Benešová v Miami začala dobře, porazila Vinciovou

22. 3. 2011, 22:47
Aktuality 1
WTA MIAMI - V Miami do soutěže zasáhla první česká tenistka a byla úspěšná. Iveta Benešová si poradila s Italkou Vinciovou a postoupila do 2. kola. V něm vyzve Pennettaovou.
Iveta Benešová

Iveta Benešová zahájila turnaj v Miami, kde předloni postoupila až do čtvrtfinále, vítězstvím 7-5 6-4 nad Robertou Vinciovou. Italku porazila potřetí v řadě.

Osmadvacetiletá rodačka z Mostu navázala na předchozí výkon z Indian Wells, kde zvládla úvodní zápas, následně ale ve druhém kole po boji vypadla. Předtím osmifinalistka letošního Australian Open třikrát za sebou skončila už v prvním kole.

Nyní ji na Floridě čeká 13. nasazená Flavia Pennettaová, se kterou má bilanci tři výher a čtyř porážek.

Do soutěže zasáhnou také Barbora Záhlavová-Strýcová. Zuzana Ondrášková, úspěšná kvalifikantka Lucie Hradecká a nasazená přímo do druhého kola Petra Kvitová, Lucie Šafářová a Klára Zakopalová.

Soupeřkou Zakopalové bude Elena Baltachaová, jež vydřela třísetové vítězství nad Sybille Bammerovou. Sedmadvacetiletá Britka prohrála první set a ve druhém byla brejk pozadu, stejně jako ztrátu 1-4 ve třetí sadě však nepříznivé vývoje otočila a zvítězila 3-6 7-6 7-6.

"Nemohu tomu uvěřit, že jsem ten zápas dokázala vyhrát. Musela jsem bojovat až do posledního míčku, jsem teď psychicky velmi silná. Zápas mi ukázal mé slabiny, ale jsem ráda, že jich je čím dál méně," komentovala Baltachaová.

Šafářová si o postup do třetího kola utká s Patty Schnyderovou, se kterou v roce 2009 dvakrát prohrála, včetně střetnutí na Floridě. Dvaatřicetiletá Švýcarka v Miami zahájila obratem proti domácí Madison Keysové.

Kvitová bude chtít ukončit sérii tří porážek v řadě. Její soupeřkou bude určitě Američanka, buď Varvara Lepchenková, nebo Coco Vandewegheová.

- WTA PREMIER MANDATORY MIAMI -
(USA / Florida, tv. povrch, 4.500.000 dolarů)
úterní výsledky (22. 03. 2011)

Dvouhra - 1. kolo:
Benešová (ČR) - Vinciová (It.) 7-5 6-4
Jie Zheng (Čína) - Cirsteaová (Rum.) 6-3 6-7(5) 6-3
Niculescuová (Rum.) - Jovanovská (Srb.) 6-1 7-6(2)
Baltachaová (Brit.) - Bammerová (Rak.) 3-6 7-6(5) 7-6(5)
Oudinová (USA) - Görgesová (Něm.) 7-5 6-3
Martičová (Chorv.) - Barroisová (Něm.) 7-5 6-2
Schnyderová (Švýc.) - Keysová (USA) 3-6 6-1 7-6(2)
Halepová (Rum.) - U. Radwaňská (Pol.) 6-3 6-2
Moritaová (Jap.) - Watsonová (Brit.) 7-5 6-2 
Larssonová (Švéd.) - Rodionovová (Austr.) 6-4 7-6(3)
Makarovová - Duševinová (obě Rus.) 6-2 6-2
Lisická (Něm.) - Czinková (Maď.) 6-3 5-7 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jo Ivetka je nevyzpytatelná. Nikdy nevíte jak se vyspí a jak zahraje... Pennettu může klidně zpráskat jako psa a nebo taky může dostat pořádnej výprask.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist