Bencicová utekla neoblíbené Samsonovové z mečbolů. V Abú Zabí slaví druhý triumf v sezoně

12. 2. 2023, 17:13
Aktuality 3
WTA ABÚ ZABÍ - Belinda Bencicová na čtvrtý pokus porazila Ljudmilu Samsonovovou. Ve finále turnaje WTA 500 v Abú Zabí 25letá Švýcarka zvítězila po odvrácení tří mečbolů 1-6 7-6 6-4 a získala druhý letošní a celkově 8. titul. V roce 2023 jako první vyhrála už 12 zápasů.
Belinda Bencicová (© AFP)

Belinda Bencicová v minulosti prohrála s Ljudmilou Samsonovovou všechny tři vzájemné duely včetně finále v Berlíně 2021. A dobře to se Švýcarkou nevypadalo ani dnes v Abú Zabí.

V prvním setu Bencicová uhrála jediný game, ve druhém neudržela vedení 4-1 a za stavu 1-6, 5-5 a 0-40 čelila třem brejkbolům. Game ale ziskem pěti míčků v řadě získala a druhý kritický moment pak přežila i v tie-breaku, v němž dokonce čelila třem mečbolům.

V rozhodujícím dějství svěřenkyně Dmitrije Tursunova vzala o rok mladší soupeřce dvakrát servis, druhý brejk potvrdila a po 2 hodinách a 48 minutách boje zvítězila 1-6 7-6 6-4.

"Jsem šťastná, že jsem tě konečně porazila," usmívala se Bencicová během slavnostního ceremoniálu. "Byl to hodně vyrovnaný zápas a já jsem moc ráda, že jsem ty mečboly dokázala odvrátit. Moc jsem se tam snažila udržet ve hře, urvat každý bod a dělat to nejlepší, co umím," komentovala nová šampionka.  



25letá Švýcarka vylepšila svou bilanci v nové sezoně na 12-2 a v počtu výher se osamostatnila na prvním místě před Arynou Sabalenkovou. Právě s letos stále neporaženou Sabalenkovou a světovou jedničkou Igou Šwiatekovou utrpěla jediné dvě porážky v roce 2023.

V Abú Zabí slaví triumf měsíc po vítězství v australském Adelaide a potřetí v kariéře tak vyhrála dva turnaje během jedné sezony, čímž vyrovnala své maximum z let 2015 a 2019. V celkově 17. finále olympijská vítězka z předloňského Tokia získala 8. titul.

"Jsem moc šťastná, že odcházím s titulem. Odehrála jsem tu pár dobrých a zároveň těžkých zápasů. Dokázala jsem si, že umím tvrdě bojovat, udržet se v zápasech a nějak to otočit," dodala tenistka se slovenskými kořeny.

24letá Samsonovová hrála finále popáté v kariéře, z toho počtvrté od loňského srpna, a poprvé v něm prohrála.

• WTA 500 ABÚ ZABÍ •
Spojené arabské emiráty, tv. povrch, 780.637 dolarů
nedělní výsledky (12. 02. 2023)
• Dvouhra - finále •
Bencicová (2-Švýc.) -Samsonovová (8) 1-6 7-6(8) 6-4
• Čtyřhra - finále •
Stefaniová/Shuai Zhang (Braz./Čína) - Aojamaová/Hao-Ching Chan (Jap./Tchaj-wan) 3-6 6-2 10-8
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
Nola
nevidela som cely zapas, ale v uvodnom sete dostala neskutocny narez.... Samsonka je skvela hracka, takto by mala hrat asi Bouzkova, kedze su jednak vysoke a nie behat ako Davis, alebo Simona....

Belinda potesila, to by uz bolo na rucnik, ak by prehrala 4 x v rade
Reagovat
Fandina
jede. A také mám dojem, že kde je Tursunov, tam se daří. Gratulka Belindě!!!
Reagovat
smazaný uživatel
BeBe skvělesmile Letošní bilance 12:2, prohrála jen s Igou a Arynou.

Ve čtyřhře drží dál letošní neporazitelnost Luisa Stefani (https://www.tenisportal.cz/hrac/stefani-2a07f/). Na AO navíc vyhrála mix.
Jsem zvědavý, s kterou hráčkou se dá dohromady na grandslamy.
V Dauha si los zavtipkoval - v 1. kole nastoupí s danilinou proti Shuai Zhang a Olmos (https://www.tenisportal.cz/detail-zapasu/?id=2283695).
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist