Bad Gastein: Tři Češky jsou ve čtvrtfinále

18. 7. 2008, 14:01
Aktuality 1
Velmi úspěšný den zažily na turnaji v Bad Gasteinu české tenistky. Iveta Benešová nedala v dnešní dohrávce šanci Rusce Voskobojevové, Lucie Hradecká hladce postoupila přes Timeu Bacsinszky a Terezu Hladíkovou nezastavila ani Chorvatka Špremová.
Iveta Benešová

Iveta Benešová nastupovala do dnešního zápasu za stavu 1:1 ve třetím setu. Její souboj s Ruskou Galinou Voskobojevovou totiž včera v úvodu poslední sady přerušil déšť. Dnes už ovšem česká fedcupová reprezentantka žádné drama nepřipustila. Sedmá nasazená Benešová nepovolila soupeřce ani game a po hladké výhře 6:1 se dostala mezi posledních osm hráček.

Tam ji krátce nato doprovodila také Lucie Hradecká. Třiadvacetiletá hráčka, 237. na žebříčku WTA, potvrdila, že její předešlá jasná výhra 6-3 6-0 nad Číňankou Zhang nebyla náhodná, a podobně rychle vyprovodila také Timeu Bacsinszky. Švýcarce povolila pouhých pět gamů a oplatila jí tak porážku z letošního Australian Open.

Wozniacká v Rakousku dohrála, Szavayová utekla hrobníkovi z lopaty
Dnešní stoprocentní úspěšnost pak svým krajankám nepokazila dvacetiletá Tereza Hladíková. Ta se v Bad Gasteinu ve víkendové kvalifikaci probojovala poprvé v kariéře do hlavní soutěže turnaje WTA a v ní se rozhodně neztratila. V prvním kole porazila zkušenou Španělku Llagosteraovou a dnes ji nezastavila ani Karolina Špremová. Chorvatka sice po prvním prohraném setu druhý získala hladce pro sebe, ve třetím dějství ale stále tahala za kratší konec. Hladíková se rychle ujala vedení 3:0 a měla brejkboly při podání soupeřky. Špremová je odvrátila a ujala se dokonce vedení 4-3 při svém servisu. Hladíková ovšem prokázala pevnější nervy, vyhrála tři gamy v řadě a postoupila mezi nejlepší osmičku.

Vítězství Hladíkové nad Špremovou není jediným překvapivým výsledkem v Bad Gasteinu. Do čtvrtfinále se nedostala ani turnajová trojka Caroline Wozniacká, která nestačila na Ukrajinku Korytcevovou. Talentovaná Dánka sice po prvním prohraném setu nesložila zbraně a s velkými problémy utkání dotáhla ve třetím setu do tie-breaku, v něm ovšem byla lepší její soupeřka. Ta tak navázala na vynikající minulý týden, v němž porazila například Španělku Medinaovou.

Ještě větší překvapení se mohlo zrodit ve velmi dramatickém zápase mezi turnajovou jedničkou Agnes Szavayovou a domácí Melanií Klaffnerovou. Szavayová, 14. hráčka světového žebříčku, prohrávala už 3-6 2-5 a Klaffnerová podávala na vítězství v zápase. Mladá Rakušanka, přemožitelka Lucie Šafářové, ale tuto možnost nevyužila, dokonce pak znova ani za stavu 5-4, kdy měla dva mečboly. Maďarka set dotáhla do tie-breaku, v něm odvrátila další dva mečboly a vynutila si třetí set.

V něm si ovšem hned ze začátku prohrála servis a potom ještě dvakrát za sebou. Klaffnerová si jednou podání podržela a za stavu 5-3 znovu podávala na vítězství v utkání. A znovu tíhu situace neunesla: Szavayová opět dotáhla sadu do zkrácené hry a i podruhé ji vyhrála. Rakušance už dovolila jen tři body a po více než třech hodinách zvítězila 3-6 7-6 7-6.

Výsledky - Bad Gastein:
Dvouhra - 2. kolo:
Benešová (7-ČR) - Voskobojevová (Rus.) 6:4, 4:6, 6:1, Hladíková (ČR) - Špremová (Chor.) 6:3, 1:6, 6:4, Hradecká (ČR) - Bacsinszky (Švýc.) 6:1, 6:4, Korytcevová (Ukr.) - Wozniacká (3-Dán.) 6:4, 4:6, 7:6 (7:5), Szavayová (1-Maď.) - Klaffnerová (Rak.) -  3:6, 7:6(8), 7:6(3), Parmentierová (4-Fr.) - Grönefeldová (Něm.) 7:5, 4:6, 6:4, Meusbergerová (Rak.) - Aniová (Est.) 6:2, 2:6, 6:3.

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Kdyby se 3 tenistky dostaly do čtvrtfinále Roland Garros,byla by to úžasná zpráva.Takhle je to docela očekávaná zpráva,když je Gastein docela béčkovej turnaj.Ale ta Hladíková je zase milý překvapení.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist