017, 2018 smile
Reagovat
Pe3k
To jsou 3 grand slamy...Rafa to umí jen na jednom smile
Reagovat
smazaný uživatel
No je vidieť, že to je z tvojej hlavy, lebo to je úplne odveci v kontexte dominantnosti svojich GS.

Rafael, Novak. Federer sa k tej dominancii nikdy nepriblížil .
Reagovat
Pe3k
Federer dominoval tenisu 3x déle než Rafa smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Hej, tých 5 rokov vs. 5 rokov. Je zhruba trojnásobok. Super rybár.
Reagovat
Pe3k
Roger Federer má 310 týdnů jako světová jednička. Nadal má kolik? A to jeho 6 místo se nikdo ani nezajímá smile
Reagovat
smazaný uživatel
Neviem, cez 200?...Kto má rátať týždne, pamätám si roky.

Navyše Nadal neodohral asi 5-6 kompletných sezón. Už to, že sa vyhral 5 koncoročných jednotiek, rovnako ako Federer je Federova hanba.
Reagovat
Pe3k
Rafa je na pěkném 6 místě mezi hráčema co dominovali tenisu smile
Reagovat
smazaný uživatel
To si zase vypočítal z tvojej hlavy, že áno? :)
Reagovat
Pe3k
Proč bych něco počítal. Podívej se na oficiální statistiky Rafa je tam na 6 místě, jak říkám, na hráče jednoho povrchu velice slušné.
Reagovat
Usm
V době, kdy Djokovič byl ještě neškodný teenager:))
Reagovat
dako
Jop, ale to ich obhajoval tak, ako keby Real Madrid obhajoval Ligu Majstrov proti Slovanu Bratislava.
Reagovat
peRFect
Roger,nejpopulárnější tenista všech dob :-*
Reagovat
Nola
ahoj zlatko, ako sa dari?
Reagovat
dappe
Nepochopím, jak se někomu může dostat tolik do hlavy nějaký sportovec. Ty nejsi v podstatě schopný napsat příspěvek bez Federera. Nevím, zda si toho všimli ostatní, ale od toho dorovnání GS je to s tebou ještě daleko horší.
Reagovat
raduz
Jak říkal můj děda.Vše na východ od řeky Moravy je holt jiné náboženství
Reagovat
RF46
Je nemocnej a potrebuje pozornost...smile
Reagovat
smazaný uživatel
Pokiaľ tieto výčitky nebudeš smerovať aj do svojich radov pri spomínaní Nadala v zápase, ktorý nehrá. Viď SF zápas Medvedeva, prípadne dnešný.

Tak to vždy budú výčitky len tendenčné.
Reagovat
George_Renel
Klasický slovenský podjebávač. Taky jsme takového na vojně měli. K převýchově stačila jedna deka.....
Reagovat
Vlk-v-trave
:D ale to uz bude nejaky ten patek... ted vladnou cechum slovaci jak v politice, tak tady na tp...:)
Reagovat
stopan
Federerovi vyrastla konkurencia v podobe Djokovica a Nadala v dobe ked pomaly sklzal zo zenitu svojej vykonnosti, kto vyrastol Djkovicovi a Nadalovi ako konkurencia??? Viac toho vyhravaju na grandslamoch zvlast Nadal po 30tke ako v nejlepsich tenisovych rokoch (zvlast Nadal a 4 grandslamy na US open, z toho 2 po 30tke, co je nonsens), to svedci len o tom aka je "tazka" konkurencia ala Kyrgios v sucasnom muzskom tenise. 10 rokov prakticky ziadny hrac s vitaznou mentalitou, a vobec to nie je o tom, ze su ND A RN vynimocni, kazdy je porazitelny, ale mladez sa proste nechyta vykonostne ani mentalne na tu staru generaciu tenistov.
Reagovat
smazaný uživatel
To je v poriadku.

ALe nechápeš, že ked sú na 4 GS traja, alebo dvaja. Sú vždy v horšej pozícii, ako keď je 7 rokov na okruhu jeden hráč a je na GS sám?.

Nadal s Djokovicom sú v horšej pozícii a keď to nakoniec zvládnu, zvládnu to len preto, lebo sú o niečo lepší tenisti, to je celé.
Reagovat
raduz
Přesně tak.Ta generace působí silně,avšak Safin,Hewitt a třeba Agassi za zenitem dokázali zahrát tak,že jim nebylo možné vzdorovat ,byť další zápas byli schopni pustit v podstatě s kýmkoliv .To samé třeba Nalbandian.Tito magoři v dobrém slova smyslu tu chybí už mnoho let.Snad jediný Soderling se tomu blížil
Reagovat
Amputace
No právě. Byli to hráči sice výborní, ale šíleně labilní a neschopní konzistentního výkonu často v rámci jediného turnaje, natož v rámci sezóny či nějaké její části. Naopak hráči jako Murray, Berdych, Del Potro, Soderling, Wawrinka byli schopni daleko konzistentnějších výkonů v rámci různých časových úseků, ale často si povybíjeli zuby právě na big3. Nejvíce konzistentní z té tebou jmenované generace mi přišel Roddick. Nebýt Federera, určitě by měl alespoň 5 GS.
Reagovat
Amputace
Tvl, a kdo měl jako vítěznou mentalitu před Nadalem a Djokovičem? To by mě vážně zajímalo. Nechci se pouštět do žádných "slabá éra" diskuzí, ale Nadal a Djokovič si toho navzájem pořád ukradli daleko víc, než kdy mohl Federerovi ukrást Roddick, Safin, Nalbandian a podobně.
Reagovat
HolyMotors
Fakt to přeháníš. Už je toho moc a nedá se to. Ne, že bys neměl aspoň v něčem pravdu, ale je toho už moc. Dává ti to tady najevo čím dál víc a nemyslím, že jsou všichni ultimátní FF- Vzpamatuj se.
Reagovat
smazaný uživatel
Hej, Pe3k, dappe, Perfect, to sú v podstate nestranní fanúšikovia pekného tenisu :)
Reagovat
gigin
Stylově bh volej. To hovoří za vše.
Reagovat
Nola
dnes musis uznat, ze na tej sieti nebol az tak marny
Reagovat
Vlk-v-trave
nebyl...to uznam i ja, ale jak ma na druhe strane Medu Bedu, tak ten volej i vynikne:)
Reagovat
gigin
Ne :DD
Reagovat
Vlk-v-trave
:DD tak ten jeden volej mu muzes uznat :D
Reagovat
gigin
Ten jeden těžký někde na křížu, pod sítí, to byla špička. Ale asi haluz spíš :DD
Reagovat
Nola
nevadi chlapci, Novak nie je na sieti zdatny, co si budeme nahovarat, je to hrac od zakladnej ciary, Novak to dnes vyhral kvoli skvelemu returnu
Reagovat
gigin
Dost zlepšil serv.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Paradoxně mu k němu pomohl můj oblíbený hráč - i ty Brute, Goranesmile
Reagovat
Vlk-v-trave
jo, to jsem si vsiml...ale jeste ho nema uplne tak stabilni, jak to ustabilizuje, tak muzem zacit sledovat kriket:)
Reagovat
Vlk-v-trave
tak co bys cekala od dvou typku, kteri se pohybuji hlavne v tenisove periferii:)
Reagovat
Amputace
Gratulace Novakovi. Nicméně dnes mu opravdu stačil na jeho poměry průměrný výkon, jeho soupeř zřejmě podlehl tomu, že ve finále nebyl považován za outsidera, a psychicky úplně odešel. Věřím, že Rafa by dnes Novaka potrápil víc.
Reagovat
Pe3k
Rafa? Ten prohrál s Tsitsipase, kterého zcela ponížil Medvěděv, kterého Djokovic přejel jako nic. Nadal může být rád, že se jim vyhl...
Reagovat
Amputace
Match-up, neznáme?

A btw., Rafa od ponížení Tsitsipase taky nebyl daleko.
Reagovat
Pe3k
a pak prohrál 3 sety v řadě smile
Reagovat
Amputace
Tsitsipas se zvedal v závěru třetího setu i proti Medvěděvovi, ten si to ale na rozdíl od Rafy už pohlídal. Každopádně s tebou nemá smysl o čemkoli konstruktivně diskutovat. Ty i po více než 10ti letech sledování tenisu vycházíš z rovnice, že když hráč A prohraje s hráčem B, který pak prohraje s hráčem C, musel by hráč A zákonitě prohrát i s hráčem C. O čem se pak s tebou má člověk bavit?
Reagovat
Pe3k
Pláčeme moc? Co to tady píšeš za nesmysly rovnice a tak smile jen jsem napsal co se stalo, tak se s tím smiř smile
Reagovat
Amputace
Vůbec nepláču. Pouze píšu svůj názor, že by Rafa dnes potrápil Novaka víc, než devíti získanými gemy na vlastním servisu. Toť vše.
Reagovat
Pe3k
Možná ano, spíše ne... Podívej se znovu na finále Ao 2019 smile
Reagovat
Amputace
Viděl jsem. A?
Reagovat
Frantz
říká trapák, kterej tady před týdnem vyřvával, jak Djokovíč končí
Reagovat
Mayo
On to robí naschval ale praje si opak.
Reagovat
Nola
praveze nebol, pozri su kurzy, boli viac-menej vyrovnane
Reagovat
Amputace
A co jsem napsal?
Reagovat
HolyMotors
Stačil mu průměrný výkon? Co to je za hloupost. Koukni na stats. Vždyť ho zničil podobně jako Rafu před dvěma lety. Medvěděv nehrál nějak dobře, ale z velké části to bylo způsobené hrou Novaka.
Reagovat
Amputace
Vždyť Medvěděv byl úplně marný. Hlavně na svém servisu. Chyby v důsledku hry Djokoviče? Ale kdeže, Medvěděv udělal přes 40 UE za tři sety. Djokovič ho většinu zápasu do ničeho netlačil, nenutil ho chybovat, on ale přesto chyboval. Na returnu nebyl schopen nic vytěžit ani z druhého Djokova podání, většinou se nějakým laciným úderem rovnou vyhodil. Proti Zverevovi mi teda přišlo, že byl Novak tlačen k daleko riskantnější a agresivnější hře. Dnes hrál podle mě takový svůj průměr, což pořád stačí na 95% všech tenistů, ale žádný jeho nadstandard to rozhodně nebyl. Precizní hra od základní čáry, žádná velká ofenzíva, žádná hra na riziko, soupeř mu to totálně umetl. Když už na nějakou lepší výměnu došlo, Novak byl jistý a precizní, ale k takové výměně došlo tak nanejvýš jednou za gem. Zbytek Medvěděv úplně nepochopitelně odchyboval.
Reagovat
HolyMotors
To, co píšeš, platí zhruba od půlky druhého setu, kdy už bylo víceméně jasné, jak zápas skončí a Medvěděv odešel a hrál přesně tak, jak popisuješ. Do té doby byly skvělé, dlouhé, napínavé a vyrovnané výměny, přelévalo se to ze strany na stranu, Novak byl famózní v obraně, nechyboval a byl na jeho poměry i agresivní a chodil si pro body, viz ten nástup do zápasu, to bylo neuvěřitelný. Fakt mi to připomínalo zápas s Rafou, kde ho ultimátní hrou úplně zfoukl. Ke kvalitě hry ale určitě přispěl i Medvěděv, jinak by to klidně skončilo 6:3 už v prvním. Pak odešel, nevydržel to.
Reagovat
Amputace
No mně přijde, že Medvěděv začal dost odcházet už poté, co nepotvrdil break ve druhém. A to ještě zdaleka o ničem rozhodnuto nebylo. Po druhé ztrátě svého servisu ve druhém už šel do kytek úplně. Chvílemi mi připadalo, že snad přestane hrát a už to jenom odchodí. Jinak souhlas - v prvním setu to skutečně bylo vyrovnané a Novak hrál velmi dobře. Ale nějaký jeho beast mód to rozhodně nebyl.
Reagovat
HolyMotors
On hrál ale velmi dobře i ve zbytku zápasu. Kdyby ne, nejspíš by taky vyhrál, ale bylo by to vyrovnanější. Medvěděv odešel poté, co hned breaknul ve druhém, ale pak si dvě podání prohrál. Tam si myslím, že byl definitivní zlom. Každopádně to, co píšeš, že Novakovi stačil průměrný výkon, neplatí, viz kvalita hry obou v prvním setu, kde Novak musel hrát velmi, velmi dobře, aby ho vyhrál a viz overall stats, kde je Novak jasně v plusových číslech.
Reagovat
Nola
smile
Reagovat
Davor1
Tiež si myslím, že Rafa by ho potrápil viac (keby došiel aspoň do finále). Viac by ho potrápil aj Federer (keby nebol zranený, rok mimo a pred dôchodkom), aj Murray (keby nemal umelý klb), aj Wawrinka (keby ešte niekedy našiel formu ako v najlepších rokoch), aj Thiem (keby nedostal kanára od Dimitrova)... viacero hráčov by ho potrápilo viac, keby bolo keby...
Reagovat
HolyMotors
On by ho možná potrápil víc i sám Medvěděv, kdyby hrál tak dobře jako v průběhu turnaje)
Reagovat
Amputace
Ano. Dnes by ho v podstatě potrápil víc snad kdokoli jiný, než tento labilní Medvěděv - napsal jsi to dobře. Šíleně mě tím výkonem zklamal.
Reagovat
Davor1
Ja nie som prekvapený. Medvedeva sledujem od jeho začiatkov na challengeroch a keby mi niekto tak v roku 2017 povedal, že tento hráč raz bude najvážnejšou konkurenciou pre Djokoviča na harde, tak by som ho asi vtedy poslal, nech sa ide liečiť. Samozrejme, ľudia sa menia a Medvedev sa posunul až neskutočne, ale len nedávno to bol hráč, ktorý hral totálne lajdácky, nemal problém vypustiť game, či dokonca celé úseky zápasov a v jeho mentálnom nastavení som absolútne nevidel víťaznú mentalitu, ktorá je potrebná, aby vládol na najvyššej úrovni. Preto ma podobný priebeh dnešného finále vôbec neprekvapil, vlastne on už podobne vyzeral aj v semi na USO s Thiemom, kde bol takisto v pozícii najväčšieho favorita na titul. On aj keď hru zlepšil o svetelné roky oproti začiatkom, tak hlavu stále nemá nastavenú tak ako treba...
Reagovat
Ondřej.Jirásek
čekal jsem větší bitvu a že ji urve Daniil, ale prostě po tom ztracenym servisu ve druhym setu už mu chyběla trpělivost a Novak byl stále stejně silný... Daniil rozhodně šance měl, ale dolehla na něj zřejmě síla finále GS. Gratulace Novakovi k 18. trofeji a jsem zvědavej, co letošní sezona ještě přinese. Na RG bude stále největším favoritem Rafa, antukový král ze Španělska :)
Reagovat
Ondřej.Jirásek
a ten mečbol byla lahůdka, to jsem nečekal, že to takhle zahraje :D
Reagovat
Vlk-v-trave
Podle mne Djokovic v tom to roce udela jeste 2 GS.

Tipuji jeden na trave u jeden na USO.
Prekazky pro Ultrona budou, ze se zasekne software :D a zase nekoho sejme, jinak to moc nevidim...

Na antuce tipuji Nadala... a ani nevidim nikoho, kdo by mu mohl na tom povrchu zatim konkurovat, ten si tam jeste vystaci tak 5 let...
Reagovat
Romario
Nole nejlepší hráč historie prostě fenomém, jeden z nej sportovců historie.
Reagovat
raduz
Tak
Reagovat
NoletheBest
Gratulace Nolemu, naprosto zaslouženě a ta overhead na matchball, super match!!
Reagovat
George_Renel
uspokojil jen 1. set. Obě letošní singlová finále se kvalitou a dramatičností do historie nezapíší.
Reagovat
Vlk-v-trave
A to jeste tomu ten Ultron pomohl v tom prvnim setu, jinak by to byl debakl...ten nastup na servu mel dost dobry na jeho pomery.
Reagovat
annah
Gratulace Nolemu! Vypínám TV, sledovat ho, jak pusinkuje pohár, se mi nechce.
Reagovat
sojka1
pridavam se, byl nezlomny a bere to nadobi zaslouzene.... :-((( a taky jsem hned uskocila, aby me nahodou nezasahlo nejake letici srdicko.... :-)))
Reagovat
Vlk-v-trave
:)))
ja nemel kde uskocit.
Reagovat
Vlk-v-trave
takze jsme to chytl na plno...ale ustal jsem to.
Reagovat
annah
Zase posílal? Trapas v nekonečné sérii... A co Meda? Tvářil se i nadale zhnusene? Nebo nasadil i nějaké jiné emoce?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Já to vypnul ještě před koncem. Zhnusen jsem byl dostatečně...
Jokerovi kouzelníci nejenže ho zbavili neduhů, ale zvládli i zaklít soupeře.
Reagovat
Romario
Djokovič je prostě bůh.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Hmm, ale čeho...
Reagovat
Nola
to si bol ty, co si typoval vitazstvo v 3.setoch? ak ano tak smile
Reagovat
Amputace
Škoda že přibližně takto, jako teď v posledním gemu, nehrál Medvěd celou dobu.. No nic, Novak titul úplně zadarmo.
Reagovat
raduz
Novak Djokovic ukazuje svou silu na povrchu,který je dnes preferován jak tenisty tak organizátory.Na hardu hrozí nebezpečí už od prvních kol,což platí i v případě travnatých kurtů,kdy specifičnost povrchu dává možnost vítězit nebezpečným ranařům.A kdo tam dokáže též pravidelně vítězit?No přeci Djokovič.A to neměl navíc možnost ty 2GS v loňském roce získat.Jednou vyšší moc,podruhé byl neprávem diskvalifikován .O antuce se bavit nebudu,ta je mezi tenisty oblíbená a v mysli preferovaná asi tak jako pro hráče nhl frolbal.To nikdo neokecá,je to Holý fakt.Pro mě je a bude Djokovic tím nejlepším.
Reagovat
smazaný uživatel
Počka, počkať..Preferovaná. Ty si robil dotazníky, priznaj :D

Vzhľadom na to, že sa RG pravidelne účastňujú presne tí istí hráči, ktorí sa účastnuju AO, mám pocit, že preferencia je irelevantná.
Reagovat
Usm
Na to, že se o Djokovicovi mluví, jaký je obranář, tak je neuvěřitelný, že dokáže vítězit i na hodně rychlých površích, kde by měla mít navrch útočná sorta tenistů.
Reagovat
smazaný uživatel
Novak komplexný, rovnako aj Nadal, hoci majú pozlátko obranára.

Obranár by bez perfektného útoku nikdy nevyhral GS na harde, či tráve.
Reagovat
Usm
Novák není komplexní, hra má síti a dropshoty - to jsou jeho slabiny. Naprosto skvělý dropshoty měl naopak Murray
Reagovat
smazaný uživatel
To ale pre zisk GS nepotrebuje. To je detail, nie opora tenisového prejavu.
Reagovat
Pe3k
smilesmile
Reagovat
Berny
tvl me by zajimalo kdo z BH ma lepsi dropshoty nez roger a novak ? jmenovite prosim :))
Reagovat
HolyMotors
Dneska byl třeba na síti skvělý a dropshoty má obecně velmi dobré.
Reagovat
raduz
Nutné zlo se tomu v Čechách říká.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Diskvalifikován neprávemsmile no tak tvoje názory tu budou určitě relevantnísmilesmile A ještě s tou antukou k tomu...
Reagovat
Mayo
Medvedev odchod medzi
Reagovat
Amputace
Novak mi přijde úplně v pohodě hratelný. Skvěle servíruje, ale ve výměnách není nijak zvlášť agresivní, úplně mu stačí trpělivost. Medvěděv totálně odešel psychicky. Takhle se chovat na kurtu jsem ho ještě neviděl.
Reagovat
Ereinion
to je prostě ta aura GS finále, nečekal jsem, že to na Medvěda takhle spadne
Reagovat
smazaný uživatel
Novak výborný v defenzíve, ale Medvedevovi chýba proste útočný arzenál. A ako hovoríš, Nolemu stačí trpezlivosť a pevná ruka od základnej čiary.
Reagovat
Vlk-v-trave
:D
Reagovat
Vlk-v-trave
:D
Reagovat
Krisboy
Tak zase nic smilesmile
Reagovat
farr
Neskutečně bizár výměna. Snad to Dannila trochu zvedne a diváci by mu mohli taky pomoct. Ale nevím nevím . Nole má zednářskou dneska smile ..
Reagovat
farr
Proč to Medvědovi tak dneska extrémně nechodí. To je až k nepochopení tolik chyb neudělal snad za těch celých 20 předchozích zápasů. Faktor Nole v obýváku evidentně úřaduje...smile
Reagovat
dako
Na GS finále trocha neobvyklé, že je tam "hŕstka" divákov (pravdepodobne Srbov), ktorí sa po víťaznej snažia pretlieskať a prekričať tých, ktorí sa snažia "nenápadne" pískať a bučať po Noleho víťaznej výmene.
Reagovat
Berny
me by zajimalo jestli po finale Medved ukaze nejake emoce, esi neco poradne rozmlati.. vyblije tam neco.. vyfuckuje nekoho.. podle me se to v nem bije vic nez tusime... cekam atomovy hrib
Reagovat
Ereinion
Djokovič hraje dobře, ale není to nic neporazitelnýho, Medvěd se prostě jen složil
Reagovat
steve79
To vypada na rychly konec. Djoko hraje mice neuveritelnr rychle po odskoku a Medvedev nestiha.
Reagovat
smazaný uživatel
Zároveň sa ukazuje, že sebelepšia hra počas turnaja a finále GS, to je trochu iná sútaž. Navyše, keď vo finále stojí niekto so 100% bilanciou. Thiem vo finále GS pôsobil tiež rozhádzane, od Medvedeva som mal lepšie očakávania, v tom NY pôsobil ocelovejším dojmom. Je však možné, že tam ho Rafa pustil do hry, čo dnes Novak, zdá sa, neplánuje.
Reagovat
blixa
Kdy začíná ta aukce kůže z medvěda ? smilesmile
Reagovat
Mayo
Djokovic skončí kariéru na AO s 15-0 smile
Reagovat
kranyz
Ten Medvedev to je jako co za výkon...frustrovany, nehraje, teď mi to přišlo že to dělal až schválně ty df a takové chyby...to je zase finále...
Reagovat
Amputace
A já se na to finále tak těšil, ani nepamatuji, na jaké finále GS, ve kterém nehrál Rafa, jsem se těšil víc. A on pak Medvěd předvede takovou hrůzu.
Reagovat
farr
Mám to podobně doufal jsem v opakování ATP cup matche 2020 akorát v 5 setech. ( první set byl ale tenkrát taky naprosto jasná záležitost pro Noleho, až pak se Daniil zvedl, a i když prohrál byl to super match z jeho strany nakonec) Dnes ten smolně prohraný 1. set ho úplně sundal za stavu 3:3 sem věštil 5 vyrovnaných setů. Škoda no, musí se evidentně ještě trochu zlepšit aby mohl sáhnout na Slam titul.
Reagovat
Berny
toto je nekde na urovni cilica W 2017 :/.. lituju lidi kteri za toto dali 10 000 Kč.. :/ Opet ukazka toho jak Djoko/Nadal/Federer jsou excelentni sportovci..
Reagovat
Vlk-v-trave
Jeste nikdy jsem nesledoval finale GS ve vlaku, to je asi nejzajimavejsi aspekt tohoto finale... netusil jsem, ze ho vlasne budu sledovat, ale moc tenis nebavi...

...no prave mijim jednu z nejuzasnejsich tvrzi ve stredni evrope, kterou Krizaci stvorili, a kterou jen horko tezko bylo mozne dobyt... no... je to symbolicke, Krizak Djokovic je proste tvrzi, kterou se tezko ve finale GS prehrava a dobyva..., a je i videt, ze uderova kvalita je lepsi nez u toho Medveda... ten nastup do zapasu ukazal, ze Medved proste byl strasne precenovany...na turnaji ho proveril pouze Krajinovic...

Medved nema ve finale co nabidnou, a GS titul si rozhodne nezaslouzi, aspon zatim.

Djokovic to rekl pekne, jestli nekdo ten z mladych chce, tak bude muset o to tvrde bojovat, bo nikomu nic zadarmo nedam... Nasraty Djokovic je mnohem nebezpecnejsi nez nejaky Medved, ktery na saku je stejne levy jak ten Ultron...:)

Gratulace k 18 titulu
Je treba to napsat...bo mozna se trebas jeste neco stane a bude zakriknuto :D A finale zacne byt aspom trochu zajimave.
Reagovat
Mayo
Medveď BB nevyužije, Djokovic využije jednu šancu. Je v tom absolútne najlepsi.
Reagovat
RF46
Medved kazi mice na ktery ma dost casu...fakt rozhozenej.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja som už ľudia pravdupovediac, z týchto GS dostihov unavený.

Vždy keď Nadal vyhrá GS a dostane sa do trháku, tak Djokovic vyhrá ten další.

Federer si nahrabal GS bez Nadala s Djokovicom, potom sa začal Nadal dotahovať. To trvalo roky. Nadal sa dotiahol na rozdiel troch. Tento odstup trval roky. Potom sa začal Djokovic doťahovať na Nadala. Potom Federer odskočil, Nadal ho zachytil, potom zas Djokovic sa dotiahol. Potom Federer odpadol, Nadal sa dostal do náskoku a teraz zas Djokovic doťahuje. Už nech sa to nejako skončí, lebo to ide do aleluja.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
a přesně proto já jsem v klidu a rád se dívám na všechny tři a víc nefandim ani jednomu, každej je něčim specifickej a výbornej tenista, tři nejlepší hráči všech dob a nemá cenu řešit GOATa, važme si jich a užívejme si skvělý tenis, dokud hrajou :)
Reagovat
smazaný uživatel
Som si skoro istý, pán redaktor, že pri finále Federera by ste vo finále úplne nestranný nebol :)
Reagovat
RF46
Ty ses to nejzaujatejsi pako z celyho TP. Nedokazes sesmolit vetu, kde bys nepouzil jmeno Federer. Dokonce kdyz vubec nehraje a Rafa uz je davno doma, tak to sem furt hrnes...fakt fanatik. Neustale nekomu neco vnucovat, tys fakt musel bejt na piskovisti na Slovaci odstrkovanej...
Reagovat
smazaný uživatel
Prosím ťa, capko. Otoč sa na kopýtku a vráť sa na pastvinu, prípadne do ohrádky. Tam, kde ti je lepšie, ty paškvil jeden nepodarený :)
Reagovat
RF46
...rozplacla babocicka? Uz to pust z hlavy...smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Babo, čo?...:)

Skús to preložiť do rečí ľudí, ovečka.
Reagovat
RF46
:) pise slovak na ceskym portale :)

Babovicku kamosko, babovicku:)
Reagovat
smazaný uživatel
Hej a mám nemecké auto, americký telefón, japonskú chladničku a ešte jednu českú ovečku :)
Reagovat
RF46
velice, velice nezajime :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nezajime :)

Doklep sa, skonsoliduj sa, a oprav si to.
Reagovat
RF46
Pisu z mobilu...a si az tak nezajimavy, ze si to ani nectu po sobe. Promin, si taaak hloupockej a pruhlednej smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Vsetci piseme z mobilu, kopýtko :)

Drobná rada, nikdy nehovor o inteligencii vo vlákne, kde mas problém s gramotným písaným prejavom. Nevyznie to dobre a nepomozu ti ani tri aaaa za sebou :)
Reagovat
RF46
Opravdu vseci? Nebo 7/10? Ja na TP pisu z mobilu vyjimecne...
-
Ty nepis radeji vubec, nevyzni to pak tak hloupe. Uz mi nepis, ja ti se svym slovenskym komplexem pomahat nebudu, zajdi si do ordinace a vypovidej se tam. Rekni jim vsechno o oveckach, jak mas japonskou pracku, jak sazis na GS, jak rozumis tenisu, jak jsou vsichni kolem tebe zaslepeni a jak ani jeden z tech nymandu kolem tebe nedokaze pochopit, ze si dokonaly. Si dokonaly, jenze blb.smile
Reagovat
smazaný uživatel
Ježiši, no ty si sa nám tu vyspovedal chlape.

Už sa trošku motáš, kopýtko. Posobíš zmätočne.

V prvom rade si vezmi kapesníček a decentne si utri kútiky od peny a narátaj do 10.

Alebo v tvojom prípade, dvakrat do 5. Nechcem ta zatazovat dvojcifernými cislami.
Reagovat
Pe3k
všeci píšeme z mobilu? smile
Reagovat
RF46
Jak uz tady nekdo psal, jde to s tebou od vyrovnani Rafy Fedexe v GS nejak dolu. Nikdy si nebyl vtipnej ale ted je to uz jen zoufaly. Tys asi holku na smysl pro humor nesbalil, co? Tipuju osetrovatelsky instinkt? Ja viiim, mas VELHORY! smilesmilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Tak samozrejme, že od teba ako objektu mojich žartíkov nemožno čakať pochvalu. Tvoj názor a posudok je v tomto smere úplny vzduch, čo je v kontexte tvojho statusu aka jednej z mnohých ovečiek, nanajvýš symbolické. A ani ti to nedochádza, holt, ty si také naše kopýtko smile
Reagovat
RF46
Hehe, fakt ne, jen zoufalost. Kasli na to, kazdy zbozi ma svyho kupce. Drzim kopytka!
Reagovat
Ondřej.Jirásek
hele, já je mám fakt rád všechny, já si chci tenis užívat a ne se stresovat debatou GOAT :)
Reagovat
dako
Pravda, už to unavuje aj mňa. Ja ako fanúšik prajem Rafovi a chcem, aby tých GS mal najviac, je to proste Liga Majstrov tenisu. No tieto preteky už idú aj mne cez hlavu, príde mi, že ani samotní hráči to neprežívajú a neriešia tak, ako my, fanúšikovia.

Príde mi, že vždy keď jeden vytiahne svoj extra tenis na tom svojom turnaji, tak ten druhý to hneď na tom svojom prekoná. Aspoň, že USO je ako tak otvorené. Uvidíme čo to bude na W, keď sa tento rok odohrá.

Keď sa táto situácia okolo GS bude takto vyvíjať aj naďalej, tak jedinú istotu v nej bude mať Federer, a to že bude v počte GS na treťom mieste.
Reagovat
dako
To musí byť strašne frustrujúce pre Medveďa, Nole to tam triafa pri servise na téčko nonstop cez 200km/h.

Keď na Noleho nedoľahne nejaká extra deka a Medveď sa neuvoľní, a nezačne to tak páliť, tak to bude jasno v troch. Síce, aj keby sa to stalo, tak Medveď by to neotočil, lebo by sa potom Nole zranil a prišiel by MTO.
Reagovat
Ereinion
Medvěd zatím určitě zklamání, snad to dokáže aspoň ještě zdramatizovat
Reagovat
annah
Tipovala jsem 3:1, a ono to bude 3:0. Rusak vyklizi pole, na Noleho nemá. Hru možná, ale hlavu ne.
Reagovat
Amputace
Tak to je síla. Vážně jsem nečekal, že se Medvěděv takto zhroutí. Z těch mladých mi přijde jednoznačně psychicky nejodolnější. Škoda no.
Reagovat
RF46
souhlasim a ted je Djok plnej sebevedomi.
Reagovat
Amputace
Hlavně ho Medvěd vůbec netlačí k nějakému nadstandardu. Novakovi v podstatě stačí solidně servírovat a nedělat ve výměnách UE.
Reagovat
RF46
je to tak, musi pridat
Reagovat
smazaný uživatel
Medvedev veľmi pasívny a vyvedený z konceptu.
Reagovat
Amputace
Jj. Je úplně mimo. Navíc dává hodně najevo emoce, spíše negativní. To se u něj často nevidí. Něco je špatně.
Reagovat
sojka1
je premotivovany, veril si zrejme uz....
Reagovat
farr
Nole mu vlezl do hlavy,to se stalo... Pokaď ho nevyžene ASAP tak za chvíli bude konec smile .
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smutná pravda...
Reagovat
Kub1s
obrovský zklamání ze strany Medvedeva
Reagovat
Mayo
Ešte víťazstvo na FO a Djokovic je GOAT.
Reagovat
panzer.dragon
smile
Reagovat
ttopi
To bude mít furt 19. Až bude mít 20, budu ho považovat za nejlepšího hráče tenisu. Ne však z GOATa, k tomu podle mě nestačí jen výsledky.
Reagovat
panzer.dragon
ale minimálně dvakrát vše podstatné v tenise..
Reagovat
smazaný uživatel
prijde to jen mne, a nebo mu letos djokovic na ao nejlepsi podani v kariere?
Reagovat
farr
Má, za prvé sou rychlejší kurty než kdy dřív a za druhé hodně na něm prý pracoval po projetym FO finále...
Reagovat
Usm
Asi práce Gorana, který ho trénuje s Vajdou
Reagovat
farr
Ano ano vypadá to tak. No Daniil až ve 21. zápase teďka v poslední době neví co moc hrát. Přirovnal bych to k pocitu co zažil Nole na FO v obýváku Nadala. Teď je to přesně obráceně, ale Nadal už ani nemá na SF, tudíž tam Nole trápí mladý smile .
Reagovat
RFanousek
Já to říkal
Nepodceňovat big 3smile
Reagovat
smazaný uživatel
Resp. Big2..:)
Reagovat
farr
Nepodceňovat hlavně Rusa. smile První dva sety na USO tak nehrál nijak oslnivě, ale pak o to víc v závěru mohutně finišoval...smile
Reagovat
safi1313
Copak si uplaánek způsobí příště ve 3. kole aby ho všichni litovali a pak obdivovali jaký je to bůh že to celé vyhraje? předpokládám že na FO si minimálně zlomí 6 obratlů
Reagovat
Berny
Medved je za me mega podivin ale jistym zpusobem ozivenim tour, pohyb ve srovnani s Delpem, Berdou a Cilicem top, ale nemuzu si pomoc, jejich FH byl otolik kvalitenejsi a jistejsi, ze proste na 198 cm vysokeho typka neni schopen z FH konstantne utocit...
Reagovat
smazaný uživatel
Je dnes zakriknuty, trikrat po sebe si prehral servis, evidentne si neveri. Navyse super mu nic nedovolí.

Novaka mozno porazit aktivnejsim prejavom, pinkanim to skusal uz Murray, tusim 4x a vzdy odchádzal s prazdnou.
Reagovat
Berny
Murray 2012,2013,2016 ho mega trapil ve srovnani s dneskem.. :( ja nvm ...vysledky ma TOP..prakticky uz ma lepsi vysledky mimo to vyhrane GS nez vyse uvedeni... ale uvidime..zatim verim ze by nadal (ne skrz hru ale zkusenosti) potrapil vic
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nie nadarmo je big2 a za nimi dlho nic, tma.

Medvedev uz mal jednu sériu, kde z piatich turnajov vyhral tri a dvakrat vo finále prehral s Nadalom.

Teraz ma tiez seriu a vo finále celi Djokovicovi a vysledok bude rovnaky.
Reagovat
RF46
Medved nervozni...musi se otrepat ale asi ho to bude stat dalsi set smile
Reagovat
farr
Spíš bych teď být Medvědem už vsadil všechno na jednu kartu a začít to tam střílet co se dá. Zatím to tam sice nepadá ale co není může být smile. Jistý je, že Nole se dneska určitě sám nevyhází.
Reagovat
RF46
jj chvili to vypadalo tim paradnim returnem, ze to tak udela...uvidime.
Reagovat
steve79
At toho Djokovice nemam rad, tak musim uznat ze hraje fantasticky!
Reagovat
dako
A to si predstavte, že by Djokovič nemal natrhnutý brušný sval. To už by mu asi predávali trofej.
Reagovat
Mayo
Áno, určite vyhra turnaj s natrhnutým brušným svalom. smile
Reagovat
RF46
Natrzeny neco asi mel...ale bylo to asi z druhe strany smile
Reagovat
Mayo
Djokovic môže pridať ešte snáď 5 titulov Aussie. Pomaly do 40-tky.
Reagovat
Kub1s
co to tam řvalo za krávu ?
Reagovat
Marduch
Dostačně dlouhé balony, o tom zatím je smile
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, Novak zatial bezchybny a posobi chytrejsim dojmom. Skusenosti holt..

Medvedev, zda sa, nehra top topov, ale to je prirodzene, ze vo finále GS nehras svoj najlepsi tenis, ked si GS nevyhral a navyse ta super frustruje ocelovou pevnostou svojej hry.
Reagovat
Mayo
Rafa sa snáď pozerá, čo je to potrebná dĺžka úderov.
Reagovat
RF46
Rafa je rad, ze ho poslal domu TsiTsi a usetril mu ostudu smile
Reagovat
HolyMotors
Rafu na hardech už dneska posílá domů kdekdo
Reagovat
RF46
Medved teda ted zbytecne chybuje...
Reagovat
Mayo
Dajte tam Thiema, ten bol nebezpečnejší.
Reagovat
steve79
Ten urcite ve forme jakou ma letos.
Reagovat
steve79
Djokovic na returnu je uplne jina liga nez zbytek sveta.
Reagovat
smazaný uživatel
Aj BH mu dnes pise na výbornu. Nejako moc netvorí, ale v pinkaní je dnes lepsi ako Medvedev. Pokial sa nezmení obraz hry, a to je nieco, co musi zmenit Medvedev, Novak vyhrá.
Reagovat
Pe3k
yep
Reagovat
smazaný uživatel
Medvedev, ktory za 25 rokov kariery nepohol brvou. Mozno si sem tam zapi*oval na supera, ci divákov si dnes sem tam zovrie pästičku.

Je vidiet, ze mu zapas nie je ukradnutý, hoci si buduje image kludasa.
Reagovat
Mayo
Dajte Djokimu súpera.
Reagovat
steve79
Djokovic o kousek lepsi. Je to jen prvni set.
Reagovat
smazaný uživatel
Na prvy pohlad vyrovnaný set, ale vyhral ten, ktory bol aktivnejsi. Medvedev dobre v obrane, ale musi byt útočnejší...
Reagovat
farr
Taky mě přijde až moc pasivní. On umí do toho prásknout. smile. Škoda první set skoro zadarmo ta koncovka dvakrát páska. To naštve smile
Reagovat
Frantz
Zbytecne se posral pri tom poslednim BB
Reagovat
smazaný uživatel
Novak dobre returnuje, holt. Ale ten fiftin na 0:40 bol lucky one, pri 15:30 by to bol iný gem.
Reagovat
Frantz
Nu pogodi, jogurte!
Reagovat
RF46
Pri ty vysce je ta technika excelentni, neortodoxni ale excelentni..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist