Berdycha čeká v Dubaji neoblíbený Davyděnko

22. 2. 2011, 13:26
Aktuality 24
Aby Tomáš Berdych postoupil i na pátém letošním turnaji do čtvrtfinále, musí ve druhém kole v Dubaji porazit svého neoblíbeného soupeře Nikolaje Davyděnka. Ruský tenista dnes na úvod deklasoval 6-2 a 6-0 Guillerma Garcíu-Lópeze a ukončil tak černou sérii pěti porážek v řadě.
Nikolaj Davyděnko

Devětadvacetiletý Nikolaj Davyděnko čekal na vítězství už od exhibice v Kooyongu a za tu dobu stihl prohrát pět zápasů v řadě. Další výhry se dočkal až dnes proti Španělovi Guillermu Garcíovi-Lópezovi, kterého za necelou hodinu smetl 6-2 6-0.

Dalším soupeřem ruského tenisty bude Tomáš Berdych. Právě nad ním vyhrál Davyděnko svůj poslední zápas, který předtím ruský tenista vyhrál, byl jeho duel s Tomášem Berdychem v Kooyongu, ve kterém ukázal, že proti české jedničce se mu daří. Z jedenácti dosavadních vzájemných duelů se Berdych radoval jednou; ostatních deset utkání ovládl momentálně až 39. hráč světa Davyděnko, který loni na podzim vyprovodil českého soupeře dokonce s 'kanárem'.

Své osmé letošní vítězství po triumfální jízdě na Australian Open dnes přidal Novak Djokovič. Srbský tenista zahájil obhajobu triumfů z předchozích dvou ročníků dubajského turnaje hladkou výhrou 6-3 6-3 nad Francouzem Michaelem Llodrou a v letošní sezoně tak stále zůstává bez porážky.

První zápas po nárvratu z Melbourne zvládl totžným výsledkem i druhý hráč světa Roger Federer. Švýcarský tenista si hladce ve dvou setech poradil s Indem Somdevem Devvarmanem, jenž si poprvé v kariéře zahrál proti hráči top 10.

"Roger je můj idol, je to jeden z nejlepších tenistů všech dob. Myslím, že je hodně podceňovaný jeho servis, protože on podává opravdu fantasticky," komentoval Devvarman své první zkušenosti se šestnáctinásobným grandslamovým vítězem. "Nemá příliš slabin a je to opravdu moc těžké ho zastavit," dodal.

"V průběhu zápasu jsem měl pár hoších chvilek. Ale bylo to první kolo a to nerad hodnotím. Teď se soustředím na další zápas a následný posun pavoukem. Ale když to shrnu, je výsledek spravedlivý. Byl jsem schopný hrát agresivně a dobře podávat, když jsem to potřeboval," řekl čtyřnásobný vítěz turnaje Federer.

Dalším nasazeným hráčům se však dnes v Dubaji zatím nedaří. Šestý nasazený Viktor Troicki ze Srbska podlehl Němci Kohlschreiberovi ve dvou setech a Kypřan Marcos Baghdatis, turnajová sedmička, vzdal zápas s Kazachem Golubjovem za stavu 0-4 v prvním setu.

Až v omém vzájemném zápase dokázal Gilles Simon porazit Michaila Južného. Minulý týden francouzský tenista na domácí půdě v Marseille ještě neuspěl, v Dubaji však loňského finalistu zdolal 6-3 7-5.

"Je to pro mě moc důležité vítězství. Jsem šťastný, protože jsem s ním sedmkrát prohrál. Opravdu, když jsem se dnes ráno probudil, těžko jsem si představoval, že si tu ještě zítra zahraju. Bylo to pro mě něco jako malé finále. Snažil jsem se zapomenout na všechno kolem a soustředil jsem se jen na tento zápas," uvedl šestadvacetiletý Francouz.

Přechod z haly nezvládl Dmitrij Tursunov z Ruska. Semifinalista turnaje v Marseille podlehl Španělu Granollersovi hladce 1-6 3-6.

Výsledky - Dubaj (tvrdý povrch, dotace 1.619.500 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Federer (1-Švýc.) - Devvarman (Ind.) 6:3, 6:3, Djokovič (2-Srb.) - Llodra (Fr.) 6:3, 6:3, Kohlschreiber (Něm.) - Troicki (6-Srb.) 6:1, 7:6 (7:2), Golubjev (Kaz.) - Baghdatis (7-Kypr) 4:0 skreč, Davyděnko (Rus.) - García-López (Šp.) 6:2, 6:0, López (Šp.) - Lu (Tchaj-wan) 5:0 skreč, Simon (Fr.) - Južnyj (4-Rus.) 6:3, 7:5, Stachovskij (Ukr.) - Avází (SAE) 6:4, 6:2, Granollers (Šp.) - Tursunov (Rus.) 6:1, 6:3.

Čtyřhra - 1. kolo:
Dlouhý, Hanley (4-ČR/Austr.) - Ljubičič, Žovko (Chorv.) 4:6, 6:3, 10:8, Mayer, Petzschner (Něm.) - Berdych, Kohlschreiber (ČR/Něm.) 6:4, 6:1.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

24
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak pokud Berdych neporazí Davyděnka v jeho současné zloformě, tak už fakt nevím. Je to sedmý hráč světa, bože můj. Chápu, že mu třeba jeho styl nesedí, ale pokud bude hrát agresivně, současný Dayvděnko je PRUDCE hratelný. Jenom aby Tomáš zase nehrál jen od servislajny, to ho Nikolaj upinká k smrti.
Reagovat
smazaný uživatel
Opakovaně používáš výraz "hrál jen od servislajny"; tím chceš předpokládám říci, že míče z jeho rakety dopadají jen k servislajně?
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, tím chci říct, že je zalezlý vzadu a nechodí na síť.
Reagovat
smazaný uživatel
OK, ale když je někdo zalezlý vzadu, obvykle nehraje "od servislajny", to naopak naznačuje, že hraje hodně agresivně. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Omlouvám se tedy za špatnou volbu slov. :-) Tím "hraje od servislajny" jsem jako myslel, že stojí na SVOJÍ servislajně a odtamtud odpaluje míče.
Reagovat
smazaný uživatel
OK, ale já chápu servislajnu jako čáru, ke které musí dopadnout podání, ne základní čáru, od kt. podává. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Pod tento názor sa podpíšem aj 10x. Na to aké ma Berdych tvrdé podanie a forhend, hrá strašne ustráchane. Dôvod, prečo podľa mňa nebude vyššie ako TOP 5.
Reagovat
smazaný uživatel
No on Tomáš říkal něco o tom, že pracují s Krupou na tom, aby dělal méně nevynucených chyb, takže možná je to součástí taktiky, takhle pinkat od základní lajny. :-(
Reagovat
smazaný uživatel
S jeho výškou je to čisté mrhanie talentom.
Reagovat
smazaný uživatel
Výraz "od servislajny" je naprostá hovadina, když už tak je to základní čára
Reagovat
smazaný uživatel
výraz "od servislajny" je naprostá hovadina, když už, tak je to od základní čáry....a mimochodem, tento styl je Tomášovou nejleoší zbraní, žádný síťař to není
Reagovat
smazaný uživatel
No dobře, základní čára. Jenomže právě to, že se z ní Berdych nehne, ho tahá do průměru a odděluje od elity.
Reagovat
smazaný uživatel
jeto tak berdych poslední dobou opravdu jen stojí na základní čáre je sice fakt ze uz nedelá tolik chyb ale oni mu davají winnery z tech jeho uderů.... vzdit treba na wibledonu hrál tvrdě,davál do to po lajnách mněnil styl hry,, na sít chodil tak já nevím ..
Reagovat
smazaný uživatel
Berdycha netahá do průměru to, že hraje od základní čáry, ale to, že spoustu míčů hraje opatrně do středu kurtu, čehož všichni lepší tenisté využijí.
Reagovat
smazaný uživatel
S tím nelze než souhlasit. Pokud nebude Tomáš rozdávat míče do stran, tak jak to dělá Davyděnko, tak moc šancí mít nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
No ano, snížit počet nevynucených chyb je fajn, ale úspěchy z minulého roku skoro vidím v tom, že ještě hrál tu dřívější hru agresivně i riskantně a zároveň když potřeboval tak podržel míč ve výměně. Teď už víc drží míč ve výměně a tím, že nehraje winnery tak často, tak je namá zápasově zažité a logicky se jich sám obává. Škoda že to, na top tenis hráže nestačí.
Reagovat
smazaný uživatel
Mrzí mě že štěpánek se musel odhlásit. Přitom měl docela dobrý los a mohl dojít až do finále.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak, je na čase, aby Tomáš tuto černou sérii protrhl. Loni v Paříži jej sice Davydenko ve třetím setu vyprovodil s kanárem, ale první dva sety byly přinejmenším vyrovnané: 4:6, 7:6(5), 6:0.

To spíš v Paříži 2008 Davydenko Berdycha vyprovodil: 6:1, 6:1.
Reagovat
smazaný uživatel
myslím, že Davyděnko vyhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Obávám se, že všem na tomto foru je srdečně jedno, co si ausgerechnet ty myslíš. :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
Lopato, tve nazory se meni neuveritelne rychle. Napada me k tomu jedine: "Kam vitr, tam plast". Ted sice pises, ze si myslis, ze vyhraje Nikolaj, ale pokud vyhraje Tomas, budes psat, ze je to frajer a ze se nic jineho nez vitezstvi necekalo. Proto tve nazory nelze brat vazne.

Jinak k Tomasovi. Videl jsem vcera jeho zapas s Chardym a az na zavahani na zacatku druheho setu, kdy mu Chardy sebral servis, hral Tomas dobre. Na jeho zapas s Davydenkem se podivam. Sance ma. Rusovi se ted nedari, ale vcera doslova zametl s Garciou-Lopezem, coz jsem necekal. Favorit bude Tomas, ale to nemusi nic znamenat.
Reagovat
smazaný uživatel
předně tak ta serie musí nekdy zkončit tak proč ne ted :D .... ikdyz si myslím ze asi prohraje ale u Berdycha člověk nikdy neví nekdy hraje jako bůh a jindy to přepinkáva do prostřed hřište
Reagovat
smazaný uživatel
To sice ano. Tomas nas nekdy "prekvapuje" tim, jak pristupuje k jednotlivym zapasum, ale od zacatku roku se mu dari, takze je jasne, ze krizi z lonskeho podzimu ma za sebou.
Reagovat
smazaný uživatel
hej toho sem si všiml taky, že Berdych někdy naprosto nesmyslně zbytečně dá pasivní úder doprostred a soupeř to pak winerem zabije.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist