Bencicová v Melbourne zdolala Ostapenkovou a postoupila do třetího kola

23. 1. 2020, 03:08
Aktuality 8
AUSTRALIAN OPEN - Belinda Bencicová v Melbourne zdolala grandslamovou šampionku Jelenu Ostapenkovou a už na pátém grandslamu v řadě nebude chybět ve třetím kole. Dvaadvacetiletá Švýcarka, která se loni vrátila do elitní desítky a poprvé v kariéře si zahrála Turnaj mistryň, bude v souboji o osmifinále čelit Saře Sorribesové, nebo Anett Kontaveitové.
Belinda Bencicová (© AFP)

Belinda Bencicová má za sebou nejlepší sezonu své kariéry. Loni slavila dva turnajové triumfy, na US Open si zahrála své první semifinále na grandslamech, vrátila se do elitní desítky žebříčku a poprvé se zúčastnila Turnaje mistryň.

Generálky před úvodním grandslamem sezony se ale 22leté Švýcarce nepovedly. V Shenzhenu v roli nasazené jedničky překvapivě skončila hned na úvodní soupeřce a v Adelaide ve čtvrtfinále schytala výprask od Danielle Collinsové.

Chuť si může spravit na právě probíhajícím Australian Open, kde zatím neztratila set. Po vítězství nad Slovenkou Annou Karolínou Schmiedlovou dnes v utkání druhého kola zdolala 7-5 7-5 vítězku French Open 2017 Jelenu Ostapenkovou, která do letošní sezony kvůli úmrtí otce vstoupila až v Melbourne Parku.

Bencicová byla silnější v koncovkách setů, přestože se v úvodním dějství nechala připravit o náskok dvou brejků a ve druhé sadě musela otáčet nepříznivé skóre 2-5. Ostapenkovou dvakrát dělily dva míčky od rozhodujícího setu, ten však světová sedmička nepřipustila a za necelou hodinu a tři čtvrtě slavila.

Nasazené šestce Bencicové se v posledním roce na grandslamech daří, ve třetím kole nebude chybět popáté v řadě. V souboji o osmifinále bude čelit Saře Sorribesové, nebo Anett Kontaveitové.

Bez ztráty setu pokračuje světová trojka Simona Halepová, jež si dnes podle papírových předpokladů poradila bez větších potíží 6-2 6-4 s Britkou Harriet Dartovou.

V třetím kole rumunská finalistka z roku 2018 čeká na lepší z dvojice Collinsová-Putincevová.

Garbiñe Muguruzaová po téměř dvouapůlhodinovém boji přetlačila 6-3 3-6 6-3 domácí naději Ajlu Tomljanovičovou a vylepšila svou letošní bilanci na 7-1.

Ve třetím kole se bývalá světová jednička a dvojnásobná grandslamová šampionka Muguruzaová střetne s Elinou Svitolinovou, se kterou ve vzájemné bilanci prohrává 4-6, z toho 0-6 na tvrdém povrchu.

Ukrajinka Svitolinová si v nočních hodinách připsala výhru 6-2 7-6 nad Američankou Lauren Davisovou, kterou porazila i v pátém vzájemném střetnutí, a zkompletovala dvojice pro zápasy třetího kola.

Angelique Kerberová na Australian Open, kde v roce 2016 slavila svůj premiérový grandslamový triumf, porazila 6-3 6-2 domácí divokou kartu Priscillu Honovou a poprvé od září vyhrála dva zápasy na jednom turnaji.

Ve třetím kole se trojnásobná grandslamová šampionka a bývalá světová jednička Kerberová, jež tři výhry v řadě slavila naposledy loni v červnu, utká s Camilou Giorgiovou (h2h 4-0). Italka dnes porazila hladce 6-3 6-1 přemožitelku Markéty Vondroušové z prvního kola Rusku Světlanu Kuzněcovovou a vyrovnala své melbournské maximum.

Kiki Bertensová na letošním Australian Open zatím prochází bez ztráty setu. Světová desítka dnes přehrála 6-3 7-5 domácí divokou kartu Arinu Rodionovovou a vyrovnala své maximum na úvodním grandslamu sezony. Její další soupeřkou bude Zarina Dijasová.

Své poslední Australian Open má za sebou Carla Suárezová, jež po sezoně ukončí kariéru. Jednatřicetiletá Španělka ve druhém kole prohrála 3-6 5-7 s Polkou Igou Šwiatekovou.

Osmnáctiletá Šwiateková si o vyrovnání svého grandslamového maxima z loňského French Open zahraje s Donnou Vekičovou, jež potvrzuje velmi slušnou formu v úvodu letošní sezony. Nasazená Chorvatka si po skalpu Marie Šarapovové poradila 6-4 6-2 s Alizé Cornetovou a poprvé v kariéře postoupila do třetího kola úvodního grandslamu sezony.

• AUSTRALIAN OPEN 2020 •
Melbourne / Austrálie, tv. povrch, 49.100.000 dolarů
čtvrteční výsledky (23. 01. 2020)
• Dvouhra žen - 2. kolo •
Kar. Plíšková (2-ČR) - Siegemundová (Něm.) 6-3 6-3
Bellisová (USA) - Muchová (20-ČR) 6-4 6-4
Halepová (4-Rum.) - Dartová (Brit.) 6-2 6-4
Svitolinová (5-Ukr.) - Davisová (USA) 6-2 7-6(6)
Bencicová (6-Švýc.) - Ostapenková (Lot.) 7-5 7-5
Bertensová (9-Niz.) - Ar. Rodionovová (Austr.) 6-3 7-5
Mertensová (16-Belg.) - Watsonová (Brit.) 6-3 6-0
Kerberová (17-Něm.) - Honová (Austr.) 6-3 6-2
Vekičová (19-Chorv.) - Cornetová (Fr.) 6-4 6-2
Putincevová (Kaz.) - Collinsová (26-USA) 6-4 2-6 7-5
Kontaveitová (28-Est.) - Sorribesová (Šp.) 6-2 4-6 6-1
Pavljučenkovová (30-Rus.) - Townsendová (USA) 7-5 7-6(1)
Muguruzaová (Šp.) - Tomljanovičová (Austr.) 6-3 3-6 6-3
Dijasová (Kaz.) - Blinkovová (Rus.) 4-6 6-3 6-4
Šwiateková (Pol.) - Suárezová (Šp.) 6-3 7-5
Giorgiová (It.) - Kuzněcovová (Rus.) 6-3 6-1
• Čtyřhra - 1. kolo •
Krejčíková/Siniaková (4-ČR) - Friedsamová/Siegemundová (Něm.) 6-4 4-6 6-1
Krawczyková/Pegulaová (USA) - Beguová/Kr. Plíšková (Rum./ČR) 6-3 6-2
Mertensová/Sabalenková (3-Belg./Běl.) - Vondroušová/Bellisová (ČR/USA) 3-6 6-3 6-3
Gauffová/McNallyová (USA) - Muchová/Teichmannová (ČR/Švýc.) 6-3 6-2
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

8
Přidat komentář
baggik
Škoda,byl to vyrovnaný zápas. Ka6dopádně práce Bartoli je už na Jeleně vidět. Už to není jen bezhlavá palba,ale dokáže vyvinout kontrolovaný postupný tlak. Bencic je dobra hracka, muze s ni nekdy prohrat. Dulezite je,ze kdyz bude pokracovat dal takhle,tak nebude prohravat zapasy se slabsima hrackama, posune se v zebricku a priste uz dostane i hracku top 10. Vsechno bude.
Reagovat
Nola
snad svita na lepsie casy, Penko aj Bel mam rada, kazdu inak
Reagovat
sojka1
musi byt po smrti tatinka jeste na hadry, ale s Marion se uz tenisove vraci, gigine... nebylo to uplne spatne, drtive zmeny smeru tech strilecek uz byla zase radost, udery po lajne jsou sen, uz citim zase nejaky prehled - hra do protipohybu, pokus o krecovite :-)) kratasy... a krosovy FH se uz zase dostava k a pres 160km/h... ;-) Cely zapas houpacka, ale lety i pady obou holek zajimave, vzdy v cele serii. Belinda nakonec lepsi drzak... ona ma zvlastni tenisovou empatii, skvele cte a vciti se do hry souperky a nakonec ji dorazi jejimi vlastnimu zbranemi, sikula.... :-))
Reagovat
gigin
Děkuji za report sojči :) :*****
Reagovat
FulnekUltras
brojler s naducánkem venku - tak teď ještě plech s krakaticí
Reagovat
Fandina
trapné
Reagovat
gigin
Ser na něj Fandino. Fakt je to jenom pozérství. Samozřejmě, že je to trapné, to víme všichni, aj on, jen čeká na reakce a baví se.
Reagovat
Fandina
Nemám ráda tyhle lidi, co si myslí, že si mohou všechno dovolit. A samozřejmě je to i na okolí, aby si to nenechalo líbit. Každý by měl vědět, že všechno si dovolovat nemůže.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist