Bitva jako za starých časů! Murray v Cincinnati po třech hodinách vyhrál šlágr s Wawrinkou

15. 8. 2022, 23:18
Aktuality 29
ATP MASTERS CINCINNATI - Andy Murray v úvodním kole v Cincinnati v souboji trojnásobných šampionů a bývalých členů Top 10 po bezmála třech hodinách udolal 7-6(3) 5-7 7-5 Stana Wawrinku. O postup mezi šestnáctku nejlepších si dvojnásobný vítěz tohoto podniku, který přerušil sérii tří porážek, zahraje s krajanem a britskou jedničkou Cameronem Norriem.
Profily hráčů
© WSOPEN.COM

Andy Murray ani Stan Wawrinka už několik let nepatří do užší špičky. Bývalému lídrovi žebříčku Murraymu momentálně patří až 47. místo a po opakovaných operacích kyčle získal jediný titul, a to před necelými třemi lety v Antverpách. Wawrinka se v březnu vrátil po více než roční pauze a i kvůli letošní bilanci 3-9 figuruje až ve čtvrté stovce pořadí.

Výsledkově je na tom letos podstatně lépe 35letý Murray, jenž si zahrál finále v Sydney a Stuttgartu, kdežto o dva roky starší Švýcar stále čeká na první čtvrtfinále od loňského února. V dnešním souboji trojnásobných grandslamových šampionů, celkově dvaadvacátém a prvním od předloňského French Open, však nebyl rozdíl ve výsledcích vůbec znát.

Murray v kvalitní bitvě, kterou oba aktéři zakončili s pozitivním poměrem vítězných úderů a nevynucených chyb, urval vedení až po hodině v tie-breaku a ještě další dvě musel o postup bojovat, navíc zápasil i s křečemi. Bývalý třetí hráč světa Wawrinka sice nedokázal druhou sadu uzavřít na podání a dovolil soupeři srovnat skóre, nicméně dalším brejkem poslal utkání do rozhodujícího dějství. V něm dostali šanci oba veteráni. Wawrinka však nepotvrdil brejk na 2-0, za stavu 5-5 na servisu zaváhal znovu a Murray v následujícím gamu využil v pořadí čtvrtý mečbol.

Dvojnásobný šampion Masters v Cincinnati Murray dnešním skalpem přerušil sérii tří porážek a dočkal se prvního vítězství v rámci letošní US Open Series. O účast mezi nejlepší šestnáctkou se utká s krajanem a britskou jedničkou Cameronem Norriem. Jediné dosavadní střetnutí vyhrál.

Matteo Berrettini po operaci ruky zvládl úvodních 12 zápasů, triumfoval ve Stuttgartu a Queensu a do finále se probojoval také ve Gstaadu. Bývalý člen Top 10 však od té doby čeká na vítězství. Před týdnem v Montréalu narazil na pozdějšího šampiona Pabla Carreña, v Cincinnati v úvodním kole po třech hodinách podlehl 6-7(3) 6-4 6-7(5) domácímu Francesovi Tiafoeovi a připsal si třetí porážku v řadě.

Denis Shapovalov bez ztráty podání přehrál 7-6(4) 6-3 bývalého šampiona Grigora Dimitrova a vylepšil svou bilanci po květnovém skalpu Rafaela Nadala na dvě výhry a devět proher. O první vítěznou sérii po třech měsících bude usilovat proti Tommymu Paulovi, či Jensonovi Brooksbymu.

Z nasazených kromě Norrieho zvládli vstup do turnaje také Diego Schwartzman, Marin Čilič a Roberto Bautista. Nejvýše nasazeným je světová jednička Daniil Medveděv, zraněný Alexander Zverev titul neobhajuje.

• ATP MASTERS 1000 CINCINNATI •
USA, tv. povrch, 6.280.880 dolarů
pondělní výsledky (15. 8. 2022)
• Dvouhra - 1. kolo •
A. Murray (Brit.) - Wawrinka (Švýc.) 7-6(3) 5-7 7-5
Norrie (9-Brit.) - Rune (Dán.) 7-6(5) 4-6 6-4
Tiafoe (USA) - Berrettini (12-It.) 7-6(3) 4-6 7-6(5)
Schwartzman (13-Arg.) - Molčan (SR) 5-7 6-4 6-2
Čilič (14-Chorv.) - Munar (Šp.) 6-3 6-3
Bautista (15-Šp.) - F. Cerúndolo (Arg.) 6-7(5) 6-4 6-2
Shapovalov (Kan.) - Dimitrov (16-Bulh.) 7-6(4) 6-3
Karacev (-) - Nakashima (USA) 7-5 7-5
Ruusuvuori (Fin.) - Wolf (USA) 7-6(2) 6-2
Isner (USA) - Bonzi (Fr.) 7-6(11) 3-6 7-6(4)
Giron (USA) - Goffin (Belg.) 6-3 6-4
Korda (USA) - Chačanov (-) 6-3 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

29
Přidat komentář
Rafaeoli25
Jako za starých časů trochu silná slova, ale je skvělé vidět tyhle dva hráče i nadále na tour, je fajn je sledovat, snad budou mít chuť do tenisu ještě aspoň dva tři roky.
Reagovat
Krisboy
Hraje Federer? Tady mu to vždycky docela šlo, mohl to zkusit smile
Reagovat
Tennisfan77
Letos turnaj nechá periferii. smile
Reagovat
Rafaeoli25
Periferie s nejvyšším počtem GS titulů, to je hodně pěkná periferie smile
Reagovat
Tennisfan77
Nadal se tam jede rozehrát, bude zázrak když dokončí turnaj. S tou herní pauzou může mít problémy dojít do čtvrtfinále. Za mě to měl vynechat, nemůže být 100% fit.
Reagovat
Rafaeoli25
Z tohohle pohledu ano, jsem na něj zvědavý, možná tam jede jen aby si vše osahal a udělal alespoň dvě kola. Pokud by dal i čf, bude to každopádně známka toho, že je asi ve velké pohodě. Těžko říct než bude v akci, nebudu predikovat.
Reagovat
Rafaeoli25
Asi to vynechat měl, ale zjevně nechce jet na USO bez ostrého zápasu, to pochopitelné je.
Reagovat
EllNino
On vyhrál? Nevěřím :) Cincy by mu mohlo sedět, a v dalším kole prosím Tommyho Paula :)
Reagovat
Vlk-v-trave
Jo vyhral... zato Vlk vysvistel jak svist... a to serviroval na vyhrany set, v prvnim... dost ujel... jinak se mi zda, ze hard je sice rychly, ale micky jak pucky... ale tezko soudit...
Reagovat
EllNino
Jo JJ jsem viděl :) Škoda ... taky jsem koukal na Izzyho, celkem mě překvapil :)

A samozřejmě Matěj mě mrzí hodně
Reagovat
Tennisfan77
Strašně se to zpomaluje, včera jsem chvíli koukal, antuka hard. Nevím, kam chce ATP ten tenis posunout.

Sice v devadesátkách brečeli, že na dívání je lepší ženský tenis a že chlapi jenom servírují, ale tohle je už strašně viditelná komedie.
Reagovat
Pe3k
Denis jede jak pila smile
Reagovat
Tennisfan77
No, viděl jsem útržky, tohle byla za mě taková výhra na náhodu, spoustu winnerů vyložené hot shoty, hráno strašně na riziko a náhodu, obrovská síla v úderech, stačí, aby mu to tak nechodilo a může se další zápas tradičně vyházet. Ten jeho tenis prostě pořád nemá hlavu a patu.
Reagovat
Rafaeoli25
Proč by neměl vyhrát? Dim to je co se týče stability obdobný případ.
Reagovat
EllNino
Protože neporazil poslední dva měsíce nikoho smile
Reagovat
Rafaeoli25
Tak Dim na tom není o moc líp, tohle byl vyrovnaný zápas z hlediska formy a ten který hraje méně špatně vyhrál.
Reagovat
Vlk-v-trave
24 srpna v New Yorku, na Den Nezavislosti Ukrajiny, coz letos teda asi vesela slavnost nebude, krom toho se pripravuje masivni raketovy utok z Beloruska, takze bych tipl, ze Rusove budou chtit na jejich Den Nezavislosti udelat slusny ohnostroj...
...se pripravuje pred USO charitativni tenisova akce pro Ukrajinu, - budou hrat Iga, Cori, Rafa, Carlos atd. atd.

Cela akce ma byt na kurtu Louisa Armstronga. Probehne v ten den rada singlovych a deblovych zapasu... ucastnit se dale budou... Leylah Fernandez, FAA, Taylor Fritz, Jess Pegula, Matti Berrettini, no a take Viki Azarenka...

Vecerem bude provazet Patrick McEnroe, vysilat bude ESPN

Iniciatorem je USTA, ...na jakem zaklade byl vyber udelan nevim, pry vybirali ty nejvetsi hvezdy tenisu soucasnosti... chybet ale budou Djokovic (tuhle akci mohli skvele vyuzit, aby mu dali spec. pozvani, a s vizy dostal vyjimku, na zaklade rozhodnuti Zdravotni Komise v US), nebo Medvedev, hlavne ten Medvedev je prekvapenim:))) Mozna nechteli provokovat... ovsem Azarenka ok, to mi dava smysl, aspon neco... predpokladam, ze se Rublev jako obvykle hlasil, a jako obvykle neco ve stylu az priste Andreji, coz se mu stavalo behem roku nekolikrat, dokonce pred Wimbledonem, kde chtel aspon nejak pomoci, a zametli s nim...:D Takze nekdo muze, nekdo proste ne :D

Ale hlavne ze chteji mir, tak jestli ho opravdu chteji, tak na tehle akci by proste rusky zastupce chybet nemel, vitez GS, krom toho... jestli jde Azarenka...

http://www.tennisnow.com/Blogs/NET-POSTS/August-2022/US-Open-to-Host-Play-For-Peace-on-Ukranian-Indepen.aspx
Reagovat
Vlk-v-trave
Toho Muru vcera tlacil aj Mutademus z nebe... v tom tretim ten rebrejk... Sira byl min. prekvapivy:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Prisli jsme, videli jsme, vyficeli jsme.
Reagovat
Krisboy
Tak Murray se sice profuckoval k výhře, ale tenis nic moc. Už to není ono. Mladí jsou o level výše.
Reagovat
Kozoroh
Co vím, tak po operaci kyčle se nikdo nevrátil na svou nejlepší úroveň. Hewitt či Kuerten po prodělání kyčelní operace paběrkovali, což se nyní děje Murraymu.
Reagovat
Rafaeoli25
No jak kteří, Alcaraz a Zverev ano, ale Tsipa v současné formě by možná dali.
Reagovat
Tennisfan77
Má fakt pech na los, kromě toho Ruusuvuoriho neměl prostě hratelného soupeře, kde by se trošku chytl, Sinner, Busta, Nadal, fakt na prdel.
Reagovat
dappe
Murray je jeden z nejslabších soupeřů, kterého mohl momentálně dostat.
Reagovat
JohnB
Přesně tak, hraje špatně - Ymer si ho povodil dokonce
Reagovat
Patik
To je také typické pre Murryho v prvom kole tri hodiny trojsetak Roar rezonujuci do susednej krajiny a v ďalšom kole za 50 minút odletí do susednej galaxie v dvoch setoch s no name hráčom tretej desaťtisícky (v tomto prípade výnimka Norrie).
Reagovat
Denis92
Pobavilosmile
Reagovat
DJOKERTHEGOAT
Rád se podívám na oba, ale Wawrinka by tu výhru potřeboval daleko více. Aby to kluk po letošku nesložil :(
Reagovat
Tennisfan77
Je to otázka motivace. Kdyby hrál Wawrinka třeba s Paulem, Norriem, vyhrál by? Předvedl by podobně dobrý výkon?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist