Blake letos na antuce poprvé vyhrál

7. 5. 2009, 09:31
Aktuality 0
ATP ESTORIL - Je známo, že evropská antuka Jamesi Blakeovi nesedí. Ani v této sezoně to nas změnu u devětadvacetiletého Američana nevypadá. První vítězný zápas na oranžové drti si připsal až na třetí pokus v Estorilu, když otočil utkání s domácím Gilem. Postoupil také Davyděnko, naopak třetí nasazený Ferrer překvcapivě dohrál.
James Blake

James Blake si přitom v prvním setu nevypacoval jediný brejkbol a prohrál 5-7. Ve druhém mu však stačila jediná proměněná příležitost k tomu, aby vyrovnal a vynutil si rozhodující sadu. V té už domácímu Fredericu Gilovi, jenž hrál minulý týden finále v Tunisu, došly síly a prohrál 7-5 4-6 2-6. Po zápase mohl litovat hned sedmi nevyužitých brejkbolů.

"Bylo to pro mě hodně náročné. Nemohl jsem se chytit. Ale mám hodně zkušeností a nakonec se mi začalo dařit," řekla světová šestnáctka Blake, jež si o čtvrtfinále zahraje s Francouzem Gicquelem.

V úvodním kole dohrál také vítěz challengeru z Tunisu Gaston Gaudio. Třicetiletý Argentinec se před týdnem radoval z triumfu po čtyřech letech, v Portugalsku však podlehl už v prvním kole Italu Fabiu Fogninimu. Ten se ve čtvrtek střetne s nejvýše nasazeným Simonem.

Už do čtvrtfinále postoupil druhý nasazený Nikolaj Davyděnko. Dvojnásobný finalista a vítěz z roku 2003 si poradil s bývalou světovou jedničkou Juanem Carlosem Ferrerem a v dalším utkání narazí na turnajovou šestku Mardyho Fishe. Američan dokázal otočit utkání s Ivanem Navarrem.

Překvapení se urodilo na úkor třetího nasazeného Davida Ferrera, který nestačil na krajana Oscara Hernandeze.

- ATP ESTORIL (Portugalsko, antuka, 450.000 eur) -
středeční výsledky (07. 05. 2009)

Dvouhra - 1. kolo:
Blake (4-USA) - Gil (Portug.) 5-7 6-4 6-2
Fognini (It.) - Gaudio (Arg.) 6-3 6-4

Dvouhra - 2. kolo:
Davyděnko (2-Rus.) - Ferrero (Šp.) 7-5 6-2
Hernandez (Šp.) - Ferrer (3-Šp.) 6:2 6-4
Fish (5-USA) - Navarro (Šp.) 2-6 6-1 6-4
Capdeville (Chile) - M. Gonzalez (Arg.) 2-6 6-2 6-3

Čtyřhra - 1. kolo:
Friedl/Škoch (ČR) - P. Sousa/J. Sousa (Portug.) 6-0 6-0

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist