Birnerová se nedočkala ani v Acapulku, letos je stále bez výhry

27. 2. 2013, 08:27
Aktuality 22
Eva Birnerová si ani v mexickém Acapulku nepřipsala premiérovou výhru v nové sezoně. Česká tenistka si v duelu s Kanaďankou Bouchardovou připsala pátou letošní porážku v řadě, prohrála 6-7 3-6.
Eva Birnerová

Eva Birnerová přešla v Acapulku přes úvodní kolo ve své dosavadní kariéře jen jednou a letos si svou bilanci v Mexiku nevylepšila. Postarala se o to čerstvě devatenáctiletá Eugenie Bouchardová, která si účast v hlavní soutěži vybojovala v kvalifikaci.

V dramatickém prvním setu kanadská teenagerka ztratila hned své první podání, ovšem Birnerové to hned dvakrát oplatila a vedla už 4-1. Česká tenistka se nevzdala, srovnala a po dalším brejku podávala na vítězství v setu. Toho se nakonec nedočkala, přestože k němu měla velmi blízko. Bouchardová si nejprve znovu vzala zpátky podání a v tie-breaku potom od stavu 1-5 vyhrála šest výměn v řadě.

Ve druhé sadě už se Birnerová na obrat nezmohla. Další dvě ztráty servisu znamenaly stejně jako v prvním setu vedení 4-1 pro Bouchardovou, která po téměř dvou hodinách proměnila svůj čtvrtý mečbol a zvítězila 7-6 6-3.

V dalším kole čeká Kanaďanku největší favoritka turnaje, loňská vítězka Sara Erraniová. Světová osmička si v Acapulku na úvod bez vážnějších problémů poradila s Rumunkou Alexandrou Cadantuovou, kterou porazila 6-3 6-2.

Těžší práci se svou soupeřkou měla další z Italek v pavouku Francesca Schiavoneová. Někdejší čtvrtá hráčka světa, která si první letošní výhru na okruhu WTA připsala až minulý týden v Bogotě, vyhrála nad americkou kvalifikantkou Grace Minovou první set, její soupeřka ale v dalším dějství srovnala a v rozhodující sadě se po brejku dostala do vedení 2-1. Zbytek zápasu už ale patřil favoritce, která po téměř dvou a půl hodinách vydřela vítězství 6-4 4-6 a 6-2.

Výsledky - Acapulco - ženy (dotace 235.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Bouchardová (Kan.) - Birnerová (ČR) 7:6 (7:5), 6:3, Erraniová (1-It.) - Cadantuová (Rum.) 6:3, 6:2, Suárezová (2-Šp.) - Johansson (Fr.) 6:1, 6:0, Cornetová (3-Fr.) - Castaňová (Kol.) 6:1, 2:6, 6:3, Schiavoneová (6-It.) - Minová (USA) 6:4, 4:6, 6:2, Oprandiová (8-Švýc.) - Glatchová (USA) 6:4, 2:6, 7:5, Martínezová (Šp.) - Panovová (Rus.) 6:3, 6:1, Torrová (Šp.) - Parmentierová (Fr.) 6:1, 6:4, Solerová (Šp.) - Minellaová (Luc.) 6:1, 7:6 (7:3), Knappová (It.) - Larssonová (Švéc.) 6:3, 6:1, Foretzová (Fr.) - Cohenová (USA) 5:7, 7:6 (7:5), 6:0.

Komentáře

22
Přidat komentář
smazaný uživatel
padla...
Reagovat
dadaft
Caroline prohrála druhý set v tajbrejku - to jsou mi věci...
Reagovat
smazaný uživatel
jo, a vzala si MTO.
Reagovat
smazaný uživatel
No, a celkem dlouho se ceka...ten na tom empajru uz zacina byt celkem nervozni:)
Reagovat
smazaný uživatel
Hmmm, tak ta Carol se teda tvari dost otravene...
...je to takove nesledovatelne...
Jeste, ze si vzala to MTO, jinak bychom asi nevedeli, ze je zranena...

Podle mne odpadne, ale videt to uz nemusim...
Reagovat
smazaný uživatel
Bouchard je nádherná holka a jestli jí tenis půjde, tak má finančně vystaráno......
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.dailymail.co.uk/sport/tennis/article-2285034/Laura-Robson-track-make-20million-management-companies-fight-signature--EXCLUSIVE.html
Reagovat
Titan
Trefný komentář tamtéž - Typical brit hype. Robson is overrated, talks rubbish and will never win a gram slam.
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, já si myslím, že trefná je jen první věta. Za to, že jí britská média hypeují ovšem Laura nemůže. Přeceňovaná není, viděl jsem např. OH na vlastní oči, jak s ní měla Šarapová co dělat. Jestli "talks rubbish" nevím, mluvit jsem ji neslyšel, navíc by ten širiký pojem chtěl trochu upřesnit. Jetli vyhraje grand slam nebo ne, bych s dovolením řešil až po konci její kariéry, na zaručený zprávy z Delf jsem silně alergický.
Reagovat
Titan
Ten Londýňan pokračuje: Watson has more chance but she's not as good looking as Robson so let's push her aside. Hope when they meet that Watson batters her.
To nejsou zprávy z Délf, jen jsem si vybral názor angličana na domácí scénu...
Reagovat
smazaný uživatel
8-14 dubna bude Petra hrat na turnaji v Katovicich! (Hala)
Dalsi ucastnice, ktere se zatim prihlasily:

Roberta Vinci
Klara Zakopalova
Julia Goerges
Tamira Paszek
Alize Cornet
Sabine Lisicki
Kaia Kanepi
Laura Robson
Kiki Bertens

----------------
Uz je na 99% jiste, ze Aga hrat nebude...

Daji se koupit uz listky:
http://www.kupbilet.pl/index.php?f78=f90&f91=2&f93=f96&f106=te0019&

Jsou fakt levny...
> Turnaj muze byt jeste lepe nabity, ale myslim ze uz ted nektere tenistky asi budou lakat:)
> Obecne si take tipuji, ze by se tam mohla ukazat Karolina, ale kdo vi, ono, kdyz tam uz je prihlasena Petra...
Reagovat
Titan
Tam se nikdo nepožene. Ten pidi-international si Petra vybrala jedině proto, že hned po něm následuje FED Cup na antuce. A jelikož Jsou Katovice stejně jako Stuttgart indoor clay, tak je to celkem dobrý tréning kousek za hranicemi...
Reagovat
dadaft
jak jsme se bavili o těch površích,
dneska jsem si musel pod jiným článkem trochu ulevit, protože to tady někdy vypadá, jako by na světě a v historii nebyli jiní hráči než Rožírek s Rafíkem,
a dával jsem tam odkaz na jeden zápas
http://www.youtube.com/watch?v=MrCyCbXe1d0
jeden z nej zápasů, co jsem v životě viděl...
- - - no a myslím, že to býval nejlepší tvrdý kurt světa.
teď je sice hezčí, modrý, ale ne tak dobrý... - samozřejmě můj laický názor.
co bylo v Rod Laver Aréně v roce 2004 a co je tam dnes?
Reagovat
smazaný uživatel
byl tam > Rebound Ace: smes polyuretanove gumy a sklenenych textilnich vlaken pokryty asfaltovou nebo zelezobetonovou vrstvou.
Povrch byl pouzivany na AO od 1988 do 2007, v letech 1905?87 se hralo na trave! to bylo peknych 82 let:D))))

Ted se hraje na Plexicushionu...

Na ten Rebound Ace byly nejaky stiznosti, ze meni vlastnosti v horku, ale....nebylo to nikdy nejak spec. prokazano...vyhral asi lobing, ale ...kdo vi.

Na tom starem povrchu vyhral jeste Petr:)
Reagovat
smazaný uživatel
To je docela hukot.. nevím, jestli je tím zeleným kurtem, že mi to tak připomíná ping-pong :) každopádně je to úplně něco jinýho, než dnes...
Reagovat
dadaft
jj, celodvorcový tenis už se dneska nenosí............
........ ale pro mě to byly nejlepší časy mužského tenisu. ))
Reagovat
dadaft
dík.
hraje se ještě někde na Rebound Ace?
Reagovat
smazaný uživatel
Byl jeste uzitej na OH v Sydney.
Hraje se na nem v ramci DC a nejake futures.
No a asi to, co je nejvic prekvapive, Turci v roce 2011 podepsali smlouvu s firmou Rebound Ace :), a tak na nem hraji holky na TM. - Je videt, ze prosel zmenou. Ale Petre urcite sedel.
Proto asi byly ty problemy s tou barvou predminuly rok...:)
Ale Australane zareagovali...

Jine turnaje nevim...ale asi uz ne, nebot by to meli na svych strankach, myslim, ze by se urcite pochlubili...maji uvedene jen male, ktere se hraji na Novem Zelande a Austr., ale ne v ramci pripravy na AO, to urcite ne...
Reagovat
smazaný uživatel
jo, jinak Karolina je v ohrozeni:)
Wang Qiang je proste proti tomu, aby si dosla do finale pro win...
Reagovat
smazaný uživatel
Hráčky Top 10 na nejmenší turnaje International smí jet jenom 1x za každý půlrok. Agnežka letos hrála Auckland, takže Katovice už nemůže. Totéž Carol, ta si zase limit vyčerpala výletem do Malajsie.
Reagovat
tommr
to je velice zajímavá informace - díky za ní. Ještě počátkem sezóny se v oficiálním turnajovým kalendáři WTA o Katovicích nic nepsalo a v 15.týdnu se mělo hrát v Barceloně a v Kodani ...
I to je možná důvod proč tam nejedou Aga a Caro. Zřejmě o tom, že se bude hrát v Katovicích vůbec nevěděly a tak se místo toho přihlásily na jiný malý turnaje. A jak už poznamenal Brož počet malejch turnajů, kterejch se špičkový hráčky můžou během roku zúčastnit je omezenej ...
Reagovat
smazaný uživatel
Neni zac...
...ja si bohuzel nepamatuji uplne vsechny ty pravidla, musel bych si to vzdy dobre overovat.
Takhle z patra mi utkvelo, ze hracky v prvni 10. nesmi hrat na turn. ITF. A co se tyce turnaju Internat., tak jsem mel dojem, ze muze hrat na 2 nebo 3...
...Ale jak pise Broz, tak se mne to vyjasnilo, s tim pulrokem...
(takze i dekuji Brozovi za pripomenuti)

Take si treba uz nepamatuji presne, jak je to s tim pravidlem, kdyz ta holka z te 10 vyleti...treba v breznu, tak jestli v dubnu muze hrat...atd...

Jinak k jinym tady poznamkam, ze jde o pidi turnaj, nevim jak to citis ty tommre, ale mne se zda, ze kvalita obsazeni neni uplne spatna, je jasne, ze tam proste cela 20 hrat nebude, to snad nikdo ocekavat nemuze, ale mne se zda, ze tam nejsou spatny jmena...krom toho se jeste seznam zdaleka neuzavrel.

Jinak, pokud vim, tak zadny ani ten pidi, treba v CR neni...coz vzhledem k vyznamu CR v tenise mi prijde dost jako slabe...neni daleko, a opravdu vstupne je OK a muze byt turnaj zajimavy...
...ale asi to fakt nikoho tolik nebere, a mozna by chteli aby rovnou byl v CR GS, nebo ja nevim..ono by stacilo, kdyby cesi zacli aspon temi pidi turnaji.

Nejsou ted prachy??? Nebo jak to ted vypada???
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist