Během koronaviru rozhodně neskončím, odehraju minimálně ještě jeden turnaj, vzkazuje Strýcová

27. 4. 2020, 13:29
Aktuality 60
Pro Barboru Strýcovou je možná letošní přerušená sezona tou poslední. Čtyřiatřicetiletá Češka ale rozhodně nechce ukončit kariéru během momentální koronavirové pauzy. Po restartu tenisového dění se chce na kurty vrátit a odehrát minimálně ještě jeden turnaj.
Profily hráčů
Barbora Strýcová

Strýcové už je 34 let a rozhodně má nárok úspěšnou tenisovou kariéru ukončit. Do letošní sezony však vstoupila skvěle zejména po boku své deblové parťačky Su-Wei Hsieh, s níž všechny čtyři starty na turnajích přetavila v postup do finále a třikrát s Tchajwankou přebírala trofej pro vítězky. Naopak v singlu se rodačce z Plzně od loňského životního Wimbledonu vůbec nedaří.

Tenisové turnaje mají stopku už od začátku března a hrát se začne nejdříve 13. července. Panují však obavy, že kvůli pandemii koronaviru letošní sezona již skončila. Přesto Strýcová ještě hodlá podniknout návrat na kurty.

"Když to všechno začalo, tak jsem byla velmi pozitivní, že zase budu hrát, motivace mi rozhodně nechyběla. Ale jak je pauza delší a delší, tak se můj přístup mění. Takhle ale rozhodně skončit nechci. Chci si ještě zahrát, i kdyby už to měl být poslední turnaj. Tenis je velkou součástí mého života. Nechci hrát jen čtyřhru, i ve dvouhře se cítím dobře, chci hrát obojí," uvedla Strýcová.

"Myslím si, že pro nás starší tenisty je tahle pauza docela problém, jelikož nevíme, jak naše tělo po pauze zareaguje. Můžete trénovat do zblbnutí, ale zápasy jsou prostě něco úplně jiného, ten adrenalin a nervy nenatrénujete. I já jsem dost nervózní, jak moje tělo tu nálož po návratu zvládne."

Strýcová se vyjádřila i k návrhu Rogera Federera spojit mužský a ženský tenis pod jednu organizaci. "Je to skvělý nápad. Pokud to dokážeme, bude to skvělé. Určitě můžeme pracovat společně. Uvidíme, jak to všechno bude, kdy se zase dostaneme na turnaje."

Wimbledonská šampionka ve čtyřhře sama nevěří tomu, že se letos ještě na nějaký mezinárodní turnaj podívá. I tak dělá vše pro to, aby byla ve formě. "Před dvěma týdny nám oznámili, že zase můžeme hrát, ale jen ve dvou lidech. Já si chodím zahrát dvakrát týdně, abych mohla s raketou vůbec něco dělat a rameno a zápěstí si neodvykly na údery. Když nemáte žádný cíl, tak je to s tréninkem těžké. Nemyslím si, že se letos bude ještě hrát, ale musíme zůstat pozitivní."

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

60
Přidat komentář
Vlk-v-trave
O co tu jde?
Reagovat
paddy
Reagovat
tommr
kvůli jednomu turnaji se snad ani nevyplatí dál trénovat ...
Reagovat
Fandina
Nejsem si tak jistá, jestli v případě posledního turnaje nemluví jen o singlu.
Reagovat
tommr
myslím si, že se vyjádřila dost jasně: "Nechci hrát jen čtyřhru, i ve dvouhře se cítím dobře, chci hrát obojí," uvedla Strýcová."
Reagovat
Fandina
Z toho vyvozuji, že kdyby čtyřhru by hrála i tak.
Reagovat
Fandina
Z toho vyvozuji, že čtyřhru by hrála i tak.
Reagovat
turista
Kvůli jednomu turnaji je to kravina dál trénovat. Kvůli 10-20 dalších akcí už to smysl má.
Reagovat
FulnekUltras
ale na toho LOH debla ještě mít budeš, Baruško. Těším se. ;-)
Reagovat
gigin
Dolož něčím věrohodným, že to do světa poslali Američani. Jinak už běž do piče. Díky.
Reagovat
FulnekUltras
Zatím tomu všechno nasvědčuje. Pro Barušku se tím ale vůbec nic nemění.
Reagovat
gigin
Čínani ti zabili tvého oblíbeného Kuberu. Tvůj náčelník vyhazuje z jednání lidi z laboratorního týmu Ministirstva zdravotnictví, páč se mu nelíbí jeho otázky, Andrej v pátek zase řval v telce na 50ti letého novináře přes telemost, jestli se mu nelíbí, že jeho babička jezdí zdarma vlakem (ten samozřejmě už žádnou nemá), Hřib a další dva pod policejní ochranou před ruským zabijákem a další parády, ale to nevzpomeneš. Kim ti neumře neboj, Andy zachránil už tisíce mrtvých, tak toho jednoho zmákne levou zadní.
Reagovat
FulnekUltras
V zatím zveřejněném textu údajně výhružného dopisu nic tak strašného nebylo, aby to muselo s člověkem typu Jardy nějak extra zamávat. Samozřejmě nemusí to být ještě všechno - a pocity pozůstalých naprosto chápu. Uvidíme, co bude dál, ale zrovna tak je jasné, že ODS teď už zkouší absolutně všechno.

Andy své oponenty nejvíc dráždí tím, že na rozdíl od nich si na nic nehraje - a hlavně to ani nemá zapotřebí. Stejně jako dělat z každého detailu "aféru".

I kdyby pašík v KLDR náhodou skončil, jeho ségra nevypadá vůbec špatně. ;-)

A pokud jde o Hřiba, maskota Novotného a Koláře - tak ti jsou jen docela obyčejně posraní. Za "hrdiny" byli jen dokud si mysleli, že z pražských kanclů můžou všechno. To je celé.
Reagovat
gigin
Uklidnils mne. Díky moc.
Reagovat
FulnekUltras
Za málo. ;-)
Reagovat
FulnekUltras
Ještě jsem teda prověřil ;-) toho náčelníka. A myslím, že udělal jediné, co v dané situaci mohl. Do války s virem nemá akademický ekonom epidemiologům co blbě kecat. Už jen to, jak se hned poté veřejně vylil na FB svědčí o tom, že nejlíp mu bude jako přicmrndávačovi Světové banky a MMF. V normální válce se takovíhle choboti střílejí rovnou.
Reagovat
gigin
No tady je to tak jakoby na hraně. To je pravda.
Reagovat
Fandina
Trapné kecy na politickou schůzi. Ubohé.
Reagovat
Fandina
Nejlepší je, že Bureš si na nic nehraje a že dráždí oponenty. Fakt trapné.
Reagovat
Fandina
Mně zajímá, jestli je můj premiér čestný a pracovitý, kecy o opozici jsou mi ukradené.
Reagovat
FulnekUltras
Čalfa, Klaus, Gross, Špidla, Paroubek, Topolánek, Nečas, Sobotka - vybereš si z nich někoho lepšího? Já ne. Pan prezident je i s Ovečkinem mimo soutěž.
Reagovat
Fandina
Estebsk který nedodržuje zákony.
Reagovat
FulnekUltras
žádné udávání ani zlodějinu mu zatím nikdo neprokázal (a že se novodobí práskači sakra snažili, dokonce až v Bruselu) - navíc na rozdíl od mnoha jiných českých miliardářů daní v Česku - nemalé částky a z naprosto průhledných konkrétních činností - a znova opakuji: jeden z mála politiků, který reaguje úplně normálně a srozumitelně - protože při tom nepřemýšlí o kravinách a skrčkách
Reagovat
Fandina
Je evidovány ve svazcích StB. Žádný člověk se tam nedostal nedopatřením. I est byli lidi a pokud tam někoho zanesli, měli k tomu důvod. Prospechar, který přesouvá vlastní majetek jen proto aby si nahrabal a je mu jedno, že třeba dotace z EU jsou na pomoc na rozvoj ne na hromadění. Když ho někdo upozorní, že porušuje zákon, tak to nebere v potaz. Navíc, v krizi nedovede zaujmout manažerské místo. Je neduveryhodny.
Reagovat
FulnekUltras
StB bez konkrétního obsahu je nálepka - už to tady nebudu po x-té vysvětlovat. "Střet zájmů" stereotypní fráze, kterou dneska nejvíc šermují právě ti, kteří byli nebo dodnes jsou ve střetu mnohem větším. Stejná blbost jako třeba "nezávislá" publicistika. A chtěl bych ve zcela nečekané koronakrizi vidět kohokoliv jiného.
Reagovat
Fandina
Tvoje a jeho nemoralnost spociva v omlouvá i problémů a svádění je na jiné.
Reagovat
FulnekUltras
je to pouze věcné srovnání - ze kterého mi vychází, že osobně mám svědomí čisté - a premiér nejspíš taky
Reagovat
annah
Pro mě je to gauner už od pohledu. S hradním dementem tvoří nezapomenutelnou dvojku.
Svou úroveň projevil kapitán lodi hned v začátku krize těmi nesouvislými bláboly, co předváděl denně v TV. Pak mu už projev napsali odborníci z PR, tak to konečně mělo hlavu a patu. Přečetl ho souvisle a uvolnil místo na tiskovkách odborníkům.
Jo, a epidemiology a lékaře máme slušné. Klobouk dolů.
Reagovat
FulnekUltras
Jako Czech Team jsme zatím obstáli. Všichni. Nemáme se v celosvětovém srovnání za co stydět. I když samozřejmě nikdo neví, na kolik setů se ještě bude hrát. Za poslední dva měsíce jsem moc čecháčků neviděl - až su z teho ešte furt překvapený. ;-)
Reagovat
Fandina
Každá sebechvála smrdí. Italie měla nevýhodu, že byla první v řadě. A i to přispělo k tomu, že to odnesla. Jinak samozřejmě, vláda zareagovala dobře. Jen mě vadily ty zmatky a změny třeba u důchodců, každý den, jiná doba do obchodů. Atd..
Reagovat
Fandina
Změny s termíny nákupu pro důchodce, třikrát a pokaždé jiný termín ve dvou třech dnech.
Reagovat
turista
Tam je evidováno lidí jako máku. Jeden profesor patologie, nestraník se kterým jsem seděl skoro 9 let v pracovně taky byl na tom seznamu STB protože byl v roce 1980 na stáži v Mannheimu a v roce 1985 v Bostonu a musel tehdy něco podepsat. Nikdy nikomu neublížil a byl to velice slušný člověk. Takže pro mě je dnes už irelevantní, zda byl někdo na Cibulkově seznamu nebo ne. Před 30 lety jsem to považoval za důležité.
Reagovat
paddy
Reagovat
paddy
všichni kdo jezdili na západ byli spolupracovníci vč. herců a 2 českých prezidentů
Reagovat
Fandina
Nepřeháněj.
Reagovat
gigin
Ale tady se bavíme o současnosti. Ty sem taháš minulost. Prostě AB je jako osoba premiéra neakceptovatelná. Sorry jako. Podvodník, lhář, osoba trestně stíhaná, nebo jaká, prokazatelně spolupráce s STB, demagog, špina špin.
Reagovat
FulnekUltras
Ty současné alternativy jsou už mimo soutěž úplně. ;-))) Fiala s maskotem? Němcová? Pekarová? Velkogauner Kalousek? Neschopní fašizoidní pokrytci ze STANu? Je libo vždy zaručeně sterilního socana? Či snad nějakého slizce nekonfliktního křiváka z KDU? A pak tu máme ještě volbami nepolíbeného zrzka Mikuláše, neziskově agresivního elfízla Kartouse, případně mladého Klause. Výběr je široký, ale... ;-)))
Reagovat
Fandina
Máš pravdu. Nikdo z nich se dosud tak jako estebak nedodržujici zákony neprezentoval. Navíc ani neumí přiznat chybu, jako teď, když rozhodovali podle špatného zákona.
Reagovat
FulnekUltras
Podstatné je, že v klíčových věcech nerozhodovali podle neandrtálských praktik Británie, Francie či USA. Což by v případě vlády modráků bylo velmi pravděpodobné.
Reagovat
Fandina
To je to, co nemůžeš vědět, jak by kdo rozhodoval.
Reagovat
Fandina
A pokud to používáš, je to ubohé.
Reagovat
FulnekUltras
jsem hlavně rád, že na modré rozhodování vůbec nedošlo - a díky náčelníkovi jsme (zatím) rozhodně blíž k Tchajwanu, Jižní Koreji nebo Japonsku (i tam se už příliš rychlé uvolňování zadrhlo)
Reagovat
Fandina
Náčelník mi nevadí, i když ty jeho průpovídky o dvou letech necestování atd.. byly dost úlet.
Reagovat
FulnekUltras
improvizace mediálně méně protřelého člověka ve chvíli, kdy ještě nikdo nemohl tušit, jestli třeba nebudeme následovat Itálii - to už jsou ty nejmenší věci, které by kohokoliv mohly trápit
Reagovat
Fandina
Ale vyděsil dost lidí.
Reagovat
Fandina
Nevíš, jak by rozhodovali modří, ale jsi rád, že k tomu nedošlo. To je padlé na hlavu. Zaujatost, nenávist, nevím co ještě. Rozhodně ti nejde o věc. Jde ti o pomstu.
Reagovat
FulnekUltras
intuice - nic víc
Reagovat
Fandina
Člověk, který porušuje zákony a je ve svazku Stb je nedůvěryhodný už sám o sobě, natož, když pak člověk vidí jeho reakce.
Reagovat
smazaný uživatel
Bav se s volem o sobotě, když jde v pátek na porážku ...
Reagovat
turista
Neznám žádného Bureše.
Reagovat
annah
To buď rád. Kdybys ho znal (osobně), byl bys nejspíš řídící důstojník STB.
Reagovat
turista
Přeháníš.
Reagovat
FulnekUltras
Na čtvrteční večer si nezapomeň pořádně promazat smeták. ;-)
Reagovat
Fandina
Pomlouvat kde koho, ukazuje prstem na druhé, píšeš o nich to co není pravda. Omlouvám zápisy v registru, omlouvám střet zájmů, tvrdíš, že vše je ok, že je všechno nastrazeno. Tak se nechová člověk s čistým štítem.
Reagovat
Fandina
To patřilo Fulnekovi.
Reagovat
gigin
Tos nám vyrazila dech. S tím jsme nepočítali. Hlavně on bude asi překvapený.
Reagovat
Fandina
Sorry, promiň. Já zase nejsem tak sběhlá a bystrá, jak bych si asi představovala a byla.

Tisíc úsměvů.
Reagovat
Fandina
zběhlá
Reagovat
gigin
Však v klidu. Jen šťouchám a nepředpokládám, že by tě to mělo nějak rozhodit. Fazónu máš, bojuješ tu na všech frontác srdnatě. Obdivuju tě :)
Reagovat
gigin
*frontách
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist