Benešová končí, vyřadila ji obhájkyně Ivanovičová

29. 5. 2009, 12:44
Aktuality 11
Na grandslamovém French Open vypadla v soutěži žen ze hry i poslední česká zástupkyně. Iveta Benešová skončila ve třetím kole poté, co prohrála s obhájkyní titulu Anou Ivanovičovou hladce 0-6 2-6.
Iveta Benešová

Iveta Benešová mohla vstoupit do zápasu brejkem podání turnajové osmičky, ale vedení 40:15 nevyužila. Ivanovičová pak držela českou jedničku pod tlakem a za 23 minut nadělila české soupeřce 'kanára'.

"Na hru jsem nerezignovala, ale ona vyvíjí na hráče hrozný tlak," konstatovala Benešová. "Měla jsem víc riskovat. Nechala jsem ji moc hrát a pak už to nešlo. Ona hrála dobře a dost mě tlačila," řekla Benešová. "Skóre přesně neukazuje, jak tvrdě jsem se musela o některé míče rvát. Ve druhé sadě přidala na intenzitě úderů, ale já jsem hrála opravdu dobře a odvedla výkon, který jsme měla," řekla Srbka.

Právě na začátku druhého setu se zdálo, že by Benešová mohla zápas zdramatizovat. Tehdy se Benešová konečně dostala do hry, když si nejen udržela podání, ale také ho sebrala soupeřce. Z možného dramatu ale sešlo. Česká hráčka vedení neudržela, prohrála dalších pět her v řadě a po hodině a minutě hry se s Roland Garros rozloučila. "Možná se to dalo převážit, s takovými hráčkami se šance musí využít," komentovala Benešová vedení 2-1 po úspěšném brejku.

Postupem do třetího kola si šestadvacetiletá Benešová vyrovnala své grandslamové maximum, stejně daleko postoupila v Paříži i loni.

Venus nečekaně dohrála, Safinová soupeřky demoluje
Třetí kolo znamenalo také konečnou pro přemožitelku Lucie Šafářové a třetí hráčku světového žebříčku Venus Williamsovou. Americkou tenistku čekal třetí zápas ve stejném počtu dní a nestačila v něm na Agnes Szavayovou. Maďarská tenistka dokonce v prvním setu nadělila Williamsové 'kanára', ve druhém setu se Williamsová pokusila o zvrat, ale po necelé hodině a půl prohrála 0-6 a 4-6. Finalistka Roland Garros z roku 2002 tak potřetí za sebou vypadla ve třetím kole pařížského grandslamu.

Sedminásobné grandslamové vítězce, jež na French Open hrála pouze jednou ve finále, se stalo teprve počtrnácté v kariéře, že v setu neuhrála ani jeden game. Dosud přitom odehrála již 662 zápasů.

Ve spanilé jízdě pokračuje Dinara Safinová. Světová jednička dnes smetla krajanku Pavljučenkovovou 6-0 6-2 a během tří kol ztratila dohromady pouhé čtyři gamy.

"Jakmile jsem ji vzala podání, začala jsem hrát útočněji a utkání dominovala," řekla Safinová. "Když soupeřce prolomíte servis, hned se vám hraje lépe a máte větší jistotu v úderech."

Třiadvacetiletá Safinová, jež obhajuje loňské finále a útočí na první grandslamový titul, se v dalším zápase střetne s domácí Aravane Rezaiovou. O rok mladší Francouzka íránského původu zastavila teprve šestnáctiletou Michelle Larcher De Britovou, přestože jí z rytmu vyváděly hlasité výkřiky talentované Portugalky. Rezaiová, jež týden před Roland Garros získala ve Štrasburku premiérový titul, bude usilovat o první grandslamové čtvrtfinále.

Před týdnem se po devíti měsících vrátila na kurty Maria Šarapovová a nyní se jí daří na prvním grandslamu. V pavouku se nachází v části, ze které na poslední chvíli odstoupila světová sedmička Zvonarevová a Šarapovová toho naplno využívá. Sice i ve třetím pařížském vystoupení musela do třetího setu, ale i dnes ho proti Jaroslavě Švedovové zvládla a už obhájila loňské osmifinále. V něm se utká s nasazenou Číňankou Li Na.

Výsledky - French Open - ženy (antuka, dotace 16,15 milionu eur):
Dvouhra - 3. kolo:
Ivanovičová (8-Srb.) - Benešová (32-ČR) 6-0 6-2
Safinová (1-Rus.) - Pavljučenkovová (27-Rus.) 6-2 6-0
Szavayová (29-Maď.) - V. Williamsová (3-USA) 6-0 6-4
Cibulková (20-SR) - Dulková (Arg.) 6-4 6-2
Li Na (25-Čína) - Govorcovová (Běl.) 7-5 6-1
Šarapovová (Rus.) - Švedovová (Kaz.) 1-6 6-3 6-4
Rezaiová (Fr.) - De Britová (Portug.) 7-6(3) 6-2

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
skott
Pavly hrala dneska velice dobre, ale trosku naivne se snazila kopirovat styl Dinary na ktery jeste nema silu a zkusenosti.Ani uzasna statistika, kdy mela vice viteznych micu nez nevynucenych chyb ji nepomohla k vice nez jednomu breaku a pouhym dvema gemum celkove - Dinara zkratka nema v Parizi konkurenci.
Reagovat
smazaný uživatel
huráá, maruska to zvladla, dalsi kolo Na Li, ta je hratelná a udelat ctvrtfinale po tak dlouhe dobe by bylo super
Reagovat
smazaný uživatel
nevíte kde se dá sledovat Maria?
Reagovat
skott
http://www.fromsport.com/video-29950.html
Reagovat
smazaný uživatel
Benešová hraje velký hovno.......viz Fed cup.....prostě průměr...vůbec všichni Češi stojí za hovo!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
prosim o odkaz kde davaji Rafu.
děkuji moc.
Reagovat
smazaný uživatel
ja nevim ty nase holky jako by uz byly smirene s prohrou pred zacatkem zapasu,nejdriv Vaidisova ted Iveta
Reagovat
smazaný uživatel
presne iveta vypadala jako když si říká - hraju proti ivanovičový tak je vlastně jedno když to prohraju... což docela nechápu protože herně si myslím že na ní měla. možná to chce trochu změnit přístup.
Reagovat
smazaný uživatel
dnes určitě taky turnaj opustí. V dobré formě se zdá být Domča Cibulková :-)
Reagovat
smazaný uživatel
no kdyby si neprohrála to vedeni 40:15 a srovnala na tři tři ve druhym a jak tam pak zazdila ten nalejvák, tak to mohlo vypadat trochu jinak. Škoda Iv - vypadala že jí je to tak trochu jedno...
Reagovat
smazaný uživatel
jupí
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist