Benešová v Estorilu vydřela postup

4. 5. 2009, 15:25
Aktuality 5
Loni se v Estorilu dostala do finále, letos měla co dělat, aby nevypadla už v prvním kole. Nejlepší česká tenistka Iveta Benešová postoupila do druhého kola portugalského turnaje až po téměř dvou a půl hodinách, během nichž porazila domácí hráčku Neuzu Silvaovou 6-4 5-7 a 6-4. V dalším kole ji čeká Slovenka Jarmila Grothová.
Profily hráčů
Iveta Benešová

"Nehrála jsem moc dobře a nechybělo mnoho, abych z turnaje vypadla hned první den. Jenom jsem bojovala a jsem ráda, že jsem ve druhém kole," napsala Benešová ve svém blogu na wtatour.com. "Musím pochválit soupeřku, hrála moc dobře. Měla narozeniny, tak mi je jí teď trochu líto, ale na to jsem při utkání nemyslela."

Benešové se podobně jako při nedávném semifinále Fed Cupu s USA v Brně nevedl servis, který ztratila se soupeřkou z druhé stovky žebříčku celkem sedmkrát. Sama dokázala proměnit osm brejkbolů a nakonec po necelých dvou a půl hodinách přeci jen potvrdila roli favoritky. "Hrály jsme skoro tři hodiny, jsem unavená, takže si potřebuji ve zbytku dne trochu odpočinout," uvedla s tím, že si odpoledne mimo jiné zašla na procházku po pláži.

Se stejnou soupeřkou se v portugalském letovisku utkala v prvním kole loni, kdy vyhrála jasně 6-0 6-2 a později došla až do finále. "Estoril je jeden z mých nejoblíbenějších turnajů. Cítím se tady jako doma," uvedla jednatřicátá hráčka světa.

Její další soupeřkou bude slovenská tenistka Jarmila Grothová, která po prvním prohraném setu povolila Francouzce Johanssonové už jen dva gamy a zvítězila 1-6 6-1 6-1.

Výsledky - Estoril:

Dvouhra - 1. kolo:
Benešová (1-ČR) - Silvaová (Portug.) 6-4 5-7 6-4
Grönefeldová (8-Něm.) - Parmentierová (Fr.) 1-6 6-3 7-6(1)
Grothová (Slov.) - Johanssonová (Fr.) 1-6 6-1 6-1
Barroisová (Něm.) - Joaová-Köhlerová (Portug.) 7-6(4) 6-0

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
šikovná princezna ivetka
Reagovat
smazaný uživatel
Panebože kdo ty vubec si,a nikoho nezajímá co ty chceš!!!
Reagovat
smazaný uživatel
To nebylo na Alessiho ale na ten komentar co nejspíš smazali protože byl sprostej...:)
Reagovat
smazaný uživatel
proste chci lucce libat chodidla a celou ji libat!
Reagovat
smazaný uživatel
to můžeš, sebrala set Venus tak by si to zasloužila
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist