Andreescuová titul na National Bank Open neobhájí, Collinsová přišla o vítěznou sérii

13. 8. 2021, 09:35
Aktuality 4
WTA MONTRÉAL - Bianca Andreescuová po skreči ve finále v Miami prohrála už pátý z devíti zápasů. Šampionka předloňského US Open v Montréalu vypadla v osmifinále po porážce s Ons Džabúrovou a neobhájí předloňský triumf z Toronta. Vítězná série Danielle Collinsové se zastavila na čísle dvanáct. Američanka nezvládla bitvu s krajankou Jessicou Pegulaovou.
Bianca Andreescuová (© AFP)

Bianca Andreescuová kvůli zranění kolene vynechala celou loňskou sezonu a na kurty se vrátila až na letošním Australian Open, kde hrála svůj první soutěžní zápas od Turnaje mistryň 2019. Na přelomu března a dubna už začala svou formu stupňovat a v Miami se dostala až do finále. V něm ale vzdala a od té doby se trápí.

Po skreči na Floridě odehrála devět zápasů a pět z nich prohrála. Poslední z porážek zaznamenala ve čtvrtek na domácích kurtech v Montréalu, kde obhajovala předloňský triumf z Toronta. Nasazená dvojka podlehla 7-6(5) 4-6 1-6 Ons Džabúrové z Tuniska.

Andreescuová sice své soupeřce nedovolila dopodávat úvodní set a získala jej v tie-breaku, nicméně druhou sadu zakončila ztraceným servisem a v rozhodujícím dějství už dokázala získat jediný game.

Danielle Collinsová si na konci července na antuce v Palermu zahrála své první finále na nejvyšším okruhu. Italskou antuku nakonec bez ztráty setu ovládla, přemožitelku nenašla ani na domácích betonech v San José a v Montréalu přetlačila Jil Teichmannovou a vracející se Simonu Halepovou. Další bitvu už ale nezvládla, s krajankou Jessicou Pegulaovou prohrála 4-6 6-3 5-7 a 13. vítězství v řadě nepřidala.

Pegulaová má po loňském restartu životní formu a už počtvrté je na akcích WTA 1000 ve čtvrtfinále. Stejně jako její příští soupeřka Džabúrová bude bojovat o své největší semifinále v kariéře.

Aryna Sabalenková proti Sloane Stephensové potřebovala dvě a půl hodiny a byla blízko vyřazení, ovšem v osmifinále National Bank Open si suverénně poradila s domácím překvapením Rebeccou Marinovou, proti které odvrátila všech pět brejkbolů a za hodinu zvítězila 6-1 6-3.

Ve čtvrtfinále nasazenou jedničku čeká derby s Viktorií Azarenkovou. Bývalá světová jednička loni v ostravské hale nedala Marii Sakkariové šanci, ale včera řeckou jedničku přetlačila až po dvou a půl hodinách boje a setech 6-4 3-6 7-6(2).

Zbylé dvě čtvrtfinálové dvojice utvořily Karolína Plíšková se Sarou Sorribesovou a Camila Giorgiová s Cori Gauffovou.

• WTA 1000 MONTRÉAL •
Kanada, tv. povrch, 1.835.490 dolarů
čtvrteční výsledky (12. 8. 2021)
• Dvouhra - osmifinále •
Sabalenková (1-Běl.) - Marinová (Kan.) 6-1 6-3
Džabúrová (13-Tun.) - Andreescuová (2-Kan.) 6-7(5) 6-4 6-1
Kar. Plíšková (4-ČR) - Anisimovová (USA) 6-1 7-6(8)
Giorgiová (It.) - Kvitová (7-ČR) 6-4 6-4
Azarenková (8-Běl.) - Sakkariová (11-Řec.) 6-4 3-6 7-6(2)
Gauffová (15-USA) - Kontaová (Brit.) / bez boje
Sorribesová (Šp.) - Siniaková (ČR) 6-7(4) 6-0 6-3
Pegulaová (USA) - Collinsová (USA) 6-4 3-6 7-5
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
vergus
Nebude to holka teď mít lehké, už teď je na hraně vypadnutí z top 10 a ještě ji čekají IW, USO, body z Masters,... To samé čeká od podzimu na Kenin
Reagovat
tommr
na TM nic neuhrála, ale ty 2000 bodů za USO a 1000 bodů za IW samozřejmě neobhájí a z desítky určitě vypadne. Jak to bude dál bude odvislý od toho jestli bude zdravá a schopná hrát celej rok nebo ne. Hru na top-10 určitě má ...
Reagovat
vergus
Na TM se dostávají nemalé body i za účast v zápasech, ona odehrála předloni 2, takže tyhle body by se jí odečetly všechny
Reagovat
tommr
myslel jsem to tak, že těch 250 bodů co obhajuje za TM 2019 je zanedbatelných ve srovnání s 3000 body za tituly z USO 2019 a z IW 2019 ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist