Bencicová: Byl to můj nejlepší týden v životě. Nejen kvůli medailím

1. 8. 2021, 17:34
Aktuality 22
Přestože v dnešním finále čtyřhry švýcarská tenistka Belinda Bencicová nenavázala na sobotní zlato ze singlu, o olympijských hrách v Tokiu mohla mluvit v superlativech. Na krk si během víkendu pověsila dvě medaile - tu nejcennější po výhře nad Markétou Vondroušovou, stříbro dnes po deblu, v němž s Viktorijí Golubicovou nestačily na české duo Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková.
Profily hráčů
Belinda Bencicová (© AFP)

Bencicová považuje uplynulý týden za nejlepší v životě. "Není to ale jen o medailích a titulech, je to o vzpomínkách, které zůstanou navždy," řekla Bencicová. "Celý týden jsem se necítila jako na normálním turnaji, nebo jako že hraji sama. (Golubicová) byla po mém boku celou dobu. Říkala jsem jí, že i tu zlatou medaili jsme vyhrály společně. Až nám bude 80 let a půjdeme na kávu, budeme se bavit o téhle chvíli," doplnila.

Úspěšná olympiáda jí pomůže i do budoucna. Zároveň bude moci hrát více v klidu, protože dosáhla svého snu. "Chcete, aby se vaše sny plnily, a teď se tak stalo," uvedla. Do Švýcarska se světová dvanáctka v singlu vrátí v pondělí.

"Je to skvělý pocit, když víme, že lidé na nás čekají a oceňují medaile, které jsme pro naši zemi získaly," řekla. "Tento týden byl neskutečně krásný. Prožily jsme tolik emocí. Je skvělé se vrátit a sdílet je se všemi doma," dodala Bencicová.

Na olympijských hrách sledovala i výkony jiných švýcarských sportovců. Například v sobotu se zajímala o výsledky sprinterek Ajly del Ponteové a Mujingy Kambundjiové, které skončily na pátém a šestém místě v běhu na 100 metrů.

Také Golubicová si spolupráci s Bencicovou pochvalovala. "Byly jsme schopny si navzájem pomoci. Každá hráčka má jiný pohled, ale povedlo se nám to dát dohromady a hrát spolu skvěle," řekla. Olympijskou zkušenost si užila a domů si poveze zavazadla plná suvenýrů.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

22
Přidat komentář
turista
Tak titul z OH má svou cenu. I Agassi ho má. Ten ale kdysi řekl, že tenis je specifický v tom, že úspěch v tenisu je jedině zisk titulu. Vše ostatní není úspěch.
Reagovat
turista
Tenis prostě není atletika, cyklistika nebo basketbal, kde je i 6.místo na velkém podniku úspěch.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ale na OH na rozdíl od jiných turnajů dostanou hráči/čky medaile za první tři místa. A ty jsou velmi cenné a často pro ty se stříbrem a bronzem mají hodnotu zlata...smile
Reagovat
tommr
já myslím, že lidi co tenis sledujou ocení i finále nebo semifinále na GS a každým velkým turnaji...
Reagovat
turista
No jo. Ale všichni si pamatují Kodešovy 2 tituly na RG a 1 titul na WB. Na jeho 3 prohraná finále na Foro Italico se vzpomene málokdo.
Reagovat
smazaný uživatel
Mimo tenis

Nechápu, jak mohl ten její šamstr odejít od Denisy Dvořákový k tyhle šeredě. I když teda, asi chápu - prachy, něco jako Hrdlička
Reagovat
vojta91
smilesmile
Reagovat
com
Reagovat
Pavol
Za bojovnosť a odvahu si si zaslúžila vyhrať.
Reagovat
vojta91
Typicky severomaďar co si přivlastňuje úspěchy těch co si mysli ze jsou Slováci. začalo to Kuzminou, pokračuje teď Benčič a tím golfistou.
Ale co, budiž jim přáno smilesmile
Reagovat
Nola
Belinda ma oboch rodicov Slovakov, ma aj slovenske obcianstvo, rozprava plynuje slovensky, partnera ma Slovaka a BA je prakticky jej druhy domov, nikto si jej uspechy neprivlastnuje, ale je prirodzene, ze jej prajeme
Reagovat
Jan
smile
Reagovat
vojta91
Nemáte poradně vlastní tak hledáte záminky, proč fandit cizím. Nebo další superschopnost nadraftovat někoho jehož prababičky tety strejda byla Slovenka.
smilesmile
Reagovat
vojta91
V Riu si zase přivlastňovali Katinku Hosszúovou..
Reagovat
smazaný uživatel
hosi neblbnete,ved ona nevie ani poriadne po svajciarsky
Reagovat
Nenela
Hloupe reci, nikdo si nic neprivlastnuje. BeBe je slovenskeho puvodu, tak proc ji nefandit
Reagovat
vojta91
Ale jo, tady tolik ne, ale jinde čoboláci píšou o tom jak to jsou vlastně jejich medaile.
To však bude v budoucnu od nich řeči až třeba mladej Korda něco vyhraje.smile
Reagovat
Fandina
Kdyby se to vzalo do detailu, tak je BeBe československého původu, protože její rodiče se v Československu narodili, i když na Slovensku. Takže zbytečné řeči o Belindě. Je slovenského původu a má slovenské občanství, slovenského partnera atd..
Reagovat
smazaný uživatel
dane plati vo Svajciarsku,je to svajciarka,ja jej fandim,pretoze nadava a klaje v slovencine,co mi je sympaticke
Reagovat
Pavol
Ešte daj niečo múdre a vtipné.
Reagovat
vojta91
ČR 4-3-1
SR 1-2-0
Takže tě chápu Jánošíku, že se snažíš být aspoň sarkastický.
Reagovat
smazaný uživatel
lol pan vojta jinej trotl
len robis hanbu vseckym normalnym cechom smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist