Bouzková finále v Monterrey obhajovat nebude, z turnaje se odhlásila

14. 3. 2021, 21:03
Aktuality 9
Marie Bouzková, která si tento týden zahrála semifinále v Guadalajaře, na dalším turnaji WTA 250 v Mexiku startovat nebude. Česká tenistka se ze zatím nezveřejněného důvodu odhlásila z Monterrey, kde si loni zahrála své premiérové finále na okruhu WTA.
Profily hráčů
Marie Bouzková (© AFP)

Marie Bouzková na třech ze čtyř letošních turnajů vypadla s pozdější šampionkou a dosáhla povedených výsledků. V únoru si zahrála finále na Philipp Island Trophy v Melbourne, tento týden došla do semifinále v Guadalajaře, kde v pátek prohrála se španělskou kamarádkou Sarou Sorribesovou.

V oblíbeném Mexiku měla zůstat i příští týden a obhajovat finále v Monterrey, 22letá Češka se ale dnes ze soutěže odhlásila. Plnit měla roli nasazené čtyřky a v prvním kole čelit Italce Jasmině Paoliniové. 

Bouzková ani pořadatelé zatím důvod odhlášení neoznámili. Nicméně v Guadalajaře česká tenistka nastupovala s obvázaným levým stehnem.

Pokud nepůjde o vážné zranění, měla by se 51. hráčka světa představit od 22. března v Miami. NA začátku dubna je přihlášena do Charlestonu.

Nasazenou jedničkou Abierto GNP Seguros je Američanka Sloane Stephensová, která už půl roku nevyhrála. O první výhru v sezoně bude bývalá vítězka US Open bojovat proti Slovence Kristíně Kučové, která se do hlavní soutěže dostala jako lucky loser po nezdaru v kvalifikaci právě díky odhlášení Bouzkové.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
misa
hrála poslední turnaj s ovázaným levým stehnem, vyčerpávat se před Miami by nebylo vhodné. Pro mě je to škoda, protože se rád dívám na každou její dvouhru smile

Doufám, že nožka bude v pořádku :)
Reagovat
tommr
myslím si, že za tím odstoupením je jen šetření sil na Miami. V Monterrey by stejně žádný body nezískala, protože by tam obhajovala lonský finále (180 bodů), zatímco v Miami bude obhajovat jen lonský druhý kolo kvaldy (20 bodů) ...
Reagovat
misa
1. kolo v Miami snad Marie zvládna a pak doufám v přízeň losu, hlavně aby nedostala do 2. kola hráčku jako je Osaka, Muguruza, Kvitová apod.
Reagovat
lvicek
A jak dlouho ji vydrzi ty body za lonsky finale?
Reagovat
tommr
pokud nedojde zase k nějaký změně v pravidlech tak do Monterrey 2022 ...
Reagovat
lvicek
No tak to by byl uplny nesmysl, aby tam hrala...
Reagovat
FulnekUltras
herním stylem podmíněná únava materiálu
Reagovat
smazaný uživatel
smile asi tak
Reagovat
turista
No ono když má hráč nebo hráčka vyhrát zápas na okruhu tak se musí jet na krev. A pak je riziko zranění vždycky. Ve vrcholovém sportu to jinak nejde.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist