Australská exploze radosti: Do finále deblu postoupili Kokkinakis s Kyrgiosem a Ebden s Purcellem

27. 1. 2022, 06:46
Aktuality 23
AUSTRALIAN OPEN - Austrálie se po 20 letech dočká čistě australských vítězů čtyřhry na grandslamovém turnaji. A stane se tak na domácí půdě v Melbourne a navíc po souboji čtyř Australanů. Do finále totiž postoupili Thanasi Kokkinakis s Nickem Kyrgiosem a Matthew Ebden s Maxem Purcellem.
Thanasi Kokkinakis a Nick Kyrgios (© AFP)

Thanasi Kokkinakis a Nick Kyrgios, kteří startují na divokou kartu, v bouřlivé atmosféře v Rod Laver Areně porazili při své premiéře v semifinále grandslamu 7-6 6-4 třetí nasazený španělsko-argentinský pár Marcel Granollers a Horacio Zeballos.

"Už jsem tady hrál spoustu zápasů v singlu, ale to co jsme tady dnes s Thanasim prožili v deblu, to jsem ještě nezažil. Atmosféra byla úžasná a lidem patří velký dík," řekl 26letý Kyrgios, dvojnásobný čtvrtfinalista grandslamu ve dvouhře.

"Všechno je o divácích a atmosféře. Tenis je až na druhém místě. Lidi z nás dokázali vymačkat maximum," doplnil svého parťáka 25letý Kokkinakis, který před dvěma týdny v Adelaide získal první titul na okruhu ATP ve dvouhře.

Oba Australané, kteří spolu před turnajem nikdy nevyhráli dva zápasy po sobě, až dosud nebyli ve čtyřhře mužů či mixu na grandslamu dál než ve třetím kole. Kokkinakis ani ve dvouhře.



Matthew Ebden a Max Purcell, kteří hrajou teorve druhý společný turnaj, takřka současně zdolali 6-3 7-6 předloňské šampiony a loňské finalisty Rajeeva Rama s Joem Salisburym, který oplatili porážku ze čtvrtfinále loňského US Open. Jejich přemožitelé v New Yorku nakonec triumfovali.

Jediný 34letý Ebden má z kvarteta finalistů ve sbírce grandslamový titul. V roce 2013 na Australian Open vyhrál s Jarmilou Gajdošovou smíšenou čtyřhru. Ve čtyřhře mužů byl nejdál ve čtvrtfinále.

23letý Purcell si předloni v Melbourne zahrál finále čtyřhry mužů s jiným krajanem Lukem Savillem a prohráli s dnešním soupeři Ramem a Salisburym.

• AUSTRALIAN OPEN •
Melbourne, Austrálie, tv. povrch, 75.000.000 australských dolarů
čtvrteční výsledky (27. 1. 2022)
• Čtyřhra mužů - semifinále •
Ebden/Purcell (Austr.) - Ram/Salisbury (2-USA/Brit.) 6-3 7-6(9)
Kyrgios/Kokkinakis (Austr.) - Granollers/Zeballos (3-Šp./Arg.) 7-6(4) 6-4
• Dvouhra juniorů - čtvrtfinále •
Menšík (4-ČR) - Demin (Rus.) 6-0 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

23
Přidat komentář
Vlk-v-trave
zacina nabirat novy tenisovy vyznam.:)
Reagovat
Fandina
V Austrálii určitě :-))).

Já se na debl hrozně ráda koukám, je to zajímavější, ale chápu, že singl je singl. smile
Reagovat
Fandina
V Austrálii učitě, díky úspěchů domácích a je to pochopitelné, nejen kvůli Kokki Kyrgi.
Reagovat
Aussie
Já bych klidně zvedl ceny za debla na úkor singlu - ty mi vždycky připadaly přemrštěné, Hrálo by ho tak víc kvalitních hráčů.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
FulnekUltras
po bezprecedentním kovidovém šílenství jsou teď sportovci (i diváci) prostě jen víc utržení ze řetězu - a mnohdy opravdu šťastní, že zdraví jim zatím takový odtrh ještě vůbec umožňuje smile
Reagovat
Krisboy
Doufám, že už to dorazí a vyhrají to celé smile
Reagovat
safi1313
Happy Gilmore tenisu.. Je jedno jestli Nick nikdy nic nevyhraje. Diváky bude dostávat do varu vždycky a je radost se na něho koukat jak v singlu tak v deblu. Adam Sandler jako Štístko Gilmore v něm musí vidět sám sebe
Reagovat
Aussie
Kdyby jen Kyrgios pořád nerozbíjel ty rakety! Pro někoho, jako já, kdo to tenisové nářadí kupoval pro svou ratolest, není pohled na takovýto "vzor" příliš vábný...
Reagovat
RF46
to rozbijeni raket a hokejek sem taky nikdy nechapal. Naradi za to nemuze, pochopil bych, kdyby si o kul zlomil holen nebo ruku. Rafa se raketou teba mlatil do stehna, Youznyj myslim do hlavy :)
Reagovat
smazaný uživatel
Vidíš Kopýtko. Nikdy si nepatril k najbystrejším, nechápeš ani emóciám, ktoré vedú k rozbitiu športového náčinia. Život gombička, tebe sa musí žiť ľahko :)
Reagovat
RF46
Ty bejku, ze tys tem oveckam zase nalozil! Dve davky nebo i booster? smilesmile
Reagovat
Krisboy
On to dělá myslím, pro lidi jako divadlo. Nejsou to nezvladatelné návaly vzteku jako u Ježíška a dalších smile
Tím ho samozřejmě neomlouvám, taky se mi to nelíbí.
Reagovat
Aussie
Jestli to dělá jako show pro diváky, o to hůř!
Reagovat
soloo
proč mláti raketou? proto lebo nevíte co je boj, nechápete tomu a potom se čudujete smile
Reagovat
Krisboy
To je jednoduchý princip nabídky a poptávky. Lidé to chtějí, Nick jim to dává.
Reagovat
Aussie
Přesně tak. Nejpopulárnější bývají shows kde se co nejvíc střílí, mlátí, tluče, rozbíjí...
Reagovat
Krisboy
Já teď nejsem u pc a na telefonu se mi to nechce hledat, vzpomínám si, jak někdo rozmlátil raketu, diváci šíleli nadšením a vyhecovali ho tak, že postupně rozlamal rakety všechny, neměl čím hrát a musel skrecovatsmile
Reagovat
Aussie
A že to těm divákům patřilo! Neměli pak na co koukat. Kromě trosek raket, ale akce žádná.
Reagovat
Aussie
Já bych zavedl pravidlo, že když někdo rozbije naschvál raketu, musí s ní hrát aspoň do konce hry. Nebo i tu příští. To by diváctvu také poskytlo nějakou tu bizarní podívanou!
Reagovat
RF46
smile
Reagovat
Krisboy
No mám pocit, že před pár lety se jeden výrobce ozval, že se mu to nelíbí a že si ty rakety budou sami platit. Možná to byl zrovna Yonex...
Reagovat
brixner
Myslím, že to byl Baghdatis, měl z toho prdelsmilesmilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist