Andreescuová koleno nevyléčila. Přijde o Auckland a možná i Melbourne

24. 12. 2019, 11:07
Aktuality 15
Bianca Andreescuová může kvůli zraněnému levému kolenu, které si poranila v říjnu na Turnaji mistryň, přijít o účast na Australian Open. Devatenáctiletá vítězka US Open se už odhlásila z lednového turnaje v Aucklandu, kde měla být nasazenou jedničkou.
Profily hráčů
Bianca Andreescuová (© AFP)

Bianca Andreescuová má za sebou turbolentní sezonu, kterou začínala na 152. místě světového žebříčku a zakončila ji jako světová pětka. Teprve devatenáctiletá Kanaďanka totiž vyhrála prestižní turnaje v Indian Wells a Torontu a na US Open dokonce získala první grandalamový titul. 

A to ji ještě přibrzdila zranění. Na jaře kvůli ramenu nehrála skoro čtyři měsíce a přišla tak o téměř celou antukovou sezonu i všechny turnaje na trávě. V říjnu si pak při premiéře na Turnaji mistryň poranila v druhém utkání proti Karolíně Plíškové koleno a problémy s ním má do teď.

Už nyní je jisté, že Andreescuová nestihne začátek sezony 2020. Začátkem ledna nebude obhajovat finále v Aucklandu,  a nejistý je i její start na Australian Open.

"Jsem moc zklamaná, ale poslechnu doktory a nebudu riskovat," řekla
nejlepší kanadská sportovkyně letošního roku Andreescuová, kterou v Aucklandu nahradí v roli nejvýše nasazené hráčky Američanka Serena Williamsová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ta si koleno zlikvidovala sama. V zápasech s Kerber (Miami, INDIAN WELLS). Namísto aby skrečovala, tak jela na doraz(time out) Zápasy sice vyhrála, ale zaplatila velmi draze(zdraví) Ten její trenér jí ještě hecoval.
Reagovat
FulnekUltras
ono je to těžký - v tomhle věku má člověk pocit, že se TO nakonec vždycky zas nějak "rozběhá" - a většinou to taky tak funguje
Reagovat
smazaný uživatel
Tam už se sotva plazila(šla přes bolest). Už několik zápasů jí koleno trápilo. Na druhou stranu je těžké přestat(byť jen na čas), když vás to tak baví.
Reagovat
Frick
Má aspoň nějaká tenistka skutečného Canis lupus f. familiaris a ne jeho parodii?!
https://www.instagram.com/p/B6iMt7JA78j/
Reagovat
blixa
Tak tak, pravý trhač ! Taková čivava, když narazí na neschopné majitele dokáže sešikanovat celou rodinu víc, jak nějaký německý ovčoun :D
Reagovat
Frick
Protože je to malej vztekloun.

https://zvirata.inzon.cz/psi/nemecky-ovcak-stene-s-pp-774238/fotografie/76401_full.jpg
Tohle je rozvážný inteligent.
Reagovat
EllNino
Markéta a Bianca by mohly být hvězdami budoucich tenisovych let, ale jejich tělesné schranky to zřejmě nebudou dobře snášet :(
Reagovat
kada.tom
... jen dobře, když nebudou hvězdami budoucích tenisových let :-)
Reagovat
bIbec
kterou hráčku kolem 20 let by sis představoval jakožto budoucí hvězdu dalších let, jestli se můžu zeptat. Kdo by tě nesral a tak.
Reagovat
kada.tom
momentálně pouze Cori Gauff
u chlapů bych těch adeptů bylo mnohem víc ... :-)
Reagovat
blixa
Kolem dvacítky nevím, ale budoucí superhvězda světového tenisu je Brenda Fruhvirtová !
Reagovat
Frick
Snad doufejme. Ale třeba taková Radka Bužková byla možná první dívkou narozenou po 1.1.2000, co vyhrála regulérní zápas v hlavní soutěži ITF turnaje (stalo se tak 21.10.2014, 4 měsíce před 15 narozeninami) a místo slibné kariéry skončila v září 2018 s tenisem.
Reagovat
Frick
..nebo třeba taková Magda Pantůčková, která od roku 2015 (kdy jí bylo 16) nebyla schopna prakticky žádného progresu.
Reagovat
Tenista
tak tam je to pak o píli, o technice, která je hodna vrcholové úrovni, a taky o tělesné konstelaci. Radka nemá ani jedno, je hubená jak proutek, zároveň má docela špatný pohyb na ty svoje párátka, techniku zabržděnou, takovou spíš nadřenou, a je to spíš takový studijní typ než že by se zakousla do sportu. Takže tam to bylo předem prohrané
Reagovat
FulnekUltras
hlavu na to má už teď ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist