Bencicová v Adelaide deklasovala Kasatkinovou a sedmým titulem zpečetila návrat do Top 10

14. 1. 2023, 07:46
Aktuality 5
WTA ADELAIDE 2 - Belinda Bencicová ovládla v pořadí druhý podnik v Adelaide a složila úspěšný reparát za prohrané finále ročníku 2021. Pětadvacetiletá Švýcarka se slovenskými kořeny za hodinu a pár minut deklasovala světovou osmičku Darju Kasatkinovou, získala svou sedmou kariérní trofej, už třetí sezonu v řadě zakončí minimálně s jedním titulem a zpečetila svůj návrat do Top 10.
Profily hráčů
Belinda Bencicová (© AFP)

Belinda Bencicová předloni získala zlato na olympijských hrách v Tokiu, loni v Charlestonu vybojovala svou první trofej na antuce a ani letošní sezonu nezakončí bez titulu, ačkoli teprve před dvěma týdny odstartovala. Pětadvacetiletá Švýcarka se slovenskými kořeny prožívá fantastický vstup do nového tenisového roku, v šesti zápasech našla jedinou přemožitelku, a to světovou jedničku Igu Šwiatekovou.

V Adelaide, kde před dvěma lety prohrála finále právě s aktuální královnou pořadí, si poradila s Garbiňe Muguruzaovou, Annou Kalinskou, rozjetou šampionkou loňského Turnaje mistryň Caroline Garciaovou i Darjou Kasatkinovou, která do finále stejně jako rodačka z Flawilu prošla bez nutnosti hrát semifinále. Osmou hráčku žebříčku zničila za hodinu a pár minut 6-0 6-2.

Bývalá světová čtyřka Bencicová od začátku dominovala. Po druhém podání sice vyhrála jen 6 z 15 fiftýnů, nicméně po prvním 23 z 26, nečelila jedinému brejkbolu a přemožitelce Petry Kvitové a Barbory Krejčíkové pětkrát sebrala servis.

Bencicová tak upravila svou finálovou úspěšnost na 7-9, na tvrdých površích na 5-5. Už po postupu do finále měla jisté, že se vrátí do elitní desítky hodnocení, kterou bude v pondělí uzavírat. Vzájemnou bilanci s o dva měsíce mladší Ruskou srovnala na 3-3.

Kasatkinová ve svém 12. finále usilovala o sedmý triumf a druhý na australské půdě, předloni ovládla menší akci v Melbourne. V Adelaide se probojovala do svého prvního čtvrtfinále od srpnových prvenství v San José a Granby.

Finalistky se teď vypraví do dějiště úvodního grandslamu roku, do něhož vstoupí v rámci úterního programu. Bencicová bude v prvním kole favoritkou proti Viktoriji Tomovové a Kasatkinová v souboji s krajankou Varvarou Gračovovou.

• WTA 500 ADELAIDE 2 •
Austrálie, tv. povrch, 780.637 dolarů
sobotní výsledky (14. 1. 2023)
• Dvouhra - finále •
Bencicová (8-Švýc.) - Kasatkinová (5-) 6-0 6-2
• Čtyřhra - finále (pátek) •
Stefaniová/Townsendová (Braz./USA) - Pavljučenkovová/Rybakinová (-/Kaz.) 7-5 7-6(3)
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
aligo
byl opravdu velmi slabý a nedůstojný kategorie 500....

Ale tak teda BeBe to zužitkovala a zase si jednou něco vyhrála
Reagovat
Blondie
Cože? XD XD
Byly tam dvě vítězky Wimbledonu, do kvaldy musela třeba finalistka dvou GS, hrály tam hráčky z nejvyšších pozic žebříčku.

Si myslíš, že ti to rýpání někdo zaplatí? XD
Reagovat
EllNino
Semifinále se neodehrála a finále bylo na jednu branku ...

Po těch zápasech v 1. kole a v minulém týdnu už tohle byl takový zbytečný turnaj, rozhodně ne hodný kategorie WTA 500 :)

Belindě samozřejmě gratulace, ale titul visel hodně nízko
Reagovat
tommr
Bencicová měla zase jednou kliku jak od blázince ... smile
I na AO má neskutečně lehkej los ...
Reagovat
Pavol
Nech sa ti darí aj na AO. smilesmilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist