Beckera po osmi měsících propustí z vězení, píší britská média

9. 12. 2022, 20:13
Aktuality 17
Bývalá německá tenisová hvězda Boris Becker by měl podle médií příští týden opustit britské vězení, v němž si odpykává trest za maření insolvenčního řízení. Trojnásobný wimbledonský vítěz byl v dubnu odsouzen na dva a půl roku, na svobodu se dostane po bezmála osmi měsících.
Profily hráčů
Boris Becker (© AFP)

Pětapadesátiletý Becker žil v posledních letech v Londýně, ale po propuštění se má vrátit ihned do Německa. Podle listu Daily Mail zamíří z věznice Huntercombe v hrabství Oxfordshire ihned na letiště, odkud ho soukromý letoun dopraví do rodného Německa. Cestu měla Beckerovi zaplatit nejmenovaná televizní společnost z Mnichova, které za to přislíbil exkluzivní rozhovor.

Šestinásobný grandslamový šampion byl odsouzen za provinění v insolvenčním řízení, jemuž čelil od roku 2017. Soud ho uznal vinným byl mimo jiné z neposkytnutí veškerého soupisu majetku a tajení dluhů.

Becker po svém bankrotu převedl stovky tisíc liber ze svého obchodního účtu na jiné účty, mezi něž patřily účty bývalé manželky Barbary a tehdejší manželky Lilly, s níž se rozváděl. Také nepřiznal nemovitost v Německu, bankovní půjčku 825.000 eur a podíl v technologické firmě.

Po návratu do Německa mu další trest nehrozí. "Za stejný trestný čin lze být stíhán pouze jednou. Přijede jako svobodný člověk," řekla advokátka Natalie von Wistinghausenová agentuře DPA.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

17
Přidat komentář
Nola
snad sa Boris neurazi, ale dnes som konecne videla exho Medved vs Fritz, Fritz horsim hracom v 1.sete, ale ked islo do tuheho nevytuhol a uhral si to cez TB, v 2. sete sa hra vyrovnala, Fritz utocnejsi a prechody na siet ako z partesu, pacil sa mi, zlepsil neuveritelne BH, v minulosti ho hraci dostavali cez jeho slabsi BH, dnes to uz nie je taka slabina, Medved ma skvely servis, vydrzi hrat vymeny cez 100 uderov, vracat, vracat, vracat , beha ako Murray vo svojej naj forme, ale Andy mal urcite pestrejsiu hru....

Medved vyhral los a vybral si prijem, neverila som, preco si hrac s tak skvelym servisom vybera prijem, vzdy je vyhodnejsie servirovat ako prvy.... nespominam si na vela hracov, ktori takto taktizuju....

zapas hodnotim pozitivne, par skvelych vymen, malo chyb, Fritz bude buduci rok nebezpecnym hracom, ak mu forma vydrzi
Reagovat
Nola
povodne som chcela napisat, ze Fritz bol lepsi na big pointoch, nejak mi to vypadlo....
este k Medvedovi, zacina mi pripominat Rafu :D, nielen, ze stoji na prijme pri divakoch, ale upravuje si treny vzadu aj vpredu, obcas sa prehrabne vo vlasoch, nastastie popritom nema ziadne prestoje, stiha to vsetko v casovom limite, to je unikat smile
Reagovat
smazaný uživatel
Mňa by zaujímalo, čo ťa presvedčilo pozerať exhibíciu z krajiny, kde sú potláčané základné ľudské práva a kde je možné, každú stredu vidieť na námestí verejné popravy.

Či s týmto establishmentom si Nolka v pohodičke?..Veď ten cudzoložník si popravu dozaista zaslúžil, chlap jeden neposlušný..
Reagovat
Nola
pozerala som tenis, verim, ze vacsina, ktora ma teraz hlad po tenise sledovala exho, len sa to boja napisat, preco si sa neobul do dadafta, ktory pisal o povrchu a realizujes sa na mne, za jediny zapas, ktory som sledovala a to iba preto, lebo ma zaujimal trebars Medved a jeho forma pred AO?
Reagovat
DJOKERTHEGOAT
Já se třeba podíval na zápas Wawrinky. Překvapila mě totální neúčast diváků. Tam nikdo nebyl. Nemělo to šťávu.
Reagovat
Nola
milion na konte za 3 zapasy nedostanes snad na ziadnom turnaji, citala som, ze viac penazi zarobili iba vitazi GS, TM a 3 podnikov Masters a to museli odohrat najmenej o dva zapasy viac, tak nech FH vysvetli hracom, ako odolat takemu baliku, peniaze krivia charakter, co si budeme nahovarat, sledovanost v hladisku nic neznamena......

hraci sa stazuju na dlhu sezonu, ale zarabat ist k Arabom im evidentne nevadi....

to iste plati o Rafovi, unaveny, zraneny sa prehana po Juznej Amerike .....
Reagovat
paddy
vidím, že jsi opět dobře informovaná smile
zůstaň radši u toho slalomu, tam je to z kopce dolů, stejně jako u tebe smile

před měsícem tvůj miláček vyhrál za jediný zápas 2,2 mil. USD (F TM), celkově 4,4 mil. a Ruud jen za SF vyhrál lehce přes 1 mil.
řešilo se to i tady
Reagovat
DJOKERTHEGOAT
Hele, já osobně bych tam pro ty peníze šel. Jenže už bych si pak nehrál na ochránce čehokoliv kdekoliv jinde. S tím mám já problém. Tím problémem je přetvářka lidí, zde hráčů.
Reagovat
Pe3k
Víš Nolko hvězdy typu Federer ty dostanou milion jen proto, že se někde ukážou a ani to nemusí být velký a důležitý turnaj typu world tour final...Na druhou stranu ty peníze co dostal olé Nolé za ten poslední turnaj mistrů byly dost přestřelené...
Reagovat
DJOKERTHEGOAT
Ano, částku nevím, ale dovedu si představit, že většina z nás by stačila suma co Federer vyfasoval za Tokyo 22 nedávno. Nezávidím, konstatuji.
Reagovat
Pe3k
Jako neporažený vítěz Turnaje mistrů získal šek na 4.740.300 dolarů (zhruba 111 milionů korun), což je nejvyšší jednorázová odměna v historii tenisu...
Reagovat
Marduch
to je hodně mimo srovnávat výdělek z vrcholné ATP akce s úplatkem za pár pouťáků v poušti fašistického státu sponzorujího globální džihád.
Reagovat
Pe3k
A já snad něco srovnával?
Reagovat
Marduch
Někdo tam nahoře:))
Reagovat
Nola
uktvel mi v pamati, ked si na kurte sparal v nose a pan od mikrofonu zahlasil, vraj vsetky zabrany padli :D
Reagovat
Fandina
Nejmenovaná televizní společnost, které přislíbil exkluzivní rozhovor. Takže po něm už bude jmenovaná. smile
Reagovat
George_Renel
To aby si daly letušky pozor....smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist