Berdych postoupil v Bastadu do čtvrtfinále

13. 7. 2011, 20:49
Aktuality 6
Tomáš Berdych porazil ve druhém kole turnaje v Bastadu Rusa Teimuraze Gabašviliho dvakrát 6-2 a postoupil do čtvrtfinále. Světová osmička měla v prvním kole volný los. Soupeřem druhého nasazeného hráče bude vítěz zápasu mezi Argentincem Juanem Monakem a Slovincem Blažem Kavčičem.
Tomáš Berdych

V úvodu dnešního zápasu měl Gabašvili hned při prvním Berdychově servisu příležitost k brejku. Tu však nevyužil a bylo to poprvé a zároveň naposled, kdy se k brejkbolu dostal. Hned v následující hře, za stavu 1-1, měl český tenista stejnou příležitost. Brejkbol využil a dostal se do vedení. V první sadě pak rodák z Valašského Meziříčí vzal soupeři servis ještě za stavu 4-2. První set tak vyhrál jasně 6-2.

Na začátku druhého setu prohrál Gabašvili svoje úvodní podání. Druhý brejk přidal 25letý Čech za stavu 3-1. Podání si Berdych i nadále bez větších problémů držel a druhou sadu vyhrál tedy shodně 6-2.

Svěřenec Tomáše Krupy má na Bastad dobré vzpomínky. V roce 2005 zde prohrál až ve finále s Rafaelem Nadalem. O tři roky později nestačil v souboji o titul na dalšího Španěla, Tommyho Robreda.

V prvním kole končí kazašští daviscupoví reprezentanti

Andrej Golubjov nestačil na nejstaršího hráče v pavouku dvouhry, Ramireze Hidalga. 33letý Španěl vyhrál po dvou hodinách a deseti minutách po setech 6-7, 6-1 a 6-2. 46. tenista světa tak letos ani podvanácté na antuce nevyhrál. Celkem letos rodák z Ruska vyhrál z čtyřiadvaceti utkání jen čtyři.

O víkendu prohrál Kazachstán v Argentině v rámci Davis Cupu 0:5. Golubjov nestačil na Juana Monaca, jeho kolega Kukuškin prohrál dvakrát a náladu si nespravil ani dnes. To byl nad jeho síly Rakušan Haider-Mauer. 24letý tenista zvítězil po setech 7-5 a 6-2. O rok mladšímu rodákovi z ruského Volgogradu nasázel jedenáct es a o postup do čtvrtfinále vyzve Itala Volandriho.

Středeční program narušil déšť

Juan Monaco prohrával s krajanem Berlocqem před přestávkou 6-7 a 2-1. Po pauze ale potřebné dva sety šestý nasazený hráč získal poměrem 7-6 a 6-2. Zdejší finalista z roku 2009 porazil Berlocqa i v osmém vzájemném měření sil.

Přerušen byl i zápas druhého kola Potita Staraceho s kvalifikantem Dasnieresem de Veigym. Ital vedl před přestávkou 6-0, 2-2. Druhý set nakonec ztratil v tiebreaku, ale rozhodující sadu vyhrála nasazená osmička 6-2. Starace, loňský osmifinalista, postoupil do čtvrtfinále, kde by podle papírových předpokladů měl narazit na nasazenou jedničku Robina Soderlinga.

Výsledky 13. 7. 2011 - ATP World Tour 250 - Bastad (antuka, dotace 450.000 eur):

Dvouhra - 1. kolo:
Monaco (6-Arg.) - Berlocq (Arg.) 6:7 (5:7), 7:6 (9:7), 6:2,
Ramirez Hidalgo (Šp.) - Golubjov (7-Kaz.) 6:7 (4:7), 6:1, 6:2,
Haider-Maurer (Rak.) - Kukuškin (Kaz.) 7:5, 6:2.

Dvouhra - 2. kolo:
Berdych (2-ČR) - Gabašvili (Rus.) 6:2, 6:2,
Starace (8-It.) - De Veigy (Fr.) 6:0, 6:7 (5:7), 6:2
Söderling (1-Švéd.) - Junqueira (Arg.) 6:0, 6:1.

TenisPortal.cz, ČTK, Adam Bárta

Komentáře

6
Přidat komentář
Jiri
Dalsi CF maleho turnaje. Doufam, ze uz to prolomi a dostane se dal.
Reagovat
skott
Andrej je letos jasnej:)) To mu asi Kazasi pas neprodlouzi.
Reagovat
smazaný uživatel
zadna pochvala tady. Po tom desti jsem se bala, ze bude kurt na Berdu pomaly - nebo Berda na kurt?:-), ale dobre zvladnuty (povinny) zapas, Tomasovi chodil i servis. (Statistiky jsem ale nevyhledavala, kde je Matej?) Mam jen ty notoricke vyhrady k obratnosti na siti, k mirne neschopnosti zahrat do protipohybu... ze jsem si uz nezvykla. Tak ted Monaco (asi), Soda a...... a pojd, Berdo!

Jinak Kazasi me sice nijak netrapi, ale ten Hidalgo.... Andrej ho mel dat!
Reagovat
VlS
S tím protipohybem máš pravdu, minimálně 5 fiftýnů si Tom zbytečně zkomplikoval, stačilo míč poslat na druhou stranu, ale jinak nehrál špatně. Statistiky nic extra, 9 es, cca 70% 1. a 60 % druhého servisu.
Reagovat
smazaný uživatel
no, tak jsem asi mela moc "velky oci", ale beru. Hlavne, ze stale nehral ty svoje alibisticky "berdychy" na kriz. :-) Jasne, nebyl duvod, uvidime dal.
Reagovat
smazaný uživatel
Je pěkné, když člověk vidí, že sem chodí i holky/ženy, které tenisu rozumí :-).
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist