Bojovnice Siniaková po více než třech hodinách vyřadila nasazenou Sakkariovou! Muchová do třetího kola neprošla

30. 5. 2019, 14:22
Aktuality 66
FRENCH OPEN - Kateřina Siniaková ve druhém kole French Open ukázala svou neskutečnou bojovnost. Po maratonské bitvě, která trvala 3 hodiny a 10 minut, přetlačila nasazenou Marii Sakkariovou a vyrovnala své pařížské i grandslamové maximum. Karolína Muchová naopak na antukovém vrcholu sezony dohrála, když neudržela vedení 1-0 na sety proti Irině Beguové z Rumunska.
Kateřina Siniaková (© TK Sparta Praha)

Kateřinu Siniakovou před pár dny nečekaně opustil trenér Iain Hughes. Třiadvacetiletá Češka teď hraje pod vedením otce Dmitrije a prožívá nejlepší období letošní sezony. Po prvním letošním semifinále na generálce v Norimberku se jí daří také na French Open.

Siniaková na úvod antukového grandslamu oplatila nedávnou porážku kvalifikantce Jeleně Rybakinové a dnes si po maratonské bitvě vyšlápla na nasazenou Marii Sakkariovou. Favorizovanou vítězku nedávného turnaje v Rabatu a semifinalistku velkého římského podniku přetlačila po setech 7-6(5) 6-7(8) 6-3.

Siniaková byla proti agresivně hrající Sakkariové až do stavu 1-5 absolutně bez šance. Jenže řecká tenistka zpanikařila, začala kupit chyby, přestala si věřit a Siniakové, jež ucítila šanci a začala hrát mnohem lépe, dovolila skóre srovnat. Siniaková mohla v sérii vyhraných gamů pokračovat, ovšem brejkbol nevyužila a o chvíli později čelila setbolu, který odvrátila výborným bekhendovým úderem po čáře. Odměnou za bojovnost jí byl vyhraný tie-break.

Druhý set byl od začátku bitvou na krev. Obě hráčky se střídaly ve vedení a přetlačovaly se v parádních přestřelkách od základní čáry. Siniaková se na returnu v desáté a dvanácté hře dostala vždy k jednomu mečbolu, ovšem Sakkariová obě hrozby zkušeně odvrátila. V tie-breaku česká tenistka vedla už 5-2, ale ztratila čtyři body v řadě, k mečbolu se znovu nedostala a neskutečně dramatickou zkrácenou hru nakonec Sakkariová vyhrála 10-8.

Siniaková se nenechala ztrátou druhé sady rozhodit a pokračovala ve skvělém výkonu s precizní obranou. Brejk z úvodního gamu sice nedokázala potvrdit, nicméně od stavu 3-3 měla v klíčových momentech navrch a po 3 hodinách a 10 minutách proměnila v pořadí čtvrtý mečbol.

"Hrála jsem skvěle, a i kdyby to na konci nevyšlo, věděla bych, že jsem odvedla maximum. Jsem ráda, že jsem to vůbec dohrála, což bylo velmi těžké. Byl to jeden z letošních lepších zápasů," pochvalovala si.

Siniaková postupem do třetího kola vyrovnala loňský výsledek a své grandslamové maximum. O první grandslamové osmifinále v kariéře bude deblová světová jednička usilovat proti světové jedničce ve dvouhře Naomi Ósakaové,

"Naomi je skvělá hráčka, dokazuje to poslední dobou. Tady se zatím trošku trápí, tak doufám, že dokážu využít šanci. Určitě půjdu na kurt s tím, že chci vyhrát, že na to mám, protože jsem taky teď předvedla slušné zápasy. Doufám, že to chytnu od začátku, a budu se to snažit co nejdéle vydržet," řekla odhodlaně Siniaková.

ÓSakaová měla v Paříži namále i ve druhém zápase. Japonka dnes s bývalou světovou jedničkou Viktorií Azarenkovou v souboji dvojnásobných grandslamových šampionek prohrávala 4-6 2-4, ale nakonec po téměř tříhodinovém boji Bělorusku zdolala 4-6 7-5 6-3, vyrovnala své pařížské maximum a protáhla svou grandslamovou neporazitelnost na 16 zápasů.

Siniaková s Ósakaovou jediný dosavadní duel prohrála.

Statistiky zápasu

Karolína Muchová si v únoru v Dauhá zahrála své první čtvrtfinále mimo nižší okruh ITF a na jediné generálce před French Open se na domácím podniku v pražské Stromovce dostala až do finále. Dvaadvacetiletá Češka prožívá životní sezonu, což potvrdila i v prvním kole French Open, v němž si po obratu vyšlápla na světovou a nasazenou sedmnáctku Anett Kontaveitovou.

Jenže další výhru už nepřidala. Proti Irině Beguové sice začala skvěle a chybující Rumunku v úvodní sadě jasně přehrála. Nicméně poté začala sama chybovat, v dalších dvou setech tahala za kratší konec a po necelých dvou hodinách prohrála 6-1 3-6 4-6, přestože v koncovce utkání odvrátila dva mečboly a měla gamebol na srovnání skóre na 5-5.

"Začala jsem dobře, soupeřka vlastně neměla šanci, když to tak řeknu. Potom jsem se nějak nechala uspat, jak kdybych nebyla na tom kurtu. Prohrála jsem vyhraný zápas, prakticky. O fous to nakonec bylo v tom posledním setu, ale mělo to být ve dvou," litovala Muchová.

Beguová, která na posledních šesti turnajích nepřešla přes první kolo, si o postup do osmifinále zahraje s Amandou Anisimovovou. Vítězka tohoto souboje poté narazí na Jekatěrinu Alexandrovovou, nebo kvalifikantku Aljonu Bolsovovou. Ve čtvrtfinále tak bude nenasazená hráčka.

Statistiky zápasu

Již včera do třetího kola ženské dvouhry postoupily světová dvojka Karolína Plíšková a Markéta Vondroušová.

• FRENCH OPEN •
Paříž, Francie, antuka, 42,661.000 eur
čtvrteční výsledky (30. 5. 2019)
• Dvouhra ženy - 2. kolo •
Siniaková (ČR) - Sakkariová (29-Řec.) 7-6(5) 6-7(8) 6-3
Beguová (Rum.) - Muchová (ČR) 1-6 6-3 6-4
Ósakaová (1-Jap.) - Azarenková (Běl.) 4-6 7-5 6-3
Halepová (3-Rum.) - Linetteová (Pol.) 6:4, 5:7, 6:3.
Bartyová (8-Austr.) - Collinsová (USA) 7-5 6-1
S. Williamsová (10-USA) - Naraová (Jap.) 6-3 6-2
Anisimovová (USA) - Sabalenková (11-Běl.) 6-4 6-2
Bencicová (15-Švýc.) - Siegemundová (Něm.) 4-6 6-4 6-4
Šwiateková (Pol.) - Qiang Wang (16-Čína) 6-3 6-0
Puigová (Portor.) - Kasatkinová (21-Rus.) 6-3 6-1
Keninová (USA) - Andreescuová (22-Kan.) / bez boje
Blinkovová (Rus.) - Garciaová (24-Fr.) 1-6 6-4 6-4
Bolsovová (Šp.) - Cirsteaová (Rum.) 7-6(5) 7-6(3)
Alexandrovová (Rus.) - Stosurová (Austr.) 3-6 6-1 6-4
Petkovicová (Něm.) - Sie Šu-wej (Tchaj-wan) 4-6 6-3 8-6
• Čtyřhra ženy - 1. kolo •
Melicharová/Peschkeová (7-USA/ČR) - Bradyová/Riskeová (USA) 6-2 4-6 6-2
Rybáriková/Vondroušová (SR/ČR) - Hesseová/Ponchetová (Fr.) 2-6 6-3 6-3
N. Kičenoková/Spearsová (Ukr./USA) - Krejčíková/Siniaková (1-ČR) 6-2 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

66
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
EllNino
Zase tragikomedické vložky ... je to fyzicky náročný zápas, ale tyhle její herecké etudy ...
Reagovat
Nola
prepla som TV po preruseni zapasu Martina, ale Alex si moze za to sama, ta hra na udrzbu a cakanie na chybu superky ju mozno bude stat zapas
Reagovat
EllNino
Jojo, čekat na chybu soupeřka, která udělá tak 10 chyb za set max, to není moc dobrá taktika ...
Reagovat
kada.tom
Fabio před večerkou stihl posit, Pouille dostal čas na to, aby něco vymyslel na Čoboláka, Keys si za to taky může sama, že dneska nepostoupila a Krunic nedopodávala, takže taky zítra ...
Reagovat
kada.tom
Pouille slušně v lese, teda ...
Reagovat
dadaft
jen počkej Simonko, příští setkání s polskou hráčkou bude výprask jako nikdy...
Reagovat
Davor1
Hmmm... Iga je z mladých pušiek spolu s Biancou moja top top, ale je fakt nezmysel tvrdiť, že Simone uštedrí výprask ako nikdy. Bude obrovský úspech už len to, keď sa k zápasu s ňou vôbec dostane...
Reagovat
tommr
já jsem spíš zvědavej jak si proti ní povede Anisimova. Ta má podle mě jako jediná šanci zastavit jí před semifinále ...
Reagovat
kada.tom
na těch večerních zápasech je krásně vidět, jak všichni pospíchaj, aby stihli dohrát ...
Reagovat
kada.tom
Halep chce z Paříže pryč nebo jak?
Reagovat
kada.tom
no tak nakonec to nějak uklohnila, ale strašný teda ...
Reagovat
tommr
Halepka nehrála zase tak špatně - to spíš Linnette hrála mimořádně dobře ...
Reagovat
Fandina
Přesně, byl to pěkný mač. Obě hrály výborně.
Reagovat
SpacialRecognition
si vypůjčila return od robocop Petry. Neskutečné dělovky.
Reagovat
Davor1
Tak to, čo dnes predviedla najväčšia domáca nádej Garcia, keď viedla v treťom sete 3-0 s dvojitým brejkom a potom 3-1 40-15 a ešte 4-2 a nakoniec to skončilo 4-6 s Blinkovou, to je už naozaj silná káva. Ruska ani netuší, ako sa dostala do hlavnej súťaže, keď v kvalde v treťom kole bola takisto v treťom sete o dva brejky dole, a potom presne rovnaká situácia aj v prvom kole, kde v treťom sete proti Gasparyan takisto prehrávala o dva brejky už 0-4, nakoniec je v treťom kole RG, keď posledné 3 zápasy vyhrala po otočkách tretích setov, kde bola vždy o 2 brejky dole. Takisto musela otáčať aj zápas druhého kola kvaldy, kde prehrávala v treťom sete o brejk s Kalininou. Celkovo teda otočila 4 zápasy po sebe v tretích setoch, kde bola už na samom pokraji vyradenia.

Blinkova niečo podobné v kariére už len ťažko zopakuje, ale Garcia po dnešku opäť dokázala, aká je to šialene labilná tenistka a ten jej potenciál je zrejme definitívne úplne v nenávratne. Po tejto prehre pôjde psychicky určite ešte viac dole, celú sezónu sa trápi a najdôležitejší turnaj v roku zahodí takýmto spôsobom... Niekedy som sa na ňu celkom rád pozeral, ale je to fakt stratený prípad...
Reagovat
EllNino
Anička Blinková je ale zlatíčko, mluví skvěle slovensky, trénuje v EMPIRU, takže jí to celkem přeju :) ... a Caroline, talent od pánaboha, ale hlava hlava hlava ...Francouzi zažívají skvělý turnaj, ve 3. kole jsou Moutet, Mahut, Hoang, Paire, Monfils, nadruhou stranu ženy už nemají nic
Reagovat
Davor1
Ja mám Blinkovu tiež veľmi rád, ale na Garciu tenisovo nemá ani náhodou. Tá dnešná výhra je 100% dielom Garcie, ktorá sa zložila ako domček z karát, ako už nie prvý raz. Tá metrová dvojchyba na mečbole bola fakt symbolická.

Francúzi sú doma silní len v pozícii outsiderov, ako tí spomínaní challengeristi. Ako náhle sa dostanú do pozície, že sa od nich čaká výhra, tak sa mentálne dostávajú do pozície mačky na dialnici...
Reagovat
smazaný uživatel
Na druhou stranu, kde byla Johanka ve dvaceti a kde byla v pětadvaceti. Na Blinkovou jsem zvědavý.
Caroline - no coment - ty dva týdny na přelomu září/ října 2017 neskutečné.
Díky za to, že dva týdny v r. 2015 nevydržela do konce :-)
https://www.tenisportal.cz/vzajemne/garcia-37c1f/bacsinszky/
Reagovat
com
tak Linette nas zase navnadila, tak su zvedavej jestli si to neposere :)
Reagovat
tommr
když vydrží v tempu ze závěru druhýho setu tak může Halepku sejmout. To by byla konečně pořádná senzace ... :)
Reagovat
com
tak zase z toho nic nebude :/
Reagovat
tommr
ale aspoň si to Halepka bude muset odpracovat ve třech setech a nedostala to zadarmo ...
Reagovat
dadaft
škoda že Magda udělala několik hloupých chyb v klíčových momentech -- mohla Simonu v prvním setu víc potrápit...
Reagovat
Jon61
Bára s Katkou předvedly tragický výkon, zejména Bára to ... kazila. Takhle hrají deblové jedničky?
Reagovat
Jimbo
Už ne, dávno výkony už nejsou nejlepší a potvrdily to na nejdůležitějším místě - na GS.
Reagovat
SpacialRecognition
Vtipné. To Katka dneska hrála tříhodinouvej maraton a přesto byla daleko lepší než Krejčíková. Myslím, že je načase uvažovat o změně deblové partnerky.
Reagovat
tommr
přesně tak. Krejčíková tam chodila jak nějaká obtloustlá tetka na návsi s plácačkou na mouchy a zkazila na co šáhla. Katka by si měla najít nějakou solidnější partnerku nebo se na debla vykašlat a koncentrovat se plně na singl ...
Reagovat
Frick
A není jí něco? Kvalifikaci skrečla..
Reagovat
tommr
nevypadalo to, že by měla nějakej zdravotní problém kromě toho, že má pár kilo navíc. Takhle tragicky hraje celou letošní sezónu ...
Reagovat
kada.tom
Krejčíková se Siniakovou zahájily obhajobu nejlíp jak mohly :-D
Reagovat
Fandina
Katka s Bárou první set proti Kichenok Spears prohrály, ve druhém je to 3:3.
Reagovat
Jimbo
No fuj, to byl hodně nepovedený výkon. Zaslouženě jsou venku z turnaje a nejspíš i z prvního místa.
Reagovat
tommr
doufám, že to první místo pro sebe vybojuje Bára Strýcová. Včera jsem jí viděl hrát s Hsieh a hrály opravdu perfektně ...
Reagovat
Jon61
Jistě čtyřhra je hůře placená, ale Bára by se měla soustředit asi už jen na ni, než se nechat prohánět v singlu od mladých ranařek.
Reagovat
tommr
výhry v deblu se jí určitě finančně víc vyplatí než prohry v singlu ...
Reagovat
smazaný uživatel
Budou to mít těžké už v příštím zápase. Monica a hlavně Shelby si debl taky užívají - https://www.instagram.com/p/ByD1gsclvaU/
Navíc Aryna s Elise hrozí ve čtvrtfinále...
Reagovat
kada.tom
Garcia venku :-D
dneska ty nasazené docela padají ...
Reagovat
com
pekna dvojchyba na MB :D blbka
Reagovat
George_Renel
to teď vidí takto:
https://www.idnes.cz/sport/tenis/karolina-muchova-roland-garros.A190530_170640_tenis_ald
Reagovat
Vaslab
Zítra hrají samozřejmě ve stejný čas - 1. zápas od 11:00.
Reagovat
Ravik
nechápu jak tady můžete uctívat výkon Siniakový. Chová se jako spratek.
Reagovat
tommr
dneska byla náhodou mírná jako beránek ... :)
Reagovat
Ravik
ten vstup do třetí sady byl na medaili
Reagovat
tommr
její dnešní výkon a porážka s Beguovou je pro mě velký zklamání. Zdá se, že Karolíně chybí kondice. Ve druhým a ve třetím setu působila unaveným dojmem, byla všude pozdě a z toho pramenila spousta laciných chyb ...
Reagovat
Dobry-den
Karolína dělá spoustu laciných chyb vždycky, bylo tomu tak třeba i v Praze. Ale dneska to byl fakt extrém a ta minela na síti při mečbolu tomu nasadila korunu...

Kondice by mohla být lepší, ale pokud Karolíně nebude plně sloužit zdraví, tak se to bude zlepšovat jen velice těžko...
Reagovat
tommr
jj už v Praze nepůsobila Karolína zrovna nejsvěžejším dojmem a pak se musela pro blíže nespecifikovaný zdravotní problémy odhlásit z Norimberku. Žádnej div, že má pak pár kilo navíc a nestíhá ...
Reagovat
Ela-fon-isi
Mrkněte na srovnání nahoře. Kromě prvního servisu skoro nastejno. ( Viděla jsem jen konec třetího setu a přišlo mi jako v tabulce, t.j. jako smůla pro Karol. )
Reagovat
Ela-fon-isi
Mrkněte na srovnání nahoře. Kromě prvního servisu skoro nastejno. ( Viděla jsem jen konec třetího setu a přišlo mi jako v tabulce, t.j. jako smůla pro Karol. )
Reagovat
tommr
ty statistiky jsou zkreslující. Karolína hrála v prvním setu velice dobře a tam si statistiky výrazně vylepšila. Zhruba od poloviny zápasu jí ale začaly docházet síly a její výkon se odpovídajícím způsobem začal zhoršovat ...
Reagovat
Frick
To je docela varující, když před Prahou hrála jeden zápas ve FC a předtím už jen Montterey. Ještě s tim, že pokud měly někomu docházet síly, tak to měla být Teichmann.

Ta mimochodem vylítla hned v 1. kole kvaldy RG se Swanovou.
Reagovat
EllNino
každý je jiný, víš, tenisti nejsou stroje nebo kloni ... Teichmann nemá problémy s fyzičkou, Muška ano ...
Reagovat
Jon61
Má opravdu problémy s fyzičkou, měla by rovněž pár kilo shodit. To to ještě nemusí hrát v horku, je tam příjemných 20°C.
Reagovat
tommr
těžce vydřený a zasloužený vítězství. Katka je opravdu příkladná bojovnice. Škoda, že Katce chybí finální úder - kdyby měla třeba forehand jako má Sakkari tak je jen těžko porazitelná. Dneska jí moc nešla ani hra na síti, která je jinak její nejsilnější stránkou a na síti jí Sakkari překvapivě přehrávala ...
Reagovat
Torn
Katka super, ukázala podvodné fitnessce, že karma je zdarma a porazila jí. Od Katky velmi sympatický výkon a třeba by mohla vyprášit aspoň tu japonečku malouuu...

Že vypadla K. Muchová mne až tak nepřekvapuje, Begu není špatná hráčka a možná byly dávány do Muchové až moc velké naděje, přece jenom do stovky teprve nakoukla, rozkoukává se, ještě se bude nějakou dobu aklimatizovat než to bude optimální, ale věřím, že se ve stovce už udrží.
Reagovat
EllNino
tebe "Muchová" nějakým způsobem naštvala, nebo proč to příjmení? Už jsem si toho všiml předevčírem, kdys tu hájil Marušku
Reagovat
smazaný uživatel
Super kurz, díky. :)
Reagovat
Jon61
Katka je neskutečná bojovnice, žádný míček pro ni není ztracený. Za stavu 1:5 v prvním setu jsem se obával, že dostane výprask. Pravdou je, že v zápase určovala průběh soupeřka, Katka se spíše bránila.
Karolína také bojovala, ale Rumunka byla jako stroj, konec třetího setu se snažila karolína zachránit zápas loby nebo chodila na síť, ale nevyšlo to. Škoda.
Reagovat
Andrew89
tak trochu polobohyně, nevěřil jsem jí, po tom celkovym průběhu :D

Ted má jako soupeřku Naomi, která dneska zapla a hrála brutálně dobře. Ale Jak AKS, tak Vika ji mohli porazit a rozhodně není neporazitelná..i když si nemyslim, že jí Katka sejme...ale ..mohla by

TEd ještě jdu tlačit Karolínu a Serenu:)
Reagovat
tommr
že se nestydíš. Tlačit to metrákový monstrum proti maličký Japonečce není moc sportovní ...
Reagovat
Davor1
Ale keď ty tlačíš vysoké veže Plíškovú či Kvitovú proti hráčkam ako Davis, Errani či Cibuľková, tak je to úplne v poriadku a maximálne športové, čo? :D
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
rybicka
Tedy Cibule není zrovna ideální příklad. Křehulka zrovna není. Co jí chybí do cm, to Petře a Káje zase do kg. :-)
Reagovat
Andrew89
Nestydim. Serene fandim vzdy az na nejake vyjimky. Jeste jeden Gs ji preju.
Reagovat
Krisboy
Skvěle Kačenko. Prohra s touhle lhářkou by mě mrzela. Jsi bojovnice!! Gratuluji.
Reagovat
Fransoas
Nepochybně to je velký úspěch.Stále ale platí,že servis není tak razantní a možná i bekhend - to by potřebovala zlepšit.V některých momentech by Katka potřebovala zvýšit herní aktivitu.Gratulace k postupu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist