Berdycha nezastavil ani Gasquet, chystá se na Verdaska

21. 1. 2011, 06:40
Aktuality 42
AUSTRALIAN OPEN MUŽI - Tomáš Berdych postoupil už počtvrté v kariéře do osmifinále Australian Open. Letos ho v Melbourne nezastavil ani Richard Gasquet, kterého český tenista porazil hladce ve třech setech. O premiérové čtvrtfinále se utká s Verdaskem, nebo Nišikorim.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych v úvodních kolech potvrdil roli favorita proti Crugnolovi a Kohlschreiberovi. Pokud si však nechtěl zadělat na problémy proti osmnadvacátému nasazenému Richardu Gasquetovi, musel svou hru povýšit na lepší úroveň. Ale to nebyl problém. Pětadvacetiletý tenista skvěle podával, získával body vítěznými údery i po chybách soupeře a nakonec zvítězil hladce 6-2 7-6 6-2.

Gasquet proměnil hned úvodu utkání první brejkbol, k dalšímu se ale díky skvělému Berdychovu podání dlouho nedostal. Český tenista hrál aktivně, chodil do vítězných úderů a byl za to odměněn.

Po dvou hodinách vedl už 6-2 7-6 5-2 a podával na postup. V té chvíli se francouzský protivník do Berdycha naposledy 'zakousl', ale ani vedení 40-0 ke zdramatizování koncovky nedotáhl. Rodák z Valašského Meziříčí utkání ukončil pěti vítěznými fiftýny v řadě a mohl zatnout pěst na oslavu relativně hladkého vítězství.

"I když jsem prohrál hned první podání, tak jsem cítil, že přesto zápas zvládnu. Jen jsem si potřeboval zvyknout na větrnné podmínky," řekl Berdych na tiskové konferenci po utkání. "Pak už jsem mu nedal šanci, aby mě dostal pod tlak. V tom větru to nebylo jednoduché a musel jsem hrát trpělivě a opatrně a čekat na své šance, které jsem dokázal využít," pochvaloval si pětadvacetiletý hráč.

Pátek v Melbourne:

Federer zase nabírá na obrátkách. Postupuje i Djokovič

Heninové se vrací bolesti a končí. Wozniacká po postupu 'rýpala' do novinářů

Záhlavová-Strýcová končí ve 3. kole na raketě Na Li

Berdych si v utkání pomohl 39 vítěznými údery a udělal pouze 17 nevynucených chyb. "Jsem teď v jiné pozici než dříve, ale začínám si zvykat, že se na mě chce každý vytáhnout a užívám si to," řekl Berdych. "Na druhou stranu je pořád dost věcí, které musím ve své hře nadále zlepšovat," dodal. "Ale rozhodně jsem se z těch tří dosavadních zápasů cítil dnes na kurtu nejlépe. Jsem tedy rád, že forma se zatím opravdu stupňuje." 

Šestý hráč světa proti Gasquetovi navázal na loňský skalp z Monte Carla a vyrovnal bilanci vzájemných zápasů na 2-2.

Na Australian Open Berdych za posledních pět let počtvrté postoupil do osmifinále. Pouze loni vypadl ve druhém kole, letos si tak bodově polepší. Že však zůstane světovou šestkou, jistotu zatím nemá. 

Osmifinále už Berdychovi nestačí
O celkově čtvrté grandslamové, třetí za poslední rok a premiérové čtvrtfinále na Australian Open si nejlepší český tenista posledních let zahraje s Fernandem Verdaskem. Španělský tenista po pětisetovém obratu z 0-2 proti Monfilsovi dnes neměl absolutně žádné problémy s  japonským talentem Keiem Nišikorim, kterého smetl 6-2 6-4 6-3.

"Zatím jsem spokojený, jak tu hraju. Verdasco sice není můj příliš oblíbený soupeř, ale porvu se s každým," řekl Berdych. S Verdaskem má bilanci pěti výher a čtyř porážek, z nichž poslední si připsal loni na antuce v Monte Carlu. Ovšem poslední čtyři vzájemné na rychlém povrchu vyhrál. 

Za osmifinále proti Verdaskovi ale musí být rád. Teoreticky totiž mohl narazit na Davyděnka, se kterým z jedenácti zápasů vyhrál jen jednou na trávě. Ruský tenista však nečekaně vypadl už v 1. kole.

"Dříve bych bral možná jako úspěch už postup do osmifinále, ale teď už se mi hranice úspěchu přece jenom posunuje. Verdasco je v žebříčku zase pode mnou a abych se posunul tam, kam bych si přál, bylo by skvělé vyhrát. Ale na druhou stranu je to samozřejmě taky sport, takže předem nic plánovat nejde."

Berdych si v Melbourne Parku zvykl na podporu fanoušků, kteří si říkají Berdych Army. "Jejich podpora je moc příjemná a pro mě je to zase motivace navíc. Kdyby náš zápas pořadatelé nasadili třeba na centrální kurt, byla by to výzva pokusit se mým australským fanouškům sehnat lístky až do Rod Laver Areny."

 

- AUSTRALIAN OPEN MUŽI (Austrálie - Melburne, tv. povrch) -
páteční výsledky českých tenistů (21. 01. 2011)

Dvouhra - 3. kolo:
Berdych (6-ČR) - Gasquet (28-Fr.) 6-2 7-6(3) 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

42
Přidat komentář
smazaný uživatel
mám prosbu,proč na tento server chodí provokativní hlupáci jako lopata,však není náhoda že je lopata:-),jde tu o tenis a korektní jednání,néé o takové vymázla co tenisty jen špiní:-)víš jak vypadá vůbec raketa,či kurt?hlupáku?:-)
Reagovat
smazaný uživatel
verdasco bude jasným favoritem
Reagovat
smazaný uživatel
nemá cenu nic dodávat :D ty jsi prostě favorit
Reagovat
smazaný uživatel
Konecne jsi to napsal spravne....
"Verdasco bude..."
jojo jednou bude jasny favorit ale ted neni rozhodne favorit a uz vubec ne jasny... vemeno-lopato
Reagovat
smazaný uživatel
lopato nazdar:-))))
Reagovat
smazaný uživatel
Omlouvam se Bare, vzhledem k tomu, ze jsem byla v casovem presu, prala jsem si rychly zapas, aby byl Tom co nejdrive na kurtu. A vyslo to. Nadhera, dobre, ze byl prenos na Eurosportu, prece jen se zde lepe kouka nez na netu.Casove mi to vyslo uzasne, jen posledni podani do zapasu jsem si chtela vychytnat a videt stastny usmev Toma, ale Risa mi to tremi breakbaly zkomplikoval, uz jsem musela jit pracovat,ale hlavne, ze to dopadlo. Gratulace velika. Myslim, ze Nanda da,pokud mu nepujde nejak moc brutalne forhend.Ty prasatka, to bylo opravdu unikatni,ale bohuzel mu to bylo malo platne. Vyrovnal to dvema dvojchybama v TB.
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně doufám, že Tomáš bude Verdascovo levácké podání returnovat podstatně lépe, než Nadalovo ve Wimbledonu. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Není nic krásnějšího než se ráno probudit a zjistit že Berdych vyhrál!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Neni nic horšího než-li číst žvásty od lháře:(
Reagovat
smazaný uživatel
haha :D lopata zas promluvil! :D nevím, kdo tady pořád podceňuje Berdycha.. prý krásný pocit se ráno probudit.. přitom podle něho je lepší hráč Kolschreiber..
Reagovat
smazaný uživatel
však právě proto! když vyhraje outsider je to vždy cenější
Reagovat
smazaný uživatel
Výborně Tomáši. Dnes odehrál parádní zápas- kvalitní servis, skvělé zakončování vítěznými údery a minimum nevynucených chyb. Jen tak dál, nastřádat hodně bodů než přijde RG a Wimbledon.

Ted tedy Verdasco. Ja osobně si myslím že Verdasco tu má víc než solidní formu, na níž se určitě podepsal ten obrat s Tipsarevičem. Bude to těžký zápas. Já osobně si myslím, že pokud to Berdych zvládne, bude mít zaděláno na slušný grandslamový výsledek, protoze jeho cesta by zdaleka nemusela končit ve ctvrtfinale. Ocekavam pětiseťák jak vyšitý. Moc moc držim palce.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud předvede co dnes má Berďa velkou šanci uspět.
Co říkáte na Wawrinku? Pro mně černý kůň celého turnaje.
Reagovat
smazaný uživatel
Wawrinka má skvělou formu. Roddick se může třást. Nedivil bych se, kdyby Wawrinka vyhrál.
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli wawrinka zvládne Roddicka (což si upřímně řečeno i přeju, protože na ty jeho údery od základní čáry se nedá koukat), tak by podle mně mohl hodně porápit i Federera, páč očividně chytil životní formu. Myslím, že možná nastal čas na jeho velký průlom a setřesení komplexu z Rogera. :-))

Jinak Molfils je neskutečnej šašek. :-(((
Reagovat
smazaný uživatel
Monfils.
Reagovat
smazaný uživatel
Sakra, viděl jsem všechny zápasy, pak jsem to nevydržel a usnul a probudil se na match ball :-) Ale hlavně, že to dopadlo. Jak to vidíte s Verdascem? Tam už mám trochu obavy. I když Berdych by měl být mírný favorit (povrch, umístění v žebříčku)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já jako čech mu věřím že jo. Můj tip je že ho v pěti setech porazí. Ale mírný favorit podle mě bude jen u sázkových kanceláří. Verdasco není jako všichni španělé - on má beton daleko raději než antuku, ikdyž je pravda že minulý rok Berdych vyhrál dvakrat na betonu a na antuce v Monte Carlu prohrál. Za druhý, žebříčkové postavení bych v dnešní době moc nevytahoval. Dnes se stávají věci zajímavé, až nevídané. Uvidime jak si poradí, každopádně to bude pěkný zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
Prý match ball. A píše se s Verdaskem, ty jeden blábolile. Čte tady vůbec někdo články? Nebo si pubertálové myslí, že už sežrali všechno moudro světa a že všechno ví nejlíp? Proč taky dodržovat pravidla, že ano. Radši budou plácat pitomosti typu Grand Slamový, které s českou terminologií nemají nic společného.

Nejlepší bude ty vaše žvásty ignorovat. V poslední době mě zaujal Barney a jemu podobní, co pořád omílají, že armstrong má být Pe3k. Zcela jednoznačné odlišnosti jejich textů nevidí snad jen místní klauni mdlého rozumu.
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo máme to krasný jazyk co umí naprosto neskutečně mrzačit jména cizích žen. Miluju kraviny typu Kuznecovova, Petrovova a hlavně Dulkoová... no prostě prznit jména cizinců to češtině de. Nejradši bych přechylování zákonem zakázal. Nám taky nikdo němení jména když se mluví o češkách....
Reagovat
smazaný uživatel
for Broz: Hele a uvědomuješ si vůbec že tady jsi na tenisovém portále kde kde komentáře píše kde kdo a ne na vědecké konferenci o českém jazyce? Tak proč sem pleteš takové pičo...y. :D
Reagovat
smazaný uživatel
A hlavně pak člověk má tendenci i ta jména nechtěně komolit, hlavně když je tam víc těch "ov" -- např. napsat Ivaničová, popř. dokonce Ivaničičová .-) místo Ivanovičová. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ty jsi take LANCE...Jóó, napis tedy kdo vsechno jsi,kdyz uz si tak snadno rozpoznatelny.Přesne nemusiš....
Reagovat
smazaný uživatel
Blbecku, o co se to tady snazis? Broz tady byl uz dlouhe mesice prede mnou. To ale retard tveho formatu nikdy nepochopi...
Reagovat
smazaný uživatel
Broz: tak to ignoruj, to bude opravdu nejlepší!
Reagovat
Frantz
Federer vyhral nad Malissem 3-0 na sety :-) Brutalni vysledek,fakt pred Fedakem smekam!!! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Malisse ho moc neprověřil, ale určitě je rád, že oproti minulému zápasu pošetří síly.
Reagovat
smazaný uživatel
Výsledek je sice možná brutální, ale Federer - z toho, co jsem viděl - moc dobře nehrál. Párkrát i přišel o své podání atd.
Reagovat
smazaný uživatel
Tedy konkrétně dvakrát jej Malisse breaknul ...
Reagovat
smazaný uživatel
... a navíc Fedex zahrál 36 (!!!) nevynucených chyb.
Reagovat
smazaný uživatel
Opravdu zvlastni zapas, Federer hral v celku pomerne dost spatne...a presto 10 gamu v řade ! Asi ten tenis je opravdu jen o dulezitych bodech...
Reagovat
Frantz
To mela byt ironie,ale tak nic no.. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Naprosto parádní zápas, některé výměny a údery v tomto zápase byly skoro jako z jiné planety. Jen jsem nepochopil jaké štěstí na "prasátka" měl v dnešním zápase Gasquet :-) Tolik prasátek v jednom zápase v podání jednoho hráče se opravdu často nevidí.
Hodně štěstí Tomáši proti (pravděpodobně) Verdascovi!
Reagovat
smazaný uživatel
JJ, Berdych hrál velmi dobře, jen 17 nevynucených chyb (a z toho ještě tuším tři připadají na první - krajně nezdařený - gam při jeho podání, kdy třikrát nahraný míč zabil do autu (jestli si to dobře pamatuji).

Sand forma vydrží i na osmifinále.
Reagovat
smazaný uživatel
Po delší době Berďovi fungoval bekhend.I díky tomu vyhrál spoustu dlouhých výměn.Bál jsem se, aby se zbytečně nerozhodil těsně před Tiebreakem, kdy ho asi čárový rozhodčí poškodil, ale zvládl to skvěle.Jen tak dál Tome!
Reagovat
smazaný uživatel
On to vlastně nebyl čároví, ale hlavní
Reagovat
smazaný uživatel
čárový, uf
Reagovat
smazaný uživatel
A no jo, on Berdych je prostě nejlepší! Se divím, že v té anketě, kdo vyhraje AO, nemá nejvíc hlasů...
Reagovat
smazaný uživatel
Viděl jsem tento zapas skoro cely, i ve 2. setu mohl Berda to zvladnout lepe,ale stejně vyhral:)
Co se tyče herně, tak tento vykon mi připoměl lonskeho Berdycha na grandslemech! Pomahal si podanim, krasna natlakova hra, několikrat paradni zakončeni u sitě. Obrazek mi udělal konec, kdy Berdych byl na servisu, vedl 5:2 a podaval na vitěztvi, Gasquet zabojoval, Tomaš zachyboval a bylo to 0:40, a pak silny servis, sustředěnost a je vyhrano. Fakt ukazal, že dneska byl uvolněny a šel si pro to. Gasquet je hodně podobny stylem Kohlshreiberovi, takže Berdych měl podobnou taktiku,ale dělal meně chyb a byl jsem prostě z něj nadšeny,což už dlouho se mi nepovedlo, asi tak od Wimbledonu,nebo masters kde prohral s Federerem.
Tome pojd do QF!Maš na to!
Reagovat
smazaný uživatel
Tome, velká gratulace , jen tak dál.Určitě na to máš.
Reagovat
smazaný uživatel
nádhera!!!
Reagovat
smazaný uživatel
nádhera!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist