Bouchardová poskládala ideální hráčku. Nenávidím hrát proti servisu Kvitové, Serena má nejlepší forhend

22. 7. 2020, 14:13
Aktuality 8
Bývalá světová pětka Eugenie Bouchardová v rozhovoru pro televizní stanici Tennis Channel poskládala svou ideální hráčku. Finalistka slavného Wimbledonu by si něco půjčila od Petry Kvitové, Sereny Williamsové, Simony Halepové, Sofie Keninové a Alison Riskeové.
Eugenie Bouchardová

Od dvojnásobné wimbledonské královny Kvitové, se kterou prohrála své jediné dosavadní grandslamové finále (Wimbledon 2014), by si půjčila nebezpečný levácký servis. "Je levačka a už to je pro nás praváky, kterých je na okruhu mnohem více, nepříjemné. Navíc umí servírovat dost vysokou rychlostí a přesně podání umisťovat. Nenávidím hrát proti jejímu servisu."

Zatímco svůj bekhend vidí jako velkou zbraň a neměnila by, forhend by chtěla mít jako Serena Williamsová. "Dokáže s ním zahrát cokoli, je to smrtící úder." U majitelky 23 grandslamových trofejí obdivuje také sílu a atletičnost. Američanka podle ní díky tomu dokáže dominovat. "Je v tom nejlepší na světě."

Situace na kurtu by chtěla umět řešit tak dobře jako vítězka letošního Australian Open Sofia Keninová. "Je na kurtu velmi chytrá a v zápasech si dokáže skvěle poradit s těžkými situacemi, proto je tak dobrá. Naprosto přesně ví, co se na kurtu děje, skvěle umí číst hru. Sedm zápasů, obzvláště na grandslamu, nevyhrajete jen náhodou nebo se štěstím. Díky své tenisové chytrosti vyhrála už spoustu těžkých zápasů."

Co se kondice týče, tak u ní vede dvojnásobná grandslamová vítězka Simona Halepová. "Dokáže vydržet více než ostatní, což dokazuje i její triumf na French Open." Poslední atribut by chtěla od Alison Riskeové. "Má neuvěřitelnou vůli vítězit. Už jsem proti ní mnohokrát hrála a vždy to bylo těžké. Ona se prostě za žádné situace nevzdává."

Bouchardová to v žebříčku WTA dotáhla až na páté místo. V posledních letech se však 26leté Kanaďance vůbec nedaří a momentálně ve světovém hodnocení figuruje až na 332. příčce.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
misa
Pěkná slova o Sofii (a pravdivá).
Reagovat
misa
A pěkné výkony i na WTT. SK zatím prohrála z 8 dvouher jen duel s Kim. Když potřebuje, zvedne úroveň a zápasy dovede ke zdárnému konci. Taky proto, že pilně trénovala i během koronapauzy. Motivace dojít až na úplný vrchol je u ní veliká.
Reagovat
Nola
Genie vraj trenuje Stubbs, ktora ju ma dotiahnut spat do TOP10.....

dievca, len to nie, Karolina sa jej nastastie zbavila
Reagovat
lvicek
Ty jo, zrovna servis od Peti, jo? Nechci sem privolavat ruzne existence, ale ze nerekla treba Karolinu :D. My jako fanousci Petry vzdycky trneme, kdyz jde servirovat, hlavne za stavu 3:0 pro ni...
Reagovat
Krisboy
Myslím, že Evža má z Petry od jistého finále v roce 2014 slušné trauma :)
S Karolínou podobnou zkušenost nemá.
Reagovat
Krisboy
O servisu Karolíny by mohla povyprávět spíše Karlička :D
Reagovat
lvicek
Jo, jasny, jen me to fakt pobavilo :D. Ja si vzdycky rikam, Peti, ten servis, ten servis, proboha! :) No, ale mozna mysli jeji servis pred utokem. Myslim, ze servis to odnesl nejvic ze vsech uderu a proste uz to tak je a tezko se s tim neco udela :/.
Reagovat
brixner
Genie, tak už se zase probuď!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist