Big 3 pokračuje dál. Do třetího kola v Paříži postoupili Djokovič, Federer i oslavenec Nadal

3. 6. 2021, 23:54
Aktuality 44
FRENCH OPEN - Členi Big 3 zvládli na Roland Garros i svá druhá vystoupení. Novak Djokovič přehrál uruguayského antukáře Pabla Cuevase a do třetího kola v Paříži postoupil 16. rok po sobě. Rafael Nadal v den svých 35. narozenin smetl Richarda Gasqueta, s nímž vyhrál i 17. vzájemný duel na okruhu ATP, a přes první dvě kola v Paříži i při svém 17. startu. Roger Federer si poradil s Marinem Čiličem
Novak Djokovič (© AFP)

Novak Djokovič se na Roland Garros naladil sobotním triumfem v rodném Bělehradu a na vítězné vlně pokračuje i v Paříži. Po Američanu Sandgrenovi dnes neztratil set ani s Pablem Cuevasem, tenistou nebezpečným především právě na antuce.

Čtyřiatřicetiletý Srb odvrátil v duelu s uruguayským soupeřem osm z devíti brejkbolů a po dvou hodinách zvítězil 6-3 6-2 6-4.

"Třetí set byl pro mě hodně těžký. Zlepšil jsem hru, zůstal jsem soustředěný, a když jsem to potřeboval, zafungovalo mi podání," řekl na kurtu šampion z roku 2016 a loňský finalista.

Do 3. kola French Open Djokovič postoupil 16. sezonu po sobě. Letos v něm narazí na Litevce Ričardase Berankise, s nimž ve třech vzájemných duelech vyhrál všech osm setů Naposledy ho přehrál loni právě v Paříži.



Rafael Nadal si k 35. narozeninám nadělil vítězství 6-0 7-5 6-2 nad domácím Richardem Gasquetem, se kterým vyhrál i 17. vzájemný zápas na okruhu ATP. Od roku 2008 s ním vyhrál už 33 setů v řadě.

"První set byl z mé strany úžasný, neudělal jsem jedinou chybu. Druhý set byl trochu jiný. Za stavu 5-2 jsem měl setbol, ale nezahrál jsem dobře. Trochu jsem si to zkomplikoval, ale ve třetím setu jsem se cítil zase dobře," komentoval 13násobný šampion.

Nadal vyhrál první dva zápasy na Roland Garros i při svém 17. startu. Do osmifinále se nedostal pouze před pěti lety, kdy kvůli zranění odstoupil. Letos ho ve třetím kole čeká už třetí letošní souboj s Britem Cameronem Norriem (h2h 2-0).



Osmý nasazený Roger Federer zdolal i přes zaváhání v druhém setu Marina Čiliče. Chorvatského tenistu porazil v duelu grandslamových šampionů 6-2 2-6 7-6 6-2 a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 10-1.

Devětatřicetiletý Švýcar po hladce získaném prvním setu vypadl ve druhé sadě ze hry. Rozptýlit se nechal i varováním za zdržování hry na příjmu, po němž vedl dlouhou debatu s hlavním rozhodčím.

Vyrovnaný třetí set pak získal v tie-breaku, v němž první Čiličovo podání uznal jako eso. Sudí, který si přišel dopad míčku zkontrolovat, ho sice považoval spíše za aut, Federer ale bod uznal. I tak zkrácenou hru získal a hladce pak i čtvrtý set.

"Moc jsem si to dnes užil, atmosféra byla fantastická. V prvním a druhém setu to bylo jako na houpačce. Marin hrál slušně, jsem tedy rád, že jsem to zvládl," komentoval Federer, který hraje první grandslam po 16 měsících a Paříž bere jako přípravu před turnaji na trávě.

"Každý zápas mi teď dává více energie a také více informací o mě. Dnešní zápas mi dodá sebedůvěru do dalších kol. Udělal jsem dobře, že jsem tady," pochvaluje si své rozhodnutí Federer, který hraje v Paříži teprve podruhé za posledních šest sezon.

O postup mezi šestnáctku nejlepších si Federer zahraje s Němcem Dominikem Köpferem.

• FRENCH OPEN 2021 •
Francie / Paříž, antuka, 34.360.000 eur
čtvrteční výsledky (03. 06. 2021)
• Dvouhra mužů - 2. kolo •
Djokovič (1-Srb.) - Cuevas (Urug.) 6-3 6-2 6-4
Nadal (3-Šp.) - Gasquet (Fr.) 6-0 7-5 6-2
Federer (8-Švýc.) - Čilič (Chorv.) 6-2 2-6 7-6(4) 6-2
Berrettini (9-It.) - Coria (Arg) 6-3 6-3 6-2
Schwartzman (10-Arg.) - Bedene (Slovin.) 6-4 6-2 6-4
M. Ymer (Švéd.) - Monfils (14-Fr.) 6-0 2-6 6-4 6-3
Sinner (18-It.) - Mager (It.) 6-1 7-5 3-6 6-3
Cecchinato (It.) - De Minaur (21-Austr.) 6-4 6-1 3-6 6-1
Kohlschreiber (Něm.) - Karacev (24-Rus.) 6-3 7-6(4) 4-6 6-1
Alcaraz (Šp.) - Basilašvili (28-Gruz.) 6-4 6-2 6-4
Koepfer (Něm.) - Fritz (30-USA) 6-3 6-2 3-6 6-4
Musetti (It.) - Nišioka (Jap.) 7-5 6-3 6-2
Soon Woo Kwon (Korea) - Seppi (It.) 6-4 7-5 7-5
Norrie (Brit.) - Harris (JAR) 4-6 6-3 6-3 6-2
Berankis (Lit.) - Duckworth (Austr.) 7-5 2-6 7-6(4) 6-0
Struff (Něm.) - Bagnis (Arg.) 7-5 7-6(1) 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

44
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
tady myslím dost lidí momentálně přeceňuje. Sice hraje pěkně, je to pokoukání, ale Marin s jeho hlavou má prostě zábrany...
Hlavně je potřeba mít v povědomí, že Rogerovi je 39 a ty 4 roky, de facto 5let je proti Rafovi obrovský rozdíl a o Djokovičovi nemluvě.
Tedy budu mu držet palce na Koepfra a pak jestli se dostane na zápas proti Mateovi, to by mohla být krásná bitva (doufám).
Ale největší pravdu má myslím peggy, když tvrdí, že je tam Roger proto, aby bral hlavně za reklamusmilesmilesmile
Reagovat
ipko
hrá preto, lebo všetky cesty vedú na Wimbledonsmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Bylo by super, kdyby si mohl zahrát s Jokerem nebo jeho přemožitelemsmile
Reagovat
Rafaeoli25
Jo s Musettim by to mohlo být zajímavé smile
Reagovat
Patik
myslím že tu ani tak nejde o to koho a ako porazí..ale aký progres urobí a ako sa popasuje sám so sebou a poučí sa z jednotlivých zápasov..každý zápas je dôležitý..bol by som rád keby ešte stretol Djokoviča aby vedel..ako vysoko je postavená laťka.
Reagovat
Patik
*ako vysoko je postavená laťka na tej aktuálne najvyššej tenisovej úrovni
Reagovat
Rafaeoli25
Na antuce je nejvyšší úrovni bezpochyby Nadal.
Reagovat
smazaný uživatel
Chvilu som pochyboval ako sa Gasquet s tym svojim impotentným tenisom dostal tak vysoko a v podstate mal skvelu tenisovu karieru. Nastastie Richard tuto otazku dokazal zodpovedat sám, vyraznym zlepsenim v 2 a 3 sete.

Nadal, trochu sa pýta hrat viac FH po lajne, tento uder bude klucovy od 4. kola vyssie. Snad ho Rafa časom najde.
Reagovat
Rafaeoli25
On tak impotentní vždycky nebyl, v jednom z jejich prvních zápasů měl Nadala dokonce na lopatě, v roce 2005, na antuce. V první fázi kariéry byl velmi dobrý, proto i sf ve Wimblu atd.
Reagovat
soloo
druhý set hral Gasquet kvalitne a vyrovnane s Nadalom par lopt keby si Nadal neustrazil tak by ten set mohol vyhrat Gasquet avsak prehral a treti set bola formalita
Reagovat
Rafaeoli25
Tak vedl 5:2 ve druhém, zase takovou šanci Richard neměl.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
ale bylo to 5:5 a pak to Richard klasicky zazdil. Některé chyby byly až nehorázné...
Reagovat
Rafaeoli25
Tak Nadal taky zvolnil po prvním setu, k tomuhle stavu nemělo vůbec dojít, hodně se to podobalo třetímu setu s Popyrinem. Je znát, že chce hrát s menší námahou, tak se to občas projeví a dá soupeřům na chvíli čichnout. S Norriem už si to myslím bude hlídat víc a pak už začnou top zápasy, které bude brát vážně od začátku do konce. Sinner - asi Schwartzman - Djoker - Tsip, tam už to bude vypadat jinak.
Reagovat
dappe
Gasquet hlavně vlétl na okruh a hrál už 2005 finále nebo semifinále myslím Monte Carla a určitě finále Hamburgu, v Monte Carlu porazil Federera a téměř Nadala, v Hamburgu prohrál až s Federerem. Z Gasqueta byli všichni tenkrát nadšení. Ale to byl opravdu jiný Gasquet než ten, kterého 90% jeho kariéry vidíme.
Reagovat
SwissMaestro
Nicméně měl pohádkovou kariéru. Vydělal si na několik životů, posbíral pěknou řádku titulů a zážitků, několikrát si zahrál SF na GS a vždy bude pamatován pro svůj elegantní styl. Já bych to bral.
Reagovat
turista
Ano. Tehdy byl nebojácný, s kšiltovkou obrácenou dozadu a trápil favority.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak na začátku byl on sám spolufavorit. To se pak brzy změnilo.
Reagovat
Denis92
Roger celkom obstojne. Dobre sa na to pozeralo a zvladol aj dolezity resp rozhodujuci moment zapasu 3.set, ked najprv hlupo prisiel o (double)break a potom zahral fantasticky zaver setu a najma TB.
Servis fungoval slusne, ale z BH tam bolo viacero chyb.
Tak snad prida este aspon 2 zapasy. Cim viac zapasov, tym lepsie.
Reagovat
Rafaeoli25
Koepfera by měl určitě dát, test jak na tom je přijde s Berretinim. Pokud by dal jeho, byl by to signál, že je zpátky, alespoň na úrovni první osmičky desítky.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer - Nadal 6:4. 7:6 a 6:4 v semifinále
Reagovat
steve79
Federer - Nadal 6:4. 7:6 a 6:4 v semifinále
Reagovat
Rafaeoli25
Djokera by mohl při velké shodě okolností dát, ale Rafu fakt ne, natož 3:0. Hlavně aby dal aspoň Berretiniho.
Reagovat
steve79
Já si dělám srandu. Myslím si, že Novak je výkonostně mnohem výše než Roger. Je škoda, že se Rafa s Novakem můžeou střetnout už v semifinále.
Reagovat
Rafaeoli25
Každopádně pokud Federer hraje takhle slušně, tak by to s Berretinim vyjít mohlo a i Novaka by mohl alespoň trochu potrápit. Pokud mu půjde podání, nemuselo by to pro Djokera být tak jednoduché.
Reagovat
steve79
Je pravda, že mě překvapil jak hraje. Když si vzpomenu na výkony v Doha a v Ženevě, tak by mě nikde nenapadlo, že může hrát takhle dobře. Uvidíme co dále.
Reagovat
Rafaeoli25
Myslím, že podle menších turnajů před GS nelze soudit u nikoho z Big3. Oni vždycky na grandslamy formu dokonale vyladí a teprve tam vytáhnou všechny trumfy.
Reagovat
smazaný uživatel
Kamosko, ved nemal súpera a strateny set s Cilicom + TB su jasne memento toho, ze moze vyletiet s kymkolvek.
Reagovat
Rafaeoli25
Nekřivdi mu, až na druhý set to bylo velmi slušné, na podání i na returnu, na antuce pro něj velmi solidní vystoupení. Koepfera by měl dát, no a s Berretinim se uvidí, jak na tom opravdu je.
Reagovat
peggy
Rafa,na noční zahrál první set výborně ve druhém mu to ujelo a potom to byl zase Rafa.Blby čas k 35.narozeninam.
Pan Federer hral dobře,vschni doma jsme fandili Cilicovi.Federer je tam aby bral hlavne za reklamu.
Reagovat
Rafaeoli25
S Popyrinem uspokojení ve třetím setu, včera už po setu a půl. Není divu když se ty zápasy vyvíjely jak se vyvíjely, když potřeboval zabrat zabral, je to podobné jako loni, letos ale lepší. Nejlépe půjde porovnat s loňském podle of se Sinnerem. Každopádně zatím velká pohoda.
Reagovat
Marduch
Lorenzo koná zatím nenápadně, bez publicity, ale zato účinně smile
Reagovat
smazaný uživatel
4 kolo asi da, tam dostane naložené 0:3.

Som zvedavy ci bude hrat Djokovic do SF aspon s jednym nasadenym hracom, jeho lucky draw byva na GS uz skalopevnou tradiciou.
Reagovat
Rafaeoli25
Každopádně Musetti ukazuje kvalitu, upozorňoval jsem na něj a vyzdvihoval ho oprávněně, obrovský potenciál, to samé Alcaraz. Se Sinnerem je to silná trojka a záleží jen na nich jak budou dál růst.
Reagovat
smazaný uživatel
To su vsetko hraci o jednu generáciu neskor ako Tsitsipas, Zverev a iní. Ked budu mat oni 23, uz bude Nadal na prahu 40ky, ideálne (pre nich)
Reagovat
Rafaeoli25
Mluvím o potenciálu, samozřejmě, že musí čekat na konec Nadala a Djokera, teprve pak mohou převzít otěže, to se týká i Tsipa. Co se týče Zvereva, Rubleva a Thiema, tak ty dle mě moc slunná budoucnost už nečeká. Každopádně na FO by Nadal ještě za dva roky mohl dominovat, kezby to bylo ještě déle. Co přinese budoucnost od mladých hráčů se nechme překvapit.
Reagovat
peRFect
Letos je pavouk brutálně nevyvážen. Asi nevzpomínám kdy naposledy takto.
Reagovat
Rafaeoli25
V jedné polovině tři vítězové FO, v druhé žádný.
Reagovat
turista
Nemyslím si, že Djokovič mívá na turnajích lehké losy.
Reagovat
turista
Nole teď musí skolit Berana což není sice těžký soupeř. Musí si ale dát pozor aby ho beran nenabral na rohy. A pak už v pavouku přituhne.
Reagovat
Rafaeoli25
No ať už bude jeho soupeřem v of Musetti nebo Checinato, tak to nemusí mít jednoduché, Musetti je rozjetý supertalent, Checinato ho tam zase tři roky zpátky porazil. No a v čf Berretini v zatím životní formě nebo Roger, který kdyby Mattea porazil, tak prokáže, že je ve výborné formě na svoje antukové poměry.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa si k 35. narozeninám nadělil kanárasmile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
steve79
Roger fantasticky. Překvapil mě úderovou jistotou.
Los má brutální. Čtvrtfinále Djoko a pak RAFA.
Reagovat
Rafaeoli25
Škoda toho losu, tak těžký si nezasloužil při návratu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist