Bertensová stále léčí achillovku, Australian Open hrát nebude

6. 1. 2021, 14:53
Aktuality 3
Kiki Bertensová ještě není po operaci achillovky stoprocentně fit a rozhodla se vynechat únorové australské léto včetně úvodního grandslamu sezony Australian Open. Světová devítka by se na kurty ráda vrátila v březnu.
Profily hráčů
Kiki Bertensová

Bertensová podstoupila operaci levé achillovky v říjnu a už tehdy prohlásila, že Australian Open nestihne. Jenže úvodní grandslam sezony se kvůli pandemii koronaviru o tři týdny posunul, tudíž existovala šance, že by se do "melbournské bubliny" mohla vydat.

Včera však oznámila, že na rekonvalescenci potřebuje více času. "Jsem zpět na kurtu. Moje rekonvalescence probíhá velmi dobře, ale musela jsem učinit těžké rozhodnutí a vynechat cestu do Austrálie. Je to příliš brzy a byl by to velký risk. Budu dál tvrdě pracovat a snad se vrátím v březnu," napsala světová devítka na sociální sítě.

Po skončení australské šňůry jsou v březnu na programu prestižní turnaje v Dauhá a Dubaji, halová akce v Petrohradu, kde 29letá Nizozemka loni triumfovala, a na konci března vypukne velký podnik v Miami.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
tommr
potíže s achilovkou jí můžou nabourat kariéru ...
Jinak odstoupení Bertensový znamená, že jako poslední bude nasazená Alexandrova. Bára Strýcová by k nasazení potřebovala, aby ještě odstoupily 3 hráčky ...
Reagovat
EllNino
ještě záleží na tomto týdnue tam někdo nedostane, nasazení se dělá až z žebříčku z týdne před
Reagovat
tommr
reálnou šanci na posun mezi nasazený měly už jen Wangová a Pavlyuchenková a obě dneska prohrály ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist