Záhlavová-Strýcová končí ve 3. kole na raketě Na Li

21. 1. 2011, 05:49
Aktuality 1
AUSTRALIAN OPEN ŽENY - Barbora Záhlavová-Strýcová na Australian Open své grandslamové maximum nepřekonala. Nad síly ve formě hrající tenistky byla devátá nasazená Číňanka Na Li, která vyhrála hladce ve dvou setech a zastavila plzeňskou rodačku před osmifinálovými branami.
Barbora Záhlavová-Strýcová

Barbora Záhlavová-Strýcová Australian Open v letech 2002 a 2003 vyhrála jako juniorka. Ale až letos se v Melbourne dostala mezi ženami alespoň do 3. kola. Grandslamové maximum však zůstalo nepřekonáno. 

Čtyřiadvacetiletá rodačka z Plzně potvrzovala dobrou formu z úvodu sezony. Nejprve vyřadila nasazenou Francouzku Rezaiovou a následně v Rod Laver Areně zastavila domácí naději Jelenu Dokicovou. 

Nepřekonatelnou překážkou se uázala být až devátá nasazená Na Li. Číňanka povzbuzená titulem ze Sydney, kde mimochodem ve finále porazila Clijstersovou.

Pátek v Melbourne:

Federer zase nabírá na obrátkách. Postupuje i Djokovič

Heninové se vrací bolesti a končí. Wozniacká po postupu 'rýpala' do novinářů

Berdycha nezastavil ani Gasquet, chystá se na Verdaska

Zápas příliš pohledného tenisu nenabídl. Obě hráčky se předháněly v počtu nevynucených chyb (nakonec 28-27 pro Záhlavovou-Strýcovou) a ztrátách servisu. České hráčce se povedlo vzít podání světové jedenáctky dvakrát, to své však neudržela dokonce hned šestkrát a nakonec za 72 minut prohrála 2-6 1-6. S pouhými šesti vítěznými údery na víc ani pomýšlet nemohla.

"Byla určitě lepší, ale nehrála jsem zase tak špatně, jak by se podle výsledku mohlo zdát," řekla česká hráčka serveru iDnes. "Číňanka mě od začátku tlačila a v podstatě jsem se jenom bránila," uznala Záhlavová-Strýcová, jež během zápasu dvakrát rozmlátila raketu o kurt a zanadávala si ve svém rodném jazyku. 

Záhlavová-Strýcová hrála ve 3. kole až dosud jen dvakrát ve Wimbledonu. 

"Bylo to snadné utkání, mám aspoň delší dobu na odpočinek," komentovala Na Li. Zároveň ale dodala, že lépe než loni, kdy došla až do semifinále, nehraje. "Tak daleko jsem se zatím ještě nedostala, tak proto," smála se osmadvacetiletá Číňanka. 

V osmifinále ji čeká osmá nasazená Victoria Azarenková, se kterou dva ze tří zápasů vyhrála. Naposledy - loni v létě - ale vyhrála Běloruska.

 

- AUSTRALIAN OPEN ŽENY (Austrálie - Melburne, tv. povrch) -
páteční výsledky českých tenistek (21. 01. 2011)

Dvouhra - 3. kolo:
Li Na (9-Čína) - Záhlavová-Strýcová (ČR) 6-2 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist