Bencicová po třech hodinách udolala Gauffovou. Ve finále vyzve Šwiatekovou

26. 2. 2021, 12:10
Aktuality 6
WTA ADELAIDE - Belinda Bencicová ve druhé sadě proti Cori Gauffové nevyužila mečbol na podání, ale nakonec 16letou kvalifikantku po téměř tříhodinovém boji zdolala. Ve svém prvním finále od podzimu 2019, kdy triumfovala v moskevské hale, a celkově 11. narazí na grandslamovou šampionku Igu Šwiatekovou, která je ve finále na tvrdém povrchu poprvé v kariéře.
Belinda Bencicová (© AFP)

Belinda Bencicová kvůli zranění ruky hraje teprve svůj čtvrtý turnaj po loňské koronavirové pauze a v Adelaide po cestě do finále využila velmi příznivého losu. Nasazená dvojka si bez ztráty setu poradila s Misaki Doiovou a domácím překvapením Storm Sandersovou.

Další dvousetové vítězství měla na dosah v semifinále proti Cori Gauffové. Favorizovaná Švýcarka však za stavu 5-4 ve druhé sadě nevyužila mečbol na podání a dovolila soupeřce srovnat na 1-1 sety.

Rozhodující dějství však měla kompletně pod kontrolou a 16letou Američanku, která na turnaji včetně kvalifikace vyhrála pět zápasů a čtyři z toho ve třech setech, po dvou hodinách a 47 minutách zdolala 7-6(2) 6-7(4) 6-2.

Třiadvacetiletá Bencicová dnes absolvovala své první semifinále od podzimu 2019, kdy v moskevské hale slavila svůj čtvrtý titul. O rozšíření své sbírky trofejí se zítra pokusí proti Ize Šwiatekové.

Úřadující vítězka French Open i své třetí čtvrtfinále na hlavním okruhu přetavila v postup do finále, poprvé si jej zahraje na tvrdém povrchu. Devatenáctiletá Polka dnes přehrála 6-3 6-2 Jil Teichmannovou, krajanku Bencicové, a zaútočí na svůj druhý triumf.

"Na začátku sezony jsem si dala cíl, abych předváděla konstatní výkony. Jsem moc ráda, že se mi to daří už takhle brzy," pochvaluje si Šwiateková svou formu.

• WTA 500 ADELAIDE •
Austrálie, tv. povrch, 535.530 dolarů
páteční výsledky (26. 2. 2021)
• Dvouhra - semifinále •
Bencicová (2-Švýc.) - Gauffová (USA) 7-6(2) 6-7(4) 6-2
Šwiateková (5-Pol.) - Teichmannová (Švýc.) 6-3 6-2
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

6
Přidat komentář
blixa
Paráda !!! Iga jede !!! smilesmilesmile
Reagovat
dadaft
To se nemělo stát. smile
Když už Belinda tak hloupě přišla o jeden servis (4 dvojchyby !!!), tak si to měla aspoň uhrát na 3:5 a nechat Igu si to dopodávat ............ těžko říct, jestli to teď nenabere rychlý spád.

Jinak Iga je brutální, Belinda má jeden, maximálně dva údery na to, aby začala hrát na winner, žádné akce typu "teď si to rozehraju a uvidíme, jak se to vyvine" nejsou povoleny.
Škoda, že takhle netlačila na Simonu na AO.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Co jsem Belindu viděl letos, tak hořela hlavně na svém servu. Netuším, jestli psychika nebo nějaké omezení, ale nemyslím, že by se na servu dříve tak trápila.
Reagovat
blixa
No, ale dneska měla statistiky na servu o chloupek lepší jak Iga. Zato klíčový rozdíl byl ve winnerech a UE.
Reagovat
dadaft
Tak to je řachanda.
Po pěti gemech si hráčky na příjmu zatím ani neškrtly...
Reagovat
dadaft
Proč se v Adelaide nehraje finále?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist