Boj o 1. místo zahájen. Nadal i Djokovič si v Paříži poradili s domácími vyzyvateli

30. 10. 2019, 22:51
Aktuality 137
ATP PAŘÍŽ - Rafael Nadal a Novak Djokovič dnes v Paříži zahájili boj o přezimování v čele světového žebříčku. Oba v hale Bercy zvládli roli favorita proti domácím outsiderům; Španěl si v prvním zápase po měsíci a půl poradil s Adrianem Mannarinem, Srba potrápil mladík Corentin Moutet.
Rafael Nadal (© AFP)

Mezi Rafaelem Nadalem a Novakem Djokovičem se na posledních dvou turnajích rozhodne o tom, kdo zakončí sezonu jako světová jednička. Je jisté, že v pondělí se do čela žebříčku posune Španěl a teoreticky může mít jistotu, že do konce roku už nebude sesazen a popáté přezimuje jako jednička.

Jistotu by mu dala trofej z haly Bercy, kterou ve sbírce dosud nemá. Jistotu by měl i v případě prohry ve finále, které je v Paříži jeho maximem (z roku 2007), ale nesměl by v něm prohrát s Djokovičem. Stačit může i pouhý postup do semifinále, Djokovič by ale musel prohrát už čtvrteční osmifinále s Britem Kylem Edmundem.

Oba adepti na tenisový trůn dnes ve francouzské metropoli vstoupili do posledního letošního podniku série Masters 1000 dvousetovými výhrami nad domácí soupeři a zajistili si postup mezi šestnáctku nejlepších.

"Vím, že tady musím hrát dobře a dojít daleko. Ale nezálěží jen na mě, je to hlavně o Rafovi. Ale já se soustředím jen na svůj výkon," prohlásil Djokovič.

ATP Race k 30. 10. 2019:
osmifinále čtvrtfinále semifinále finále titul
Rafal Nadal 9315 9405 9585 9825 10225
Novak Djokovič 8035 8125 8305 8545 8945

*na Turnaji mistrů může hráč získat maximálně 1500 bodů (neporažený šampion)

Nadal se dnes 11 dní po svatbě utkal v prvním soutěžním zápase od triumfu na US Open, po kterém léčil zranění zápěstí z Laver Cupu, s Adrianem Mannarinem a porazil ho 7-5 6-4. Španěl sice v celkem třech gamech nevyužil brejkbol, ale obě sady zakončil klíčovým brejkem. Sám brejkbolu nečelil. 

"Vím, jak Adrian dokáže být na tomto kurtu nebezpečný. Kurt je rychlý, míček má nízkly odskok. Zkrátka dokonalý kurt pro něj. Jsem jsem tedy do zápasu s vědomím, že to bude hodně těžké. Ale celý zápas mi fungoval servis a myslím, že jsem odehrál velmi dobrý zápas," komentoval Nadal. "Nebyl to pro mě po pauze snadný soupeř, takže s výhrou jsem moc spokojený."

To Djokovič se na výhru nad lucky loserem Corentinem Moutetem nadřel víc (i když na kurtu strávil o pár minut méně). V prvním setu musel dotahovat manko brejku a za stavu 3-5 při vlastním servisu dokonce odvracet dva setboly. Těžký moment ale zvládl a nakonec zvítězil 7-6 6-4.

"V posledních dnech jsem se necítil úplně fit, ale tak to prostě je. Není to poprvé, co jsem nehrál na vysoké úrovni," přiznal Djokovič. "Dnes jsem hrál poprvé proti mladému a talentovanému soupeři. Vrací spoustu míčků, které ostatní většinou nevrátí. Oceňuju jeho bojovnost. Byl to dobrý zápas a já jsem nakonec našel cestu, jak vyhrát. A to je nejdůležitější za těchto okolností, kdy nejste zcela fit."

Nadala v osmifinále čeká těžký soupeř v podobě Stana Wawrinky. Nad o rok starším Švýcarem sice vede ve vzájemné bilanci vysoko 19-3, ale poslední ze tří porážek utrpěl před čtyřmi lety právě v hale Bercy. Wawrinka dnes
zdolal dvakrát 7-6 Chorvata Marina Čiliče, vyhrál už deváté vzájemné střetnutí po sobě a celkovou bilanci vylepšil na 13-2

Čtyřnásobného pařížského šampiona Djokoviče čeká už výše zmíněný souboj s Britem Kylem Edmundem (h2h 4-1).



Dramatický boj o Turnaj mistrů se nekoná
V Paříži se rozhoduje také o posledních dvou účastnících Turnaje mistrů, a jelikož je po dnešku řada adeptů ze hry venku, má jistotu startu v londýnské O2 Areně loňský šampion Němec Alexander Zverev.

Blízko k nečekané premiéře na Turnaji mistrů má Ital Matteo Berrettini, který drží poslední postupovou pozici. Ovšem už ji nemá ve svých rukách, neboť dnes ve druhém kole prohrál 4-6 3-6 s domácím Jo-Wilfriedem Tsongou.

Třiadvacetiletého Berrettiniho mohou připravit o letenku na Turnaj mistrů už jen tři tenisté. Stan Wawrinka a Alex De Minaur v případě triumfu, Gaëlu Monfilsovi k posunu na postupovou příčku stačí o dvě výhry méně - tedy postoupit do semifinále (a Wawrinka nesmí získat titul).

ATP Race k 30. 10. 2019:
osmifinále čtvrtfinále semifinále finále titul
8. Matteo Berettini 2670 ---- ---- ---- ----
10. Gaël Monfils 2440 2530 2710 2950 3350
15. Stan Wawrinka 2000 2090 2270 2510 2910
17. Ale De Mianur 1775 1865 2045 2285 2685


Gaël Monfils
dnes ve druhém kole zvládl derby dvou domácích hráčů proti Benoitu Pairemu, kterého porazil 6-4 7-6. V osmifinále bude francouzský tenista favoritem v souboji s Moldavanem Radu Albotem, v případném čtvrtfinále by - možná o Turnaj mistrů - hrál se Zverevem, nebo Shapovalovem.

Naopak už ve druhém kole v Paříži ztroskotali Roberto Bautista, Fabio Fognini, David Goffin a Diego Schwartzman a jsou ze hry o elitní osmičku.

Fabio Fognini měl na třech halových akcích velkou šanci si vybojovat premiérový start na Turnaji mistrů, ale vyhrál na nich jediný zápas. V Paříži hned v úvodním duelu italský prohrál 6-3 3-6 3-6 s Kanaďanem Denisem Shapovalovem.

O šanci přišel brzy také David Goffin. Belgičana dnes vyřadil po setech 7-5 6-3 Grigor Dimitrov, který zvýšil vedení ve vzájemné bilanci již na 11-1, a sedmý rok po sobě postoupil na halovém Masters v Paříži do osmifinále. To dosud nepřekročil, o první čtvrtfinále v hale Bercy bude Bulhar usilovat proti Dominicu Thiemovi (h2h 2-2).

Loňský semifinalista Thiem, jenž v neděli triumfoval ve Vídni, v úvodním zápase přežil 30 es z rakety Milose Raonice a kanadského servismana po více než dvou a půl hodinách zdolal 7-6(5) 5-7 6-4.

Šance dostat se na Turnaj mistrů unikla také Robertu Bautistovi, který aktuálně drží alespoň pozici pro prvního náhradníka. Španěl dnes podlehl ve dvou tie-breacích Alexi De Minaurovi, jenž porazil světovou desítku Bautistu podruhé během jednoho měsíce. 

Dvacetiletého De Minaura v osmifinále čeká jen o půl roku starší Stefanos Tsitsipas (h2h 1-4). Řecký tenista dnes přehrál 7-6 6-3 Američana Taylora Fritze, jemuž nenabídl jediný brejkbol.

Christian Garín, který na Masters v Paříži přerušil sérii tří porážek, si po setech 7-6 7-6 vyšlápl na bývalého finalistu Johna Isnera a porazil ho tak i ve druhém vzájemném střetnutí. O první čtvrtfinále na turnajích Masters bude 23letý Chilan bojovat proti Francouzi Jérémymu Chardymu.

• ATP MASTERS 1000 PAŘÍŽ •
Francie, tv. povrch / hala, 5.791.280 eur
středeční výsledky (30. 10. 2019)
• Dvouhra - 2. kolo •
Djokovič (1-Srb.) - Moutet (Fr.) 7-6(2) 6-4
Nadal (2-Šp.) - Mannarino (Fr.) 7-5 6-4
Thiem (5-Rak.) - Raonic (Kan.) 7-6(5) 5-7 6-4
Tsitsipas (7-Řec.) - Fritz (USA) 7-6(3) 6-3
De Minaur (Austr.) - Bautista (9-Šp.) 7-6(2) 7-6(1)
Tsonga (Fr.) - Berrettini (10-It.) 6-4 6-3
Shapovalov (Kan.) - Fognini (11-It.) 3-6 6-3 6-3
Dimitrov (Bul.) - Goffin (12-Belg.) 7-5 6-3
Monfils (13-Fr.) - Paire (Fr.) 6-4 7-6(4)
Edmund (Brit.) - Schwartzman (14-Arg.) 7-5 6-3
Garín (Chile) - Isner (15-USA) 7-6(5) 7-6(4)
Wawrinka (16-Švýc.) - Čilič (Chorv.) 7-6(3) 7-6(5)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

137
Přidat komentář
smazaný uživatel
Rafa zdaleka nepôsobil neporaziteľným dojmom a už namlsaný Tsonga to môže vyuziť. A ak nie ten, tak Shapovalov/Monfils budú ďalšími kandidátmi.

Nadal prišiel na turnaj, ktorý neznáša vyslovene od svadobného stola a je to cítiť. Problémy s timingom, s pohybom, ako tak ho drží servis. Nasledujúce dva zápasy by boli ale v kontexte koncoročnej jednotky dôležité nejakým spôsobom doviesť do víťazného konca. Akékoľvek zaváhanie Djokovica túto otázku samozrejme definitívne rieši aj za Nadala, ktorý sa následne môže z Paríza odhlasiť ako to urobil tuším v roku 2017 s Krajinovicom.

Wawrinka, slabý zápas, už s Cilicom mal sťastie. Stan tiež nebol zrodený pre hru v hale.
Reagovat
mahycek
Ten Wawrinka je tak trapnej. Return i servis v pr.eli , no
děs, nedůstojné.
Reagovat
Krisboy
Trapnější je rozhodně tvoje machrování s neexistující kapelou, ty šašku.
Reagovat
ipko
Rafa má niečo so žalúdkom?
Reagovat
gigin
Po svatbě spíš so žaludom.
Reagovat
panzer.dragon
:)
Reagovat
ipko
Xisca ho určite dobre vyfúkala :)
Reagovat
Pe3k
Prej na své fans už nemá žaludek, že to jsou žumpy...
Reagovat
spaniel
Slusny prujem predvedl... jestli to Djokovic vidi, asi nechape jak s nim prohrava.
Reagovat
smazaný uživatel
Wawrinka Nadal. Obaja hrajú miestami velmi slabo a v druhom sete to nabralo uz nedostojnú úroveň. Slabý zápas.
Reagovat
Dobry-den
Co bys čekal od starců za zenitem.
Reagovat
smazaný uživatel
Nič nečakám. Nadal odohral v hale za 4 roky 4 zápasy. Včera piaty. Posobí tazkopádne, miestami neohrabane, výmeny vyhráva skúsenostami a lepšími rozhodnutiami.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Kakamil, notorický klamár a fabulátor zrazu prisiel s ideou, ze nakoniec vyhral turnaj so 60 ucastnikmi vo stvorhre, kedze sa mu to javilo ako to najlepšie z najhorších riešení.

Napriek tomu, ze debla doteraz nikdy ani slovom nenaznačil :)

Ak ste náhodou nepostrehli :)
Reagovat
Marduch
tak to je pikantní zápletka sitcomu "60", těším se na další pokračování :D
Reagovat
smazaný uživatel
To si necháme na jindy, teď na to nemám náladu
Reagovat
EllNino
https://www.tenisovysvet.cz/article/detail/10597--ani-jediny-bod-trapici-se-sock-zmizi-ze-zebricku-dvouhry
Reagovat
gigin
Venca Pospíšil taky nic moc. A tak jim to šlo.
Reagovat
Cico93
Čo sa mu porobilo?
Reagovat
Cico93
Tak som zvedavý ako sa dokáže vrátiť v budúcej sezóne.
Reagovat
spaniel
Nadal prvni servis 48% a Stan neni schopny brejknout.
Jeste at me nekdo tvrdi, ze ma nejlepsi BH, kdyz neni schopny zahrat return topspinem, furt jen slajzy. Druhy nejdulezitejsi uder v tenise. Ubohost. Vzdyt Nadal diky tomu jeho returnu hraje servis-volej...a stihal by na sit i na vozicku. To ukazovani si prstem na hlavu bude nejspis ironicke...
Reagovat
smazaný uživatel
Dívám se.

Nadal jenom vrací, Wawrinka se vyhodí každý třetí uder. Hraje strašně. Když si vypracuje BB tak se vyhodí z úplně stupidní pozice tři metry vedle.

Nejdříve to vypadalo dobre, ale už jsem to vypnul. Strašný tenis.
Reagovat
Frantz
ááá další FFF psychouš, fňuk fňuk...
Reagovat
Frantz
Že sis tak na něj nestěžoval v Basileji, když nechal aroganta postoupit dál, lulínku uplakanej ;-)
Reagovat
spaniel
Nazdar vemeno. Pripomen mi jakou ze to maji bilanci na hardu? Fakt jsem byl stastnej a vdecnej :D
Reagovat
Frantz
Jindy naprosto bezvýznamný údaj H2H je najednou to nejdůležitější!!! :D fakt klauni...
Reagovat
spaniel
Aj bych ti jeste odepisoval, ale bylo by to mrhani casem na takoveho trilobita, co nikdy nenapsal nic k tenisu. Nepobrals uz prvni prispevek.
Reagovat
Frantz
Mrhání časem...od někoho, kdo dennodenně žumpuje v diskuzích je to dobrej LOL :DD
Reagovat
spaniel
Vidis jaky jsi extrem...
Reagovat
smazaný uživatel
Tsonga byl o prsa :))
Reagovat
Ereinion
dobrý tipy :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě Stenly set a máme to komplet.

Vzhledem k tomu, jak Nadal včera podával se trosku bojím
Reagovat
Ereinion
tady jsem taky dal že bude tiebreak za 2.2, tak uvidíme...
Reagovat
smazaný uživatel
Tenis dobrý. Rafa vede díky detailu. Teď měl Stan BB přes druhy servis ve hře a rozbehaneho soupeře, vyhodil se úplně zbytečně metr vedle a díky tomu prohraje první set
Reagovat
Ereinion
jo je to o využívání šancí
Reagovat
paddy
Saša odjíždí z Paříže
https://youtu.be/gqlv40T9ag8?t=125

a diví se, s kým to vlastně prohrál
https://youtu.be/EJ7-kB42Mxc?t=52
Reagovat
Marduch
Reagovat
Mantra
mě fascinuje kolik lidí se na nich přiživuje
Reagovat
Patik
Toto sa mi na tenise páči najviac tieto stretnutia na tréningoch..dobrí priatelia rešpektujúci sa trénujúci spolu no začne turnaj a každý kuje pikle ako sundať toho druhého..ten rešpekt a obdiv by sa dal krájať ..hlavne keď si podá ruku Moya s Djokovičom..musí to byť zaujímavý pocit keď si trénerom a podávaš si ruku s hráčom na ktorého roky vymýšlaš stratégiu mimo turnajov..keď som hrával tenis s hráčmi na ktorých som nemal alebo som si s nimi nevedel dať rady...som vždy celý čas čušal a hovorím si v hlave prosím ťa prezraď niečo o sebe čo ti nejde nejakú nápovedu preriekni sa a ja to začnem okamžite používať proti tebe..
Reagovat
Mayo
Djokovic je najlepsi hráč v tajbrejkoch podľa mna. Keď príde do TB, tak je skoro istota, že ho zvládne.
Reagovat
paddy
1 Federer 0.652 456-243
2 Ashe 0.647 161-88
3 Djokovic 0.638 243-138
4 Gomez 0.632 182-106
5 Sampras 0.628 328-194
6 Roddick 0.621 303-185
7 Raonic 0.621 216-132
8 Perez-Roldan 0.621 72-44
9 Murray 0.619 200-123
10 McEnroe 0.618 189-117
12 Nadal 0.61 235-150
14 Lendl 0.604 241-158
17 Becker 0.597 241-163
18 Edberg 0.596 246-167
43 Connors 0.576 216-159
63 Agassi 0.563 206-160
76 Medvedev 0.555 111-89
94 Borg 0.547 94-78
Reagovat
Mayo
Rafa najslabší z tej 4 s prehľadom :D
Reagovat
panzer.dragon
prostě standardní rafa..
Reagovat
Pe3k
Slušné stats.
Reagovat
Krisboy
Ten Medveděv na 76. místě asi Andrey, ne? Nějak se mi nezdá, že by toho Danill odehrál už tolik.
Reagovat
smazaný uživatel
Good point.

Bude to tak.
Reagovat
Marduch
S Cicim mu moc nevěřim, na place zatím působí vyčpěle. Kurs 3,7 stojí za zkoušku..
Reagovat
Patik
Nole hovoril že sa v poslednej dobe necíti fyzicky dobre..možno nejaká chrípka alebo niečo..
Reagovat
Marduch
Ve zbytku sezony nic nečekám, do AO dlouhý čas..
Reagovat
paddy
Tennistic Productions

Who is the GOAT?? 13 tis. hlasů
Federer 58 %
Nadal 27 %
Djokovic 12 %
Borg 1 %
Other 2 %

"Alex de Minaur will be a Grand Slam Champion"? 17 tis. hlasů
True 40 %
False 60 %
Reagovat
Marduch
Zlatý slavík.
Reagovat
ipko
tiež som hlasoval za Rogera a false :D
Reagovat
Patik
Federer 58 percent hlasov ? hmmm.....ovce..:)
Reagovat
Cico93
Aj moja baba by dala Federera. Lebo je veľmi zlatý-:)
Reagovat
Patik
Vzerá to že Zverev si sem prišiel len po vstupenku na Turnaj Majstrov..po prevzatí zrejme plánuje opustiť turnaj :)
Reagovat
smazaný uživatel
Krásný kurz 1.71 na set denise.

Díky díky
Reagovat
Patik
trošku som to očkakával..
Reagovat
Fandina
super. Včera Goffin, dneska Thiem. To se mi to líbí. Na tomhle turnaji teď přerušil šňůru sedmi OF v řadě. Kdyby teď porazil Garina, tak by se mohl trochu posunout na žebříčku a byl by ten rok pro něj zase trochu veselejší. Držím palce, Gríšánku go!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Slušně Thiema vytřískal.
Reagovat
Patik
Thiem už má splnené túto sezónu tam sa nedalo čakať niečo iné..v hale je slabučky..čakám už len kedy vyhučí aj Nadal..Mannarino hral včera ako baletka a vytrápil ho.
Reagovat
smazaný uživatel
Aby tě Nadal nepřekvapil. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nemůžu si pomoct, ale když DeMinaur v pavouku narazí na útočný typ hráče, tak se pakuje úplně lehce ve dvou setech.
Reagovat
Patik
Možno to bolo tým že v Basileji uhral finále a s ďalším náročným súperom už nemal chuť bojovať..neviem zápas som nevidel..ale prekvapuje ma že má tam svoj tím..kouča..ľudí ktorý ho sledujú trénujú a pracujú s nim..a nikto nevidí kde a v čom ten chlapec zaostáva..
Reagovat
smazaný uživatel
Dimitrov a Tsonga byli tutovky úplně zadarmo. Obojí kurzy přes 2, na Stana 1,6, na Thiema 1,7. V tipsportu se asi hodně chlastalo
Reagovat
Cico93
To ale treba napísať pred zápasom...
Inak za Tsongu som veľmi rád, vyzerá odhodlane.
Reagovat
smazaný uživatel
Já to psal včera tady, ze Tsonga a Dimitrov vyhrají. Respektive v jiném tématu
Reagovat
Cico93
Tak potom prepáč...
Reagovat
smazaný uživatel
V pohodě, měl jsem haluz, čekám, kdy to skončí. Padá mi tam teď všechno. ROI 29% jsem snad ještě neměl
Reagovat
smazaný uživatel
Ked hráš o centy, je to jednoduché :)
Reagovat
Kojinho
V Česku centy nemáme, Forehandko.
Reagovat
smazaný uživatel
Jedna věc je, že my centy nemáme a druhá věc je ta, že ROI je poměr výher ke vkladům.

Takže pokud sázíš dlouhodobě za 1 euro, nebo 100 eur, tak je ROI pořád stejné.

Ale nevadí, jsme zvyklí na to, že si hraješ na chytráka a přitom máš v hlavě seno.
Reagovat
smazaný uživatel
Ide o to, že podávaš na to, aby si zarobil a nie, aby si mal ROI :)

Utešuješ sa ním, ako Federer ATP250, ale vo výsledku si vlastne tipér, ktorý nikdy nič, čo by stálo za reč nevyhral. Inak by tu už dávno visel link :)

Akurát robíš zo seba hlupáka, presvedčivý si, o tom žádna.
Reagovat
smazaný uživatel
Já akorát teď nevím, co je pro tebe přesně sázení. Dle toho co říkáš je to nasázet toaletní papír za 1 euro, vyhrát 300 jedou za pět let a celou dobu ten link kopírovat na všechna fóra.

Já sázím kontinuálně, dodržuju přísný money management a mým cílem je navyšovat bank.

Mě stačí, že jsem v červenci na konci měsíce vybral 3.500 Kč, v září 2.800 Kč a k dnešnímu dni mám v banku 2.500 Kč a nasázeny tři tikety.

Nepotřebuji se tady ukájet tiketem, který mi vyšel jednou za život, obecně bych více, než jeden, maximálně dva zápasy nevsadil.

S tím linkem jsi to však zabil, to více méně vypovídá o tvé povaze. Internetový hejtr, porovnávač přirození a budižkničemu. :)
Reagovat
smazaný uživatel
PS: Federer v tvém příspěvků samozřejmě nesmí chybět. Diskuze o sázení, v Bercy nehraje, ale ty ho vytáhneš do diskuze.

Zlatý kluk. :)
Reagovat
dappe
Ty máš dost tvl, půlka portálu si pamatuje to, jak ses tady projevil jako totální sazkarsky analfabet a budeš tady někoho v tomto hodnotit, navíc klasicky mimo mísu. Musíš být neskutečně oblíbený :D
Reagovat
smazaný uživatel
Aj majster tesár sa utne. Beriem to tak.

Ako stavkarsky analfabet som prisiel v roku 2012 na matematicku chybu stavkovej kancelárie Niké, kde som zarobil na par tiketoch cez 5K a postupne som bol nimi zablokovaný skrz viacerých kont, na ktorych som sa snazil systém praktikovat..Len preto, ze urobili chybu v akcii. Nie som najlepši tiper na svete, ale za analfabeta sa nepovazujem.
Reagovat
dappe
Není chyba jako chyba, že? Příběh hezký, jen ti ho podle mě, vzhledem k tvému projevu zde, nikdo nemůže věřit. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Si sa oduševnene vcítil do úlohy hovorcu "všetkých" a zaroven "nikoho". Gesto síce obetavé, ale vskutku pochabé a obmedzené do ulity vlastného svetonázoru, kde si autor ani len nepripusta vlastnu omylnost a fakt, ze ktosi to vidi inak. Akoby povedal klasik, ty musis byt velmi oblubený.

Detaily som rozoberal roky dozadu, a viacnásobne, dávno pred tohtoročným lapsusom, kde som sa nechal prvoplánovo nachytat. Nijak sa to ale nevylučuje s predoslým úspechom.
Reagovat
Kojinho
A kolko jsi zarobil na tom, že Zverev vyhraje v roce 2019 2 GS? Člověk, co selže v samotném pochopení toho, na co vlastně sází, by se radši k tomuto tématu už neměl vyjadřovat.
Reagovat
smazaný uživatel
V podstate sa mi vrátil vklad, kedze Nadal vyhral GS..

A zarobil som viacnásobne stovky eur v nedávnych futbalových kvalifikáciách, hoci som mal mensie Roi nez, Kamil. Na rozdiel od neho, nemam problem ukazat svoje vyhry..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Já tvé výhry nepotřebuji vidět. Pokud říkáš, že máš stovky EUR, tak gratuluji. Pokud to není pravda, lžeš sám sobě a to je podkopávání vlastní osobnosti a je to tvůj problém.

Já osobně nemám potřebu lhát na anonymním fóru, proč bych to dělal.
Reagovat
smazaný uživatel
No vidis, tak potom neklam..

Ja vsetky veci, ktoré tvrdim viem podlozit, ak ma ktosi zaujem.

Ja som na 100% presvedčený, ze klameš tak často, až sa ti z huby práši..

Ako ten tvoj nedávny vyhraný firemný tenisový turnaj, kde vas bolo udajne 60..Dalsi kec, kde si proste pri klamstve nedomyslel detaily.

Uvedomujes si, kolko zápasov by sa pri akomkolvek systéme muselo odohrat pri pocte 60?..Tolko tenistov vstupi casto do jedného hracieho dna na GS, kde sa hrá cely den 12hodin na 13 kurtoch a kazdy odohra jeden zápas :)..Alebo ste mali prenajaté kurty All England clubu?..

Proste mi to príde zveličené a tým pádom klameš. Nemám to ako dokázat, ani ma to nezaujima. To len tak pre ilustráciu.
Reagovat
smazaný uživatel
60 je číslo?

Když máš v turnaji 64 lidí, tak uděláš skupiny po 8mi kdy ti první 4 postoupí dále, 3 do útěchy a zbytek jede domů.

Ve skupině dáš každý s každým v kuse na jeden set, nebo někde se hraje fast4 tennis a máš zápas na 20 minut.

Postoupí ti do hlavního pavouka 32 lidí, opět se hraje na jeden set, druhé kolo 16, třetí 8, čtvrté 4, finále 2.

Vše po setu, standardně se dopoledne odehrají skupiny, odpoledne se hraje pavouk.

Nevidím v tom problém. Když se dělá turnaj, tak se objednává celý areál v Ostravě nejlépe Ridera sport - můžeš se podívat, tam těch kurtů je 7. To jde rychle
Reagovat
smazaný uživatel
Kamil. V skupine po 8, kde hra kazdy s kazdym je potrebné odohrat 28 zápasov :)..Tych skupin ste museli mat pri 64 ucastnikov 8.

8x28=224 zápasov. Na siedmych kurtoch. Odohrané za dopoledne :)

Ja teda nechám na kazdom citatelovi, nech si urobí názor.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi nemám ve čtvrtek náladu na počty.

S tím příkladem jsem to možná trošku přehnal, ale to ty děláš běžně, takže alespoň vidíš, jak se tady lidi cítí.

:)
Reagovat
smazaný uživatel
Slepá ulička, chápem.

Rozlúčim sa slovami klasika:

"Pokud to není pravda, lžeš sám sobě a to je podkopávání vlastní osobnosti. Já osobně nemám potřebu lhát na anonymním fóru, proč bych to dělal."

Pekný večer, a drzim palce s tým ROI.
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, jenom jsem ukončil diskuzi stejně, jako ty.

Slepá ulička, hezký večer.

BTW. na ROI ses mě ptal nedávno sám, to je tak pro upřesnění.
Reagovat
smazaný uživatel
Ukoncil si diskusiu, lebo si bol prichytený pri klamstve. Cítiac sa teraz ako 12 ročný adolescent, ktorý je načapaný mamou, masturbujúc nad nemeckým pornom z VHSky, ktorú si potajomky ukradol tatkovi zo šuflíka. Kto by chcel pokračovat v tejto diskusii?..:)
Reagovat
Roger_Federer
Vlastní zkušenost? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak se cítím.

Něco jako ty, když jsi odhalil matematickou chybu pseudo sázkové kanceláře.

Rozdíl je v tom, ze já ti řekl příklad turnaje, ktery jsem si vymyslel a akorát jsem to špatně spočítal, přiznávám. Ty tvrdíš něco, co se údajně reálné stalo.

Bingo.
Reagovat
smazaný uživatel
Vymyslel si si, ze si vyhral turnaj so 60 ucastnikmi.

Klamal si, to je v poriadku. Nestalo sa to prvykrat. Ani posledny, akurat budes nabuduce uz opatrnejsi..

Stavková kancelária Niké existuje. A v roku 2012 prisla s akciou. Ze ak natipujes tiket s minimálne siedmymi zápasmi s celkovým kurzom minimálne 20, tak ti pri jednom neuhádnutom zápase vrátia dvojnásobný vklad a pri dvoch neuhadnutých vrátia vklad. Nedomysleli to, dalo sa to oklamat a zbohatnut aj viac, nez 5K eur. Skoda, ze som nesiel do toho uplne po hlave. Odvtedy si samozrejme dávaju pozor a uz neexistuje moznost ako systematicky lahko zbohatnut.
Reagovat
smazaný uživatel
Oprava: Já neříkal, ze jsem vyhrál. To sis vymyslel. Dokonce jsem tady posílal fotku s pohárem z druhého místa.

Ale co já tady vysvětluji. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Veru, co ty vlastne vysvetlujes..

Pohar za prve alebo druhe miesto, whatever.

Ale preco si klamal, ze vas bolo 60?
Reagovat
smazaný uživatel
Protože bylo. :)
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
smazaný uživatel
Isteze. Síce si este nevymyslel formát, akým sa to hralo, ale bolo..

Komediant.
Reagovat
smazaný uživatel
Byly to čtyřhry ty saso :)
Reagovat
urbi
Federer dvěstěpadesátky nehraje.
Reagovat
Roger_Federer
Samozdrejme že ROI je ukazatel úplně všeho, protože poměr výher ke vkladu je ukázka všeho..
Nikoho úspěšného, nikdy nezajímá, nějaká haluz v podobě nějaké matematické chyby. Cos objevil kdysi v pravěku, po haluzi, právě ROI za cely rok je ukázka úspěšnosti při sázení, nic jineho. , kdokoliv kdo vydělá sázením 15% a vic čistého zisku má velmi úspěšný tiperský rok..
A je jedno jestly se tím bavis, po 10eurech, nebo jedeš v 1000 euro.
Reagovat
smazaný uživatel
ROI je férový v tom, že je to svým způsobem medián. Eliminuje nějaké náhodné velké výhry a udělá ti průměr za celý rok. To je zcela zásadní faktor.

Můžeš mít v lednu ROI 50%, a v listopadu 1%. Takových případů je X. Je to kontinuální statistika tipérské úspěšnosti, kterou nejde nijak ojebat.
Reagovat
Roger_Federer
Ano, souhlasím..
Hlavne vysvětlovat to Forhendovi je jak házet perly svinim, má svoji hlavu a svoji pravdu, jeho čistých 300euro za 5 let je prostě víc než tvojich 300 euro za rok..
Jeho ego. ????
Reagovat
smazaný uživatel
Znám spoustu známých kteří posílají odkaz tiketu, kde vybrali 40 tisíc.

Těch 500 tiketu proher ale už neukazou. Ti taky říkají, ze je ROI blbost :)
Reagovat
smazaný uživatel
A kolko chleba si za to Roi kúpiš u vás v bijáku?..:)

Percentuálnu uspesnost nikomu neberiem..Ale vyssi finančny obnos bude mat v disciplíne, kde ide o peniaze az v prvom rade, vzdy vacsiu hodnotu.
Reagovat
smazaný uživatel
ja som sa na stavkovanie vykaslal,tipujem dlhodobe stavky za drobne,niekedy cakam aj cez pol roka,ale vyplati sa to,nie ze by som vyhraval ale prehram menej:),odkedy takto tipujem tak som vyhral len raz 2,3K,jeden z mojich aktualnych tiketov,pretoze ich aj mixujem-Tottenham PL 1-6miesto,Slovensko kvalifikacia na ME skupina do druheho miesta-NIE,Cesko to iste-ANO,vitaz divizie NBA Milwaakee Bucks,Houston Rockets,Philadelphia 76,LA Clippers,vitaz divizie NHL-Washington Capitals,tenis DC vitaz skupiny-Australia,biatlon zeny stafety-vitaz svetoveho pohara Nemecko,za 12e mam vyhru 1,8K,najviac sa bojim LA Clippers
Reagovat
smazaný uživatel
iba pripomeniem,s tou jednou vyhrou som mierny plus,neviem kolko,pretoze si nevediem statistiky,tipujem takto asi 5rokov a som spokojny
Reagovat
smazaný uživatel
Je hlavně otázka, jak sazis.

Já hraju tvrdý money management, sazim jeden tenis na tiket a funguje to. Pro mě je ROI zásadní statistika.

Pokud sazis za tisíce jednou za čas, tak ti je statistika na nic.
Reagovat
smazaný uživatel
ja som vzdy tipoval pocitovo,na tenise som niekedy dokazal za jeden GS urobit dvatcatnasobok vkladu,potom to slo do kopru,asi pred desiatimi rokmi som uhadol 26 z 28 zapasov,ale mal som ich tak nestastne zkombinovane,ze som bol v pluse 20e,vtedy môj pohar trpezlivosti pretiekol,navyse mi dosli napady:),ked sa napr. vracala J.Henin boli na nu krasne kurzy a slo to samo,dnesna generacia tenistov ma stavkovat odnaucila a som im za to vdacny
Reagovat
smazaný uživatel
Pravda.

Ale tenis je pořad nejlepší na sázení. Je to proste 50/50. Žádné remízy. Dost toho vyctes, mě osobně to sedí nejvíce.

Z fotbalu jsem vyleceny. Tam mas jasný zapas, bum červená, penalta a je po tiketu. Klasika.
Reagovat
Roger_Federer
Od roku 2012 hraju pouze jeden zápas na tiket, pouze value bet, kurzy pod 2,2 téměř nikdy..
85% sázek burzy..Cesko nic

A kromě jednoho roku jsem za posledních 10 let nikdy nespadl pod 10% ROI, letos 17,9% do tedka.
Zajici se počítají 30.12.
Do té doby je bank pouze bankem a nikdy na ty peníze nesahnes dřív.
Z kapitalu(banku) nikdy neodeveres vic než 30%-40% toho cos vydělal.
Kurzové sázeníje o disciplíně, disciplině, nic jiného..
Když za první půl rok prohrajes milion korun ani to z tebou nesmi hnout, důležitý je výsledek po roce.
Reagovat
No-le
Djoko naprosto tragicky výkon. Dnešek bude zajímavý. Dost možná vyletí oba.
Reagovat
smazaný uživatel
Bercy je strasne specificky turnaj. Se podívej kdo to vyhrává poslední dva roky. Tam stačí, aby nekomu chodil týden servis a muže vyhrát titul.
Reagovat
Kojinho
Však to vyhrál jednou i Berdych, no.
Reagovat
smazaný uživatel
Nebo Ferrer, Tsonga a další.

Jde hodně o to, jak se cítí ti TOP hráči před TM. Pokud si Nole řekne, že mu stačí 2 ostré zápasy v hale, tak to může klidně pustit příštímu soupeři. Totéž Rafa.
Reagovat
No-le
Ano. To nic nemění na tom, že Novak hrál mimo úroveň top 100 hráčů, prý má chřipku, dost možná to vzdá.
Reagovat
smazaný uživatel
Říkám od včera, pokud se bude Nadalovi chtít, tak bere titul
Reagovat
Vlk-v-trave
???
nechápu tuhle dedukci...máš na mysli opravdu Nadala?

Toho hráče, který o sobě tvrdí, že je fanaticky soutěživý, ikdyby šlo o pitomé pinkaní s míčem na plácku.

Jestli si ho nepleteš s Federerem.
Je tady jeden, který za vším vidí švýcara:0)

Proč by se mu jako nemělo chtít?
Krom toho, přeci už víme...že Nadal je neporazitelný na jakémkoliv povrchu, on prohrává přeci jen zraněný.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak pořád je pro něj větší priorita TM, než Masters z Paříže ne? Vím, že je soutěživý, ale necháme se překvapit.
Reagovat
Mayo
Rafov outfit je topka (: dnes proti Stanoví to bude veľký zápas, na SW vie zahrat ale bude to náročné.
Reagovat
Ereinion
upřímně Nadal má obrovský náskok, to by Djokovic musel asi vyhrát obě akce a tomu nevěřím...
Reagovat
Patik
k čomu ti je post jednotky keď dvojka s trojkou ťa dávajú do laty..jedine že by tam pobudol zo dva roky aby dorovnal rekord Federera vtedy by to bolo k niečomu..Ak Djokovič chytí slinu vezme si trón kedykoľvek naspäť a jemu podriadený tenista mu v tom nezabráni..jedine že by sa mu vyhýbal a vyťažil z miest kde sa Nole neobjaví alebo prípadne vypadne..ako to robí v poslednej dobe. :)
Reagovat
Mayo
Boha ty si vytraseny neskutočne, že by tvoj Djoki mohol prísť o jednotku. Klidek, on si ju postráži.
Reagovat
Cico93
O akej late to splietaš?
Však Rafa to ma s obomi v tejto sezóne vyrovnané.
Reagovat
smazaný uživatel
Páči sa mi, ako sa snaží odpútať pozornosť od fackovacieho panáka Federera.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer po 150té v článku.

Začni ho vkládat i do tématu "Turnaj mistryň"
Reagovat
turista
I kdyby se Nadal dostal na pozici jedničky tak to bude tak na 10 týdnů. Obrovský náskok nemá. Navíc na Djokerovych 275 týdnů nedosáhne. Ztrácí rok a půl na Djokiho.
Reagovat
smazaný uživatel
A dva na Federera.

Holt GOAT
Reagovat
Cico93
Ten bol naposledy koncoročnou jednotkou ešte s dinosaurami.
Reagovat
smazaný uživatel
Vidíš jak je starý a pořad klepe svého rivala
Reagovat
Patik
Naposledy keď bol Rafa na poste svetovej jednotky mal to 0-4 so svetovou dvojkou a potom si aj dvojka vlastne zobrala post jednotky v Rotterdame.
Reagovat
paddy
Reálně už jen Gael má šanci předehnat Bertíka (či rozštelovanou Berettu) pro postup na TM. Když se bude na dálku trumfovat s Elinou, tak to dokáže.

Standa Djodala určitě nedá, to si řekněme upřímně :)
Reagovat
Mayo
Jakeho Djodala?
Reagovat
smazaný uživatel
Napínavý nie je len súboj o najlepšieho tenistu sveta.

Ale aj boj o 3 miesto medzi Federerom a Medvedevom má svoje čaro. Je to vzrušujúce sledovat, či bude tretí najlepší tenista sveta Medvedev alebo Federer.
Reagovat
FulnekUltras
Jen ať si tam nahoře se slajzbábou přezimuje kdo chce.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty mas těžkou duševní poruchu, to snad není už normální.
Reagovat
Kojinho
Kouknu jsem jen občas, ale Forehand v podstatě pod kterýkoli příspěvek dokáže naroubovat Federera. Až skončí, tak ztratí smysl života.
Reagovat
paddy
Přesně jak říkáš :)

https://youtu.be/1gQ1gvjHxXA
Reagovat
Roger_Federer
Přímé je letos jasně 3jka Medvedev, který málem dokázal ve finále USopen2019, dokonat obrat ze stavu 0:2 na sety.
těžký soupeř pro cihlare.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist