Anisimovová ovládla jednu z generálek v Melbourne Parku a má druhý titul

9. 1. 2022, 08:00
Aktuality 6
WTA MELBOURNE 2 - Amanda Anisimovová si v Melbourne Parku zahrála své první finále od triumfu v Bogotě 2019 a získala druhý titul. Dvacetiletá Američanka vyhrála šest z posledních sedmi gamů a Aljaksandru Sasnovičovou po více než dvou hodinách zdolala 7-5 1-6 6-4. Sedmadvacetiletá Běloruska neuspěla ani ve svém třetím finále.
Amanda Anisimovová (© AFP)

Amanda Anisimovová v roce 2019 zazářila triumfem na antuce v Bogotě a postupem do semifinále grandslamového French Open. Od té doby však bojovala se zraněními a poklesem formy, a navíc se musela v posledních měsících své nejlepší sezony vyrovnat se smrtí otce.

Dvacetiletá Američanka se snad pod vedením nového trenéra Darrena Cahilla zase rozjíždí. Na akci Melbourne 2 si zahrála své první semifinále od ledna 2020 a v prvním finále po téměř třech letech zdolala 7-5 1-6 6-4 kvalifikantku Aljaksandru Sasnovičovou, jež neuspěla ani ve svém třetím finále (Soul 2015 a Brisbane 2018).

Anisimovová po téměř hodinovém úvodním dějství začala mít potíže s levým stehnem a prohrála devět z následujících deseti gamů. Přesto se dokázala do boje o trofej vrátit, získala šest z posledních sedmi her a nakonec 27letou Bělorusku po více než dvou hodinách přetlačila.

Vítězka dívčího US Open z roku 2017 Anisimovová svou finálovou bilanci upravila na 2-1 a v pondělí by se měla v žebříčku WTA posunout na 60. místo.

Sasnovičová, která už také byla v nejlepší třicítce, se vrátí do elitní stovky, konkrétně na 77. příčku. Obě finalistky teď čeká týdenní volno před Australian Open, úvodní grandslam sezony začne 17. ledna.

České deblové finále lépe zvládly Kateřina Siniaková s Američankou Bernardou Peraovou. Nasazené dvojky porazily 6-2 6-7(7) 10-5 překvapivé finalistky Terezu Martincovou a Egypťanku Majar Šarífovou.

• WTA 250 MELBOURNE 2 •
Austrálie, tv. povrch, 239.477 dolarů
nedělní výsledky (9. 1. 2022)
• Dvouhra - finále •
Anisimovová (USA) - Sasnovičová (Běl.) 7-5 1-6 6-4
• Čtyřhra - finále •
Peraová/Siniaková (2-USA/ČR) - Martincová/Šarífová (ČR/Egypt) 6-2 6-7(7) 10-5
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
EllNino
Tak to je paráda!!
Reagovat
smazaný uživatel
smile
A pěkná gratulace u sítě.smile
Reagovat
EllNino
Tak to je paráda!!
Reagovat
Fandina
Tak to je paráda!!
Reagovat
Fandina
Tak to je paráda!!
Reagovat
Fandina
DDDD

pobavilo mě to, že je to dvakrát, tak jsem se musela také zdvojit, i když já úmyslně, ne jak se to tu stává, že se to dvojí samo.

Jinak souhlas, Amanda je sympaťačka a ják v týdnu viděla nějaký její zápas a líbila se mi svým projev, byla taková přesvědčivá a hrála dobře. Když v tom bude pokračovat, myslím si, že by mohla jít zase nahoru.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist