Benešová je ve druhém kole, Šafářová vedení promarnila

1. 9. 2010, 00:15
Aktuality 5
US OPEN ženy - Iveta Benešová jako druhá Češka postoupila do druhého kola US Open. To nebylo souzenou národní jedničce Lucii Šafářové, jež prohospodařila nadějné vedení proti Rakušance Paszekové, ani Barboře Záhlavové-Strýcové.
Iveta Benešová

Levou rukou hrající Iveta Benešová porazila Španělku Núrii Llagosteraovou-Vivesovou 6-3 7-6. Mostecká rodačka při své deváté účasti ve Flushing Meadows postoupila potřetí do druhého kola, dál se ale nikdy nedostala.

Její příští soupeřkou bude čtrnáctá nasazená Maria Šarapovová z Ruska nebo Australanka Jarmila Grothová.

Nasazená šestadvacítka Lucie Šafářová nečekaně prohrála s hráčkou z kvalifikace Tamirou Paszekovou z Rakouska, které patří až 198. místo dvouhry v žebříčku WTA, ve třech setech 6-2 5-7 2-6.

Barbora Záhlavová-Strýcová držela krok s ruskou favoritkou Marií Kirilenkovou, vyřadit ji však nedokázala. Česká hráčka podlehla 5-7 4-6 a nezopakuje tak loňské druhé kolo.

Blízko překvapivému vyřazení byla bývalá světová jednička Jelena Jankovičová ze Srbska. Její soupeřka Rumunka Simona Halepová už vedla 5-4 v rozhodující sadě a podávala, pevnější nervy ale prokázala turnajová čtyřka a postoupila po výsledku 6-4 4-6 7-5.

Právě na US Open dosáhla Jankovičová zatím svého grandslamového maxima, před dvěma lety hrála v New Yorku finále.

- US OPEN ženy (USA - New York, tv. povrch) -
úterní výsledky (31. 08. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Benešová (ČR) - Llagosteraová-Vivesová (Šp.) 6-3 7-6(6)
Paszeková (Rak.) - Šafářová (26-ČR) 2-6 7-5 6-2
Jankovičová (4-Srb.) - Halepová (Rum.) 6-4 4-6 7-5
K. Bondarenková (Ukr.) - Li Na (8-Čína) 2-6 6-4 6-2
A. Radwaňská (9-Pol.) - Parraová-Santonjaová (Šp.) 6-4 6-3
Kuzněcovová (11-Rus.) - Dateová-Krummová (Jap.) 6-2 4-6 6-1
Wickmayerová (15-Belg.)- Kudrjavcevová (Rus.) 6-1 6-2
Rezaiová (18-Fr.) - Rybáriková (SR) 7-6(5) 7-6(7)
Martinezová-Sanchezová (22-Šp.) - Hamptonová (USA) 6-4 3-6 6-0
Dulgheruová (25-Rum.) - Coinová (Fr.) 6-3 6-1
Lučičová (Chorv.) - Moliková (Austr.) 7-6(5) 6-1
Schnyderová (Švýc.) - Flipkensová (Belg.) 6-1 6-3
Arvidssonová (Švéd.) - Cirsteaová (Rum.) 6-1 6-2
Sevastovová (Lot.) - Kulikovová (Rus.) 6-0 2-0 skreč K.
Capraová (USA) - Špremová (Chorv.) 6-1 6-3
Chan Yung-jan (Tchaj-wan) - Keothavongová (Brit.) 2-6 6-1 6-1
Görgesová (Něm.) - Oprandiová (It.) 6-3 6-4
Meusburgerová (Rak.) - Craybasová (USA) 3-6 7-5 6-0
Šuaj Pcheng (Čína) - Rogersová (USA) 6-7(5) 7-6(3) 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
aspoň Iveta zachránila trošku čest našich tenistek.... Lucka si dovolí takhle nehorázně prohrát s hráčkou,která je na konci druhý stovky, to je nehorázný... Barbora nepostoupila, což jsem rád... škoda Lucky no...

Janković se pěkně natrápila, Halep si možná to vítězství i zasloužila, obrovsky bojovala, získala si moje sympatie, skvělý výkon.... Kuzzy si to taky moc neulehčila a K. Bondarenko to vzala hopem a rovnou se postarala o překvapení...
Reagovat
smazaný uživatel
je sice pravda že si to Lucka projela sama s výrazně žebříkově horší hráčkou, ale vzpoměn predevčírem na Robina. To by bylo daleko větší překvapení nežli Lucka:)
Reagovat
smazaný uživatel
Haider-Maurer ho víceméně téměř porazil esy, když k tomu připočtu nevýraznou formu Soderlinga, tak z toho vzešly velké problémy. Je těžké vzdorovat esům, když navíc hráč není psychicky vůbec nahoře, to ho ještě více deptá. Já abych řekl pravdu jsem měl respekt ze Soderlingova startu, pět setů jsem nečekal, ale stejně tak to mohl a měl Robin vyhrát ve třech. Lucka je ostuda nehorázná. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
jasně Soda měl obrovský problémy hned na začátku s neznámým hráčem, ale furt je tam ten fakt, že on zápas zvládl, i když až v 5 setech, nejsem Robinovo fanoušek, ale myslím, že třeba teď 2-3 zápasy, to zas budou jen tři sety...
Reagovat
smazaný uživatel
No, nakonec to ale ti favorité, co měli problémy, všichni zvládli, až tedy na Baghdatise. ;) Takže bych zase Soderlinga až tak nechválil, přeci je to spíše jen o tom, kdy dojde outsiderovi šťáva, než že se favorit v tom utkání zázračně zlepší. Podobně Fognini nebo Troicki, dá se říci i Hájek si to podělal řádně. Soderling má v dalším zápase Denta, no to nevím, zda bude na tři sety. :))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist