Bizár v Miami. Medveděv po kurtu pajdal jako zombie, Popyrina dorazil i s křečí v noze

29. 3. 2021, 01:28
Aktuality 38
ATP MIAMI - Daniil Medveděv v Miami neukončil při svém podání zápas s Alexeiem Popyrinem, nevyužil tři mečboly a musel do třetího setu. V jeho průběhu ho začaly výrazně limitovat křeče v pravé noze, přestože však několik posledních gamů po kurtu pajdal a spoléhal se především na servis, nakonec po více než dvou a půl hodinách boje zvítězil. Pokud nejvýše nasazený Rus nastoupí do dalšího utkání, zahraje si o první čtvrtfinále na floridském Masters s domácím Francesem Tiafoem.
Daniil Medveděv (© AFP)

Daniil Medveděv do Miami dorazil coby čerstvý šampion z Marseille a při absenci největších hvězd plní roli nasazené jedničky.

25letý Rus hraje poprvé od posunu na 2. místo světového žebříčku a úvodní zápas v pátek suverénně zvládl, když si poradil 6-2 6-2 se zkušeným Yen-Hsun Luem z Tchaj-wanu. 

Dlouho pod kontrolou měl i nedělní zápas třetího kola proti Alexeji Popyrinovi. Vedl 7-6 a 5-2, do té doby nečelil brejkbolu. Jenže když v devátém gamu podával na ukončení zápasu, o servis čistou hrou přišel.

Navíc vzápětí za stavu 7-6, 5-4 a 40-0 nevyužil tři mečboly v řadě, v tie-breaku sadu ztratil a po dvou hodinách boje ho čekal ještě rozhodující set. 

V něm se Medveděv dostal do brejku na 4-3, ale zároveň se mu do pravé nohy zakousla křeč. A protože na pomoc s křečí by si tenisté neměli žádat pomoc fyzioterapeuta, začal pro něj boj s vlastním tělem. 

Medveděv po kurtu kulhal, na pravou nohu nemohl naplno došlápnout. Při výměně stran si ani nesedal, jen chodil po kurtu a pil minerály. Ve hře vsadil na jedinou kartu - servis a agresivní hru na riziko.

Ale přestože se sotva pohyboval, dva potřebné gamy získal a po 2 hodinách a 39 minutách boje zvítězil 7-6 6-7 6-4. O čtyři roky mladšího Australana porazil i ve třetím vzájemném střetnutí.



"Je to asi nejsladší výhra v kariéře. Po vyhraném grandslamovém finále ve třech setech bych se určitě necítil tak, jako dneska po mečbolu. Takový zápas nezapomenu. Ještěže mě na konci zachránil servis," řekl Medveděv. "Na konci už mi nohy fakt nesloužily. Bál jsem se spadnout, protože už bych se nezvedl," dodal.

"Na konci už nemohl chodit, to jsem viděl, ale bombardoval mě servisy," řekl jednadvacetiletý Popyrin.

Postupem do osmifinále Medveděv vyrovnal své maximum na Miami Open z roku 2019. O jeho překonání se utká s Američanem Francesem Tiafoem (h2h 3-1), který v Miami už potřetí v řadě otočil nepříznivý vývoj. Se Srbem Dušanem Lajovičem zvítězil 1-6 7-5 6-3, přestože ve druhém setu za stavu 4-4 a 15-40 čelil dvěma brejkbolům.

Jannik Sinner letos i podruhé vyhrál třísetovou bitvu s Karenem Chačanovem. Minulý měsíc Rusa zdolal cestou za titulem na Great Ocean Road Open v Melbourne a nyní v Miami zvítězil po bezmála třech hodinách boje 4-6 7-6 6-4. O postup do prvního čtvrtfinále na turnaji Masters 1000 se devatenáctiletý Ital utká s Finem Emilem Ruusuvuorim.

Američan John Isner zdolal stejně jako předloni v semifinále 7-6 7-6 Kanaďana Félixe Augera-Aliassimea a poprvé v sezoně vyhrál dva zápasy po sobě. V osmifinále šampion z roku 2018 narazí na Španěla Roberta Bautistu (h2h 3-1).

• ATP MASTERS 1000 MIAMI •
USA / Florida, tv. povrch, 4.299.205 dolarů
nedělní výsledky (28. 03. 2021)
• Dvouhra - 3. kolo •
Medveděv (1-Rus.) - Popyrin (Austr.) 7-6 6-7 6-4
Bautista (7-Šp.) - Struff (31-Něm.) 4-6 6-3 6-2
Isner (18-USA) - Auger-Aliassime (11-Kan.) 7-6(5) 7-6(5)
Sinner (21-It.) - Chačanov (14-Rus.) 4-6 7-6(2) 6-4
Tiafoe (USA) - Lajovič (16-Srb.) 1-6 7-5 6-3
Fritz (22-USA) - Norrie (Brit.) 6-4 3-6 6-1
Bublik (32-Kaz.) - Duckworth (Austr.) 6-4 6-4
Ruusuvuori (Fin.) - Ymer (Švéd.) 4-6 6-1 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

38
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Patik
Takto vyzerá mužský tenis bez účasti big3..20 komentárov za týždeň.smilesmile
Reagovat
steve79
Aspon víme, jak to bude vypadat až skončí.
smile
Reagovat
Patik
Veľmi biedne..žiadne veľké príbehy len čistý a holý šport.
Reagovat
Nola
tak dostal krce, je vysoky a snazi sa vratit kazdy servis svojim postojom skoro pri divakoch na prijme.... jeho pohyb nevyzera nejak ucesane, ale prinasa mu ovocie....

v tejto suvislosti ma napadlo, ako mohla vyzerat trebars kariera Tomasa Berdycha, Tsongu, delPotra a mnohych dalsich narodit sa o par rockov neskor, Tomas nebol urcite horsi hrac ako Zverev, ani ti ostatni . len mali smolu, ze boli prave na svojom vrchole ti traja plus Murray
Reagovat
Patik
mieril som trošku inam..
Reagovat
Nola
pochopila som, moj prispevok nebol urceny tebe, ale tenis nezomrel po odchode Borga, ktory dal tenisu ten najvacsi cveng, prisli ini, trebars Fedex, ktory vytazil maximum, co sa popularity tyka, ale priekopnikom bol Bjorn, tenis bude existovat po odchode B3, existoval pred nimi, len musime dat sancu mladikom, mozno budu este lepsi, kto vie....
Reagovat
SydneyOpen
Berdych, Tsonga, Ferrer byli mnohem lepší než Tsitsipas, Zverev, Medvedev. Hlavně proto že ti první jmenovaní většinou neprohrávali se slabšími, hlavně Berdych ten se prostě prakticky pořád na velkých turnajích do ČF/SF dostával a níže postavené hráče pravidelné porážel. Naopak Zverev, Tsitsipas, Medvedev (hlavně Zverev) prohrají s kýmkoliv, u nich není problém Federer/Nadal/Djokovič oni by měli problém vyhrát GS i kdyby ti tři už nehráli, Medvedev jedinný by měl možná 2 GS...
Reagovat
Patik
Práve preto som vždy hovoril že dnešná top 10 stojí za makový prd a nedá sa porovnávať s tou top10 čo bejvávala...a nech si hovorí gdochcečochce..ale takto sa to brať nedá..
Reagovat
Nola
Berdych mal hlavne super postavu na svoju vysku, ked ho porovnam s Medvedom, Zverevom, tak to je nebe a dudy
Reagovat
smazaný uživatel
Títo hráči sú plus minus vyslovene porovnateľní a v podstate sa nedá ukázať prstom na toho, kto z nich je najlepší.

Tsitsipas, Medvedev a Zverev navyše toho odohrali podstatne menej, takže nám chýbajú dáta z dlhodobejšieho úseku ich kariér.

Berdych, Tsonga, Ferrer to samozrejme mali ťažké, keďze to sú rovesníci BIG2 a tí im prakticky nedali nič zadarmo. Berdych a Tsonga však majú komplet GS skalpy Nadala, Federera a Djokovica, čo naznačuje ich potenciál. Zo súčasnej generácie sa niečim podobným môže pochváliť sčasti Tsitsipas, ktorému chýba na skompletovanie už len skalp Djokovica.
Reagovat
smazaný uživatel
Ferrer je teda skôr ročník Federer, než Nadal, aby ma niekto zas nechytal za slovíčka.

Každopádne Feru do tejto skupiny !"nešťastníkov" bezosporu patrí, osobne ho považujem za najlepšieho hráča bez Grandslamového titulu, hoci je často podceňovaný skrz zlé H2H čísla s legendami.
Reagovat
Nola
David doplacal na svoju vysku, ale ma skalpy zase Nadala a Murrayho na GS, DelPo ma zase skalpy Nadala a Fedexa na GS, Tsonga a Berdych maju skalpy vsetkych, ak by hrali v dnesnej dobe a boli by rovesnikmi dnesnej gen., ma kazdy z nich GS titul, to si dovolim tvrdit, zabudli sme na Cilica, ale ten ma spolu s Delpom aj titul, cela minula generacia bola sikovnejsia aspon zatial to mozem takto zhodnotit
Reagovat
smazaný uživatel
Cilic je pre mna za Berdychom a Tsongom, Grandslamy sú samozrejme všetko, ale pri rozdiely 0 vs. 1, tam osobne vnímam aj faktor náhody, ktorý to môže celé skresliť.
Reagovat
Nola
mozno je, ale hral 3x finale na GS, ma tiez skalpy Fedexa a Nadala, v jednom pripade jeho finale na AO ovplyvnila strecha zatiahnuta na poslednu chvilu, vacsinou casu bol otloukankom, ale ma lepsie vysledky na GS ako trebars Tomas a Jo..
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal mu skrečoval a Federera porazí dnes už kdekto.

Ale áno, na prvý pohľad to vyzerá, že má lepšie výsledky, tri finále sú holt tri finále. Osobne tam ale vidím práve to, že okolnosti hrali fakt v Marinov prospech, na rozdiel od Berdycha, ktorý sa v dobrej forme stretol viackrát s Nadalom, či Djokovicom, kým Marin v dobrej forme sa prekľučkoval do finále.
Reagovat
Marduch
Cilic vs. Berdych face to face na grandslamech tvá oblíbená statistika smile
Reagovat
smazaný uživatel
What?..:)

Cilic a Berdych majú v mojich príspevkoch ten symbolický 1% podiel. Samozrejme v súčte.
Reagovat
Marduch
reaguju na poslední dva příspěvky, kde máš Čiliče pod Berdychem, tak holt okusíš vlastní medicínu, no ono to nakonec souvisí i s tím celým kontextem, kdy Berdych GS nemá a právě ten Čilič jo, kde je právě to jejich GS h2h signi-fikatní.
Reagovat
Nola
jj, Cilic tu nikoho nezaujima, ale ma slusne vysledky, no byt Argentincem ako trebars DelPo tak ma fanusikov neskutocne, a sme znova pri teme, krajina povodu smile
Reagovat
smazaný uživatel
Zabúdaš na podstatný fakt priateľu. Je iné z H2H na GS vychádzať pri počte dvoch a pri počte 20 odohratých zápasov. To je úplne iná rivalita, váhová kategória, v podstate iný štatistický údaj.
Reagovat
Marduch
Říkáš "okolnosti hrály v Cilicuv prospěch". Vezmi ale USO 2014, kde Cilic bral svůj jediný titul po finále s nikým z big3-4. A s kým tam prohrál Berdych QF? Jak říkám, je to příznačné. Kdo je z nich celkově lepší nevím, ale když se bavíme, že Berdych měl fatální smůlu na Big3-4, tak to je pravda jen zčásti.
Reagovat
smazaný uživatel
Jaj, takto si to myslel.

To ano, USO2014 tam sa to Cilicovi zišlo.

Na druhú stranu Berdych Federera na USO porazil tiez, avsak casto sa mu stalo, ze v dalsom kole narazil na Nadala alebo Djokovica, v tomto tie okolnosti fakt Cilicovi pomohli. Vo finále bol Nishikori.
Reagovat
Marduch
Nevim, řekl bych, že do určitý míry jde o mýtus vzniklý tím, že s Big3-4 prohrával od jistého momentu úplně všechno, co se dalo a těch zápasů bylo fakt mraky. Ano, s outsiderama rupnul vyloženě jednou za uherák, proto na grandslamech furt dělal OF a občas ČF, jenže tak cca od poloviny kariéry začal na GS pravidelně prohrávat všechno nejen s Bi3-4, nýbrž skoro všechno i s hráči žebříčkově na stejno nebo trochu pod nim. Wawrinka 2x, Čilič 2x, Gulbis 2x, Simon, Tsonga, Delpo, Monfils, Gasquet..
Reagovat
smazaný uživatel
Chtěl bych vidět, jak pajdá zombie smile
Reagovat
Krisboy
Co ti brání podívat se? smile
Reagovat
smazaný uživatel
a nějaký odkaz máš? já pajdavého zombie nikdy neviděl, díky krisáku
Reagovat
Krisboy
Spousta filmů, seriálů....třeba Živí mrtví , má to asi sto dílů a v každým jsou desítky pajdavých zombií smile

https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&ved=2ahUKEwi3vZO3xNXvAhXulIsKHWVHAeQQFjAAegQICxAD&url=https%3A%2F%2Fwww.csfd.cz%2Ffilm%2F268090-zivi-mrtvi%2Fprehled%2F&usg=AOvVaw1lP7gVGOGWGc9oxgw82jt4
Reagovat
Krisboy
Ten odkaz je nějakej zprasenej. Prostě seriál The Walking Dead (u nás Živí mrtví) z roku 2010.
Reagovat
SydneyOpen
to je ten nadpozemský mužský tenis na který se máme těšit až ukončí kariéru Federer, Nadal a Djokovič smile a pak že je labilní jen WTA..
Reagovat
smazaný uživatel
Ten titulok, tomu hovorím poctivá žurnalistika.
Reagovat
vladka
Mně ho bylo líto...a klobouk dolů, dohrál.
Reagovat
tommr
a za tohle chtějí chlapi stejný prachy jako ženský? To je ostuda ... smile
Reagovat
Blondie
Pobavilo smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Titulek roku :D
Reagovat
sojka1
:-))) jinak Daniil, vim, ze je to XXL bolest, ale tekly mi slzy, jak jsem se smala....
Reagovat
Ela-fon-isi
smile Je to frajer! Když chytnou člověka křeče na skále, to je teprv sranda.smile
Reagovat
Vlk-v-trave
:) No kdyz jsem to videl, tak mne to prislo zvlastni, dokonce jsem se ptal ElNina, co se tam stalo,...zadny med to nebyl...
...ale ta titulka mne opravdu dostala. Nedalo se nesmat, ikdyz je to s takovym tim pocitem, ze nevis jestli je to spravne se tomu smat nebo ne a sam sobe se clovek omlouva a tim padem se smeje jeste vic...
Tenhle titulek bude jen tezke prekonat.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist