Australané plánují grandslam v tradičním termínu a s diváky

13. 8. 2020, 17:56
Aktuality 8
Navzdory složité globální situaci v souvislosti s koronavirem počítá Australský tenisový svaz s pořádáním svých hlavních lednových akcí. Šéf organizace Tennis Australia Craig Tiley uvedl, že úvodní grandslam sezony by se měl odehrát v tradičním termínu, s plnými prize money a diváky na tribunách.

Tennis Australia (TA) plánuje pro tenisty šest týdnů před turnajem zajistit v zemi šest "bublin", aby se vyhnuli nejpřísnějším karanténním podmínkám. "Bubliny otevřeme na začátku prosince a hráči a hráčky budou moci přiletět kdykoli," řekl Tiley agentuře Reuters.

"Až dorazí, nepředpokládáme, že budou muset být 14 dnů v hotelu, jak to vyžadují současná opatření. Budeme mít v rámci naší bubliny výjimku. Každý rok říkáme, že jsme 'šťastný slam'. Nyní to bude tak, že budeme 'velmi bezpečný a šťastný slam'," uvedl šéf australského tenisu.

Tiley věří, že v Melbourne Parku bude moci příští rok přivítat zhruba 400 tisíc fanoušků, tedy asi polovinu počtu z letošního ročníku. Díky velké ploše areálu budou mít organizátoři možnost efektivně dbát na dodržování odstupů, přičemž povinné budou pro fanoušky roušky.

Stejně jako s úvodním grandslamem sezony počítá Tennis Australia s organizací ATP Cupu. Soutěž pro 24 týmů měla letos premiéru a má i příští rok sloužit jako generálka na Australian Open.

"Komunikujeme o tom s ATP každý týden. My i oni chceme, aby se to konalo. Byla to skvělá akce, mimořádně úspěšná. Chtěli bychom to mít ve stejných městech jako letos a pracujeme s těmito městy," řekl Tiley k turnaji, který hostily Perth, Brisbane a Sydney. "Čeká nás ještě hodně práce, ale myslím si, že tenisté už budou v lednu na hraní tenisu před diváky nažhavení," uvedl.

Australian Open se letos stihlo odehrát jako jediný grandslam před březnovým přerušením sezony. Původně druhý grandslam sezony French Open byl z původního jarního termínu přeložen na přelom září a října, Wimbledon byl pro letošek zrušen a US Open začne za přísných hygienických podmínek bez diváků na konci srpna.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
FulnekUltras
Reagovat
paddy
no uvidíme, jak známe Francouze, tak termínově by začátek prosince mohl kolidovat s podruhé odloženým RG, které by se hrálo v nafukovacích halách pod názvem "Bublifuk Open" smile

a Auckland asi padá, protože hráči nestihnou 1k AO, pokud NZ nebude mít výjimku v rámci Commonwealth smile
Reagovat
tommr
o Auckland se nebojím. Austrálie a NZ se určitě nějak dohodnou ...
Reagovat
FulnekUltras
souhlas - zatím to u protinožců vypadá rozumně smile
Reagovat
FulnekUltras
takže já myslím, že by to nemusel být špatný začátek nové, už ZCELA NORMÁLNÍ sezóny 2021... smile smile
Reagovat
misoSK
Ja som za, ale keď vidím, ako sa tu stále niečo povolí a vzápätí zasa zakáže, tak si nerobím zbytočné nádeje.
Reagovat
tommr
když je politická vůle tak jde všechno. To není jako u nás kde o bytí/nebytí fotbalový ligy může rozhodnout rozmar nějaký báby na hygieně ...
Reagovat
FulnekUltras
lidi se ještě na podzim a hlavně v zimě trochu - spíš už jen symbolicky - "vybojí" - pár si jich ještě vezme úvěry - a to už by mělo všem těm parazitním miliardářům, filantropům a vizionářům bohatě stačit smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist