Auger-Aliassime v Rotterdamu útočí na první triumf. Ve finále vyzve obhájce titulu Monfilse

15. 2. 2020, 22:24
Aktuality 12
ATP ROTTERDAM - Felix Auger-Aliassime na halovém turnaji ATP 500 v Rotterdamu porazil 7-6 6-4 Španěla Pabla Carreña a počtvrté v kariéře postoupil do finále. O premiérový titul se 19letý Kanaďan utká s loňským šampionem Gaëlem Monfilsem, který dnes vyhrál už osmý zápas v řadě a má šanci poprvé v kariéře obhájit titul.
Felix Auger-Aliassime (© AFP)

Felix Auger-Aliassime si v Rotterdamu poradil s Němcem Janem-Lennardem Struffem, bulharským finalistou z roku 2017 Grigorem Dimitrovem, s přemožitelem nasazené dvojky Stefanose Tsitsipase Slovincem Aljažem Bedenem a dnes porazil Španěla Pabla Carreña.

Auger-Aliassime zvítězil za necelé dvě hodiny boje 7-6 6-4, když nasázel 16 es a odvrátil všechny čtyři brejkboly. 

V Rotterdamu se kanadský mladík stal nejmladším finalistou v historii turnaje (19 let a 192 dní), když o pouhé tři dny překonal Švýcara Rogera Federera. Žádný jiný teenager si finále v Rotterdamu nezahrál.

Celkově se Auger-Aliassime dostal do čtvrtého finále a prvního na tvrdém povrchu. Dosud v něm nezískal ani set, loni neuspěl na antukách v Riu de Janeiro a v Lyonu ani na trávě ve Stuttgartu.



O premiérový titul a posun na 15. místo světového žebříčku, čímž by vylepšáil své maximum, se Auger-Aliassime utká v prvním vzájemném střetnutí s loňským šampionem Gaëlem Monfilsem.

Třiatřicetiletý Francouz si v semifinále poradil znovu po týdnu s Filipem Krajinovičem. Dnes zvítězil 6-4 7-6 a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 3-0.

Svou neporazitelnost Monfils prodloužil už na 8 zápasů a 16 setů, neboť minulý týden triumfoval v Montpellier. Poprvé tak může vyhrát dva turnaje během jedné sezony a zároveň poprvé v kariéře obhájit svůj triumf z předchozího roku. Celkově zaútočí na jubilejní 10. titul, finálovou bilanci má 9-21.

• ATP 500 ROTTERDAM •
Nizozemsko, tv. povrch / hala, dolarů
sobotní výsledky (15. 02. 2020)
• Dvouhra - semifinále •
Monfils (3-Fr.) - Krajinovič (Srb.) 6-4 7-6(5)
Auger-Aliassime (Kan.) - Carreňo (Šp.) 7-6(2) 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
Kozoroh
Felix finále nezvládá. Prohrál všechny čtyři, kterých doposud dosáhl a nezískal ani set.

Pro Gaela je letošní sezóna první v karíéře, v níž získal alespoň dva tituly. Skvělý začátek sezóny od Gaela.
Reagovat
Nola
na sklonsku kariery hra svoj najlepsi tenis, hala mu neskutocne svedci, gratulka, vylepsena finalova bilancia, obhajeny titul, paddy co ty na to?
FAA musi zlepsit obranu, ak oproti nemu stoji hrac, ktory dokaze skvele returnovat a branit, snazi sa to mlatit silou a ak to nejde silou, prida este viac na agresivite, mozu si podat ruky s Ivanom z Mrazika, 4. prehrane finale v rade....
Reagovat
Krisboy
Gael byl vždycky skvělej tenista. Spíše si myslím, že přestal tolik šaškovat a vice se soustředí na hru. S věkem zvážněl a na výsledcích je to znát. Škoda, že nikdy moc neuměl na ty úplně nejlepší. Každopádně jsem za něj rád, je to jeden z mých dlouhodobých oblibenců.
Reagovat
Nola
Svitolina mu priniesla pohodu na raketu, u nej je to skor opacne....

Monfilsa som velmi nemusela, prave pre to saskovanie na kurte, zda sa, ze konecne dospel, videla som zapas so Simonom, na ktoreho dlhodobo nevedel najst recept, neskutocne ho prejel, az mi bolo Giloua luto.... dnes hral to, co potreboval, nebol to velmi kvalitny zapas, stacilo vratit par uderov do kurtu a FAA sa svojou prehnanou agresivitou sam spravil...
Reagovat
Krisboy
Kdepak, Felixi, ještě na to nemáš. A Gael hraje poslední dobou zatraceně dobře...
Reagovat
Krisboy
Nebo že by...?
:)
Reagovat
Marduch
AA vs. Sinner, zrod velké rivality na obzoru..dávám tomu dva, maximalne tři roky:)
Reagovat
Krisboy
Tak v tuhle chvíli bych na celkového vítěze tipoval spíše Sinnera. FAA se mi nějak nezdá :)
Reagovat
Marduch
Potřeba získat zkušenosti kdy pritlačit, kdy povolit, prostě trpělivost a vytrvalost ve vymenach..k tomu ještě trochu zesilit, pak snad bude větší odolnost v defenzivě..
Reagovat
Torn
Tak snad to Felix dneska dotáhne!
Reagovat
FulnekUltras
bubu bubu, nezlobte inženýra Kubu
Reagovat
Patik
Kto tu splietal že Rafa štartuje v Riu ? volako ho tam nevidím..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist