Berrettini břišní sval nevyléčil a z Australian Open odstoupil. Bez boje do čtvrtfinále postoupil Tsitsipas

15. 2. 2021, 09:03
Aktuality 68
AUSTRALIAN OPEN - Matteo Berrettini dnes na Australian Open nenastoupí k osmifinálovému zápasu kvůli zranění bříšního svalu, které si přivodil v závěru předchozího utkání proti Karenu Chačanovovi. Ital tak 'pustil' Stefanose Tsitsipase bez boje do čtvrtfinále, v němž na Řeka čeká Rafael Nadal.
Matteo Berrettini (© AFP)

Matteo Berrettini prožíval své dosud nejlepší na Australian Open, na kterém bylo jeho maximem druhé kolo z loňské sezony. Letos postoupil přes Kevina Andersona, Tomáše Macháče a Karena Chačanova do osmifinále, ale o další vylepšení maxima bojovat nebude. 

24letý Ital si totiž v sobotním utkání třetího kola poranil břišní sval. Problémy s ním začal mít v průběhu třetího setu zápasu, který nakonec nad ruským sokem vyhrál ve třech tie-breacích.

Do poslední chvíle doufal, že se na dnešní boj o čtvrtfinále stihne připravit, po rozehrávce a pár desítek minut před začátkem duelu ale oznámil, že mu zdravotní stav nastoupit nedovolí. 

"Bohužel se můj zdravotní stav příliš nezlepšil a stále nejsem stoprocentně fit. Po konzultaci s lékaři a dnešním testu jsem usoudil, že bych nedokázal odehrát zápas na tři vítězné sety proti jednou z nejlepších hráčů současnosti. Rozhodnutí mě bolí, ale jiná cesta není," omlouval se Berrettini.



Italský tenista prožíval své nejlepší Australian Open, na kterém bylo jeho maximem 2. kola z loňské sezony. Dnes měl bojovat o své druhé grandslamové čtvrtfinále.

22letý Tsitsipas si o vyrovnání svého melbournského i grandslamového maxima zahraje proti Rafaelu Nadalovi, s nímž ve vzájemné bilanci prohrává 1-7. Zkušený Španěl letos v Melbourne neztratil ještě ani set, dnes si poradil s Italem Fabiem Fogninim.

• AUSTRALIAN OPEN 2021 •
Austrálie / Melbourne, tv. povrch, 80.000.000 australských dolarů
pondělní výsledky (15. 02. 2021)
• Dvouhra - osmifinále •
Nadal (2-Šp.) - Fognini (16-It.) 6-3 6-4 6-2
Medveděv (4-Rus.) - McDonald (USA) 6-4 6-2 6-3
Tsitsipas (5-Řec.) - Berrettini (9-It.) bez boje
Rubljov (7-Rus.) - Ruud (24-Nor.) 6-2 7-6(3) / skreč
Čtvrtfinálové dvojice:
Djokovič (1-Srb.) - Zverev (6-Něm.)
Dimitrov (18-Bulh.) - Karacev (Rus.)
Medveděv (4-Rus.) - Rubljov (7-Rus.)
Nadal (2-Šp.) - Tsitsipas (5-Řec.)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

68
Přidat komentář
Vlk-v-trave
Jak to cele Stefan vyhraje, tak mu budou jeste nekteri dlouho pripominat, ze vyhral GS nad zranenyma, at uz nastoupili zraneni k zapasu nebo ne :D
Reagovat
smazaný uživatel
haters gonna hate

vsak to znas

ja sam vim, co telo dokaze pri sportu a kolik malych zraneni se da zkousnout a odehrat s tim zapasy - samozrjem u me ne na takovy urovni smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak ironicky by se dalo rict, ze Andy nastupuje zraneny stale a v porovnani s nim si nemaji vlastne ti hraci na co stezovat:D

Ale to spis jen ukazuje na to, ze to nema smysl moc srovnavat. To co zustava, ze Djokovic, Nadal hraji zraneni a Matti ani nenastoupil. Pokud vyhraje a po ceste bude mit Nadala a Djoka, tak ho to nemine, pokud pochopitelne prohraje tak zase bude jelitem.

Cokoliv neudela tak to bude stejne spatne:)
Reagovat
turista
Asi tak. Tsitsipas to má těžký za jakýchkoliv okolností.
Reagovat
SydneyOpen
Berrettini je simulant, Djokovič by vyhrál i se zlomenou nohou smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Mal sa spytat Novaka ako sa vyliecit za 12hod.
Reagovat
turista
Asi si zavolal o radu dr.Fuentesovi.
Reagovat
Mantra
Zemanovi, ten ví jak odchází cukrovka... takže břišáky (že jich má) jsou brnkačka pro děcka
Reagovat
turista
Ano. Jezevec z Vysočiny se umí zbavit i té cukrovky a prostatu má prý jako mladík.
Reagovat
Fandina
Nevím, jak to bylo s Nolem, ale někdo tu psal, že Mirka Knapková vyhrála s natrženým svalem olympiádu. Tak bych to tak nehrotila. Třeba to jeho zranění není až tak závažné.
Reagovat
No-le
smilesmilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Definitivně není závažné.
Reagovat
Andrew89
Srb mu nepůjčil zázračného léčitele, kterého má asi teda jen pro sebe...:)))))
Reagovat
Patik
Tak Nole ho mal tiež požičaného od Rafu..nemôže sa ujsť každému smile
Reagovat
woody
To v pripade Djokovice neni. To by nemohl hrat jak hraje. Proste to zmastil, kdyz rekl ze je natrzeny. Bude jen natazeny.
Reagovat
Patik
Tomu ver zmastil to..všetci mu to dávajú vyžrať jak keby mal Rontgenove oči a dokázal si v momente dokonale zanalyzovať zranenie..keď povie že je zranený to mu nikto nezhltne..keď povie že to má natrhnuté tak mu to hlcú a dávajú vyjesť zároveň..hejteri..
Reagovat
gocii
Nepotrebujes rentgenove oci abys rozlisil natrzeny a natahnuty sval. Pokud jo, tak...
Reagovat
woody
Když to budu brát doslova tak rentgen ti o svalech nic nepoví. Na druhou stranu je subjektivně podle pocitu poznat natržený sval od natáhnutého. Pravděpodobné se při prohlášení spletl. Byl to jeho pocit evidentnéě špatný.
Reagovat
Patik
myslené samozrejme obrazne..oni sami dobre vedia že to nemá natrhnuté ale musia povedať predsa že je to klamár a simulant..lebo je to proste Djokovič a nie Fedal..a ja už s týmto končím nemá to význam..dúfam že to Djokovič vyhrá celé..ľudia mu môžu vyliezť na hrb..
Reagovat
woody
Uvidíme zítra. Zverev bude kompletní prověrka. VČera to bylo hodně o podání a žádná dlouhá výměna. Se Zverevem to bude jiné. Ale očekávám od Novaka aktviní hru a méně dlouhé výměny, aby si to nezhoršoval. Uvidíme.
Reagovat
Patik
sám som zvedavý..keby bol Novak fit poviem že Zverev nemá šancu(jeho GS výsledky sú biedne)..ale Novak fit nieje a Alex by sa mal chopiť šance..Nole mu to ale nedaruje nechá tam všetko..zisk AO je pre neho základ sezóny..ale aj tak si myslím že Alex to nedá v hlave..
Reagovat
Amputace
A čím se to, že není fit, v zápase s Ranoničem projevilo? To mi vážně pověz... Průměr 1st serve 192 (tuším) km/h, dobíhání úplně všechno, včetně nehratelných a ztraceným míčů, rozštěpy, doskluzovaní, totální pohyb, ani žádné zjevné omezení v úderech. Opravdu by mě to zajímalo... Tyhle jeho mindgames jsou něco hrozného. Je to něco jako Mourinho ve fotbale. On po druhém kole vyhlásí, že má nesnesitelné bolesti, ale pak vyhraje celý turnaj s tím, že v každém zápase bude méně a méně hratelný a ve finále to bude neporazitelná bestie. Nadal, když vyhlásí, že má problémy, tak zkusí jeden dva zápasy, ale většinou nakonec skutečně odstoupí, skrečuje, nebo je to na jeho hře opravdu nějak pozorovatelné. Ale tohle? Djokoviče se v mnoha ohledech zastávám (zvláště pokud jde o všeobecný mediální lynč jeho osoby), ale tímto mě opravdu nebývale se.re.
Reagovat
Krisboy
Djokovič s Milošem rozhodně nehrál naplno.
Reagovat
smazaný uživatel
podle me hral co potreboval djokovic
Reagovat
Krisboy
Přesně tak. Hrál úsporně, netlačil na pilu, snažil se nechybovat a čekal, až se Dřevák vyhází.
Reagovat
Amputace
Jde o to, že dobíhal úplně všechno, žádný, i sebevíce ztracený míč nevypustil, což se v mých očích neslučuje s tím, že by měl skutečně mít nějaké výraznější bolesti. Nehrál o nic hůř ani líp než například v prvním setu proti Fritzovi, který mohl při troše smůly klidně prohrát a to ještě žádné bolesti neměl.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jj, Miloš hrál přesně to, co Joker potřebovalsmile
Reagovat
Amputace
A v jakých herních aspektech se to projevovalo? To, že nehrál svůj nejlepší tenis, je jiná věc. Ale on se na tom kurtu ani v nejmenším nechoval tak, jak by se choval hráč, kterého něco bolí a který má vážné problémy a nějaký zřejmý herní limit. Dobíhal úplně každou pič.ovinu, vzdychal u rozštěpů a jeho klasických dokluzů, servíroval bez problémů 200 km/h, ale ještě dva dny zpátky byl zralý na odstoupení? Kdyby alespoň pouštěl míče, které tak nanejvýš vrátí soupeři na smeč, ale on nevynechal vůbec nic, dobíhal a šel jako buldok za každým míčem - prostě jeho klasika. Takže by mě vážně zajímalo, v čem ho to zranění limitovalo.
Reagovat
Krisboy
V čem se to projevovalo? V nasazení, tvrdosti úderů, výrazu ve tváři a i v tom vzdychání - vzdychal a hekal rozhodně více, než obvykle.
Reagovat
Amputace
V nasazení? Vždyť šel úplně za každým, i očividně ztraceným míčem. Když tě bude něco bolet, asi s těmi silami naložíš trochu jinak. A to že vzdychal? Hm, tak to jo. Ještě můžeš dodat, že se to projevovalo i tím, že se po kurtu ploužil mezi výměnami.
Reagovat
Krisboy
Když budu chtít něco dodat, dodám to sám, bez tvého doporučení a dle svého uvážení, ano?
Reagovat
Amputace
Tak promiň, ale že vzdychal... co je to za argument? Jsi viděl Djokoviče poprvé? Situaci, že vypadal na umření, padal na kurtu na hubu, kolaboval, ale hned vzápětí rozstřílel soupeře na srač.ku, jsem viděl už tolikrát, že nemohu podobnou zmínku přejít bez ironie.
Reagovat
Amputace
A za mě jediné, čím Djokovič připomínal zraněného hráče v zápase s Raoničem, bylo právě to vzdychání. Jehož autenticitu zrovna jemu už opravdu nevěřím ani v nejmenším.
Reagovat
Krisboy
Tak aspoň v něčem se shodneme smile
Reagovat
smazaný uživatel
Hekanie ako argument :)

Pobavilo.
Reagovat
turista
Novak jde dál. Aspoň máte důvod na někoho nadávat.
Reagovat
Patik
na servise sa to neprejavilo ako som už písal Djokovičovi nerobil problém servis..zrejme si nepozeral celý zápas a pozorne..niektoré lopty vypúšťal po niektorích sa ani nerozbehol..hral to čo potreboval..úsporne..občas skúsil občas nie..a tie grimasy a povzdychy ako menší bonus k tomu všemu..ja neviem..o čo vám ide..vy chcete skreč a amputáciu tela ako dôkaz alebo čo..nerozumiem..
Reagovat
Amputace
Toho, že by vypouštěl výměny a za některými míči se ani nepodíval, jsem si skutečně nevšiml. Spíš naopak. Dobíhal tradičně úplně všechno, včetně prakticky ztracených míčů.
Reagovat
Nola
ja som myslela, ze Novakove zapasy nikto nesleduje, ved tu vsetci pisu, ze je to obycajny pinkalista smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
já jsem si to divadlo odpustil. Doufám, že mi to přičteš k dobrusmile
Reagovat
Patik
No tak si zle pozeral..len z pár minútových highlightov spozoruješ kopec vecí..najmä druhý set vypúšťal toho dosť..a aj ho prehral..a nejde len o to čo hral a čo dobehol ale aj o to čo zahrával inak ako zvyčajne zahráva..možno niektoré veci zobral trošku viac teatrálne ale rozhodne výrazy ktoré tu na neho padali si teda nezaslúži podľa mňa..
Reagovat
Amputace
Viděl jsem dva úvodní sety a přibližně polovinu třetího. Jestli to potom za stavu 2:1 na sety, přičemž ten třetí vyhrál 6:1, už vypouštěl, tak bych se nedivil. Ale v prvním a druhém setu dobíhal úplně vše. Herně to z jeho strany samozřejmě ani zdaleka nebyl 100% výkon, mně jde čistě o nasazení a snahu zahrát každý míč, která minimálně v prvních dvou setech i navzdory bolesti u něj byla zkrátka tradiční. Ale je to můj pohled, nesleduji úplně každý zápas Djokoviče, takže se můžu plést a třeba skutečně na své poměry tolik neběhal, ale těch doběhnutých v podstatě nehratelných míčů měl v tom zápase i tak plno.
Reagovat
Patik
To že napíšeš že sa môžeš mýliť si vážim..rovnako ako sa môžem mýliť aj ja..tiež je to len môj pohlad na vec..
Ak si pozeral prvý set vyzeral v pohode..myslel som si že aha tak zrejme to bolo len niečo dočasné a vymasírovali mu to aj s nejakou liečbou..ku koncu prvého setu sa to ale začalo ozývať všimol si to aj komentátor..Miloš nehral v druhom sete nič svetoborné nič s čím by mal Novak problém za normálnych okolností..ale jednoducho začal vypúšťať a set pustil..v ďalšom sete mu Raonič pomohol svojou mentálnou slabosťou..a tak ako veľmi je Raonič nemehlo tak veľmi je Novak ochotný zabojovať o postup na svojom naj GS..zajtra bude natom Novak pravdepodobne ešte lepšie a zas tu bude lavína neprajníckych komentov..
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu. Nerozumieš.
Reagovat
Nola
Patik, prekvapujes, com dalej, tym viac, ako fanusik Fedexa mas u mna velke plus, vlani nikto nespochybnoval zranenie Fedexa, kazdy sudny fanusik tenisu ho lutoval, tych nesudnych riesit nejdem.... mne ta sikana pride az smiesna.... o co im vlastne ide? hral, zle je, ak by odstupil, bol by za sraba, bo Fedex aj ked zraneny, nastupil na zapasy, tak si vyber....
Reagovat
Nola
samozrejme aj Rafa po dueli s Domom na USO, skrecoval az s DelPom, ale to je vsetko OK smile
Reagovat
Patik
už sa mi nechce..nemá to význam..zastávam si človeka ktorý o mne ani nevie pred ľudmi ktorí ma ani nemajú radi..neviem prečo to robím..
Reagovat
Nola
nema, ako pises, ale je to anonymne forum, nikto ta nepozna live, ja netusim, kto je Amputka, FH a vsetci, ktori tu pisu nejake teatralne kecy, v skutocnom zivote je to iba povyrazenie od beznych problemov, tak sa to snazim vnimat ja, ti tenisti su nam vzdialeni na mile, nielen svojimi prijmami, ale hlavne ich popularitou, pozna ich cely svet a nikto z nich necita nejake tenisove forum a je im ukradnute, ze ich tu niekto velebi, alebo nenavidi smile
Reagovat
smazaný uživatel
Paitikovi je Djokovic ukradnutý.

Upnul sa na neho len preto, aby Nadal nevyhral 21 GS.
Reagovat
Patik
Dostal si ma..smile
Reagovat
Krisboy
Solidní demagogie. U tebe ovšem nic nového smilesmilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jj, ať hraje jen pro sebe a ani tv ať to pro lidi nepřenáší.smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ty jsi tu asi jediný soudný fanda Jokera. Respektsmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Pravda i s Nolkou se už sem tam pochopímesmile
Reagovat
Krisboy
Marduch je taky v pohodě. Škoda, že už asi nemá sílu čelit tady tý přesile.
Reagovat
RF46
..mezi natazenym a natrzenym svalem pocitove neni velkej rozdil. Mel sem oboje, stejna lecba. Spis to, ze profik svoje telo citi dalekoo vic, nez ja, nula smile
Reagovat
Amputace
Chtěl jsem to napsat také, ale nechtělo se mi dohadovat... Též jsem měl sval jen natažený, ale to omezení pohybu a bolest je podobná jako u natrženého (podobně jako když si natrhneš nebo natáhneš šlachu - jedno je o dost výraznější problém, ale bolí to v podstatě stejně a pohyb to prakticky úplně znemožňuje).
Reagovat
Mr.Pink
zalezi na rozshahu zraneni. jemne natrzeni od natazeni nema sanci poznat ani profik.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tím spíš si má odpustit takový blbý hlášky...
Kdyby řekl, že ho něco bolí, v zápase by to bylo aspoň trochu znát (bez divadelních vložek), tak neřeknu popel, stát se to může každému...
Reagovat
Mr.Pink
ale treba slysel lupnuti - prasknuti, v tom pripade by se skutecne jednalo o natrzeny sval
Reagovat
ttopi
Takhle to vypadá, když je někdo zraněný...
Reagovat
Krisboy
Tak už je to jasné. Matteo to chytil od Srdíčka. To je ovšem silně nespravedlivé a být Maťem, podám ofiko protest smile
Reagovat
steve79
Mateo narozdíl od Novaka opravdu zranění byl.
Má to Djokovič zapotřebí hrát takové dívadlo ?
Reagovat
serbianfan
já prostě nechápu jak si někdo může myslet, že hrál divadlo když měl 2-0 na sety, to mi hlava nebere smile
Reagovat
steve79
Kdyby měl natržený břišní sval, tak další zápas nehraje. Podívej se na zápas s Fritzem. Stav 2:2n na sety po téměř třech hodinách hry. Začíná páty set a Djokovič je najednou jako rybička.
Reagovat
Usm
Djokovic v pátým setu jako rybička nebyl ani omylem, to se spíš Fritz lekl, že by mohl na GS porazit Djokovice a ještě navíc na AO, kde bývá nejsilnějším
Reagovat
Patik
nerieš..dúfam že Djokovič vyhrá aj s odtrhnutým bokom a nech si do toho ešte poriadne zareve po srbsky..a ich môže aj rozdrapiť..smile
Reagovat
No-le
smilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist