Bouzková má formu. V Monterrey přehrála Martičovou a je ve čtvrtfinále

4. 3. 2022, 08:49
Aktuality 6
WTA MONTERREY - Marie Bouzková na turnaji WTA 250 v Monterrey přehrála ve dvou setech bývalou světovou čtrnáctku Petru Martičovou z Chorvatska a svou letošní bilanci vylepšila na 10 výher a 3 porážky. Ve čtvrtfinále si česká finalistka z roku 2020 zahraje s Brazilkou Beatriz Haddadovou Maiaovou.
Marie Bouzková

Marie Bouzková si v neděli v Guadalajaře zahrála potřetí v kariéře ve finále turnaje WTA, ani tentokrát však na premiérový titul nedosáhla. V oblíbeném Mexiku ale ještě zůstává a startuje v Monterrey, kde si v roce 2020 zahrála své první finále.

Po loňské absenci se jí v Monterrey daří i letos. Po úvodním obratu proti bývalé světové pětce a finalistce French Open 2012 Saře Erraniové si poradila i s bývalou světovou čtrnáctkou Petrou Martičovou. O osm let starší Chorvatku přehrála i díky odvrácení všech čtyř brejkbolů v prvním vzájemném střetnutí 6-4 6-2.

Juniorská vítězka US Open z roku 2014 si ve 13. zápase sezony připsala 10. vítězství. O své celkově 6. semifinále na okruhu WTA, z toho už čtvrté na půdě Mexika, si třiadvacetiletá Češka zahraje v prvním vzájemném duelu s o dva roky starší Brazilkou Beatriz Haddadovou Maiaovou.

Další výhru vybojovala v Monterrey i Elina Svitolinová z Ukrajiny. První nasazená tenistka, která v roce 2020 ve finále Bouzkovou porazila, ve druhém kole zdolala Viktoriji Tomovovou z Bulharska 7-6 3-6 6-2.

"Nehrála jsem zrovna nejlépe, ale rvala jsem se až do konce. A víte, ty ukrajinské vlajky v hledišti mi pomohly bojovat," poděkovala divákům Svitolinová, jež před turnajem slíbila věnovat veškeré vydělané prémie bezpečnostním silám ve své vlasti, která čelí vojenskému útoku Ruska.

• WTA 250 MONTERREY •
Mexiko, tv. povrch, 239.477 dolarů
čtvrteční výsledky (03. 03. 2022)
• Dvouhra - 2. kolo •
Bouzková (ČR) - Martičová (Chorv.) 6-4 6-2
Svitolinová (1-Ukr.) - Tomovová (Bulh.) 7-6(3) 3-6 6-2
Párrizasová (6-Šp.) - Watsonová (Brit.) 6-4 7-6(2)
Qiang Wang (Čína) - Šarífová (Eg.) 6-0 6-7(2) 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
misa
letos hraje nejlepší tenis v životě, doufám že zůstane zdravá. Na dnešní dobu exkluzivní voleje.
Reagovat
Pe3k
Marie a Tereza by mohly mít letos životní sezonu. smile smile
Reagovat
misa
Výhodou Bouzkové je, že až do konce sezony obhajuje jen okolo 300 bodů. A to v žádném ranci naráz, ale v desítkových řádech.
Reagovat
Dobry-den
Výborně! Po tom utrápeném prvním kole jsem se dost bál, ale je vidět, že Martičová už taky není, co bývala.

Další soupeřka je hratelná. smile
Reagovat
tommr
Marticová náhodou hrála docela dobře a Marii zle zatápěla. Ta ale podala nesrovnatelně lepší výkon než proti Erraniový a zaslouženě vyhrála ... smile
Tu Brazilku bych rozhodně nepodcenoval. Poslední dobou prohrává jen s top-hráčkama ...
Reagovat
Fransoas
Tak to je cenná výhra.Gratulace k postupu do QF.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist