Berdych smetl Verdaska, je v semifinále

11. 5. 2012, 17:20
Aktuality 81
Tomáš Berdych postoupil po šesti letech do semifinále turnaje série Masters v Madridu. V cestě do něj stál dnes českému tenistovi Nadalův přemožitel Fernando Verdasco, ani se svým třetím soupeřem na turnaji ale Berdych neztratil podání a postoupil po hladké výhře 6-1 6-2.
Tomáš Berdych

Šestadvacetiletý Tomáš Berdych postoupil v Madridu naposledy do semifinále v roce 2006, poté co ve španělské metropoli porazil domácí hvězdu Rafaela Nadala. S ním mohl hrát i dnes, nicméně světovou dvojku včera nečekaně zdolal Fernando Verdasco.

S ním předvedl Berdych podobně suverénní výkon jako o kolo dřív s Francouzem Gaëlem Monfilsem. Ani dnes nečelil jedinému brejkbolu, naopak sám od stavu 2-1 sebral soupeři třikrát za sebou servis a vítězně tak vykročil i do druhého setu. V jeho sedmé hře Španěl znovu ztratil servis a prohrával už 2-5; při Berdychově podání pak Verdasco vyhrál první dvě výměny a připomněl včerejší zápas, v němž za stejného stavu - byť ve třetím setu - začal svůj obrat proti Nadalovi. Tentokrát se nic podobného nekonalo: Tomáš Berdych získal další čtyři míče a po 66 minutách se radoval z hladké výhry nad Verdaskem, který si vedle 24 nevynucených chyb připsal pouhých šest vítězných míčů.

Český tenista, jenž v posledních dvou zápasech ztratil pouhých pět gamů, porazil Španěla počtvrté za sebou a celkově podesáté z 15 vzájemných zápasů. Méně příznivou bilanci má rodák z Valašského Meziříčí s Juanem Martínem del Potrem, který ho čeká v semifinále. První dva zápasy nad ním vyhrál, poté se ale před Argentincem musel třikrát sklonit: naposledy letos v únoru v semifinále v Rotterdamu.

"Jsem tady, abych hrál finále. On ví, jak chutná grandslamová výhra, a bylo by skvělé ho po těch prohrách zase porazit. Vím, co mám dělat," uvedl Berdych před zápasem s vítězem US Open 2009.

Del Potro ale ukazuje, že formu má i ve španělské metropoli. Tenista, se kterým se česká jednička pravděpodobně utká v semifinále Davis Cupu, už za sebou v Madridu nechal minimálně dva nebezpečné soupeře bez ztráty setu. Tentokrát proti němu stál nevyzpytatelný Alexander Dolgopolov, který rychle prohrával 1-3. I Del Potro si v úvodním setu vybral slabší moment a nechal Ukrajince snížit, vzápětí mu ale znovu prorazil podání a set bezpečně doservíroval.

Ve druhé sadě se Dolgopolov držel do stavu 2-2, kdy nabídl Argentinci tři brejkboly v řadě. Del Potro proměnil hned první, a bylo rozhodnuto. Při svém servisu pak už Argentinec ztratil jen tři výměny a po necelé hodině a půl zvítězil 6-3 6-4.

"S tím, jak hraju, jsem moc spokojený. Na antuce si hodně věřím," řekl po utkání Del Potro, který letos na antuce odehrál 10 zápasů s bilancí 22-0 na sety. "Necítím teď žádnou bolest, což je před dalším turnajem dobré znamení, a myslím, že se turnaj od turnaje zlepšuju," dodal.

Výsledky - Madrid - muži (antuka, dotace 3.090.150 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Berdych (6-ČR) - Verdasco (15-Šp.) 6:1, 6:2, Del Potro (10-Arg.) - Dolgopolov (16-Ukr.) 6:3, 6:4.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

81
Přidat komentář
smazaný uživatel
Hh, tak Federer to zas jednou odehrál na 50%, Ferrer se proti němu tradičně vyházel sám.
Reagovat
spaniel
50%? Rozhodl skvely servis, rozhodne nebyl 50%.
Reagovat
Padme
Tak to vůbec, byl to hezký útočný tenis a Ferrer měl výborný pohyb i na tomto povrchu:) Roger skvěle servíroval a na jeho poměry ani moc nekazil. Tak doufám, že zítra to bude třeba zase o kousek lepší:)
Reagovat
smazaný uživatel
Nn, hlavně ve druhým setu si Federer dovolil nějaký části hry vyloženě spát. Ta rozhodující sada byla docela dobrej obrázek zápasu, Federer prakticky nemusel ukázat nic úchvatnýho, všechno to bylo o Ferrerovi. Víc chyb jak dobrejch momentů. Já si právě nemyslím, že Ferrer neměl problémy s pohybem - k míčkům přistupoval špatně a z toho pramenilo dost chyb.
Reagovat
smazaný uživatel
rozhodující shoda
Reagovat
dadaft
někteří mluví, Roger koná...
Reagovat
smazaný uživatel
To je fajn, že konečně jsou jiný lidi v semifinále.
Reagovat
freeteepek
Modrá antuka likviduje favority v Madridu. Další na řadě je Serena. Zítra nejsem v lese, takže se konečně budu koukat:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Holt ti dva mají pohyb, kterej se s takovou kluzkostí povrchu nekamarádí.

Je to škoda, docela to poškodilo turnaj a dojem z modrý antuky, celkově ale doufám, že se majtel nevzdá a bude za ní bojovat, dokud nebude ideální. Takhle rychlej tenis je neuvěřitelná paráda oproti tomu, co normálně tahle uspávací část sezony přináší. Bylo by zajímavý, kdyby se na tom jednou hrálo RG.
Reagovat
Sonja
Tak snad Janko vyhraje celý turnaj, když mu modrá antuka tolik svědčí:-)))
Reagovat
gigin
Vyhraje Tomík. Sonjo, jsem zdrcený .. :-(
Reagovat
smazaný uživatel
To by byl vážně gigazázrak, na antuce loni od Federera dostal výprask a nemá dost variabilní hru, aby se s ním moh měřit.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak koukám, že modrá není dobrá pro řadu megahvězd, Novak padl, teď ještě kdyby Lucka porazila Serenu, pak Viku, to by byla teprve prča... A Berďa k tomu....:-)) Zajímavé je, že na novou antuky si stěžujou právě ty poražení. Těm ostatním to nevadí?
Reagovat
smazaný uživatel
Co to je zase za kecy? Rafa si chtěl brát kopačky, Nole Chucka Norise. Dnes jsem na zápasy koukal a ten pohyb hráčů, to je výsměch!
Reagovat
duhove_hovinko
A ty si vem studenou žínku na čelo!
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa hozhodně neprohrál kvůli povrchu ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
antuka byla jen jeden z duvodu.. Rafa mel naprosto katastrofalni druhy uder
Reagovat
gigin
:-o :-((( :-)
Reagovat
pepin
Ahoj, tak doufám, že to přežiješ, ty Vaši kluci jsou nějak moc rozmazlený. Mají se držet hesla, neznám bráchu ani ségru, zavřu oči a jedu. Tak nebud smutný.
Reagovat
gigin
jsem smutný .. moc ..
Reagovat
smazaný uživatel
nejsem padour, takze te utesovat nebudu..... Videla jsem az zaver (dobrovolne a ze studijnich duvodu), blbe se mi to rika, ale Janicek je ke vsemu technictejsi a vubec pohybove nadanejsi kluk ... :-( Nole frackoval, prehraval, ale ty jeho pozice u kiksu byly proste smesny, jde snad o spickoveho sportovce, proboha...
Reagovat
gigin
Přerostlé děcko .. co bys chtěla. Byl naštvaný, nespokojený. Je prostě takový. A špičkový sportovec to je.
Reagovat
tommr
taky jsem měl dneska dojem, že Djokovicovi šlo víc o to dokázat, že modrá antuka je špatná, než o vítězství. At se na mě gigin a spol. nezlobí, ale je to nechutnej komediant ...
Reagovat
gigin
Jo jasně. Už jsem to tu slyšel několikrát. A kdyby náhodou Novak otočil, tak by zase bylo, že jsou to komedianti oba, páč mu to opět Jankela nechal .. mizím navždy, mějte se krásně, všichni..
Reagovat
Sonja
jako bys nadávky na Noleho nemusel číst běžně :-D (mě už to fakt vůbec nevzrušuje)...tak jakýpak "mizím navždy":-/:-)
A pokud jsi takový rozmrzelý čistě z té prohry, tak to chápu (přiznávám, že mě to taky rozesmutnilo), ale pořád je tu Janko, tak mu koukej dneska fandit!:-))
Reagovat
smazaný uživatel
špatně to vypadá i s Novakem který prohrává s Jankem 6:7,2:4
Reagovat
smazaný uživatel
tak trochu se dalo čekat, že Tipsa bude kousat. Na FB dokonce psal už po prvním kole jako jeden z mála, že se mu modrá antuka líbí a nevadí mu, čili přesnej opak Novaka. Stejně to ale asi vyhraje Del Potro
Reagovat
pepi
to leccos vypovida o tom povrchu,tipsarevic neni zadny antukar a presto se mu proti djokovi dari.jsem od zacatku proti modre ale ze to nakonec takhle po*erou...no nemam slov,a pry ze divaci jsou spokojeni,to jedine ti co vidi tenis poprve v zivote.je to ostuda tenisu
Reagovat
smazaný uživatel
a je hotovo...
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Jankovi, zajímavé, že si hráči proti svým "nočním můrám" na téhle modré antuce dělají životní výsledky, ještě může vyhrát dnes David a bude to skoro kompletní :-/
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovič i Nadal vypadli daleko před finále. Já sem teda nadmíru spokojenej. I když jako fanda Andyho jsem taky proti modré. Jsem teď docela rád, že tam nehrál. Byl vy to nejspíš konec už ve 2.kole.
Reagovat
dadaft
díky tomu, že je ta antuka trochu kluzká, tak hráči jako Djokovič a Nadal, co nejvíc křičí, kteří jsou extrémně silově založení, mají najednou srovnatelné podmínky s těmi slabšími.
neříkám, že je to správně, že to sem tam klouže.
ale kdyby tenhle povrch v Madridu zůstal, bude to jeden z nejtěžších turnajů. tady nepomůže, že jsi No.1...
Reagovat
pepi
to ze to klouze je to nejhorsi na tom povrchu,na co vymyslet povrch s tak spatnymi vlastnostmi jaky ma tento.a ze to srovnava rozdily mezi hraci?asi ano ale na ukor urovne tenisu a to ma byt jako ten prinos pro divaka?
Reagovat
dadaft
ale oni to tak určitě nezamýšleli.
a příště už to jistě bude lepší.
jen to teď nedotáhli - ale já si tohle drobné selhání užívám - protože je pohyb všech kapku problémový, vítězí i vlastnosti jako srdce, chytrost, předvídavost...
Reagovat
Fandina
Vždy vyhraje jeden ... ten v tom okamžiku lepší ... to je přínos pro diváka.
Reagovat
pepi
jo aha to je ten prinos, tak priste by si to mohli rozdat treba na skvare
Reagovat
dadaft
teď už to moc překrucuješ. nikdo přece nemluví o škváře a dřevěných raketách...
Reagovat
pepi
neprekrucuju nic,Fandine staci to ze nekdo vyhraje. ja od tech zapasu cekam trochu vic:D
Reagovat
Fandina
Profesionální tenis je o výhře a taky o nezranění se a dodržování pravidel. Nic jiného se ani čekat nedá ... úsměv
Reagovat
pepi
no dobre,ale poradatelum jde o prachy,ne o hrace a to je ten problem,museli moc dobre vedet ze ten povrch neni dobry a presto to udelali(i za cenu ze se muze nekdo zbytecne zranit),staci aby jeden mel prachy a moc a zmuze vsechno.
Reagovat
pepi
uniklo mi proc neprijel murray,vite nekdo?
Reagovat
freeteepek
Zranění zad.
Reagovat
pepi
diky,tentokrat ho to nemusi moc mrzet
Reagovat
tommr
po dnešku si u mě aspon trochu vyžehlila to vyřazení Petry Kvitový. A pokud by ještě vyřadila i Serenu tak bych jí odpustil úplně ... :)

Jinak dnešní vítězství Lucky mj. znamená i značnej posun v žebříčku směrem nahoru - posune se už na 55. místo. Její šance na OH tak pořád žije ... :)
Reagovat
dadaft
ano, skvělá Lucka.
čekal bych nějaký článeček o holkách - přece jen, byly čtyři zápasy QF a nic...
Reagovat
pepin
Zatím není nic v zadání a tak to šmoulíme růuně po starých.
Reagovat
smazaný uživatel
Chci pogratulovat Lucce a rict ze tak minuly tyden ste tu psali ze luckA patri na challengri a ze nema co delat na velkych turnajich WTA no ted vam ukazala ze NE!!!!! Oosuzovat cloveka kdyz hral 2-3 zapasy neni spravne
Reagovat
smazaný uživatel
bohužel to nejsou 2-3 zápasy ale od začátku roku se jí vůbec nedařilo a vypadalo to sní špatně díky tomu spadla až na 105.místo! už ani optimista by nevěřil že by tohle Lucka dokázala ale stalo se a jí to hodně přeji a doufám že v tom bude pokračovat a dokáže všem že to nebyla na tomhle turnaji náhoda!!
Reagovat
tommr
přesně tak - tohle je první turnaj , kterej se Lucce poved od lonský Barcelony ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
To náhoda bude. Celkem klika na los. Světovej servis, jinak nic a stačí to na semifinále turnaje, kde je celá špička. Nechápu.
Reagovat
Fandina
musela hrát v Madridu i kvaldu ... dva vítězné zápasy před prvním kolem ... antuku umí, loni finále Barcelona, pak vyhrála ITF na Štvanici, pak čtvrtfinále Strasbourg, druhé kolo French Open a taky GS titul v deblu ... na antuce se jí daří ... super
Reagovat
dadaft
s takovým servisem se zkrátka dá dojít daleko...
Reagovat
VlS
Tak čistě teoreticky - Kvitová - Kirilenko - Stosur - Williams tomu říkáš klika na los? tak to teda čučím.
Reagovat
smazaný uživatel
Neviděl jsem zápas s Petrou, na Stosurovou a Makarenkovou stačil servis. Teoreticky to možná vypadá těžce, ale mohla v prvním kole dostat Šarapku, Williamsky, Li-na, Radwaňskou, s těma by asi dostala, možná i s nějakou z Neměk. Nic proti, je to sympoška, a taky jí hrozně fandím, ale tenisově na to prostě nemá :-(
Reagovat
freeteepek
Berďa je super. Hradecká je hvězda. Nasázet úřadující vítězce US Open 19 es, to už vyžaduje respekt!
Myslím, že je zřejmě, že Petra K. měla opět smůlu na soupeřku ve druhém kole:-)
Lucka má na to zítra porazit i Serenu. Její současná hra je také velkým příslibem pro FO, kde obhajuje titul ve 4hře. Snad to Lucce pomůže a její standard se zvedne. 105. místo na světě v singlu je jí nedůstojné.
Reagovat
freeteepek
Zase jsem vsadil na Lucku, ale tentokrát mi to její vítězství udělalo radost ohromnou!:-)(narozdíl od druhého kola:-(()
Reagovat
Fandina
servismence ... super gratulace
A Lucie už je na 55 místě žebříčku ...
Reagovat
smazaný uživatel
Taky tleskám. Právě jsem si prošel příušnicemi a i když hraju tenis jen ve svém volném čase a pro zábavu 2-3 hodinky za den tak 3x týdně, tak mě donutila vytáhnout si svou raketu z bagu a chvilku si jí držet v ruce a přitom sledovat tu kanonádu.

Hmmm, musim zapracovat na servisu ale co chci říct je:

"Taky si myslíte, že teď Lucie pěkně zamotala Pálovi hlavu? Pokud bude pokračovat a udrží se alespoń na standartu, jako č. 2 bych ji doma proti Ruskám skoro i viděl radši, než nevyrovnanou Šafářovou a byla by to hned Bombardér tým ČR, Rusky, třeste se :D
Reagovat
tommr
asi myslíš finále FC se Srbskem? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Obávám se, že zejtra už to bude konečná, protože Serena je prostě nejlepší. Ale i tak semifinále je výbornej úspěch. Teď aby na to ještě navázala na dalších turnajích..
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, promiň :D Jasný, nějak sem si to špatně spojil, jak sem si v hlavě zaregistroval, že s jednima i s druhýma hrajeme doma a až po tvém připomenutí mi došlo, že postoupili Srbky ;)

no co si myslíš, koho nasadit? Lucku nebo Lucku ? :D
Reagovat
tommr
se Srbskem budeme hrát až na konci sezony a tou dobou může bejt forma všech potenciálních kandidátek diametrálně odlišná od tý současný. Zejména nevěřím tomu, že by Lucka Hradecká současnou formu udržela dýl než pár turnajů ... :)
Reagovat
Fandina
Taky bude záležet na povrchu ... Lucii Hradecké se na antuce víc daří, i GS v deblu má na antuce ...
Reagovat
tommr
myslím si, že na antuce se hrát určitě nebude ... :)
Reagovat
Fandina
proti Srbkám ... klidně ... u mužů to zabralo ...
Reagovat
VlS
Počkal bych s těmi nominacemi. Když Lucce H jen trochu nepůjde servis, tak je v háji. Super výkon na servisu, ale mezihra hrozná, UE z nalitejch míčů strašný. Do podzimu je daleko a uvidíme.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je docela husty, Hradecka je v sefiminale, se Serenou to bude asi slusna kanonada, bum prask! Jinak, gratulace, Hradecke tenhle povrch asi hodne vyhovuje, ted to vyrazeni Petry vypada v trosku jinem svetle.
Reagovat
petrulinka
Taky si říkám, že Petra zřejmě nehrála vůbec špatně, ale Lucie hrála skvěle. Dneska to bylo super a jsem moc ráda, že se jí to povedlo.
Reagovat
freeteepek
Se mi zdálo, že Petra hrála, jako obvykle. Bohužel to bylo teprve druhé kole a v jejím případě teprve druhý zápas, zatímco Lucka byla už pěkně rozehraná.
Už si nepamatuju přesně, ale myslím, že Petra nasekala neobvykle mnoho dvojchyb, čímž Lucce "darovala" nějaký ten brejk. Lucka bohužel větší krizi neměla...
Reagovat
smazaný uživatel
Petra nadelala 8 dvojchyb, takze ja tak nejak tusim, ze se zase vypinkala plus asi mela velkej problem s Luccinym brutalnim podanim. Ovsem, otazka je, jestli Lucce bude tohle se Serenou stacit.
Reagovat
r176
lucka je v semifinale!!!ohromna gratulace!!
Reagovat
smazaný uživatel
neskutecny lucka... servis z jiny dimenze
Reagovat
Jiri
Tomas ukazuje svou univerzalnost a narozdil od superhvezd (kterym mimochodem fandim) nehleda, co je na povrchu spatneho, ale hraje a to SKVELE! Nemyslim, ze se hraci na povrch vymlouvaji, ale jak se tim porad zabyvaji, tak nedavaj 100% do tenisu a pak ty vykyvy. Snad se poradatele polepsi a pristi rok bude modra antuka mit vlastnosti jako ty ostatni.
Reagovat
smazaný uživatel
hezky pekne Lucie po prvnim setu
Reagovat
zde73
Bravo,jen tak dal!
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych dneska hrál tak dobře, že by s ním nic nesvedl ani ten věčně ukřivděný španělský ptáček, který se však pakoval už včera.
Reagovat
tommr
je dobře, že když se nedaří Petře Kvitový, tak za ní dokáže zaskočit Tomáš Berdych a českej fanoušek tak nemusí truchlit ... :)

Jinak poměr sil v dnešním zápas nejlíp vyjadřujou statistiky TB/FV: winners 15/6, unforced errors 11/24, TB proměnil všechny 4 BP a FV neměl žádnej. Byla to naprosto jednoznačná záležitost ...

A ještě jedna čistě technická poznámka. Oficiální statistika říká, že TB a FV spolu hráli včetně dnešního zápasu 14krát (tedy ne 15krát jak se uvádí v článku) a Tomáš vede na zápasy 10:4 ...
Reagovat
smazaný uživatel
Jako fanda Delpa, kterého sleduju už 3. rok po sobě musim říct, že tady Berdychovi nejspíš cesta končí. Mám Berdycha moc rád, vždycky mu fandím a budu i zítra protože sem prostě vlastenec ale s tou letošní hrou Del Potra na antuce si Tomáš nejspíš neporadí.

Sem realista a finále vidím na Del Potro - Federer a nejspíš triumf Juana i přesto, že mu Fedex naposledy na tvrdém v Rotterdamu tak dal ;)
Reagovat
tommr
musíme doufat, že debakl z Rotterdamu se v Madridu nebude opakovat. Tomáš by měl bejt oproti Del Potrovi o něco odpočatější - před Madridem na rozdíl od Del Potra odpočíval a v Madridu hrál o zápas mín ... :)
Reagovat
Labi
myslím že říkáš že fandíš Tomášovi ale zároveň doufáš že postoupí Del Potro....suzuju z toho jak jistý si tím jseš přitom přehlížíš skvělou Berdychovu formu a současná forma rozhoduje...Del Potro taky má fazónu ale to co předvádí Tomáš je taky krása...takže bych to viděl 50 na 50
Reagovat
dadaft
na každý pád zápas Berdych - Del Potro bude vzhledem k formě obou jeden z vrcholů turnaje.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist